Sakra,
posledni dobou je toho nejak moc. Dve soboty po sobe dva kamaradi a ted dalsi potencinalne znamy clovek (v tomto konkretnim pripade teda ne) :-(
Co se to deje?
Publikováno 24 říjen 2014 - 20:45
Sakra,
posledni dobou je toho nejak moc. Dve soboty po sobe dva kamaradi a ted dalsi potencinalne znamy clovek (v tomto konkretnim pripade teda ne) :-(
Co se to deje?
Publikováno 24 říjen 2014 - 21:00
Smrťák na to jde letos nějak zvostra...
Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x
Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/
(Oregon 6xx jednodušeji, Vlastní ikonky waypointů i bez .gpi)
"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."
Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro Garmin - Odolný Xcover 3 VE
"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"
Publikováno 25 říjen 2014 - 7:56
Smrťák na to jde letos nějak zvostra...
Když už jsi sem Dailynku dal, možná to chtělo vlastní vlákno.
Publikováno 25 říjen 2014 - 8:03
Ach jo, to je zase podzim. Lidi, davejte na sebe bacha!
Doufal jsem, ze to bude pro me jen dalsi anonymni umrti v novinach a opet neni... :-(((
Pred 2 tydny jsme na tom miste taky byli a viditelnost na Slapech je ted opravdu mizerna.
Uprimnou soustrast.
Publikováno 30 říjen 2014 - 16:11
Mám depresi z opetkovávání silniční sítě v ČR, a z tolerance způsobu lovení tzv. žabičkováním. Je to reakce na sousední "reviewer" vlákno, kde se nedá diskutovat. Pokud nejde nic s publikováním těchto trailů dělat - - - ale... já si to mimochodem nemyslím. Nedávno tu padl krásný příspěvek na toto téma od Kulhala ohledně úpadku smyslu geocachingu, což si myslím, že jak komunita reviewerů, tak případně jejich aktivita směrem ke GS by mohly ovlivnit. GS se sám snaží alespoň dle mne vracet ke kořenům, ke hledání krabiček na pěkných místech a je to podle mne i jistý důvod, proč se ruší webcam, vrtual, původní challenge - a přitom se geocaching vyvíjí tak, že se objevují nové a nové a zbytečné traily a množí jak při epidemii. A pokud to nejde shora, tak navrhuji vyvinout aktivitu zdola, pokud má někdo organizační schopnosti, jsem všemi deseti pro nějakou petici a myslím, že odpůrců tohodle moru se sejde dost na to, aby si toho vrchnost všimla - tak co takhle omezit publikaci na silnicích, prodloužit kolizní vzdálenost, zavést atribut pro PWT (ať to aspoň můžu vypnout, pokud budu chtít), změnit ikonu pro PWT, ať na mapě můžu poznat, co nestojí za pozornost (to by ale ocenili i příznivci, aspoň by jasně viděli, co jsou traily - a navrhuji hnědou šišku).
A zpátky k tomu hlavnímu, k vyjádření DLR - nevím, proč je zdrženilvý a nechce hodnotit styl žabičkování - vždyť sám píše. že je to porušování pravidel. Sakra, proč takhle při zemi, jednou má určitou rozhodcovskou roli, tak proč tak zpátky! Je to porušování pravidel, tak snad to jasně pojmenuji a snad se z toho odvine nějaké doporučení. Tolerování téhle aktivity mne děsně míchá a ať jsem v souladu s názvem vlákna, ano, mám z toho geodepresi. Přenesení krabičky je špatně a prostě podle mne není možné jej tolerovat. Šmytec. Je to tradička jako každá jiná, nemá žádný specifický atribut či podmínky, a platí pro ni stejné pravidla jako pro každé jiné fyzické schránky. Kdo to vědomě porušuje, měl by být potrestán. Laxní postoj reviewera a praktické navádění v listingu nového PT je podle mne neakceptovatelné. Pak se divíme, že se nejen tenhle, ale i nejrůznější další nešvary (a nemyslím používání slova prcat) množí a že kolikrát bědujeme nad úrovní téhle hry. Je to cesta ke totálnímu zprznění a úpadku celé zábavy.
Publikováno 30 říjen 2014 - 16:32
A kvůli té pravé idee geocachingu budeme zakazovat a zakazovat.
Když jsem si prošel pár vláken, tak jsem našel:
PWT jsou špatné - zakažme je
stromovky a ostatní T5 jsou špatné - zakažme je
kanálovky jsou špatné - zakažme je
D5 a mysterky vůbec jsou špatné - zakažme je
na wherigo nemá každý přístroj - zakažme je
PM krabičky jsou špatné - zakažme je
keše na až moc pěkných místech jsou špatné - zakažme je
EC nepatří do hry - zakažme je
Co asi z celé hry zbude, když vás GS, aby měl pokoj, vyslyší?
Nestačilo by prostě nelovit takové krabičky, které se mi nelíbí?
Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.
Publikováno 30 říjen 2014 - 16:54
No dobře. Ať se krabičky nepřenášejí z místa na místo. To bylo primárním podnětem k mému výlevu. Vynechej to, že se mi nelíbí traily. Zbytek se týká žabičkování. S touto praktikou naprosto nesouhlasím a její tolerování mně vadí.
Publikováno 30 říjen 2014 - 16:59
Bohatě by stačil atribut, případně jiná ikona... jinak kdo chce, tak ať si to posbírá...
Publikováno 30 říjen 2014 - 17:11
Bohatě by stačil atribut, případně jiná ikona... jinak kdo chce, tak ať si to posbírá...
Přesně tak. A vypnout to přímo na mapě. A ať se tam děje (skoro) co chce.
Publikováno 30 říjen 2014 - 17:25
Je to cesta ke totálnímu zprznění a úpadku celé zábavy.
Nemyslím si, že je to úpadek celé zábavy. Je to maximálně prznění a úpadek jedné odnože hry, a to ještě jenom z pohledu těch, co tu odnož nehrají.
Jediné, co bych podpořil, je speciální atribut pro PWT (byť jako BM je mi to k ničemu), zbytek je jenom ničení bábovičky, kterou si postavil někdo jiný.
A jak už jsem napsal někde jinde, zaplať přírodo za současný systém udělování FP, kterýžto neumožňuje vysoko ohodnotit celý PWT.
Publikováno 30 říjen 2014 - 17:50
A co by s tím RW mohl jako dělat? On to schválí, protože ani jedna krabička v PWT pravidla neporušuje. Co s tím pak dělají hledači, je jiná. On by s tím mohl jen nesouhlasit, případně chtít po ownerovi, aby nenaváděl k žabičkování v listingu. Je na ownerech, jak se k tomu postaví, ale nikdo asi nebude kontrolovat všechny logbooky. Jedině krabičky přivázat drátem, jak jsem to někde viděl, ale stejně to bylo jen za víčka, tak samotné petky by se přenášet daly. Osobně to nechápu, ušetří to pár vteřin.
Publikováno 30 říjen 2014 - 17:50
Přenášení kešek v rámci PWT mě nezajímá a neměl bych k tomu jediný koment, ale musím říct že nejsem nadšen z verdiktu reviewra. Vždyť on postavil přání ownera nad pravidla! To že jsou to jeho keše, přece nestačí k tomu aby se na ní mohlo dít cokoliv na co kejvne. To bych taky mohl udělat třeba kešku o medicíně a nabádat lovce aby mi do ní dávali použité jehly a nespotřebované léky.
Publikováno 30 říjen 2014 - 17:52
Nějaký žabičkování vem čert, beztak je v odlovech trailů guláš a dost možná hromada těch co je mají zalogováno, ani nejsou v logbooku.
Mě na tom ale začíná vadit jedna věc a to je údržba trailů. Když už někdo vypustí trail, měl by se o něj i postarat. Ale to se neděje. Autorovi takového trailu v podstatě stačí nakoupit x stovek petek, nabouchat x stovek listingů a má hotovo. Při ztrátě krabičky ať se starají kačeři. Nejnovější PWT má i vypnutý atribut "NM". Takový PWT je v podstatě nezničitelný a může si ho založit i desetileté děcko. Aby jsme nakonec kvůli závislosti na počtu odlovených keší nedopadli tak, že budou všechny okresky posetý PETkama. V naší malé zemičce by to zase takový problém nebyl. A pak by se tedy jen čekalo, až to honibod kačery přestane bavit doplňovat PETky a z důvodu nezájmu skončí série v archivu. No, nějak mi uniká smysl téhle nové honibod zábavy.
Bookmarky: Zajímavé osudy kešek Kešky výletovky Hinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
pepikov.cz web o zajímavostech Prahy
Publikováno 30 říjen 2014 - 17:56
Nejnovější PWT má i vypnutý atribut "NM". Takový PWT je v podstatě nezničitelný a může si ho založit i desetileté děcko.
Každá cache má tento atribut na začátku vypnutý, "zapne" ho libovolný kačer logem Needs Maintenance. Nebo jsou tu nějaké novinky?
SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
Publikováno 30 říjen 2014 - 18:10
... musím říct že nejsem nadšen z verdiktu reviewra. Vždyť on postavil přání ownera nad pravidla! To že jsou to jeho keše, přece nestačí k tomu aby se na ní mohlo dít cokoliv na co kejvne ...
Lidi, čtěte! A hlavně rozlišujte. Reviewer přece nepostavil žádné přání ownera nad pravidla. Owner v listingu nepíše: „Lovte žabičkováním.“ Píše: „Pokud budete lovit žabičkováním, tak...“ Jinými slovy - nenavádí k porušování pravidel, ale pragmaticky žádá, když už budou lovci pravidla takto porušovat, ať to aspoň udělají takovýmto způsobem. Podle mě je to poměrně zásadní rozdíl.
Publikováno 30 říjen 2014 - 18:22
Může sem, prosím, někdo hodit odkaz, případně nějak ve stručnosti popsat, co to je to "žabičkování"... ale už ten název sám o sobě zní tragicky Díky.
Publikováno 30 říjen 2014 - 18:35
Pánové, takhle ne. Okrabičkování kdejaké okresky je ohavné a pro hru i destruktivní, ale tady kloužeme k pusté demagogii.
A k tomu RN: lidé, čtěte. A když čtete, pokuste se číst to, co pisatel napsal, nikoli to, na co máte právě náladu.
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 30 říjen 2014 - 18:37
Doma si připravím keš s logbookem, kam se podepíšu, když dorazím k první keši, tak ji seberu, místo ní dám tu z domova, a zatímco mě někdo poveze k té druhé, tak se zaloguji, u druhé keše provedu zase výměnu, atd. Poslední keš (včetně logbooku) si pak odvezu domů.
Publikováno 30 říjen 2014 - 18:44
Doma si připravím keš s logbookem, kam se podepíšu, když dorazím k první keši, tak ji seberu, místo ní dám tu z domova, a zatímco mě někdo poveze k té druhé, tak se zaloguji, u druhé keše provedu zase výměnu, atd. Poslední keš (včetně logbooku) si pak odvezu domů.
Publikováno 30 říjen 2014 - 18:48
To jako fakt? Co to je za kravinu? To mi přijde úplně mimo, takhle jsem pak zalogován úplně někde jinde a u některých krabic vlastně ani zalogován nejsem, protože si to odveze někdo domů... měl jsem za to, že ten logbook je na té kešce to nejcennější. Sám kešku, leč adoptovanou, mám a nevidím důvod, proč by si měl někdo přivlastnit logbook, pominu-li např. krádež, vandalismus apod.
Jako pochopím PWT, lépe řečeno sérii, kde jde člověk 15 - 20 km pěšky, odloví cca 40 krabiček, ale co je hlavní, projde se pěknou krajinou... (pro děti to je bezva motivace)
Hmmm... no asi to mám jinak
0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů