A depresi mam z kesek, co si lidi daj ve vilove ctvrti pred barak. Prosel jsem multinu v peknem parku, kde bylo hodne moznosti, ale finale pred barakem. Mel jsem z toho depresi, tak jsem ji ani nehledal. Neni mi prijemne kesovat pred vilovymi obyvateli. Jak jste na tom vy?
Nevidím problém v tom, když lidi udělají nějakou opravdu vymakanou škatuli a umístí si ji na vlastní plot, aby ji měli pod dohledem. Odpadá pak třeba problém se získáváním různých povolení nebo hledání vhodného místa, když "to" potřebuješ zazdít do zídky apod. Viděla jsem několik moc pěkných keší, které měl owner na vlastním plotě nebo pozemku, případně třeba farář ve veřejně přístupné farní zahradě apod.
Podle mě je ale potřeba, aby 1) v listingu bylo jasně a výrazně řečeno, že majitel pozemku o keši ví, 2) owner zvážil další okolnosti, např. zvědavé sousedy, vlastního psa za plotem, který na něho neštěká, ale ostatním kačerům div neukousne ruce apod. 3) neumísťovaly se tímhle způsobem zbytečně "filmovky na drátku", který by šly úplně stejně dobře pověsit na větev v přilehlém křoví, kde člověk při odlovu není vidět a má pocit většího soukromí, a to jen kvůli tomu, aby owner nemusel při údržbě k tomu křoví učinit 50 kroků navíc.
Na druhý straně jako člověk, kterej na jednu keš (nikoli vlastní) kouká z okna (30m od HC), ownera celkem chápu, neb pozorovat hledající kačery je docela sranda . Zvláště boj o FTF byl zábavnej.