Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#3261 Blexa

Blexa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 961 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 10:06

Tak W7 mám už stejně koupené, takže je mám taky zdarma, jsou super a používám je ještě víc měsíců. Jen nějak nevidím smysl tvrzení...  :D

• 0

#3262 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 746 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 10:08

Na dvou starších strojích mám ještě XPéčka a nemám důvod měnit, na novějším notebooku Sedmičky a taky nevidím důvod měnit. V routeru/serveru mi běží Linux a v telefonu Android.

Nevydělávat si v IT, měl bych Linux i na stanicích. Bohužel to vidím tak, že čím novější Windows, tím větší pr..er B) .

• 0

#3263 Blexa

Blexa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 961 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 10:09

Tohle je taky na depresi...

http://auto.idnes.cz...27_automoto_taj

• 1

#3264 von Bronin

von Bronin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 599 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 10:16

Nový systém přinesl spousty nových funkcí i možností. Tak si můžu vybrat zda dál budu "prát v potoce nebo použiju automatickou pračku, kterou mi zdarma strčili do koupelny"...tady máš smysl. Samozřejmě každý si může vybrat, že bude žít ve středověku :D Ale o tom už dost, nejsem prodejcem Microsoftu, takže se tu nebudu namáhat :)

Tento příspěvek byl upraven od von Bronin: 05 únor 2016 - 10:20

• 0

#3265 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 746 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 10:21

Nový systém přinesl spousty nových funkcí i možností. Tak si můžu vybrat zda dál budu "prát v potoce nebo použiju automatickou pračku, kterou mi zdarma strčili do koupelny"...tady máš smysl. Samozřejmě každý si může vybrat, že bude žít ve středověku :D Ale o tom už dost, nejsem prodejcem Microsoftu, takže se tu nebudu namáhat :)

:D :D :D

• 0

#3266 TamTenTom

TamTenTom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 212 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 10:33

Novej Win mě už tolikrát vytočil, že si začínám čím dál víc vážit toho starýho PC s XPéčkama  :wacko: Ale asi jsem už starej a ty nový funkce mě už prostě neberou.

• 0

#3267 KaMo_cz

KaMo_cz

starej member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 103 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 11:21

Tohle je taky na depresi...

http://auto.idnes.cz...27_automoto_taj

Tak než začneš šířit paniku, tak si přečti, koho se to přesně týká ;)

Úplně živě vidím naše TV zpravodajství, jak hned po večerníčku referuje o nemožnosti zaparkovat Škodu Octavia combi za touto značkou, protože hnusnej Brusel :D

• 0

#3268 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 11:34

To prirovnani s prackou dosti pokulhava. Ony W10 nejsou zdarma, ale je zdarma jen upgrade, a to jeste po omezenou dobu. Kdyz si kupujes novy pocitac, tak si windows stale musis koupit!

Takze ono to je spise: "kdyz ted hned vyhodite svoji pracku, ackoliv jste s ni spokojeni a pere stale dobre, tak dostanete tuhle nasi novou. Ale bacha, kdybyste se nahodou chteli prestehovat, tak ji tu musite nechat a v novem byte si musite koupit novou." To uz tak desne vyhodne nezni, ze? B)

• 5

#3269 von Bronin

von Bronin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 599 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 11:49

Ano, upgrade z Win7 je zdarma, k tomu byl můj 1příspěvek. Pokud kupuješ nový počítač, samozřejmě systém zaplatíš -tak to ale bylo vždy, jestli se nepletu...potažmo mi to přijde normální.
  • 0

#3270 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 11:50

To jsou akorat tak kecy. Polovina prumyslovejch aplikaci na tom dodnes nefunguje. Docela se desim toho ze se to bud me, nebo nekomu z mych zakazniku nedopatrenim "zadarmo" nainstaluje. Ugrade si muze dovolit nekdo kdo na tom akorat cumi na web a pise ve Wordu. Coz je vetsina uzivatelu. Ale reci o automaticky pracce fakt jsou zcela mimo realitu.

• 4

#3271 Viktor36005

Viktor36005

Viktor36005

• Members
  • PipPipPip
  • 129 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 11:56

von Bronin

Tak ono je to hlavně zdarma a systém je super.Windows 10 používám na počítačích i telefonech několik měsíců.

Už jsem slyšel, že "zadarmo" to má být jen asi rok, pak Ti má přijít zpráva, že Ti skončilo bezplatné používání W10 a že si máš zaplatit. Celkem tomu věřím, protože je otázkou: Proč by to dávali někomu zdarma ??? - charita (asi těžko).   :-)

No a taky se proslýchá, že jedním z důvodu je aby mohli lépe sledovat co na PC děláš, který stránky navštěvuješ atd. atd. I když to samozřejmě dělají už teď.  :-)   :-)

Takže - zatím mi vše chodí na zaplacených starších Windousech, tak asi nic měnit nebudu.  

• 1

#3272 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 12:01

Ano, upgrade z Win7 je zdarma, k tomu byl můj 1příspěvek. Pokud kupuješ nový počítač, samozřejmě systém zaplatíš -tak to ale bylo vždy, jestli se nepletu...potažmo mi to přijde normální.

Kdyz sis koupil plnou verzi W7, mohl jsi tu licenci prestehovat na novy pocitac. (podobne, jako sis prevezl tu pracku do noveho bytu.) Na to ti ale Microsoft vnucuje "zdarma" upgrade, ktery ale na novy pocitac uz prenesitelny neni. To opravdu za normalni povazovat nemohu.

• 0

#3273 von Bronin

von Bronin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 599 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 12:01

To jsou akorat tak kecy. Polovina prumyslovejch aplikaci na tom dodnes nefunguje. Docela se desim toho ze se to bud me, nebo nekomu z mych zakazniku nedopatrenim "zadarmo" nainstaluje. Ugrade si muze dovolit nekdo kdo na tom akorat cumi na web a pise ve Wordu. Coz je vetsina uzivatelu. Ale reci o automaticky pracce fakt jsou zcela mimo realitu.

Tohle vždycky tvrdí někdo, kdo W10 nepoužívá. Co to je "polovina aplikací"? :) Firmy W10 používají a fungují na nich běžně...
Už mě to zase nebaví ;)používejte co kdo chcete a potřebujete :)
  • 0

#3274 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 12:04

Stahování na 100 Mb lince. Asi mi hrábne......

sup.jpg

• 0

#3275 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 12:06

Tohle vždycky tvrdí někdo, kdo W10 nepoužívá. Co to je "polovina aplikací"? :) Firmy W10 používají a fungují na nich běžně...
Už mě to zase nebaví ;)používejte co kdo chcete a potřebujete :)

Blbost! Zanech svych dojmu. Firmy jsou v tomto ohledu mnohem vice konzervativnejsi, nez domaci uzivatele. Micrisift mel hodne tezkou hlavu z toho, ze nemohl donutit firmy, aby opustily sve zabehnute XP, ktere leckde ve firmach bezi dodnes! Pro firemni sferu se daly koupit trebas XP jeste dlouho pote, co uz davno jinde nebyly k sehnani. A totez plati i pro W7.

A, jeslti sis nevsiml, tak na firemnich pocitacich s Active Direcotry se cela taskarice s upgradem na W10 ani neobjevuje.

• 1

#3276 Blexa

Blexa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 961 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 12:09

Tak než začneš šířit paniku, tak si přečti, koho se to přesně týká ;)

Úplně živě vidím naše TV zpravodajství, jak hned po večerníčku referuje o nemožnosti zaparkovat Škodu Octavia combi za touto značkou, protože hnusnej Brusel :D

No nevim,ale me prijde 7,5% vsech vozidel registrovanych v ČR jako docela nezanedbatelna...
http://www.autosap.c...r/#pololeti2015

...posta a sluzby na rozvoz baliku si uzijou, stejne tak remeslnici a nekancelarske firmy. Obce se na upravu totiz vykaslou a radsi budou vybirat pokuty.

• 0

#3277 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 746 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 12:13

Tak, tak. Realita je taková, že každá nová verze Win přináší:

- nové potíže s kompatibilitou u věcí, které dřív fungovaly, typický případ nefungující ovladače

- změny v ergonomii (proč sakra není na tomhle místě to co tu bývalo)

- potřebu si znovu uspořádat desktop k obrazu svému

- nefunkčnost některých starších aplikací

A na druhé straně stále větší a větší kupu nevyžádaného balastu "zadarmo", který nepotřebuju, nikdy nepoužiju a netuším, co vlastně dělá a jestli třeba kamsi neodesílá nějaké citlivé informace. Všimněte si, že u desítek EULA zase přitvrdila.

Když to přeženu, tak od op. systému požaduju jen a pouze to, co poskytovaly staré Win NT 4.0 se servis packem 4. Všechno ostatní je navíc, aplikace si s dovolením chci vybrat sám. A samozřejmě by bylo třeba vyřešit podporu nového hardware.

Možná se tu bavíme lehce OT, ale ono to v podstatě je na depresi.

• 4

#3278 von Bronin

von Bronin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 599 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 12:25

Pokud vývojáři nepřizpůsobují své programy a aplikace, no tak na novém systému nefungují, to se nedivím. To ale není chyba systému...
  • -1

#3279 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 12:28

To jiste neni chyba operacniho systemu. Chyba ale je takovy system automaticky vsude vnucovat.

• 5

#3280 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 746 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 12:31

To je chyba systému, říká se tomu nedodržování zpětné kompatibility a u majoritního systému je to věc neodpustitelná.

Principielně o tomtéž je vedle debata o novém způsobu logování.

• 3

19 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 19 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama