Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#1841 Pe_Bo

Pe_Bo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 614 příspěvků(y)

Publikováno 24 July 2014 - 10:13

Tak mi přišla notifikace. V HTML části je krásně :o formátovaný text, plný informací. V text/plain části je jen "Go find GC59DM7: http://coord.info/GC59DM7". Proč tam proboha není to samé, co už dřív měli. Ani ten mail neumí složit pořádně. Holt profíci... :(

Tento příspěvek byl upraven od Pe_Bo: 24 July 2014 - 10:20

• 0

#1842 puczmeloun

puczmeloun

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1353 příspěvků(y)

Publikováno 24 July 2014 - 10:17

Ironií je, že i po tom šíleném překopání notifikací mi i nadále funguje filtrování v Gmailu. Např. mejly z watchlistu filtruji podmínkou "subject:([LOG] Watchlist:)" a ačkoliv ta podmínka novým subjectům evidentně neodpovídá, funguje. Asi to patří zároveň do geodepresivního, georadostného a geošíleného koutku. Nebo je Google naladěn na stejnou vlnu, jako Groundspeak. Sám nevím... :wacko:

Mám to stejně a taky mi to funguje... Uvidíme na jak dlouho. Podle ohlasů na oficiálním fóru budou ty HTML maily zrušeny bez náhrady tak během 1-2 dní (můj odhad, ne oficiální vyjádření) a vylepšení (nějaké tam informačně jsou) se dočkáme tak za 2 roky... :/

Tento příspěvek byl upraven od puczmeloun: 24 July 2014 - 10:18

• 0
Užívej života...

#1843 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1865 příspěvků(y)

Publikováno 24 July 2014 - 10:40

Tak nevím, jestli mi někdo něco shůry naznačuje, ale před první dovolenou teď v červenci zkolabovala moje externí nabíječka mobilu, takže jsme se museli spolehnout vesměs na Oregona, se kterým se stále nemůžu sžít a neloví se mi s ním dobře. Před další dovolenou o týden později se pro změnu zasekl sám Oregon, takže jsem se musela spolehnout už jen na mobil a to jen na krátké vzdálenosti, protože se baterka déle než 3 hodiny neudrží, takže musím dobíjet aspoň v autě... a protože jsem tu hromadu keší (PQ) musela narvat do mobilu, když Oregon stávkoval, začal se pro změnu sekat mobil, na kterého zobrazení tolika keší bylo prostě už moc...

Tak nevím, jestli je mi tím nějak naznačováno, že to chce od geocachingu pauzu, či čo... každopádně z toho mám slušnou geodepresi. :unsure:

• 0
Sony Xperia Z3 Compact - mobil, na který se při lovu kešek můžu spolehnout :-)<p>

#1844 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1707 příspěvků(y)

Publikováno 24 July 2014 - 11:02

Ty jo z těch emailů jsem už ale opravdu s prominutím nasranej :angry: neskutečnej paskvil, u některých emailů člověk vůbec nepozná o co jde :angry: jak už tu bylo řečeno, člověk si rád četl logy ostatních a byla to hlavní radost pro ownery, ale prohrabávat se tímhle paskvilem je těžkej opruz. Za tohle by se mělo na GS udělat spam vlákno "vraťte původní emaily" a posílat tam pořád dokola stejné hlášky, dokud si toho někdo z těch pitomců nevšimne.

• 0

Bookmarky: 2.gif Zajímavé osudy kešek world.pngKešky výletovky hint_icon.pngHinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
pepikov.cz
web o zajímavostech Prahy

#1845 taxoft

taxoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1645 příspěvků(y)

Publikováno 24 July 2014 - 11:11

Vláken je tam několik a dokonce i vyjádření Moun10bika v Release Notes. Jak psal puczmeloun, je to takové jasné určité vyjádření, že to možná vrátí.

Osobně počkám s předěláváním filtrů tak týden, je lepší to ručně rozházet, než strávit dva dny úpravami stávajících či vytvářením nových filtrů.

• 0

Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.

#1846 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2170 příspěvků(y)

Publikováno 24 July 2014 - 13:33

Já jsem obvykle skeptický, ale řevu je tam teď dost na to, aby GS nějak zareagoval.

• 0

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#1847 Skywalker

Skywalker

"kašpar"

• Members
  • PipPipPip
  • 1108 příspěvků(y)

Publikováno 24 July 2014 - 18:53

Hehe - teď mi došel watchlist, byl jsem šťasten,
jak v té chvíli může být šťasten muž daleko od svých,
daleko od domova.

Otevřel jsem email a začínal tak hezky,
dvěma slovy:

A message from Geocaching Geocaching Geocaching......

• 2

*

#1848 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2170 příspěvků(y)

Publikováno 24 July 2014 - 19:05

:D

No Moun10Bike na EN fóru sdělil, že dnes na základě zpětné odezvy budou dělat v této věci nějaké změny a lidi ať zatím nedělají změny ve svých e-mailových filtrech. Zřejmě se budou soustředit hlavně na subjecty e-mailů.

• 0

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#1849 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3250 příspěvků(y)

Publikováno 24 July 2014 - 19:28

SOUSTŘEDÍ SE, kurnya... to je ale češtin. Z toho já se jednou fakt budu posrat. :P

• 1

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#1850 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4040 příspěvků(y)

Publikováno 24 July 2014 - 19:29

Tak já jako blondýna prohlašuji, že se nenechám nějakými křečky kdovíodkud rozhodit a přivést do deprese ;), na to jsem příliš utahaná a přejedená  - pro uklidnění si jdu radši číst v manuálu z jiného oboru o tloušťce několika cm, co radši nemá ani číslované stránky, aby nebylo jasné, kolik jich vlastně je. :P  

Než se rozčilovat, budu naopak optimisticky čekat, že už se pánové chytli za nos a vrátí se k původní variantě, zatímco my na jihu si užijeme jednu bezbodíkovou akci a vzácnou návštěvu ze Žatce. :wub:  To je určitě lepší zábava než si ničit zdraví nad nápady ze zámoří.

• -1

#1851 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2170 příspěvků(y)

Publikováno 24 July 2014 - 20:10

Citečka: tvá poznámka je na místě. Nicméně tady jsem našel právě k "budu se soustředit" vyjádření od Markéty Pravdové z Ústavu pro jazyk český... ;)

• 0

#1852 KaMo_cz

KaMo_cz

starej member

• Members
  • PipPipPip
  • 1103 příspěvků(y)

Publikováno 24 July 2014 - 20:21

Tak já jako blondýna prohlašuji, že se nenechám nějakými křečky kdovíodkud rozhodit a přivést do deprese ;), na to jsem příliš utahaná a přejedená  - pro uklidnění si jdu radši číst v manuálu z jiného oboru o tloušťce několika cm, co radši nemá ani číslované stránky, aby nebylo jasné, kolik jich vlastně je. :P  

Než se rozčilovat, budu naopak optimisticky čekat, že už se pánové chytli za nos a vrátí se k původní variantě, zatímco my na jihu si užijeme jednu bezbodíkovou akci a vzácnou návštěvu ze Žatce. :wub:  To je určitě lepší zábava než si ničit zdraví nad nápady ze zámoří.

Tak ty se ani nemůžeš nechat rozhodit či přivést do deprese, protože jako teoretik používáš geocaching pouze jako platformu pro plkání. Začni kešovat, něco založ a pak budeš vědět, o čem se tu mluví ;)

Doposavad jsem si myslel, že GS je banda hipíků. Omyl, jsou to kikoti :(

• -4

#1853 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4040 příspěvků(y)

Publikováno 24 July 2014 - 20:53

Milý KaMo, na sbírání bodíků ti i jen v našem českém rybníčku ještě zbývá stále keší dost a dost.  ;)

A než abych ti způsobila depresi ( já lama ) nějakou mizernou keškou, ráda se místo toho osobně setkám nebo tady "poplkám" s podobně naladěnými známými :wub:, popř.obnovím vzdáleným kačerům starší keš. Zakládat není povinnost, ale možnost + jestli mám zalogovaných nálezů málo nebo moc za cca dva roky opravdu neřeším, prostě se bavím i díky fajn lidem. Sice jsem si původně myslela, že se budu sama toulat s GPS, ale zjistila jsem, že část kačerů je společenská, se smyslem pro recesi, což je mi blízké. Pár nevrlých prskalů mě opravdu do deprese nedostane.

Prostě jen vezmi na vědomí, že někteří z nás se rádi vídají i bez bodů - jak venku při různé zábavě tak tady na fóru - a neupadej z nás do deprese  :).  

• 8

#1854 P€T@

P€T@

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 24 July 2014 - 21:01

Kdyby alespon dali do nastavení na gc.com výběr notifikací. Jestli tu novou, nebo tu starou.

• 1

Samsung Galaxy Core LTE + Garmin Etrex 30

#1855 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1982 příspěvků(y)

Publikováno 24 July 2014 - 21:03

me ted zas nejde zobrazit vysledek nastavene PQ nad mapou. Vzdycky ot problikne a hned naskoci mapa se vsema keskama ... kurnik

• 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

#1856 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3250 příspěvků(y)

Publikováno 24 July 2014 - 21:45

Tak me to teda funguje...

• 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#1857 plavcik

plavcik

plavcik

• Members
  • PipPipPip
  • 1263 příspěvků(y)

Publikováno 24 July 2014 - 21:56

me ted zas nejde zobrazit vysledek nastavene PQ nad mapou. Vzdycky ot problikne a hned naskoci mapa se vsema keskama ... kurnik

Používáš greasemonkey? Já opičku musím vypnout, když si chci PQ zobrazit v mapě...Ale jaký script to dělá, jsem nezkoumal, asi GCLH.

• 0

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C

#1858 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1982 příspěvků(y)

Publikováno 24 July 2014 - 22:16

Používáš greasemonkey? Já opičku musím vypnout, když si chci PQ zobrazit v mapě...Ale jaký script to dělá, jsem nezkoumal, asi GCLH.

čoveče mam tu Tampermonkey ale je tu už tak čtvrt roku a dodnes to fungovalo bez problému :(

• 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

#1859 Toniczech

Toniczech

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 900 příspěvků(y)

Publikováno 24 July 2014 - 22:39

Tak mám zase geodepresi: docela rád čtu logy, které přicházejí e-mailem, i když vždy s obavami, kde je s krabičkou co v nepořádku. Sleduji i vzniky, volání po údržbě či zániky cizích keší, abych byl v obraze či jim mohl pomoci. Noční změna od Groundspeaku je tak strašná (zásadní ústup od použitelnosti), že nemám chuť číst logy ani na vlastních keších, natož cizích, ani chuť moc sledovat, jak se keškám daří či nedaří. Jenže pokud se přestane sledovat drobná radost nálezců, chybí motivace keše vytvářet či udržovat, natož pokud se nesleduje jejich stav. Na mysl se mi krade otázka, zda dokáže jedna hloupá změna otrávit tolik vlastníků, aby to ve výsledku negativně ovlivnilo hru. :(

Adame, to s (ne)vůlí logy ponovu sledovat jsi napsal tuze trefně, Jestlis to ještě neudělal, určitě jim to na GS fóru zopakuj, je to tuze vážný argument k věci. Já už jim tam svůj kýbl žluči přilil včera večer.

Přístup Groundspeaku vypustit a testovat tak fundamentální věci naplno na živých lidech metodou pokus-omyl jde prostě mimo moje chápání. To si někde u nich technokrati dali závazek, že něco hodí podle svých představ do lajny po technické stránce a očividně se nikdo nezabýval žádnými dalšími aspekty takového kroku. Nedokážu si totiž představit, že by něco takového mohlo projít, pokud by bylo bývalo za účelem testu a oponentury konfrontováno s třebas jen maličkým vzorkem reálných uživatelů. No tak teď mají pořádnou říšskou ostudu, jak už u nich tradicí. Fakt nedokážu pochopit, jak mohl někdo vymyslet něco tak prudce inteligentního a důležitě informativního, jako napsat lidem do předmětu, že něco "has a new log". Jako by každá notifikace nebyla právě kvůli logu... 

Jak jsem se s tím zatím obeznámil, tak na první pohled z předmětu nepoznám, zda jde o Updated coordinates, Archived (dokonce v samém těle zprávy ta formulace, že někdo něco archivoval, není, prostě na pohled totálně obskurní sdělení) či co vlastně za "spešl" akci provedeno...

Filtry jsem zatím pro to nejpodstatnější nastavil nějaké paralelní ke stávajícím, takže třídění už mi nahrubo běží, děj se co děj, buď přes ty nebo přes ony, ale stejně - i v nejlepším případě, že dojde k nějakému překopání předmětů aj. do použitelnějšího tvaru, už tu nebude kontinuita se dosavadními zprávami. Jinámi slovy, maily, které jsem si doposud podle předmětu mohl abecedně řadit či v nich vyhledávat nějaké klíčové jméno, to teď už neobsahují všechny. Archiv doručené pošty mi tím nenapravitelně znehodnotili už tak.

Ajespoň do spamu se mi, na rozdíl od Jacky, zatím nic nezatoulalo. Dobře, žes upozornila, budeme si to teď víc hlídat.

• 3

#1860 Toniczech

Toniczech

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 900 příspěvků(y)

Publikováno 25 July 2014 - 5:01

A heleme se - vypadá to, že vrchnost už z těch dvou dopředných kroků jeden zpátky opravdu couvla. Alespoň tam, kde ještě večer strašilo "Owner Notification: Hvezda game park, Prague (GCG02R) has a new Found it log from kubahan", zase k 01:48 UTC čtu "[LOG] Owner: Elrond88 couldn't find Hvezda game park, Prague (Traditional Cache)". Pravděpodobně největší radost, co jsem kdy z nějakého došlého DNFka měl (tedy snad za ním ani opravdový problém není, interpretuju si je zatím jako minutí se cílem pro šero a časovou tíseň, než, že by tam ta keš nebyla). Takže se tímto ze slzavého údolí zvedám a mažu někam směrem za zvědavkou do georůžového, abych tu nekazil náladu...

• 2

10 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 9 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Seznam (1)

Reklama