Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#3281 von Bronin

von Bronin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 599 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 12:49

To jiste neni chyba operacniho systemu. Chyba ale je takovy system automaticky vsude vnucovat.

O nějakém vnucování nemůže být řeč. Je 100% na uživateli zda nabídku upgradu využije či ne. A to, že vývojář přizpůsobuje své produkty novým verzím systému je běžné i u Applu či jinde, to není žádná specialita Win.
  • -7

#3282 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 13:02

Tohle vždycky tvrdí někdo, kdo W10 nepoužívá. Co to je "polovina aplikací"? :) Firmy W10 používají a fungují na nich běžně...
Už mě to zase nebaví ;)používejte co kdo chcete a potřebujete :)

Chces priklady? Tak namatkou

• skladove hospodarsctvi, ktere udrzujeme pro jeden celni sklad
  • firemni ucetnictvi
  • aplikace pro letiste, ktera se stara o komunikaci mezi lokalnim mericim systemem a komplexnim letistnim systemem pro jeho provoz

Ze jako uzivatel znas a pouzivas vseobecne zname aplikace neznamena, ze jine aplikace nejsou. Je velke mnozstvi aplikaci usitych na konkretni pozadavky toho ktereho systemu, te ktere firmy nebo provozu. O prumyslovych PC ani nemluvim. I Win existuji RT verzi a Win 10 to nejsou a asi sotva nekdy budou.

Na druhou stranu velmi rozumim snaze Microsoftu zahodit stare systemy - udrzovat jejich podporu je velmi draha zalezitost.

• 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#3283 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 13:09

O nějakém vnucování nemůže být řeč. Je 100% na uživateli zda nabídku upgradu využije či ne. A to, že vývojář přizpůsobuje své produkty novým verzím systému je běžné i u Applu či jinde, to není žádná specialita Win.

Ani v tomto nemas uplne pravdu. Zabranit te automaticky nabizene aplikaci je nekdy dost kostrbate.

Okno s ni ti vyskoci kdykoli a shodou okolnosti zrovna ve chvili, kdy se chystas kliknu uplne jinam a diky tomuto kliknes presne na to misto, kde spoustis aktualizaci na Win 10. A ze se da preci snadno preji zpet? Ano, M$ to tvrdi, ale skutecnost je jina. Po instalaci Win10 se system rozhodne, ze nektere aplikace nepujdou a klidne je odstrani. Uz 2x se mi stalo, ze je odstranil tak, ze ani po navratu Win 7 zpet aplikace nebyly.

Nebo se mi stalo, ze po aktualizaci system hlasil, ze se nepodarilo system spustit a nebylo mozne se vratit vubec.

Zda se mi, ze mluvis jen z pohledu cloveka, ktery se stara o jeden svuj (domaci) pocitac, na kterem nema nic nez "kancelarsky" system.

• 11

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#3284 von Bronin

von Bronin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 599 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 13:53

Ahoj gorde, jak víš odemne, nejsem žádný IT expert :) , ano -normální běžný uživatel (to je asi většina těch tady na foru), těm jsem také adresoval původní příspěvek. Mít stejný systém na pc, telefonu i tabletu je super a přinese to nové možnosti - rozepíšeš mail v pc a doma ho máš na tabletu tam, kde si přestal nebo telefon připojíš continuem k monitoru a chová se skoro jako pc. atd. atd. Mobilní windows 10 jsou ve fázi konečného odlaďování, ale už i tak jsou stabilnější než sekající se Android. V práci mám w10 také -včetně systémů. Že mají firmy různé speciální programy šité na míru sámo chápu, proto s upgradem spěchat nebudou...ale to je jen otázka času, vše se opakuje dokola.
Minulý měsíc v tisku psali, že v krátké době své existence W10 běží již na více než 200 000 000 zařízení, což hovoří samo za sebe... :)

Tento příspěvek byl upraven od von Bronin: 05 únor 2016 - 14:48

• 0

#3285 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 14:19

Já měl XP a v práci jsem dostal W7. Způsob práce naprosto stejný. I v nastavení se vyznám. Dcera si koupila noťas s Win8.1. A já tam nedokázal nastavit naprosto nic. A pořád jen samá vyjíždějící okna, úvodní omalovánky, kde je třeba jako první krok překliknout na normální plochu, a podobné vychytávky. Je pravda, že na všechno se dá zvyknout. Ale na to, že co šlo snadno, v jednom přehledném panelu, musím teď hledat po všech čertech a pořád se mi vnucuje řešení pro blbce, na to se zvyká těžko. W10 jsem v reálu ještě ani neviděl, ale na těch W7 se mi pořád vnucuje aktualizace na ně. Počkám, až nám to nařídí nebo doporučí ajťák, dřív to dělat nebudu.

• 2

#3286 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 14:25

Já měl v práci taky XP a všechno fungovalo. Pak mi tam nainstalovali W7, protože se starými windowsy se nedalo připojit z bezpečnostních důvodů do banky. A začal horor. W7 mi zabraly skoro celou paměť počítače a když pak potřebuju otevřít excelovskou tabulku, která má sto sloupců a šedesát tisíc řádků, můžu jít na oběd. A když potřebuju něco spočítat ze dvou takových tabulek, můžu jít rovnou domů. Šlak by mě trefil.

• 0

#3287 gygant

gygant

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 14:39

Já zas na ty XP chválu pět nebudu, bylo to nestabilní, padalo to, zamrzalo to, BS byly častým hostem, věčně byly nějaké konflikty, pomalé to bylo, furt jsem musel dělat údržbu. Ale zvykl jsem si.

Sedmičky se mně líbily, přišly mi stabilnější, alespoň zpočátku :) Věci byly na svých místech, dobře se mi na nich pracovalo. Pak začaly různé potíže s drivery, padalo to, občas nějaký ten BS. Zvykl jsem si.

Teď mám osmičky. Při spuštění na mně blikají nehorázné hovadiny, netuším co to dělá, nevím, jestli to jde povypínat. Přepnu na plochu a téměř o nich nevím. Skoro všechno je jinde. Semtam něco nejde. Zato start je rychlý jako blesk. Zvykl jsem si.

Jaké budou desítky? Zřejmě v mnohém ještě horší. Zvyknu si taky.

(Aby nebylo mýlky, nejsem rezignovaný, a ty nedostatky mně pořádně ser--- štvou, protože používám PC i k práci a mnohdy ty problémy o půlnoci, když musím mít práci hotovou, jsou na vyhození PC z okna. Ale jsem jen prostý uživatel a na jiný přístup nemám, tož bojuju jak to jde)

• 0

#3288 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 746 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 14:45

Já zas na ty XP chválu pět nebudu, bylo to nestabilní, padalo to, zamrzalo to, BS byly častým hostem, věčně byly nějaké konflikty, pomalé to bylo, furt jsem musel dělat údržbu. Ale zvykl jsem si.

Sedmičky se mně líbily, přišly mi stabilnější, alespoň zpočátku :) Věci byly na svých místech, dobře se mi na nich pracovalo. Pak začaly různé potíže s drivery, padalo to, občas nějaký ten BS.

Co s tím strojem děláš? XP i Sedmy mi spadnou tak jednou za Uherský rok.

(teď doufám, že jsem to nezakřikl).

• 2

#3289 TamTenTom

TamTenTom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 212 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 14:50

Hlavním důvodem byl antivir. Když jsem ho odinstaloval, tak mi XP naběhne skoro tak rychle jako doma Win 10. A už si ani nevzpomínám kdy naposled mi zamrz. 

• 2

#3290 von Bronin

von Bronin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 599 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 14:56

Hlavním důvodem byl antivir. Když jsem ho odinstaloval, tak mi XP naběhne skoro tak rychle jako doma Win 10. A už si ani nevzpomínám kdy naposled mi zamrz.

Naprosto stejná zkušenost
  • 1

#3291 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 20:23

Popravdě, sám se modlím aby se některému ze starších lidí, kterým udrzuju PC, ty w10 nenainstalovaly. S přechodem z winXP na win7 neměla vetsina z nich problém, jeden z nich dostal w8.1 a problem byl na světě. Dodnes s nimi pořádně neumi. Totéž nastane s w10. Jasně, lidi kolem pc dostanou vydělat, ale uživatel bude nasr...štvanej. Já jsem vytocenej už teď protože mi někdo podsouva aktualizaci "zabezpeceni" a přitom je to úplně neco jineho. Takhle by to vazne nešlo, milí soudruzi z MS.
  • 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

#3292 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 21:14

Hm, tak já vrátím geodepresi ke keším, i když různá technika mě poslední dobou taky zkouší, od tabletu po na pár dní půjčené SUV. Ve středu jsem si dopřála výlet do sousedního okresního města na jednu mysterku, kterou už jsem luštila podruhé, protože jsem si poprvé někam ( jako obvykle ) tak dobře uložila číslo k zámku, že jsem se na ni musela mrknout znova - souřadnice jsem si poprvé naštěstí zobrazila v mapě a tak jsem věděla, kam jít nebo spíš jet. Mno, všechno v pohodě, líbilo se mi jak místo tak krabka, jenže nastal problém jménem ZÁMEK - zapomněla jsem mimo keš logboook a tak jsem chtěla zámeček se čtyřmi čísly znovu odemknout a ejhle, neodemkla, i když jsem byla při manipulaci opatrná a hezky si ho pečlivě položila stranou na dobu, kdy jsem logovala a měnila CWG. I zvedla jsem telefon, omluvila se ownerovi, popsala situaci, nakonec docela příjemný rozhovor i kolem dalších geozáležitostí. Mno a druhý den mi owner volá, že při údržbě se dozvěděl, že hned ráno u keše byl další kačer, který keš otevřel! Není to poprvé, co jsem se zámkem válčila, keš např.v Sušici jsem kdysi neotevřela a papír s posbíranými indiciemi a výpočtem omylem vyhodila (čili nemám nalezeno dodnes, přestože jsem si s ní hrála dost dlouho), v Domažlicích jsem pro změnu vzbudila ownera v sobotu ráno, aby mi poradil, kde je ryska, ke které čísla natáčet ( nenapadlo mě, že by ještě mohl spát, když já už mám za sebou k jeho krabce nějakých 100 km :D )atd. atd. Prostě jak by řekl šmoula Mrzout ( nebo který to byl? ) " Nemám ráda keše se zámky" - až tak, že mě přivádí téměř do geodeprese. 

• 2

#3293 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 23:02

Hm, tak já taky vrátím geodepresi ke keším - tři týdny bez kešek, čtyři políčka v geokalendáři během té doby zůstala nevyplněná, tak snad zítra si všechno vynahradím.

• 0

#3294 Myškin

Myškin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 490 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2016 - 20:34

Zdravim

Pakliže je toto vlákno nazváno Geodepresivní koutek, nemůže snad nikdo ode mne čekat něco jiného, než že si zde vyliji své kačerské srdce. Začněme tedy s vyléváním! Dnes jsem navštívil PWT Čertova brázda. Je to obrovská porce keší, která by mě najednou ne-li zahubila, pak alespoň zmrzačila. Proto si tam každý týden zajedu a vysbírám pár kousků.

Tak tedy si takto vykračuji, GPS pípne, zamířím k úkrytu, odšroubuji PETku, vytáhnu logbook (pozor, tady to začíná být opravdu zajímavé) a koukám, že jsem zde ji zapsán. Jedná se o zápis z minulého týdne. Ale já tudy přeci nešel! To samé se mi ještě stalo jednou.

Mám takový dojem, že někdo posunuje logbooky, nebo dokonce celé kešky. Tobě to, milý čtenáři, může připadat jako pouhá banalita či něco, co snad nestojí ani sem psát. Mě tento dojem je velmi nepříjemný a proti takovému chování se ohrazuji. A jen doufám, že se jedná o ojedinělý případ (jsem v některých věcech naivní) a nestala se z toho běžná věc.

Někde jsem si přečetl názor, že PWT degraduje geocaching. Já se domnívám, že PWT degraduje spíše samotné chování hráčů.

Myškin

Přiložené miniatury

• LOG.jpg

• 17

#3295 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2016 - 21:30

Přečti si něco o žabičkování. Na PWT je asi přesouvání logbooků běžné. Nevím, PWT takovéhoto typu jsem nikdy neprocházell.

• -3

#3296 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2016 - 22:18

Tak tohle je zoufalost...

• 1

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#3297 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2016 - 22:21

Konečně jsem to pochopil! V první keši vezmu logbook, potisknu ho od začátku do konce razítky, a umístím ho do poslední keše. A PWT je v suchu! Prostě žabičkoval synchronně semnou, to se vám ještě nestalo? B)

• 9

#3298 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 459 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2016 - 22:22

...

Někde jsem si přečetl názor, že PWT degraduje geocaching. Já se domnívám, že PWT degraduje spíše samotné chování hráčů.

Myškin

Tak tady podle fotky se dá naprosto jednoznačně identifikovat pachatel té prasárny (edit 16.2.2016) se zakládá důvodné podezření, které zatím nebylo jinými důkazy vyvráceno, na 

býk51

...ve složení Kostra666 s Kostřicí, s Leguánem82 a mojí maličkostí. Logujeme pod nickem KOBYLE...

• 3

#3299 LudaL

LudaL

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 310 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2016 - 22:25

Ono obecně založení serie láká tupé honibody. Bohužel to teď poznáváme i na Ještědu.

• 5

#3300 gygant

gygant

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 07 únor 2016 - 12:21

... Někde jsem si přečetl názor, že PWT degraduje geocaching. Já se domnívám, že PWT degraduje spíše samotné chování hráčů. Myškin...

To už se tu řešilo, za svůj názor máš ode mně bod (máš ho stejný jako já), a já se proti takovému chování taky ohrazuji. 

Jak píše mpik, je to běžné, ale právě proto by bylo potřeba jasně říci, že toto není v pořádku. Mně osobně se to hnusí, a považuji ze neskutečné, že se přesouvání logbooků, ba celých keší toleruje. Keš na PWT je stejná jako jakákoli jiná, má svůj unikátní kod, má být označená (a dokonce někdy je), takže nechápu, jak si někdo může dovolit je přesouvat. Jeden z mnoha bordelů ve hře, díky němuž se u mne  střídá radost ze hry s hanbou za účast v ní.

A to považ, že se tu řešil jistý PWT (já už i tu zkratku nesnáším), kde owner v listingu keší tuto aktivitu přímo nabízí. Tzv. žabičkování. K nevíře.

• 11

20 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 20 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama