Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#3941 kalubr

kalubr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 648 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2016 - 9:20

Když se připravuju na konkrétní kešku, tak si ten log skládám v hlavě už před odlovem. A pak se může stát, že ho zapomenu. Většinou na tolik kešek nechodím, když jich lovím pět nebo osm, tak nevím, co napsat. Zvlášť u sérií. Psaní je asi mojí nejslabší stránkou. Ne pravopis, ale aby to nějak vypadalo.

Edit: a asi je to z toho logu poznat, že jsem nevěděl, co psát.

Tento příspěvek byl upraven od kalubr: 02 červenec 2016 - 9:23

• 0

#3942 Kub4

Kub4

acrophobiac :)

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2016 - 10:19

Já to nelámu přes koleno, ale stejně to vždycky na pár desítek slov vyjde. Vždycky tam píšu čas, nějaké okolnosti odlovu, poděkování, a zda se mi tam líbilo, nebo nelíbilo - spíš tedy místo než keš, na keš jako takovou mám minimální nároky, ta mě maximálně dokáže pozitivně překvapit.

• 4

You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.

#3943 kalubr

kalubr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 648 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2016 - 10:30

Já to nelámu přes koleno, ale stejně to vždycky na pár desítek slov vyjde. Vždycky tam píšu čas, nějaké okolnosti odlovu, poděkování, a zda se mi tam líbilo, nebo nelíbilo - spíš tedy místo než keš, na keš jako takovou mám minimální nároky, ta mě maximálně dokáže pozitivně překvapit.

Jo, ty píšeš docela dlouhý logy. Ale když lovím ve městě a jedna PETka je ve stromě, druhá ve sloupku... jedině o tom tématu něco psát. Nebo kolik tam bylo mudlů a tak.
  • 0

#3944 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2016 - 10:35

Tak já mám většinu keší odlovených v Praze. Spíš je to tím, že se nesnažím lovit ve velkým. Nejvíc keší v jednom dni mám z akce, kde jsem se snažil o 10 typů za den, to bylo 18 keší + 1DNF. Jinak většinou mnohem méně, třeba dvě tři za den. Naopak, když je keš u památky nebo u muzea, jdu se podívat dovnitř atd.

• 2

#3945 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2016 - 12:31

Tak mám konečně pár odpovědí od kačerů, co logovali kešku na Karlově náměstí. Odpovědi jsou vesměs stejné: stačí se zeptat kačerů na eventu, kde jsou kolem nějaké kešky nebo se přidat k větší skupině.

• 0

#3946 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2016 - 12:36

Kšeftuje se i s odpovědmi pro earthky nebo aspoň ty jsou v bezpečí? I když tedy mně se ještě nestalo, že by owner měl nějakou reakci, ale třeba prostě odpovídám dobře.

• 0

#3947 kalubr

kalubr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 648 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2016 - 12:42

Kšeftuje se i s odpovědmi pro earthky nebo aspoň ty jsou v bezpečí? I když tedy mně se ještě nestalo, že by owner měl nějakou reakci, ale třeba prostě odpovídám dobře.

Jednou psal reviewer k několika EC, že je podezření, že ten a ten kačer posílá odpovědi od stolu. Ale jestli to byla pravda, to nevím.

Tento příspěvek byl upraven od kalubr: 02 červenec 2016 - 12:43

• 0

#3948 Or_Mi

Or_Mi

Or_Mi

• Members
  • PipPipPip
  • 344 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2016 - 12:49

Ha, tuhle diskuzi teď potřebuji. Mám šílenou depresi z toho, že je takových geokolegů chaotiků co nemají smysl pro pořádek. Jak může někdo TB, které umístil na event ještě týden virtuálně poponášet, když jsem ho na eventu vyzvedl, leží u mě na stole a čekám až ho na ten event zaloguje? A když ho na to upozorním, tak TB na event sice zaloguje, ale s pozdějším datem, tak týden po eventu. Takže, když TB zaloguji, že jsem ho vyzvedl na eventu, podle data je stále někde jinde.

Jsem zvyklý, že mám v lozích pořádek, umisťuji si k nim čas, kdy jsem keš objevil a kdy jsem další TB poslal dál a tohle chaotické počínání mě deptá!  :wacko:  :angry:

• 4

#3949 MiroslavRouta

MiroslavRouta

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 126 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2016 - 12:50

Nevim jak moc, ale vim minimalne o jedny skupine, kde se odpovedi na EC smeli stejne jako finalky. Kacer jede okolo, odpovedi stahne, posle a ownere smula. Takle: ja dve EC mam a v 80% pripadu lidem odpovidam, at uz to maj dobre nebo trochu hure. Ale taky podle aktualni nalady atd., je tam tech rekneme treba 20% (spis mene), kterym se raky neozvu. Mam ale stejnou zkusenost jako ty. Ulovenych EC mam asi 75, ale jestli se owner ozval treba sestkrat, sedmkrat... Moc ne, vetsina ti spravnost nepotvrdi. Ani nevis teda, jestli to kontrolujou.
Mimochodem kdyz ti to zkopirujou (a u me to jde spravne, vim o tom, protoze se to snazim uvest na spravnou miru), rak neudelas nic. Ale nervy si tim nekazim, nema to smysl. A kdyz to maj dobre, uznat to beztak musis...
  • 0

#3950 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2016 - 14:36

Ano, kšeftuje.

Dělá se to taky jinak. Už se mi několikrát stalo, že jsem potkal skupinu kačerů a zeptali se mě, jestli nemám odpovědi na tu earthku nedaleko, aby tam už nemuseli chodit.

• 0

#3951 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2016 - 15:08

To bych je asi poslal, kam slunce nesvítí.

• 0

#3952 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2016 - 19:43

Taky jsem je tam poslal. Ale divili se, nabízeli mysterky na výměnu. :-) Taky jsem byl dvakrát svědkem krásné výměny v kešce typu pět CWGček za jedno, nebo tři kinderfigurky za papírové kapseníky. A když jsem se ozval, byl jsem rychle odpálkován větou: Každý si hraje, jak chce.

• 1

#3953 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 458 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2016 - 20:42

bezva nápad, vystavit moving cache na megaeventu

• 0

#3954 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2016 - 23:31

Tak to vypadá, že půjde do archívu i Zemědělské muzeum, začíná mě to ****.

• 0

#3955 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 04 červenec 2016 - 5:35

Tady je to ale normální život kešky, prostě se změnily podmínky jejího uložení. Tak už to chodí.

• 0

#3956 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 04 červenec 2016 - 5:47

Tak tady jsem dvakrát velice "nenápadně" prohlížel ten traktor, sahal všude a nic. To ještě stál před vchodem a žádné upozornění u něj nebylo. Přesto mě nenapadlo na něj lézt, u dětí by se to sneslo, já vypadám ale podstatně jinak. Asi to je nebo byla pěkná keš, ale nic pro mě. V areálu a s cedulkou Nedotýkat se už je to dost za mezí. Asi by bylo řešením buď archivovat, nebo zcela změnit a dát třeba na současný veřejný exponát, pokud tam je. Škoda letitých keší, ale tak už to prostě je. Taky u nás zrušili keš věnovanou lokomotivě, která 30 let stála jako exponát před nádražím, když ji odvezli do muzea v Lužné.

• 0

#3957 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 745 příspěvků(y)

Publikováno 04 červenec 2016 - 7:20

Taky u nás zrušili keš věnovanou lokomotivě, která 30 let stála jako exponát před nádražím, když ji odvezli do muzea v Lužné.

Proč zrušili? Stačilo změnit souřadnice :) .

• 0

#3958 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 04 červenec 2016 - 7:27

Protože tam ji rozebrali a renovovali a přitom by keš určitě zničili.

http://www.cdmuzeum....exponaty/-6757/

Stejně ale keš někdo odnesl, už když byla mašinka uložená na vagonu.

GCZHYE

Ale jak vidím na stránkách muzea, stav je "neprovozní". Slibovalo se, že možná půjde znovu na koleje. Po 30 letech na dešti to už asi nešlo. Škoda. Ale máme tady kafemlejnek ještě jeden, v provozu, přes léto tahá vláčky na Šumavě a občas tady vozí lidi na návštěvu depa.

Tento příspěvek byl upraven od mpik: 04 červenec 2016 - 7:34

• 0

#3959 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 04 červenec 2016 - 7:52

Tak zrovna logy dětí, zvláště když je na nich vidět, že logovaly samostatně, si na svých keších cením, byť by to byla třeba jen jedna věta se třemi hrubkami.

Tak až konečně najdu ten tvůj letterbox, nechám Františka, ať se zaloguje sám, bude moc rád, že může mačkat čudlíky. :-) Jen nevím, jestli na takový jazyk máš slovník. :-)

• 5

#3960 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 04 červenec 2016 - 7:54

Tak tady jsem dvakrát velice "nenápadně" prohlížel ten traktor, sahal všude a nic. ....

Já tu keš hledal třikrát. Poprvé nenalezl, podruhé nalezl a když jsem šel náhodou časem kolem, chtěl jsem se na ni podívat a už jsem ji zase nenalezl, přestože jsem věděl, kde přibližně byla. :-) Přitom opravdu byla vidět okem a bylo i na ní vidět, že je to keška.

• 0

6 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama