Tady platí presumpce viny?
Dokažte svou nevinu?
Myslíš to vážně?
Tady platí presumpce neviny?
Presumpce neviny platí pouze v trestním právu, a o to tady nejde.
Publikováno 10 únor 2016 - 19:55
Tady platí presumpce viny?
Dokažte svou nevinu?
Myslíš to vážně?
Tady platí presumpce neviny?
Publikováno 10 únor 2016 - 20:25
jak to vypadá, když kačer najde svůj podpis na logbooku v keši
... a fakt jsi tam už jednou nebyl?
Publikováno 10 únor 2016 - 20:29
Tento příspěvek byl upraven od kalubr: 10 únor 2016 - 20:39
Publikováno 10 únor 2016 - 21:00
Měla by platit všude, kde mají lidi selský rozum a umí jej použít. Nechtěl bych nikdy nikde muset dokazovat, ze jsem něco neudělal, případně ze jsem někde nebyl.Tady platí presumpce neviny?
Tento příspěvek byl upraven od dejwy: 10 únor 2016 - 21:01
/realme 8 (Android 12) + Locus, Oregon 300 už nepoužívám vůbec/
GC3WERW - Vzpominky Tychona Brahe | GC4XTDT - Opustena infekcni klinika Kopa | GC5FJC2 - Benatecke kolecko | GC5R8AF - Achilles a zelva | GC5VYCQ - Chrastenhof (Chrastecky dvur) | GC6N637 - Zubri na Travinach | GC6Q5BT - QIC neboli ctvrtpalec | GC72925 - 7. PLRO Vlkava - Raketaci | GC7FK96 - Beru Ti Stesti | GC92CY5 - Kopec plný bordelu | GC98JF4 - Chrastenhof (Chrastecky dvur) - reloaded | GC9AV0D - Sečtělá | GC9WFCF - Poslední zvonění
Publikováno 10 únor 2016 - 21:37
Cítil jsem se jako idiot.
V případě knížete Myškina zcela přirozené.
Pardon.
Publikováno 10 únor 2016 - 21:43
Dle mého je jakákoliv omluva soukromá věc a jako taková by měla být směřována dotčeným osobám nikoliv někomu, koho se to absolutně netýká, nemám ten dojem, že je třeba psát ještě něco sem. Pokud ten dojem někdo má, nechť zanechá soukromou zprávu.Co se týká banu, Kamo je pěkná osina, ale mám pocit, nyní je na pořadu dne omluva Dr.Voty a Novom, ne? Zvláště Novom by to měl pojmout stejně květnatě, jako byl jeho dehonestující příspěvek. Třeba jako zde.
Tento příspěvek byl upraven od Novom: 10 únor 2016 - 21:45
Publikováno 10 únor 2016 - 22:04
Hlasim, ze jsem magor - tak pro poradek.
U tech mysterek neni od veci cas od casu ji proste premistit a nikomu nerict nove souradnice. At si to dotycni vylusti znova. Nektere kacery to asi nastve, ale urcite to funguje. Viz taxoftova Cibulova...
jj, ta Cibulova nadherne doklada jak to funguje. Ostatne sam jsem to tam po presunu v tomto smyslu okomentoval.
Ale ono je taky dulezity kdo udela ty prvni nalezy. Je trida kaceru kteri kdyz zaloguji kes, tak je jasne ze v tom momente jdou rovnou souradnice do obehu a do tejdne je ma vybrana skupina lidi a casem pak uz kazdej. Jakmile nekdo z nich kes vylusti (a ty nicky jsou docela proflakle, aspon v Praze), je z toho pruchodak a je po kesi. Takhle skoncila Cibulova, Mysterka pro Osvejdu, nedavno treba Neviditelna, Hashcash co mam na watchlistu pac jsem delal betatest a mnoho dalsich. Tohle typicky nastane tak do peti nalezu a do tydne, maximalne dvou tydnu po publikaci. Ovsem pokud tahle trida lidi mysterku vylustit nedokaze, je to v pohode a klidne to par mesicu po publikaci muze vypadat jako na GC5DVMK nebo na GC6834R. Konec je v momente kdy to da prvni finalkar. Ten je samozrejme zabvazanej tomu systemu sdileni a musi to do nej pustit , aby priste sam dostal. Naopak dokud to vyresej jen lidi co v tom nejedou, kes drzi jak ma a vsechno je v poradku.
Tento příspěvek byl upraven od Modrak: 10 únor 2016 - 22:50
Publikováno 10 únor 2016 - 22:09
Hm, tak já nevim - ale připadá mi, že když někdo někoho veřejně a neprávem nařkne z podvodu, byla by na místě taky veřejná omluva. Ale možná jsem ze strý školy .
Publikováno 11 únor 2016 - 10:16
Ale ono je taky dulezity kdo udela ty prvni nalezy. Je trida kaceru kteri kdyz zaloguji kes, tak je jasne ze v tom momente jdou rovnou souradnice do obehu a do tejdne je ma vybrana skupina lidi a casem pak uz kazdej. Jakmile nekdo z nich kes vylusti (a ty nicky jsou docela proflakle, aspon v Praze), je z toho pruchodak a je po kesi. Takhle skoncila Cibulova, Mysterka pro Osvejdu, nedavno treba Neviditelna, Hashcash co mam na watchlistu pac jsem delal betatest a mnoho dalsich. Tohle typicky nastane tak do peti nalezu a do tydne, maximalne dvou tydnu po publikaci. Ovsem pokud tahle trida lidi mysterku vylustit nedokaze, je to v pohode a klidne to par mesicu po publikaci muze vypadat jako na GC5DVMK nebo na GC6834R. Konec je v momente kdy to da prvni finalkar. Ten je samozrejme zabvazanej tomu systemu sdileni a musi to do nej pustit , aby priste sam dostal. Naopak dokud to vyresej jen lidi co v tom nejedou, kes drzi jak ma a vsechno je v poradku.
Bohužel někteří kačeři neznají barvy a vidí všechny krabičky jako zelené ale pokud se alespoň zapíšou do logbooku, tak s tím stejně nejde nic dělat. Ale tohle nemá cenu rozebírat, už se to tu řešilo mnohokrát.
Ale význam keší, které jsou komplikované pouze tím, že autor zkombinoval několik šifer nebo udělal keš z oboru, kterému skvěle rozumí a jsou na to potřeba stejné znalosti/dovednosti, které 99 procent kačerů nemá a hlavně celé luštění zabere několik hodin/dnů a vlastně často nic nepřinese, je stejně pochybný. Většinou skončí jako "tradičky" nebo pár nálezy lidí, co to vzali jako výzvu kvůli FTF. Nelze se tomu divit. Zanedbatelné procento si tu cestu ke keši najde i když je to ztráta času, protože to vezmou jako výzvu, další velká část kačerů kešku ignoruje a zbytek to pojme jako tradičku.
Publikováno 11 únor 2016 - 10:30
V této hře může schytat obvinění natošup úplně každej, a poctivce to pak může vážně hodně mrzet.
Někdo před tebou vykrade směnárnu CWG nebo krabku zdemoluje a vůbec nezaloguje a nebo jo, ale někam do mezery se starým datem, aby ani o ten bod nepřišel a pak to schytá ten co přijde s dobrým úmyslem po něm.
Někdo najde v Berouně téměř nenalezitelnou keš, s ohromnou radostí se zaloguje a za chvíli je z něj podvodník, protože tam třeba nějakej vocas před tím strčil falešnou a on o tom nevěděl.
Hned po tom co uložíš cestovatele, tak ho někdo ukradne a hned můžeš bejt podezřelej, že sis ho nechal ty
A takovejch důvodů může být docela dost.
Pak se hráči ve zprávách přejmenují na domácí zvířata a jiné zvěrstvo a kde je pravda? Může se to stát každému, tak to beru a podle toho to chce vážně zachovat klid. Když nejde o život...
Mimochodem mi to připomnělo: Teď frčí ta hra ve školách, kdy si děti na čelo nalepí štítek třeba s profesí, věcí nebo se zvířetem a pak má dotyčnej pomocí otázek hádat co že to on je. U nás se do toho zapojili u učitelé a děti jim měly vymyslet domácí zvířata a klidně prej nebojte se, že to bude vypadat hanlivě. Takže úča dostala na čelo: kráva, říďa: prase, školník: vůl .... hrozná bžunda. No ale pak se učitelka zeptala že prej a co je to za domácí zvíře? Když tam byly další štítky jako: debil, kretén
Publikováno 11 únor 2016 - 14:25
Bohužel někteří kačeři neznají barvy a vidí všechny krabičky jako zelené ale pokud se alespoň zapíšou do logbooku, tak s tím stejně nejde nic dělat. Ale tohle nemá cenu rozebírat, už se to tu řešilo mnohokrát.
Ale význam keší, které jsou komplikované pouze tím, že autor zkombinoval několik šifer nebo udělal keš z oboru, kterému skvěle rozumí a jsou na to potřeba stejné znalosti/dovednosti, které 99 procent kačerů nemá a hlavně celé luštění zabere několik hodin/dnů a vlastně často nic nepřinese, je stejně pochybný. Většinou skončí jako "tradičky" nebo pár nálezy lidí, co to vzali jako výzvu kvůli FTF. Nelze se tomu divit. Zanedbatelné procento si tu cestu ke keši najde i když je to ztráta času, protože to vezmou jako výzvu, další velká část kačerů kešku ignoruje a zbytek to pojme jako tradičku.
Ono je to jeste trochu jinak. Je trida kaceru kteri ty mysterky (resp. ani jine typy kesi) neresi z principu, bez ohledu na jejich obtiznost. U takovejch vubec nehraje roli jestli je kes slozita nebo jednoducha. Maji proste kompletni GPX se vsim uz "vylustenym", ten natahnou do navigace a sbiraj. Listing vubec nezkoumaj, takze ani nevedi co by byli schopni vyresit a co ne. V tomhle kontextu je uplne jedno jestli publikujes D2 nebo D5. Z jejich pohledu to jsou vsechno jen tradicky s ruznou barvou ikonky. Existuje zelena tradicka, modra tradicka s otaznikem, zluta tradicka atd. U takovych jedine co rozhoduje je fyzicka dostupnost finalni krabicky. Pokud je nekde v dosahu auta, MHD atd, je s ni konec. Pokud je nekde dal a musi se k ni jit od auta pul hodiny pesky, tak ji to docela ochrani, protoze na to se uz muzou vykaslat, radsi misto toho seberou za tu dobu 10 jinejch. Naopak kacer kterej tu kes napred tejden lusti tak ten uz si pak pro ni dojde kamkoliv, protoze hodina chuze navic uz v tom usili co tomu venoval nehraje roli. Davejte ty exponovany kese nekam do haje a bude jim lip. Udelat vec jako jsou ty zminovany tezky mysterky a dat finalku nekam do Prahy kam ti lidi stejne bezne chodej na kombajn je naprostej nesmysl, pak se owner nemuze divit ze je to pruchodak. Ja ted posledni mysterku dal tak ze je mimo snadnou dostupnost a zatim nemam zadny probem, za skoro 2 mesice tam jeste nebyl jedinej finalkar. Kdo opravdu chce tak si ji odlovi i tak, a pro ostatni neni urcena, ti at si trhnou nohou a nelezou mi tam.
Ja prave si myslim ze ma smysl to rozebirat. Kdyz lidi vic do hloubky pochopej jak to funguje, budou mit vetsi sanci ty kese delat odolnejsi. Budou taky vic chapat co se jim na te kesi deje, co znamenaji jednotlive logy atd.
Publikováno 11 únor 2016 - 15:39
Ale tak jistě. Kdo chce, ten luští.
Jen to vidím tak, že od jistého času po publikaci značně převládají ti, co vyluštili už dááávno, s pomocí kamarádů, vytáhli souřadnice ze šuplíku, zastavili se cestou kolem, měli pět minut času po školení a podobně.
Zrovna tuhle sobotu jsme si udělali jednodenní výlet. Z 11 keší bylo 9 mysterek a 2 multiny. Vzhledem k tomu, že to je u nás v kraji, nevyluštěné jsem měl jen 1 mysterku a 2 multiny, které jsem si doluštil, abych věděl, jak si lépe naplánovat trasu, s tím, že v sobotu jsme pak šli v pohodě od keše ke keši, prošli si i trasu multin, stage jsem si nafotil a bez počítání jsme si udělali pohodový výlet...
V logu se klidně přiznám, že jsem luštil už dávno a vytáhl souřadnice ze šuplíku až když jsme plánovali někam vyrazit. Protože kdybych měl někam naplánovat výlet a pak teprve luštit, tak asi polovina keší zůstane neodlovených...
Jinak už delší dobu mám přes tisícovku vyluštěných keší, keré pak ani nestíhám lovit. Často chci jet do nějakého města, kde si vyluštím mysterky "poblíž místa" kam jedu, abych zjistil, že jsou na druhém konci... Takže takto mám některé mysterky vyluštěné i přes 5 let.
Bohužel podle toho, co tu čtu, bych se k tomuto asi neměl přiznávat, protože budu automaticky přiřazen do šuplíku finálkářů, i když při logování většinou stejně keš otevřu, dívám se, jak se vlastně luštila a často nevím, tak se musím dívat do svých poznámek, jak to vlastně přesně bylo...
Tento příspěvek byl upraven od Roman_Jaromer: 11 únor 2016 - 15:41
Publikováno 11 únor 2016 - 16:04
Ale tak jistě. Kdo chce, ten luští.
Jen to vidím tak, že od jistého času po publikaci značně převládají ti, co vyluštili už dááávno, s pomocí kamarádů, vytáhli souřadnice ze šuplíku, zastavili se cestou kolem, měli pět minut času po školení a podobně.
No ja jsem taky jeden z tech suplikovych kaceru. Obcas mne neco zaujme a tak vylustim a zaznamenam do GeoGetu. Pak kdyz jedu do dane oblasti tak koukam jen po peknych zelenych vlajeckach, ktere mi rikaji co jsem vylustil. Dolustim co se da a vetsinou jednu dolustim az po navratu a zjistim, ze byla v tom nadherne kosatem stromu okolo ktereho jsem sel a daval si u neho svacinu .
Ted v sobotu a nedeli jsem byl marod a tak jsem venoval cely den prave mysterkam okolo Mlade Boleslavi, Ceske Lipy, Teplic, Karlovych Varu, Brna a .... Kolik jsem jich vylustil nevim, ale vim ze nemnohou budu lovit az za rok ci pozdeji. Na rozdil od finalkaru, ale znam postup lusteni a mam ho zaznameny, takze kdyz je nejaka zmena, tak mohu dolustit bez vetsich problemu.
iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4
S úsměvem jde vše líp
Publikováno 11 únor 2016 - 16:19
Zrovna tuhle sobotu jsme si udělali jednodenní výlet. Z 11 keší bylo 9 mysterek a 2 multiny. Vzhledem k tomu, že to je u nás v kraji, nevyluštěné jsem měl jen 1 mysterku a 2 multiny, které jsem si doluštil, abych věděl, jak si lépe naplánovat trasu, s tím, že v sobotu jsme pak šli v pohodě od keše ke keši, prošli si i trasu multin, stage jsem si nafotil a bez počítání jsme si udělali pohodový výlet...
V logu se klidně přiznám, že jsem luštil už dávno a vytáhl souřadnice ze šuplíku až když jsme plánovali někam vyrazit. Protože kdybych měl někam naplánovat výlet a pak teprve luštit, tak asi polovina keší zůstane neodlovených...
Jinak už delší dobu mám přes tisícovku vyluštěných keší, keré pak ani nestíhám lovit. Často chci jet do nějakého města, kde si vyluštím mysterky "poblíž místa" kam jedu, abych zjistil, že jsou na druhém konci... Takže takto mám některé mysterky vyluštěné i přes 5 let.
Bohužel podle toho, co tu čtu, bych se k tomuto asi neměl přiznávat, protože budu automaticky přiřazen do šuplíku finálkářů, i když při logování většinou stejně keš otevřu, dívám se, jak se vlastně luštila a často nevím, tak se musím dívat do svých poznámek, jak to vlastně přesně bylo...
Neboj, ono se to pozna. Kdyz das nejasnej log na D2 s komentarem o supliku, nikoho by to nemelo vydesit. Kdyz totez napises na nektery z tech silenejch D5, nebo dokonce kdyz na ni nekdo predstira jak to lustil a napise tam nejakou hovadinu, o ktere ti co kes znaji vedi ze je nesmysl, tak uz je to o necem jinym. Taky je to o konkretni osobe ktera to loguje. Kdyz nekdo u 95% kesi pise logy k veci a na zbylejch par procent si nevzpomene, je to naprosto normalni. Neco uplne jinyho jsou lidi kterym ta pamet selze ve 100% pripadu. Poznas to hlavne na tech kritickejch vecech, kde od regulernich lustitelu mas spoustu informaci a dojmu, ze kterych owner nebo nekdo jiny kdo tu kes zna bezpecne pozna ze dotycny vi o co jde. Prave ze kdyz budes psat log ty, v pohode napises ze jsi nejakou stage vynechal a proc, ze si neco nepamatujes pac pul kese jsi delal pred dvema lety atd. Zatimco u nekoho poznas z logu ze ani nevi ze to ma nejakou stage.
Treba ja kdyz kouknu do logu na mysterce jako je ta Neviditelna, tak jsem schopnej cca u 80% logu jednoznacne poznat kdo to lustil a kdo ne, i kdyz v tom logu pisou leccos. U zbylejch 20% si nejsem jistej.
Publikováno 11 únor 2016 - 16:23
No ja jsem taky jeden z tech suplikovych kaceru. Obcas mne neco zaujme a tak vylustim a zaznamenam do GeoGetu. Pak kdyz jedu do dane oblasti tak koukam jen po peknych zelenych vlajeckach, ktere mi rikaji co jsem vylustil. Dolustim co se da a vetsinou jednu dolustim az po navratu a zjistim, ze byla v tom nadherne kosatem stromu okolo ktereho jsem sel a daval si u neho svacinu .
Ted v sobotu a nedeli jsem byl marod a tak jsem venoval cely den prave mysterkam okolo Mlade Boleslavi, Ceske Lipy, Teplic, Karlovych Varu, Brna a .... Kolik jsem jich vylustil nevim, ale vim ze nemnohou budu lovit az za rok ci pozdeji. Na rozdil od finalkaru, ale znam postup lusteni a mam ho zaznameny, takze kdyz je nejaka zmena, tak mohu dolustit bez vetsich problemu.
I tohle je jeden z indikatoru. Normalni kacer kdyz nekam jede, nevylusti vsechno. Proste to bud nedokaze, nechce, nestihle atd. Takze po nem zbydou nezalogovany veci. Projde lesem a zbydou mu tam dve mysterky, o kterejch nemel tuseni. Hardcore finalkari co ma ty kese vsechny se tohle nestane, vybili to tam komplet. Ze by byla mysterka na trase kudy prosel a on by ji nezalogoval se mu nestane.
Publikováno 11 únor 2016 - 17:04
Publikováno 11 únor 2016 - 17:53
Omlouvám se za OT, ale nejsem horo- ani stromolezec.
Dost mě vyděsilo toto oznámení HUDY sportu, které jsem dostal:
http://www.hudy.cz/d..._diamond-04.pdf
Že musím občas rozklepnout nějaký nýt na věci made in Kitáj koupené u Vietnamců mě nepřekvapuje, ale tohle se mi zdá opravdu příliš.
Kdyby to koupila česká armáda nebo policie, tak by to nebylo vůbec nic nového, ale že zrovna HUDY???
Nechcete to někdo poslat do toho správného vlákna?
Tento příspěvek byl upraven od ladislavappl: 11 únor 2016 - 17:54
Publikováno 11 únor 2016 - 19:29
Právě jsem sem nakoukla a chtěla napsat o Hudy a jejich mailu :
Výzva ke kontrole vybavení Black Diamond | Karabiny, expresky, smyčky
Loni jsem u nich právě dvě tyhle drobnosti koupila, karabina je mezi problematickými, u smyce si nejsem jistá, protože je v autě, které momentálně nemám u sebe. Mno, prostě si udělám výlet do nejbližšího města s jejich prodejnou, u nás stále není.
Publikováno 11 únor 2016 - 19:32
Zdravim
Spojím zde dvě témata zdánlivě spolu nesouvisející. Jsou to mysterky a PWT. Modrých otazníků se nebojím, ale nedávno jsem si uvědomil, že trávím hodiny a hodiny u počítače. Věnoval jsem se tomu tak intenzivně, že jsem se nevěnoval ničemu jinému.
Poslední dobou ani už na ta dlouhá luštění nemám čas, energii a hlavně chuť. Snad je to nezajímavým tématem listingu. Snad je to nesrozumitelnými šiframi. Snad je to tím, že owner má docela jinou vlnovou délku uvažování a já se ani nedopátrám co mám vlastně dělat. Asi se u mě dostavila mysterková únava.
Možná se při čtení následujících slov někomu zježí hrůzou vlasy, ale někdo proto bude mít i trochu pochopení. Mám rád PWT! Proč? Protože odpadá zdlouhavá příprava, která někdy zabere delší dobu než samotný čas věnovaný hledání v terénu. Vyberu si večer úsek odkud kam si ho projdu pěšky. V sobotu či neděli se na místo nechám dovézt vlakem či autobuse. V dopravních prostředcích věnuji čtení, protože na to přes týden není také skoro čas.
Pak vystoupím, zapnu GPS a jdu na to. Nachodím třeba 10 km a posbírám pár keší. Prohlédnu si krajinu, kterou procházím poprvé a obce kterými PWT vede. Tu je kaplička, boží muka, rodný dům, pamětní deska atd.
Možná to je pro někoho příliš jednoduché, pro někoho tupé sbírání keší, pro někoho málo zajímavé, ale pro mě osobně je to velmi příjemně strávený den. Zároveň, odpusťte mi tu troufalost, si myslím, že plním tu nejzákladnější myšlenku geocachingu, vyrazit ven a najít si nějakou tu keš, bez toho aniž bych se musel hodiny hrbit u obrazovky.
Myškin
Tento příspěvek byl upraven od Myškin: 11 únor 2016 - 19:43
Publikováno 11 únor 2016 - 21:33
....
Pak vystoupím, zapnu GPS a jdu na to. Nachodím třeba 10 km a posbírám pár keší. Prohlédnu si krajinu, kterou procházím poprvé a obce kterými PWT vede. Tu je kaplička, boží muka, rodný dům, pamětní deska atd.
....
Zároveň, odpusťte mi tu troufalost, si myslím, že plním tu nejzákladnější myšlenku geocachingu, vyrazit ven a najít si nějakou tu keš, bez toho aniž bych se musel hodiny hrbit u obrazovky.
....
Ja myslim, ze tomu se muze rikat pohodovy geocaching. Ja to taky nekdy tak provozuju, kdyz se mi nechce myslet a chci se projit. Dobre se podivam po okoli, prohodim par slov s vyskakujicimi motoristy, dam si v nejake hospudce pivo a pak sednu do prazdneho drcajiciho vlacku a s usmevem jedu domu.
No ono je okolo tech silnicek takovych zajimavosti, ktere jsou videt, jen pri pomale chuzi. Myslim, ze podobne uvazujicich kaceru najdes vic, jen se jich k tomu moc neprizna.
iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4
S úsměvem jde vše líp
0 uživatelů, 9 návštěvníků 0 anonymních uživatelů