Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#1941 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5459 příspěvků(y)

Publikováno 05 September 2014 - 10:59

V badgegenu je odznak za průměrný počet slov v lozích...

A proto jsou teď logy zapleveleny vícestránkovými nudlemi nicneříkajících žvástů s nulovou informační hodnotou.  :angry:

• 2

#1942 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4316 příspěvků(y)

Publikováno 05 September 2014 - 11:05

dr.vota: To si vyprosuju! :D A ja se vzdycky tak snazim :'(

• 0

#1943 erebi

erebi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 374 příspěvků(y)

Publikováno 05 September 2014 - 11:15

Uz nic nepiste. Desite me. Minuly vikend jsem vypustil dvs moje prvni gc a jen cekam, ze mi nekdo napise, ze v te kesu uz nejsou. Btw. posilate pak nahradu? Treba plisek s vyrazenym kodem toho ztraceneho geocoinu?
  • 0

Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.

#1944 Blexa

Blexa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 961 příspěvků(y)

Publikováno 05 September 2014 - 11:35

Zrovna minuly mesic ve velkem...

50x Blexa - Vis, ze... Geocoin v2

Teda jeste 4 mam u sebe, ale ostatni jsem vypustil prevazne na GC5A5HB. Vsechny vice jak 2 roky ztracene...

• 0

#1945 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5271 příspěvků(y)

Publikováno 05 September 2014 - 12:25

Důvodů pro ztrátu coinů je hodně. Nikdo neovlivní prostou ztrátu dírou v batohu, odvlečení krabičky zvěří nebo nenechavého mudlu. Pak je tu velká skupina lidí, kteří si geocaching jen tak zkusí a coiny u nich pak zůstanou. To jsou většinou případy, kdy coin zůstane zalogovaný u kačera. Někteří syslí cizí coiny s myšlenkou založení vlastní keše a myslí si, že když jich tam při založení dvacet nasypou, zvýší tím atraktivitu keše. S tím se setkávám poslední dobou docela často. Pak to jsou nezbedné děti, ale už i nezbední rodiče, kteří toho krásného čuníka s plíškem nechají svému cipískovi na hraní, kdo by měl to srdce mu ho brát! Někdy mu ho taky dají do kočárku na hraní a už nesledují, že za pět minut letí z kočárku do lesa. A pak tu jsou prostí debilové, kteří si dávají coiny do vitríny nebo do takových těch kapsiček na mince. A pak to mají doma v šuplíku jako tajný poklad nebo se tím chlubí stejně postiženým spolužákům a coiny vyměňují jako známky (viděl jsem na vlastní oči dříve, než jsem věděl, co to je).

• 1

#1946 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5271 příspěvků(y)

Publikováno 05 September 2014 - 12:27

Nicméně ztráty coinů mě nevedou k tomu, abych nepouštěl další. Logy nálezců mi za to stojí. Když jsem začínal hrát, byl coin průměrně v jedné z pěti keší, teď tak v jedné ze sta. Je to podle mě nejen větším počtem hráčů, ale taky větším počtem keší. 

Ještě trochu mimo mísu, docela by se mi líbilo, kdyby majitelé coinů a i owneři keší pravidelně sledovali, co se s jejich coiny děje a když se ztratí, tak aby ho z keše zlikvidovaly. Většinou na to všichni pečou.

• 2

#1947 see.bee

see.bee

XXX

• Members
  • PipPipPip
  • 855 příspěvků(y)

Publikováno 05 September 2014 - 12:56

Smrku, souhlas.....

Několikrát jsem se setkal, jak v některých keších "visí" GC a TB několik měsíců a fyzicky tam nejsou (při opakované kontrole). Při upozornění ownera žádná odezva.

GC jsou také postupem času víc propracovanější. Kromě zmiňované 3ks série Kladenských mám třeba limitovaný kousek z Terezínských her. Raději je vezmu na event., kde udělají radost pomalu více lidem, než kdyby rok cestoval.

• -1

#1948 Raraku

Raraku

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 475 příspěvků(y)

Publikováno 05 September 2014 - 13:35

Ještě trochu mimo mísu, docela by se mi líbilo, kdyby majitelé coinů a i owneři keší pravidelně sledovali, co se s jejich coiny děje a když se ztratí, tak aby ho z keše zlikvidovaly. Většinou na to všichni pečou.

To se ti řekne, ale kdo na to má mít nervy.

První TB jsem posílala ještě než jsem ještě začala pořádně kešovat. Hrozně mě baví kam až se coiny dostaly. V poslední době je to nějak horší a horší. Musím sbírat odvahu abych nakoukla do inventáře co s nimi je. Následuje úředničina - obeslání hříšníků co je drží déle než tři měsíce, většina ovšem zarputile mlčí, kontaktáž ownerů s prosbou o nafocení logbooků se snahou dopátrat se osudu. No a tohle pořád dokola. V neděli se odhodlám a mrknu na to, to zas bude mrtvol...

Jako owner keší se snažím sledovat co se v nich děje s cestovateli, zejména když vidím že tam nějaký visí dlouho, dojedu pro logbook a snažím se vypátrat kdo by ho mohl mít.

• 1

#1949 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5271 příspěvků(y)

Publikováno 05 September 2014 - 13:37

To se ti řekne, ale kdo na to má mít nervy.

...

Já z toho teda nervy nemám. Jakmile ho pustím do keší, už vím, že se s ním nikdy nesetkám. Taky k čemu by mi byl, že? :-)

• 2

#1950 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5271 příspěvků(y)

Publikováno 05 September 2014 - 13:39

...Raději je vezmu na event., kde udělají radost pomalu více lidem, než kdyby rok cestoval.

Na eventech poslední dobou vídám plné pytle coinů a u nich hrozny lidí, kteří fotí a opisují kódy. Tohle podle mě už ztrácí smysl, i když hodně lidi baví sbírat ikonky coinů, to je taky pravda. Jednou v Německu mi nějaký místní dobrák chtěl takový pytel ukázat, řekl jsem mu "hm" a tím jsem ho urazil, že nevzdychám nad jeho sbírkou. :-) Možná kdyby se ty hromady coinů dostaly do keší, tolik by se neztrácely, protože by to nebyla vůbec žádná vzácnost.

• 5

#1951 Raraku

Raraku

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 475 příspěvků(y)

Publikováno 05 September 2014 - 13:43

Já z toho teda nervy nemám. Jakmile ho pustím do keší, už vím, že se s ním nikdy nesetkám. Taky k čemu by mi byl, že? :-)

Nejde o znovusetkání, spíš o to že cestuje, cestuje a pak je najednou mrtvej... Prostě mě to trápí, nebo spíš mrzí...

Tento příspěvek byl upraven od Raraku: 05 September 2014 - 14:16

• 0

#1952 see.bee

see.bee

XXX

• Members
  • PipPipPip
  • 855 příspěvků(y)

Publikováno 05 September 2014 - 13:47

Taky jsem se s tím už setkal i v Čechách, kdy na eventu někdo vytáhne sbírku 50 a více GC, to už je šílenost. Pokud se mi nějaký z nich líbí, rád se na něj podívám a opíšu. No a pak ještě najít morál je zalogovat. Vzpomínám, jak minulý rok v rámci Geocoin festu bylo i setkání trekovatelných aut. Přinesl jsem si seznam řádově 250 TB a GC. Zpracování mi trvalo skoro měsíc (plus ještě nějaká doba se k tomu dostal).

U mne to jsou prostě talismany, kteří čas od času se mnou cestujou

• 1

#1953 Raraku

Raraku

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 475 příspěvků(y)

Publikováno 05 September 2014 - 14:13

Prohlížet sbírky mě už dávno nebaví, no a o čase na logování kódů ani němluvě. Ještě občas lognu nějaké to auto co potkám, ale to je tak vše.

Mince by měly hlavně cestovat, poslala jsem i první kladenský, ale už je taky "po něm"... http://coord.info/TB590DW

Mám ještě pár aktivovaných kousků v inventáři, tak to proberu a asi postupně vypustím. Nechám si jen protahovací - když jezdím na kole, chodím na CITO, ty od kterých mám kódy na triku. Ještě mám taky speciální na Drakiády, ten pustit nemůžu, bylo by hned po něm. :-)

http://coord.info/TB5E99V

• 0

#1954 Gresaci

Gresaci

Romana

• Members
  • PipPipPip
  • 987 příspěvků(y)

Publikováno 07 September 2014 - 17:20

Na eventech poslední dobou vídám plné pytle coinů a u nich hrozny lidí, kteří fotí a opisují kódy. Tohle podle mě už ztrácí smysl, i když hodně lidi baví sbírat ikonky coinů, to je taky pravda. Jednou v Německu mi nějaký místní dobrák chtěl takový pytel ukázat, řekl jsem mu "hm" a tím jsem ho urazil, že nevzdychám nad jeho sbírkou. :-) Možná kdyby se ty hromady coinů dostaly do keší, tolik by se neztrácely, protože by to nebyla vůbec žádná vzácnost.

Nejhorší je, že ty GC nebo TB nejsou ani jejich a ukazují a vyměňují se jen na eventech. Ráda si vždy nějaký takový vezmu, abych ho mohla honem dát do krabičky. Kolikrát ale zjišťuji, že vlastně ani u těch, co ho měli na eventu, nebyl zalogován a visel někde v keši.

Minule mě dostal jeden kačer se zalaminátovanou cedulkou plnou čísel GC a každému to strkal k zalogování. Takže už se někteří nenamáhají ani ukázat opravdové mince a logují se jen čísla. Proboha k čemu?

Při mém nezájmu na mě hodil opovržlivý pohled, ale přežila jsem to. .-)  

• 5

#1955 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2237 příspěvků(y)

Publikováno 07 September 2014 - 20:25

Ráda si vždy nějaký takový vezmu, abych ho mohla honem dát do krabičky.

Udělat to s mým TB6A2YY, praštil bych tě přes prsty... :angry: Ale ne, jenom si dělám srandu. :rolleyes: Sám nemám tohle opisování moc rád, sice si číslíčka poznamenávám, ale málokdy je už pak loguji.

• 0

#1956 Ruvit

Ruvit

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 493 příspěvků(y)

Publikováno 07 September 2014 - 21:48

Rád Coiny nacházím i posílám, ale také mám "pár", které bych asi neposlal. Nejenom z důvodu ztráty, ale spíše z důvodu jejich zničení. Když jej někdo ukradne, tak dělá radost aspoň tomu zloději, ale pokud dojde k jeho poškození, či úplnému zničení, tak .... Jinak v současné době mi z 31 puštěných teoreticky putuje 10.

• 0

#1957 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1787 příspěvků(y)

Publikováno 07 September 2014 - 22:25

Taky jsem se s tím už setkal i v Čechách, kdy na eventu někdo vytáhne sbírku 50 a více GC, to už je šílenost.

To jsou zastaralé způsoby. Dneska se rozdávají nakopírované seznamy kódů.

Byl jsem v srpnu na jednom eventu (kvůli suvenýru) a připadal jsem si jako nějaký exot hrající úplně jinou hru.

• 3

#1958 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2237 příspěvků(y)

Publikováno 19 September 2014 - 17:18

Dneškem jsem ztratil chuť na vymýšlení nějakých "zajímavějších" provedení keší. Je to smutné, ale po devíti nálezcích najít keš poničenou a mimo úkryt je na mě při pátku trochu moc... (ne, na mudly to skutečně nevidím, bohužel)

• 0

#1959 Canoppy1

Canoppy1

Canoppy

• Members
  • PipPipPip
  • 273 příspěvků(y)

Publikováno 19 September 2014 - 19:08

Njn... Nám se spoluownerkou se stalo, že nám "zajímavější" provedení keše zničili už neurvalí neandrtálci, bažící po FTF.  :angry:

• 2

#1960 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5271 příspěvků(y)

Publikováno 19 September 2014 - 19:12

...

Minule mě dostal jeden kačer se zalaminátovanou cedulkou plnou čísel GC a každému to strkal k zalogování. Takže už se někteří nenamáhají ani ukázat opravdové mince a logují se jen čísla. Proboha k čemu?

...

Tak tohle jsem viděl už před lety na svém prvním eventu. Já elév s patnácti tradičkami na pažbě jsem se šel podívat na kačeří matadory a tam tohle. Moje setkání s pravým geocachingem. Takže nic nového.

• 0

16 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 16 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama