Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12542 odpovědí na toto téma

#2721 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2 236 příspěvků(y)

Publikováno 02 červen 2015 - 11:31

A ty fronty opisovačů na eventech mě docela fascinují. V keších dneska člověk najde něco opravdu zřídka, ale na eventech toho jsou tuny. Kdyby cestovaly po keších, nebylo by to nic vzácného a tolik by se toho neztrácelo. Někteří, hlavně začínající, kačeři už snad ani nevědí, že se travely dávají hlavně do keší.

Občas si sice něco opíšu, ale to jenom tak ze zvědavosti, abych se podíval na historii daného cestovatele či je to kód nějakého mého kamaráda atp.

Co se putování TB po eventech týče, sám jsem vypustil dva cestovatele, kteří mají za úkol cestovat jen a pouze po setkáních kačerů a mám alespoň nějakou jistotu, že se neztratí...

Včera několik kačerů logovalo moje auto na eventu, na kterém jsem nebyl a byl jsem asi šedesát kilometrů daleko...

Mně před pár dny někdo grabnul TB, které mám u sebe a jen ho protahuji kešemi (výjimečně se ocitne na eventu, ale jinak je jen u mě). Tak jsem si ho grabnul zpátky, načež jsem obdržel zprávu, že dotyčný (mimochodem začátečník, který si klidně zaloguje vlastní keš, ale nebudu to řešit, UK je daleko) našel ve své keši papírek s kódem. Hmm... Pátral jsem v paměti a vzpomněl si, že jsem několik lístečků rozdal pár kačerům před dvěma roky na ME v Prahé a to jenom proto, že číslo z mého TB je špatně čitelné... Zajímavé, že papírek doputoval až do UK a že je text ještě čitelný či vůbec použitelný...

• 0

#2722 Blexa

Blexa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 961 příspěvků(y)

Publikováno 02 červen 2015 - 11:36

Vytykas i sberatelum jinych predmetu, ze s nima delaji neco jineho nez bylo puvodnim smyslem?

Kdyby se coiny nekradli, tak by se je lidi nebali poustet do sveta. Kdyby jsi chtel, tak si muzes tu tunu zeleza koupit a poslat do sveta, ale proc pozadujes, aby to udelal a zapaltil nekdo jiny?

Z ma clovek vetsi smutek? Z coinu, ktery mu zase nekdo slohnul v 2. kesi nebo z coinu, ktery ukazuje jen na eventu, aby ho nekdo neukradnul.

Ze najdes semtam geocoin, ktery je z roku 2006? Treba ho nekdo na 8 let zasantrocil nebo mel proste kliku, protoze na nej pripada vic jak 1000 ztracenych (mozna spis 10000?). To je proste realita. Co jineho ocekavat v situaci, kdy se 90% novacku nenamaha cist pravidla, a kdyz najdou cestovatele, tak je to jeho konec, protoze si ho proste vezmou a za tyden je to prestane bavit. Stejen tak zkuseni lovci, kteri vyzvednou geocoin a zaloguji ho teprve za 1-2 tydny a to ve chvili, kdy ho vlozi do dalsi kese - proste aby nebylo na ne, kdyz ho ztrati...

• 1

#2723 Ruvit

Ruvit

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 493 příspěvků(y)

Publikováno 02 červen 2015 - 11:42

Špatný záměr to není, owner se tím snaží zvýšit atraktivitu keše. Přitom neznám nikoho, kdo by si řekl, že ta keš byla super, protože tam byla spousta plyšáků s plíšky.

A ty fronty opisovačů na eventech mě docela fascinují. V keších dneska člověk najde něco opravdu zřídka, ale na eventech toho jsou tuny. Kdyby cestovaly po keších, nebylo by to nic vzácného a tolik by se toho neztrácelo. Někteří, hlavně začínající, kačeři už snad ani nevědí, že se travely dávají hlavně do keší. 

A ty se divíš?? Mě osobně z 30 poslaných putují pouze 3. Nejde jen o ty peníze, i když cca 7000,-Kč není zrovna zanedbatelná částka, ale spíš o to, že nakonec stejně skončí v "soukromé" sbírce, ale tu už na rozdíl od těch, které majitelé vozí po eventech, nikdo neuvidí.

• 2

#2724 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 02 červen 2015 - 12:43

Když ony ty krabice na eventech nejsou plné vlastních coinů, ale coinů, které si kačer "nasyslil" za rok lovení... :(

• 2

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#2725 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 02 červen 2015 - 14:41

Pustil jsem jich 34 a zatím jich jezdí 6. Rád dělám lidem radost, i Blexovi, kdyby něco mého našel. Nevyžaduju, aby všichni házeli mraky coinů do keší, nicméně dříve to tak lidi dělali. Podle mě se coiny ztrácejí stále stejným tempem jako dřív, jen už jejich stav lidi nedoplňují tak jako dřív. Alespoň na těch mých to tak pozoruju. Rozhodně to není tak, že co jsem pustil v roce 2010 putovalo rok a co v roce 2014, tak tři měsíce. Nevidím v tom moc rozdílu, průměrně mi jeden coin vydrží dva roky, což je docela slušná doba. Jasně, že mám starý coin, který pořád jede a naopak takový, který se ztratil z druhé keše. 

A jak píše Citecka, většina těch ukazovaných coinů není toho, kdo je ukazuje. Spousta kačerů na eventech běžně vytahuje hromady toho, co nasyslili během několika měsíců. Pak to jen protahují navštívenými kešemi, aby owner viděl, že se neztratily. U těch mých se to děje taky.

Ještě mě napadla jedna myšlenka: skoro každý kačer chce mít vlastní keš, ale málokterý kačer chce do světa něco pustit. Přitom výroba a pak údržba kešky vyjde po pár letech mnohem dráž než ten coin. A kešky se ztrácejí ve stejné míře. Mám 7 keší (jedna archivovaná pro neustálé krádeže), z toho jsem neobnovoval jednu, která je T5. Jinou jsem naopak obnovoval už sedmnáctkrát! Dokud tam byla nanovka, každou chvíli si ji někdo vzal. Teď tam jsou dva šrouby v sobě v hodnotě deseti korun a jsou tam půl roku. Takže když to spočítám, zmizelo mi 83 % geocoinů, ale keší 374 %.

• 4

#2726 Blexa

Blexa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 961 příspěvků(y)

Publikováno 02 červen 2015 - 15:06

Hmm, srovnani mizeni coinu s kesema. To je zajimave tema na zamysleni...

Ze bych videl ne eventu hromadne ukazovani cizich geocoinu o tom nevim, ale mozna se to za posledni 2 roky zmenilo. Klasicke eventy jdou ted vetsinou mimo mne, takze jsem spis na CITO.

Kdyz ted bleskove koukam na statistiku...

138 kolecek vypustenych v roce 2011, 49 kostek vypustenych loni (duplikaty kolecek, ktere byly nezvestne 2 roky a vice) a par minci zobdobi 2011 a drive. V souctu 200 cestovatelu...

...za posledni mesic se pohnulo cca 35.

Ted uz jen pobavene koukam, ze se kradou i defektni kusy...
http://coord.info/TB64N77

• 1

#2727 Onybazmek

Onybazmek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 161 příspěvků(y)

Publikováno 02 červen 2015 - 19:22

Take jsem so sel dneska zalovit, no a po druhé kesi z nohou sundavam 7 klíšťat. Co to sakra je? Já sešel z cesty asi na 2 minuty a 7 klíšťat?! Jako fakt?!
  • 0

Garmin Dakota 10, Gigabyte akta a4

#2728 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 02 červen 2015 - 22:25

Prošels hnízdem. Klíště moc daleko "nechodí" - chytne se, nasaje, spadne. Založí rodinu. Ta se vylíhne a popoleze metr. Jednou se mi stalo, že sem si lehnul do vysoký, opravdu vysoký trávy a zdřímnul. Když jsem otevřel oči, vidím na stéble nad sebou hafo hmyzů. To ležim sakra v mraveništi?

Nikoli. Sundaval jsem 80 klíšťat před zakousnutím a večer 16 zakousnutých.

• 2

#2729 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2 236 příspěvků(y)

Publikováno 03 červen 2015 - 2:36

No paráda, tuhle historku jsem si číst nemusel. Brrr...
  • 3

#2730 MK1977

MK1977

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 276 příspěvků(y)

Publikováno 03 červen 2015 - 9:26

Hmm, srovnani mizeni coinu s kesema. To je zajimave tema na zamysleni...

Ze bych videl ne eventu hromadne ukazovani cizich geocoinu o tom nevim, ale mozna se to za posledni 2 roky zmenilo. Klasicke eventy jdou ted vetsinou mimo mne, takze jsem spis na CITO.

Kdyz ted bleskove koukam na statistiku...

138 kolecek vypustenych v roce 2011, 49 kostek vypustenych loni (duplikaty kolecek, ktere byly nezvestne 2 roky a vice) a par minci zobdobi 2011 a drive. V souctu 200 cestovatelu...

...za posledni mesic se pohnulo cca 35.

Ted uz jen pobavene koukam, ze se kradou i defektni kusy...
http://coord.info/TB64N77

Tak chybotisky jsou vždycky ceněná rarita ;)

Nejcenějšími známkami bejvají ty zkažené.

• 5

#2731 Kollárikovi

Kollárikovi

Member

• Members
  • PipPip
  • 21 příspěvků(y)

Publikováno 05 červen 2015 - 14:04

Tak mi někdo opět vykradl finální keš i s logbookem a ještě dvě další keše zmizely.... Ale ještě víc mě štve, že vedle byla krabice pro děti s věcmi na výměnu, která byla úplně plná hraček a ta zmizela celá. Ta velká zůstala, protože je na řetězu, aby nespadla do vody. Už mě nebaví ten marný boj a vážně uvažuji, že dám sérii k adopci...:(

• 0

#2732 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 05 červen 2015 - 15:20

Taky mívám pocit, jestli už není načase přenechat to dalším.

• 1

#2733 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 05 červen 2015 - 15:21

Adopcí keši nepomůžeš, kradou ji tobě, budou ji krást jinému. Řešením je laciná a obyčejná keš. Míval jsem v centru Prahy nanokeš. A ta mizela každé dva týdny, kačeři si tam pro ni chodili jako do obchodu. Teď tam mám dva šrouby sešroubované k sobě v hodnotě deseti korun a drží tam už půl roku. Dej tam malou lock lock krabičku, do ní notýsek za pětikorunu a zlomenou tužku. Bude tam na věky.

Lidi často radí dát keš mimo civilizaci, ale Liberečáci si určitě pamatují Truhlu mrtvého muže, kam vedla jen lesní cesta. Velký kus kmenu, který byl upravený jako truhla o váze jeden a půl metráku, přivázaná řetězem ke stromu. A taky zmizela.

• 1

#2734 Bubo_CZ

Bubo_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 582 příspěvků(y)

Publikováno 05 červen 2015 - 16:14

Prošels hnízdem. Klíště moc daleko "nechodí" - chytne se, nasaje, spadne. Založí rodinu. Ta se vylíhne a popoleze metr. Jednou se mi stalo, že sem si lehnul do vysoký, opravdu vysoký trávy a zdřímnul. Když jsem otevřel oči, vidím na stéble nad sebou hafo hmyzů. To ležim sakra v mraveništi?

Nikoli. Sundaval jsem 80 klíšťat před zakousnutím a večer 16 zakousnutých.

Po posledním výletě jsem chtěla obnovit vlákno s klíšťaty, protože tento rok bude opravdu hojný. Pohybovali jsme se v běžném terénu, kde je možné chytit klíště, tj. především na louce a pak lesních pěšinách. Většinou člověk na sobě objeví tak 1-2 kousky. Teď jich bylo nepočítaně. Nejhůř na tom byl náš přízemní pes, která jich měla desítky a to jsme je stále ze srsti vybírali. Naštěstí dostala pilulku, díky které by se neměla klíšťata přisát a asi to funguje. Kalhoty jsme ometali stále a repelent také moc nezabíral. Poprvé jsem si myslela, že jsme prošli hnízdem. Jenže, když se nám to stalo opakovaně na různých místech vzdálených od sebe několik kilometrů, tak moje polovička prohlásil, že vyhlašuje letošní sezónu v přírodě za ukončenou.  :wacko:

• 0

#2735 Sykype

Sykype

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 64 příspěvků(y)

Publikováno 05 červen 2015 - 20:23

Tak z tohohle mám depresi zase já, aneb smutný konec jedné kešky v Příhrazských skalách v Českém ráji - http://coord.info/GC5TBA4.

• 0

#2736 zdenys64

zdenys64

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 197 příspěvků(y)

Publikováno 05 červen 2015 - 20:52

Tak z tohohle mám depresi zase já, aneb smutný konec jedné kešky v Příhrazských skalách v Českém ráji - http://coord.info/GC5TBA4.

To je k pláči....

• 0

#2737 martinracek26

martinracek26

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 086 příspěvků(y)

Publikováno 05 červen 2015 - 21:06

To je hnus. By  mě zajímalo co to bylo za šmejda. Třeba nám to tu Obludka prozradí.

• 0

#2738 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 05 červen 2015 - 21:14

No, musím říct, že to co jsem si přečetl mezi WN logy u té keše, mne nějak nepřesvědčilo. Rádoby-ochranářské žvásty, které stále vyznívají stylem "já to místo našel a nezveřejnil, tak sem nikdo jinej nesmí, protože jen já to tu neničim". A přiznám se, že pokud by to byla moje keška a byla tam někde nějaká cedule s geologickejma informacema atd, dal bych si tu práci a udělal tam Earth keš. Vlastně tam ta cedule ani bejt nemusí, pokud jsou na netu nějaký informace o tý lokalitě typu "v jakem obdobi tyto horniny vznikaly...." tak bych jen jako jednu otázku udělal něco ve stylu "odhadněte velikost toho a toho" nebo "jaký sklon má jižní strana skály" či něco podobného, aby to nikdo nelogoval od stolu. 

Dotyční to nebudou moct zničit a pokud zničí ceduli, což je jestli se nemejlim majetek státu/kraje/obce tak je to na udání. Kdo s čím zachází, tím také často schází.

A nejvíc mě v těch WN pobavilo "Nikde na webu se neprezentuje Racák a Kohoutovky jako u Vás, bohužel." To jako že když si dám práci a dohledám třeba historický informace o nějaký kapli/hřbitovu apod tak mě někdo nařkne že nikde to neni popsaný tak jako u mě a to se prostě nesmí? Popisovat to víc než ostatní?!?! 

Kde to sakra jsme?

Tento příspěvek byl upraven od mr3ska: 05 červen 2015 - 21:16

• 1

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

#2739 Sykype

Sykype

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 64 příspěvků(y)

Publikováno 05 červen 2015 - 21:46

Ten, kdo zničil tuhle kešku, má bohužel skálopevný pocit, že nikdo jiný nemá právo, aby k jeskyním zavítal. Všichni ostatní by totiž tuhle lokalitu poškodili, zatímco on sám je přímo etalon toho, jak se chovat ohleduplně k přírodě. Úžasné je i to, že se na jednu stranu ohání tím, že do jeskyní je zákaz vstupu, což ovšem není pravda, a na druhé straně do nich sám vstupuje. Jím zmiňovaná pravidla, která si upravuje, podle toho, jak se mu to zrovna hodí, tedy platí jen pro ostatní, pro něj samého ne. Nejhorší je, že se s takovým člověkem nejde rozumně domluvit - na kompromis není ochoten přistoupit, sám žádný ústupek neučiní a v případě, že owner nevyklidí pole a keš neodstraní, kešku bez mrknutí oka zničí. Docela by mě zajímalo, co je to vůbec za člověka a co svým jednáním ve skutečnosti opravdu sleduje ...

• 1

#2740 Bubo_CZ

Bubo_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 582 příspěvků(y)

Publikováno 05 červen 2015 - 22:00

To já mám depresi, jsem očkovanej a tak encefalitidu moc neřeším. Klíště jsem nechytnul minimálně 10 let, ale už dvakrát jsem měl boreliozu. Poprvé to bylo docela drsné a následky mám dodnes. Tak teď čekám až bude očkování i proti borelioze.

Také jsme očkovaní, ale stejně to 100% proti encefalitidě neochrání. V okolí mám pár lidí, kteří měli opakovaně boreliozu po kousnutí komárem, takže si člověk moc nevybere.  :unsure:

• 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka