Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#3341 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 09 únor 2016 - 23:34

Pomohlo by očíslovat PETky a logbooky? A když tam někdo dá svůj logbook, je možný ty logy neuznat?

A pokud by owner po předchozí domluvě s výměnou LB od toho, co zrovna keš hledá, souhlasil / nový LB opět očíslovaný / nebyl bych proti.

• 0

#3342 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2016 - 0:01

Můj (brněnský) pocit je, že do roka se každá mysterka přetransformuje na tradičku s fakultativním luštěním.

Zdůraznil bych - jak pro koho.

• 0

#3343 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2016 - 8:44

Ne, nepřeháním. Ještě se někdo k tomuto označení hrdě hlásí? To abych pro příště věděl komu tohle označení vadí a komu ne.

Nevim jestli "hrde hlasi" je zrovna ta spravna formulace. Ale treba ja kdyz o nekom reknu ze je magor, tak to vetsinou znamena pochvalu a uznani. Viz moje typicke pouziti napriklad www.geocaching.com/seek/log.aspx?LUID=368efa9c-10c9-48bc-98c7-17d317c7cb32

Takze ja kdyz bych usoudil ze si tu nekdo zaslouzi titulovat magorem, tak mi to prosim nemaz, ani me nebanuj :) Na urazky mam jina klicova slova.

• 5

#3344 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2016 - 8:49

Jenze tady jde o to, ze KaMo je chucpe. Nekam prijde, vykali se doprostred mistnosti, a pak si stezuje, ze to tam smrdi. Presne timto stylem se tu na foru chova. A je jedno, jeslti to doprovodil timhle slovickem, nebo onim.

• 8

#3345 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2 237 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2016 - 11:27

Diskuze o PWT jsou vždy plodné. Můj názor na ně/něj je negativní a vychází vlastně z doby, kdy jsem začínal a přečetl si prvně tohle: Když se chystáš založit geocache, přemýšlej o důvodech, pro které přivádíš lidi na ono místo. Pokud je jediným důvodem samotná geocache, pak raději najdi místo lepší."

Nicméně, ocitnuli se někde v blízkosti trailu (třeba pojedu kolem) a bude se mi chtít, odlovím keš, která bude při cestě.

• 3

#3346 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2016 - 12:12

Od doby nové vizuální podoby logů narážím na tenhle log, o kterém nevím, co si myslet. To chtějí být na celé stránce sami? Nebo tím honí odznak za průměrnou velikost logu????

[font=Comic Sans MS]
..OOO.....W............W
O.......O....W..........W..
O.......O......W.W.W...
..OOO..........W..W.....

45481.
24.01.2016 := 11 / 25
Gadgets: Garmin Oregon 600, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S3 mini

**************************************************************************************************************

Teamovy lov s cacherem Otasparta - Nedelni Mlhava Sneho-Brecko Geoexpedice Po stopach TOP caches na Hradubicku icon_smile.gif
Dnes se nam podarilo ulovit neobvykle mnoho caches, kterym jsme udelili Favorite Point icon_smile_wink.gif

**************************************************************************************************************

Moc hezke mimikry icon_smile_cool.gif
TFTC, 24cenda. icon_smile_evil.gif
Posilame pozdravy z Prahy!

IN: ---
OUT: ---
Rating: QF

• -1

#3347 Novom

Novom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 611 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2016 - 12:46

Náhodou, podle mě se ten log zlepšil, protože jde přečíst, já od nich dostal toto, což je fakt lušťovka :D :

[font=Comic Sans MS]44835.
22.12.2015 := 21 / 25
Teamovy lov s cacherem [b][Green]Otasparta[/Green][/b] - Slavnostni Adventni Vyjezdova Geoexpedice bC [b]WB-dayGE[/b]
Velice pekne udelana cache!
[b][Blue]T[/Blue][Yellow]F[/Yellow][Red]T[/Red]C[/b], Novom.
Posilame pozdravy z Prahy 
IN: ---
OUT: ---
Rating: [b]QF[/b]

Tento příspěvek byl upraven od Novom: 10 únor 2016 - 13:27

• 1

#3348 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2016 - 12:49

Dejte ty výpisy do <code> sekce, protože i místní server interpretuje BB kód.

• 0

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#3349 Sven Gumby

Sven Gumby

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 324 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2016 - 13:31

Zdůraznil bych - jak pro koho.

Ale tak jistě. Kdo chce, ten luští.

Jen to vidím tak, že od jistého času po publikaci značně převládají ti, co vyluštili už dááávno, s pomocí kamarádů, vytáhli souřadnice ze šuplíku, zastavili se cestou kolem, měli pět minut času po školení a podobně.

• 1

#3350 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2016 - 14:19

Nevím jak kdo, ale já mám několik vyluštěných už třeba léta a nemůžu se tam dostat. Takže až najednou najdu finálku v Jihlavě a u stage nebudou stopy ve sněhu, bude to tím, že tam jsem byl už před dvěma roky. Nebo jsem si něco vyluštil jen pro luštění a nepředpokládám, že bych se do těch míst dostal.

Ale taky je pravdou, že jsem pár kousků našel BF, někdy zcela náhodou - viděl jsem nenápaně nápadné hledače - někdy jen podle nepatrných zmínek v logách, nebo i v listingu, když jsem místo znal. A některé BF lovy jsou náročnější než luštění, třeba si vzpomenout, kde před dvěma lety byla nasetá kukuřice.

• 9

#3351 davidb11

davidb11

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 091 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2016 - 14:26

Přidávám se k mpikovi. 

Moje databáze vyluštěných mysterek je nyní na počtu 876.

Jsou tam hlavně z mého okolí, ale také z míst, kde jsem byl, nebo se chystám. 

A pokud jí tam neodlovím, a jedu tam příště, tak je třeba disable, ale to bohužel.

• 0

#3352 davidb11

davidb11

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 091 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2016 - 14:52

A to nepočítám mysterky, které vyluštím jen tak pro zábavu, změním souřadnice na mapě a pak zapomenu nahrát.

No já si je ukládám do geogetu a taky do excelu. V gps mám je vždy aktuální kešky kde se zrovna pohybuju.

• 1

#3353 KaMo_cz

KaMo_cz

starej member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 103 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2016 - 15:36

Jenze tady jde o to, ze KaMo je chucpe. Nekam prijde, vykali se doprostred mistnosti, a pak si stezuje, ze to tam smrdi. Presne timto stylem se tu na foru chova. A je jedno, jeslti to doprovodil timhle slovickem, nebo onim.

Takže, když tady budu lhát a nepravdivě někoho osočovat, tak budu za kinga. Jenom musím lhát se stádečkem cca 10 lidí.

Jediná klika je, že tohle je virtuální prostor, který zanedlouho zapadne do totálního zapomnění podobně jako diskuze na idnes/novinky. A druhá, že naprostá většina kačerů ani neví, že toto existuje a ti co vědí, tak sem kvůli obsahu nechodí. Takže si klidně dál mysli, že ten obsah kazím já.

A prosil bych, nespojovat se mnou slova jako chucpe apod. Kde je moderátor? Tohle zas uráží můj jemnocit.

• 0

#3354 LudaL

LudaL

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 310 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2016 - 17:50

Co se týká banu, Kamo je pěkná osina, ale mám pocit, nyní je na pořadu dne omluva Dr.Voty a Novom, ne? Zvláště Novom by to měl pojmout stejně květnatě, jako byl jeho dehonestující příspěvek. Třeba jako zde.

• 0

#3355 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2016 - 18:03

Už několik let si říkám, že si v tom udělám pořádek. Nějak se mi ale nedaří. :-)

Uz nekolik let se ti na ten poradek nabizim :-D

• 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#3356 ProKesTom

ProKesTom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 092 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2016 - 18:39

Přidávám se k mpikovi. ...

Podle GG celkem 184, ale na geodepresi je, že z toho je už 46 v archivu.

• 0

#3357 MiroslavRouta

MiroslavRouta

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 127 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2016 - 18:53

Hlasim, ze jsem magor - tak pro poradek.
U tech mysterek neni od veci cas od casu ji proste premistit a nikomu nerict nove souradnice. At si to dotycni vylusti znova. Nektere kacery to asi nastve, ale urcite to funguje. Viz taxoftova Cibulova...
  • 0

#3358 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 459 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2016 - 19:09

Omlouvám se, že jsem někoho označil, že se dá naprosto jednoznačně identifikovat jako pachatel té prasárny. 

Ve skutečnosti předložený fotodůkaz pouze zakládá důvodné podezření, které zatím nebylo jinými důkazy vyvráceno.

Tvrzení "já to nebyl" není důkaz.

• 0

#3359 dejwy

dejwy

dejwy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 223 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2016 - 19:42

Tady platí presumpce viny?
Dokažte svou nevinu?
Myslíš to vážně?

Omlouvám se, že jsem někoho označil, že se dá naprosto jednoznačně identifikovat jako pachatel té prasárny.
Ve skutečnosti předložený fotodůkaz pouze zakládá důvodné podezření, které zatím nebylo jinými důkazy vyvráceno.

• 2

#3360 Myškin

Myškin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 490 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2016 - 19:45

dr. voto, ve svém příspěvku jsem netvrdil, že se jedná o fotodůkaz, ale pouze mělo jít o ilustrační foto, které mělo zdejším kačerům ukázat, jak to vypadá, když kačer najde svůj podpis na logbooku  v keši, kterou dosud nenavštívil.

Myslím, že jsi se trochu unáhlil ve svém úsudku.

Využiji tohoto místa, abych popsal jak jsem se cítil, když jsem našel v logbooku svůj podpis. Cítil jsem se jako idiot. Rovněž jsem si kladl otázku, zda se mám zapsat do logbooku kde už zapsaný jsem. A jestliže se zapíšu, jak to bude vypadat. Vždyť ti kteří přijdou po mě a uvidí dva mé podpisy si pomyslí, že musím bý idiot. A owner, kdyby se rozhodl kontrolovat logbook, by si mohl rovněž o mě myslet, že jsem idiot.

Přikládám další ilustrační foto logbooku do kterého jsem se 06/02/2016 zapsal. Zdůrazňuji, že nikoho z těchto zapsaných kačerů z posunování logbooků či celých keší neobviňuji ani nepodezírám z této činnosti. Pouze chci ukázat jak takováto situace vypadá. Doufám že tomu zde všichni rozuměli a nedojde k dalším nepodloženým obviněním a podobně.

Myškin

Přiložené miniatury

• Lobbook.jpg

Tento příspěvek byl upraven od Myškin: 10 únor 2016 - 20:07

• 0

7 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama