Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12542 odpovědí na toto téma

#2601 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2015 - 22:26

Ctihodná sestro, to si nerozumíme: na mě skoro padla deprese, že bych neměla co lovit :D. Nebo existuje nějaká obdoba E55 v pánské verzi?  :D  :D  :D  A co ty, ty přece ani nesmíš, i kdyby existovala! Mno, takže zase jsme mimo hru, zatímco kačeři.... No je na tom světě nějaká spravedlnost? Tak já zase radši jdu chystat cestu na běžné keše.   :wub:

:D :D :D

K tomu lovu kačerů z mojí strany viz Luk 5,6 :D

Ale víš, já na ty powertraily u silnice nikdy moc nebyla, spíš v tomhle ohledu upřednostňuju 5/5 mysterky :D!

• 1

#2602 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2015 - 22:52

Tak čistě po pravdě, já ani lovit snad nezkoušela a neumím :D  - pokud ještě stále nemluvíme o keších. A na stará kolena se to už učit nebudu.  B)

• -1

#2603 Solim

Solim

Introvert

• Members
  • PipPipPip
  • 1 870 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2015 - 21:45

Ctihodná sestro, to si nerozumíme: na mě skoro padla deprese, že bych neměla co lovit :D. Nebo existuje nějaká obdoba E55 v pánské verzi?  :D  :D  :D  A co ty, ty přece ani nesmíš, i kdyby existovala! Mno, takže zase jsme mimo hru, zatímco kačeři.... No je na tom světě nějaká spravedlnost? Tak já zase radši jdu chystat cestu na běžné keše.   :wub:

A co "Hodinovy manzel" :rolleyes:  o tom si pani mohou jen zdat. Pro pany nedostizne :( a pro damy to je vpodstrate logovani od pocitace :P .

• 0

iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4

S úsměvem jde vše líp

#2604 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2015 - 22:16

No nevím, když jsem slyšela, jak jsou někteří šikovní.....skoro bych se bála někoho takového na drobné opravy do domácnosti objednat. To už je lepší se sem tam něco dalšího naučit od známých nebo se s nimi rovnou domluvit. Ono občas fakt stačí konstatovat "ale já jsem pravá blondýna, já tomu nerozumím" a hned někdo vysvětluje nebo rovnou předvádí, jak on je naopak šikovný! :D U auta stačí mít zvednutou kapotu při výměně žárovky ( u současného jsem vlastně ještě  nezkoušela , mám ho krátce ) a hned někdo přijde, jestli není třeba neschopnou ženskou zachránit.  :D  :D  :D

• 0

#2605 DogVader

DogVader

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2015 - 8:05

Nekdy narazim na logy, u kterych nevim jestli mam brecet, nebo se smat.
http://www.geocachin...c3-6435e57e1eda
  • 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#2606 MikiHamza

MikiHamza

MikiHamza

• Members
  • PipPipPip
  • 890 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2015 - 8:20

Nekdy narazim na logy, u kterych nevim jestli mam brecet, nebo se smat.
http://www.geocachin...c3-6435e57e1eda

To je vyšší level archeocachingu, tzv. genius loci archeocaching. Loguje se FI, když najdeš místo, kde kdysi byla ukryta cache.

• 9

#2607 mikelord

mikelord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 193 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2015 - 11:10

Hahahaha zase nadkacer Jonea, joo to je jina liga, zvykej si.

Ja se ted bavim logama na serii u Hodkovic, 100%tne vim, ze tam ty kese nejsou, ale vesele se loguje...

Tento příspěvek byl upraven od mikelord: 04 květen 2015 - 11:10

• 1

#2608 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 707 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2015 - 11:37

Vydržať!!!, sám tomuto čelím od vánoc a neustoupím.

Já už pomalu rezignuju, budu postupně nahrazovat atypické schovky schránkami z tlustého plechu na zámek, pevně ukotvené na místo. Minimální nutnost údržby, šance zničení, čas strávený v garáži výrobou náhradních keší atd atd. :)
  • 1

Bookmarky: 2.gif Zajímavé osudy kešek world.pngKešky výletovky hint_icon.pngHinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
pepikov.cz
web o zajímavostech Prahy

#2609 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 745 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2015 - 12:23

Já už pomalu rezignuju, budu postupně nahrazovat atypické schovky schránkami z tlustého plechu na zámek, pevně ukotvené na místo. Minimální nutnost údržby, šance zničení, čas strávený v garáži výrobou náhradních keší atd atd. :)

Vždycky se najde blb, který si bude myslet, že je uvnitř něco cenného a vezme na zámek kladivo, páčidlo nebo krumpáč...

• 2

#2610 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2015 - 13:18

Ja se ted bavim logama na serii u Hodkovic, 100%tne vim, ze tam ty kese nejsou, ale vesele se loguje...

Na to je jediná obrana, kontrolovat logy v logbooku a ty neoprávněné mazat. Ale nevím, jak by to dělal majitel takového trailu. Jednak se tam žabičkuje a jednak by si musel domů nechat ty logbooky přivést na káře a pak je týden číst.

• 0

#2611 evidlo

evidlo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2015 - 13:21

To je vyšší level archeocachingu, tzv. genius loci archeocaching. Loguje se FI, když najdeš místo, kde kdysi byla ukryta cache.

Výborný nápad, já bych na to dala extra ikonku, něco mezi :) a :( ...třeba oranžovou s pusinkou rovně. A nebo rovnou tuhle :ph34r:

• 3

#2612 mikelord

mikelord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 193 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2015 - 13:24

Nebo holou prdel, to by se siklo spis :)

• 0

#2613 Solim

Solim

Introvert

• Members
  • PipPipPip
  • 1 870 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2015 - 13:40

No nevim, jestli je to cesta spravnym smerem. Sveho casu se rikalo, ze co vazi vic nez 600kg nikdo neukradne :blink: . Dnes se ta hranice posunula na nekolik tun :o . Kdyz tak doporucuji pancerovy zaruvzdorny plech minimalne 50mm tlusty, pokud mozno predkorodovany.

Ja zatim jdu opacnym smerem a to osazenim provizorni PET cache, pokud mozno hned ten den, kdy se dozvim o zniceni cache. Zatim jsem zjistil, ze ta PETka je kupodivu velmi spatne podpalitelna a logbook na podpaleni nestaci. Ono to pak dotycneho moc nebavi, kdyz vidi, ze se kaceri stale loguji i pres jeho zasah ;) . Ja takhle alespon preckam blbou naladu dotycneho, kacerum nekazim radost z bodu a sam mam dost casu na vyrobeni pekne cache.

Jednou jsem po ranu (v 3:00) zachytil na vratech na zahradu cerstvy tag, kdyz jsem vyrazel na lov cache. A tak jsem okamzite popadl redidlo a tag umyl. Ten tag tam nemohl byt dyl nez 10 minut. Myslim, ze jsem dotycnemu hodne zkazil naladu, kdyz svuj tag rano nenasel. Od te doby (cca 5 let) tam nemam ani carku. Jeho naklady byly cca 20Kc moje cca 5Kc :P .

• 3

iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4

S úsměvem jde vše líp

#2614 Novom

Novom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 611 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2015 - 13:52

Vždycky se najde blb, který si bude myslet, že je uvnitř něco cenného a vezme na zámek kladivo, páčidlo nebo krumpáč...

Zabetonoval jsem sloupek do země a nahoru na něj navařil plechovou bednu 5 mm silnou s fab zámkem. První keš na stromě zmizla během půl roku, tato drží již několikátý rok, jen ji někdo zkoušel doloval chvíli ze země, než to vzdal. Místo je navíc na území nikoho v zarostlém houší u bývalé rasovny, takže se tam ani autem nedostanou, aby to ze země vytrhli.

Jednoduché řešení, logy smáznout a nepovolit nic dalšího, i kdyby žadonil, jako že obvykle žadoní o uznání, protože se tam "pohyboval" v okolí. Že je to imb.cil ví asi už všichni. Možná i proto si trochu mění nick, tak jako slavný Hansmatt. :D

Tento příspěvek byl upraven od Novom: 04 květen 2015 - 13:54

• 1

#2615 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 707 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2015 - 14:03

Zámek samozřejmě ne ten visací, ale buď zmíněnou fabku, nebo otvor na ten starý typ klíče a otvor skryt očím. Klíč se dá za pár korun vyrobit, takže také žádný problém.

Provizorní PETka na místě je ok, ale kačeři pak do logů brebentí, že nesedí počet FP (co jsem tak vykoukal, provedení listingu, trasy, okolní prostředí apod. se FP skoro vůbec nehodnotí, FP rovná se krásná schránka a klidně nulový listing a prostředí) a takovým kovovým trezorem jim člověk zamázne pusu "že to tak asi bylo i dřív" :) B)

Tento příspěvek byl upraven od prazskychytrak: 04 květen 2015 - 14:04

• 1

Bookmarky: 2.gif Zajímavé osudy kešek world.pngKešky výletovky hint_icon.pngHinty
pepikov.cz

#2616 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 810 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2015 - 14:14

U nás zmizela budka na dubu ve 20m výšce. Bohužel i s tím dubem. Tak si vymysli něco pancéřovanýho, nerozbitnýho, a za týden se tam bude stavět silnice a přijede buldozer.

• 0

#2617 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 707 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2015 - 14:14

Názorná ukázka z centra Prahy, že podobné "trezůrky" lidi moc nezajímají. Většinou v nich vidí nějaké uložiště denního tisku, reklam apod a to nestojí za námahu se do toho lámat. Klidně si z toho udělají zaplivané kuřácké místečko. Samozřejmě pro GC by byla ok nějaká půvabnější varianta která by nelákala kuřáky.

Další vypozorovanou věcí je to, že když si člověk vyhraje s nenápadnou schovkou, je nebezpečí, že schovku nevidí ani kačeři a všichni víme kolik je mezi námi těch, kteří lační hlavně po bodech = nevidím keš do minuty, kašlu na utajení a jdu tu keš najít i přes mrtvoly, i kdyby mě měl vidět celý Václavák. Taková keš je pak velmi snadným terčem ke zničení.

Přiložené miniatury

• DSC_0751.JPG

• 4

pepikov.cz

#2618 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 707 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2015 - 14:20

U nás zmizela budka na dubu ve 20m výšce. Bohužel i s tím dubem. Tak si vymysli něco pancéřovanýho, nerozbitnýho, a za týden se tam bude stavět silnice a přijede buldozer.

Ideální je si najít nějakou zeď u které je velká jistota, že nebude v nejbližší době nějak upravována. Ještě lépe v majetku města, který na takové věci nemá většinou čas. U soukromé se domluvit s majitelem, popřípadě tam nějak zakamuflovat kontakt, třeba štítek, kdo do schránky dodává...kupříkladu ty tiskoviny :) V lese je to samozřejmě horší, tam si ideálně najít skálu (jako jsem teď vidět zabetonovaný keše z masivního plechu na geowestu)

• 0

pepikov.cz

#2619 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2015 - 16:01

Taky se da pronajmout trezor v bance. To je relativne bezpecny, hlida to ochranka a bez pristupovejch hesel by tam nemeli nikoho pustit. Akorat nevim jestli u nas tohle jde zaridit na libovolnyho prichoziho jen na heslo. Tak mozna v bance ve Svycarsku. Ale zas kdo tam ma kvuli kazdy mysterce jezdit.

• 3

#2620 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 707 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2015 - 16:23

Tam se to nedá zaplať pánbu umístit, protože je to přeci těžce komerční ústav a hned by měl člověk za zády nějakého obchodního zástupce :D

• 0

pepikov.cz

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama