Jinak se mi ale zdá, že je to jedno. Škatulka nebo otazníček.
Záleží na úhlu pohledu. Já třeba mimo domácí okolí lovím zpravidla jenom tradičky, takže jedno to není.
Publikováno 20 červen 2016 - 11:24
Jinak se mi ale zdá, že je to jedno. Škatulka nebo otazníček.
Záleží na úhlu pohledu. Já třeba mimo domácí okolí lovím zpravidla jenom tradičky, takže jedno to není.
Publikováno 20 červen 2016 - 11:44
... To já teď klidně napsal DNF, že jsem blbě hledal (asi lepší je to jako WN, někdo bere DNF jako fakt, že s krabicí jsou problémy)...
DNF je korektní (Did Not Find - jestli to někdo bere apriori jako symbol problému s keší, bude si muset vzít k ruce slovník ), WN je pro jakoukoliv jinou poznámku ke keši nebo dotaz na ownera. Osobně to mám tak, že vyrazím na keš a vím, že to skončí jedním ze dvou logů: FI nebo DNF. Popřípadě navíc ještě i NM.
SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
Publikováno 20 červen 2016 - 12:00
Možné je i WN - keš jsem našel (není to tedy DNF), ale neotevřel (není to tedy FI)DNF je korektní (Did Not Find - jestli to někdo bere apriori jako symbol problému s keší, bude si muset vzít k ruce slovník ), WN je pro jakoukoliv jinou poznámku ke keši nebo dotaz na ownera. Osobně to mám tak, že vyrazím na keš a vím, že to skončí jedním ze dvou logů: FI nebo DNF. Popřípadě navíc ještě i NM.
Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!
Publikováno 20 červen 2016 - 12:11
Tak to je varianta, která mě nenapadla.
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
Publikováno 20 červen 2016 - 12:40
Taky píšu DNF, i když třeba jen někde nenajdeme... Přitom napíšu, jestli jsme hledali dlouho nebo krátce, případně jak usilovně, nebo jestli nás zrovna vyhnala bouřka a tak nebylo na hledání moc času a prolétli jsme to jen netmo.
Když jsem si spočítal logy od začátku loňského roku tak DNFek mám přesně poměr 1:9 (tj. 10%). Občas si říkám, docela vysoké procento, ale ono je to dané i tím, že si zkouším i některé archivky, které přede mnou někdo našel, ale já většinou už najdu jen prázdný úkryt...
Publikováno 20 červen 2016 - 13:03
Mně to vychází taky 10%.
Publikováno 20 červen 2016 - 14:43
Zajímavé je, že DNFka je normálně daleko menší procento DNF logů. Asi nějak špatně hledám, když mám tolik DNFek :-(
Když jsem si to spočítal na svých keších, tak celkový průměr 1,7% DNFek, ovšem z toho 8% je průměr na 3 keších, které se mi ztrácely často, na ostatních 21 fyzických krabičkách mám průměr DNFek 7 promile :-)
Publikováno 20 červen 2016 - 15:07
Mně to vychází taky 10%.
Dá se toto číslo někdy vykoukat nebo si člověk musí #DNF spočítat ručně ?
Zajímalo by mě to, DNF loguji rád :-)
Publikováno 20 červen 2016 - 17:16
Dá se pomocí Geogetu, viz můj profil.
Publikováno 20 červen 2016 - 17:37
Při letmém prohlédnutí poslední stránky mě napadlo, že někteří místní nalezli novou dimenzi geocachingu - nenacházení krabic v lese, tzv. angicaching :-)
Tento příspěvek byl upraven od burg: 20 červen 2016 - 17:37
Publikováno 21 červen 2016 - 5:06
To není o žádné nové dimenzi, ale o tom, že normální je zapsat i DNF log, když nenajdeš. Protože i ten může dát majiteli keše a dalším kačerům občas důležitou informaci, že třeba s keší není něco v pořádku.
A na to se podle mne dnes často zapomíná.
Publikováno 21 červen 2016 - 6:31
Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x
Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/
(Oregon 6xx jednodušeji, Vlastní ikonky waypointů i bez .gpi)
"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."
Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro Garmin - Odolný Xcover 3 VE
"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"
Publikováno 21 červen 2016 - 8:06
Krabky Lock&Lock už jsou při velkém počtu keší neúměrně drahé, ostatní zas tak moc netěsní. Ještě tak nejlepší jsou od šunkových závitků nebo ruského vejce od fy Varmuža, ale musí se pořádné zaklapnout a v dešti logovat jedině pod deštníkem (což nejde, když je člověk sám...).
Sakra a já myslel že to byly zavináče pro FTF, které někdo sežral a ona to byla jen krabka od šunkových závitků.
Publikováno 21 červen 2016 - 8:53
Když já třeba často loguju s několikatýdenním až několikaročním zpožděním. To už to logování DNF nemá takový efekt.
Publikováno 21 červen 2016 - 11:32
Mě už se několikrát stalo, že jsem zalogoval DNF, protože jsem keš prostě jen nenašel. A pak mi přišel rozčilený mail od ownera s tím, že tam keška je a že mám DNF logovat jen v případě, kdy je jasné, že kešku někdo ukradl. No jak mám poznat, že ji někdo ukradl, když nevím, kde ji mám hledat. :-)
Publikováno 21 červen 2016 - 11:45
Pravda, že mě DNF log přistátý v mailu většinou vyděsí. Pak si ho ale přečtu a vidím, co se děje. Většinou čekám na dva za sebou a pak vypínám. Pokud mi někdo napíše, že neměl čas, bylo moc mokro, nebo měl špatně spočítáno, jsem v klidu. Jen jednou mi owner smazal DNF log, kde jsem psal, že jsem na to nedosáhl. Někdo si udržuje statistiku FI/DNF a DNF logy se mu nelíbí. Ale většina je ráda, když ví, co se s keší děje. Třeba i to, že je na většinu lidí moc vysoko a měli by přidat něco na obtížnosti.
Publikováno 21 červen 2016 - 11:47
Mě už se několikrát stalo, že jsem zalogoval DNF, protože jsem keš prostě jen nenašel. A pak mi přišel rozčilený mail od ownera s tím, že tam keška je a že mám DNF logovat jen v případě, kdy je jasné, že kešku někdo ukradl. No jak mám poznat, že ji někdo ukradl, když nevím, kde ji mám hledat. :-)
Na téma, kdy logovat DNF, to není první diskuse. Řeším to obvykle tak, že píšu WN: "Netvrdím, že tam nebyla, ale nenašel jsem ji." DNF jen tehdy, když je to úplně jasné (skrýš byla vybrakovaná). Ale párkrát některé z mých keší po několika DNF našel někdo na poli pár desítek metrů od skrýše, protože ji vyryla divoká prasata a zahrála si s ní "rypákbal". A jednou prokousla tlustý logbook jak průbojníkem...
Publikováno 21 červen 2016 - 11:51
Názory na to jak logovat jsou zajímavé, nicméně si myslím, že zde to zapadne a nikdo to tu zde případně nebude hledat. Možná by stálo za úvahu pro toto založit nové vlákno.
0 uživatelů, 10 návštěvníků 0 anonymních uživatelů