Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#3981 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 05 červenec 2016 - 19:00

... a nebo třeba v nějakém vlákně na tomto fóru nebo na regionálním fóru, a nebo v notifikačním mailu a nebo jakémkoliv mailu, kde ti někdo posílá odkaz na 5/5 mysterku s poznámkou "nechceš se podívat na tohle?" atd.atd atd.Možností je spoustu. A je pro mě docela rozdíl, jestli je keš v Jihomoravském kraji např. ve Znojmě, kam se občas dostanu, a nebo v Brně, kam se nedostanu skoro nikdy.

Vždyť jsem psal, že hned nahoře je napsáno, kde se keš nachází. Třeba: Henčov 37, 586 01 Jihlava, Česká republika SE.gif SE 211.9 km od tvých domovských souřadnic
To ti nestačí? Popřípadě otočit kolečkem myši není snad tak náročné.

To nemáš na myši kolečko? Aha, to funguje asi jen s nainstalovaným GME opičím skriptem. Ten tam přidá i jiné mapové podklady.

Funguje to i bez opice.

• 1

#3982 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 05 červenec 2016 - 19:51

No já mám teď trochu depku z krabiček na Slovensku, kde jsme na dovolené.

Většina krabiček jsou jen něco jako filmovky - skleněné lékovky olepené izolepou, a dnes jsem dokonce po dlouhé době našla starou skleněnou zavařovačku s rezavým víčkem.

Druhá věc je, že krabičky, které jsou disable, jsou normálně lovitelné, protože je někdo opravil, ale už je nikdo nespustil, a naopak spousta krabiček, které se tváří jako, že jsou OK, na místě nejsou a žádná DNF.

No a třetí věc je, že je tu i několik krabiček, které disabloval samotný revírník po nahlášení NA a to dokonce i před třemi lety. Pak krabičku někdo opravil a revírník s tím nic nedělá a vůbec si jí nevšímá. Jsem myslela, že po jeho disablování ji má v hledáčku a měl by s tím cca po měsíci něco dělat. 

Takže se už moc těším na naše krásné české krabičky.   

Jo, na Slovensku jsem byl naposledy před 2 roky, od té doby jsem sledoval jednu kešku, která po úraze byla archivovaná. Zrovna dnes mi přistál v mailu jeden log, který mě nepotěšil: http://coord.info/GLNFC6RB

Tady už dotyčný obnovil bez souhlasu archivovanou keš...

• 0

#3983 MiroslavRouta

MiroslavRouta

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 126 příspěvků(y)

Publikováno 05 červenec 2016 - 20:21

Ja na mobilu teda mys s koleckem nemam. A ta mapa se mi na mobilu oddaluje taky pekne blbe.
Sipka se vzdalenosti napr. v bookmarcich je sice pekna na orientacni smer, ale jinak k nicemu. Ten priklad, ktery tu Jacka davala je snad jasnej. Sipka ukazuje jihovychod 250 kilaku (ted placam - to jen pro priklad), jenze zhruba na JV 250 km je prave Brno i Znojmo.
Totez na notifikacich. Sice vim, ze mam kes 30 kilaku nejakym smerem od baraku na zapad, ale tot vse. A pro me je zas rozdil, jestli je kes v Revnicich, kde jezdim na kole, nebo v Mnisku, kde jsem v zivote nebyl a ani to neplanuju.
U te male mapky zkratka clovek otevrel listing a videl. Ted vidi prdlacku a musi bud oddalovat, nebo rozklikavat dalsi mapu (adresu s PSČ tam teda opravdu nemam). Na mobilu je oboji zbytecme zdlouhave. Ta mapka zkratka nicenu neprekazela, tak je skoda ji rusit, ne?
Na novou mapu jako takovou si asi casem zvyknu, ale jsem clovek, kterej nema rad zmeny a kdyz uz jsem si na neco zvyknul...
  • 4

#3984 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 05 červenec 2016 - 21:04

Ale tady se bavíme o mapě na PC o mobilu nebyla řeč. Navíc, jak už píšu po třetí, nahoře je napsáno město, takže víš jestli je v Brně, Znojmě, Praze, Jihlavě atd. I ten Mníšek a Řevnice tam jsou. A dokonce tam máš i tebou zmiňovanou adresu s PSČ.

Navíc aplikace do mobilu od GS má mapu v listingu keše hned nahoře. Není nic divného že GS přispůsobuje prostředí pro své aplikace.

psč.png

• 0

#3985 MiroslavRouta

MiroslavRouta

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 126 příspěvků(y)

Publikováno 05 červenec 2016 - 21:23

Ten listing a ta mapka byla stejna na PC i na mobilu, takze se bavime o tom samem ;-) Pro zobrazeni kesi pouzivam normalni prohlizec - takze v tomto smeru je to naprosto totez jako PC.

Tu adresu tam ja nemam. Schvalne jsem si rozklikl tu samou kes, ale ja tam mam porad to, co vzdy. Tuhle adresu bohuzel ne (stejne tak tam nevidim pocet logu podle jejich typu - to az dole nad logbookem a taky tech poslednich 5 logu). Nebo neda se to nekde nastavit nejak, ze bych to treba mel blokovany?
  • 3

#3986 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 05 červenec 2016 - 21:23

tomy.22: to ti tam cpe nějaká opička. Originál vypadá jinak:

post-12922-0-05968300-1467750156.png

Přiložené miniatury

• 2016-07-05_222102.png

• 5

#3987 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 05 červenec 2016 - 21:32

Aha. Tak to se omlouvám. Každopádně mi to začíná připadat, že se hledá každá blbost, aby se mohlo do GS kopnout. A tahle blbost mi připadá jako jedna z nich.

• 1

#3988 Kub4

Kub4

acrophobiac :)

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 05 červenec 2016 - 21:35

Jacka má pravdu, já nemám kolečko, ba ani myš, ani u PC. Jmenuje se to notebook. A podle názvu nějaké vesnice fakt nepoznám, kde to je. Ta mapka byla prostě hrozně užitečná a taky mi chybí.

• 13

You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.

#3989 MiroslavRouta

MiroslavRouta

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 126 příspěvků(y)

Publikováno 05 červenec 2016 - 21:38

Taky jsem slysel vice lidi na to nadavat, takze to neni jen muj vymysl...
Tady nejde o kopani do GS (i kdyz chapu, ze to tak mohlo v uvodnim prispevku vyznit), ale o to, ze mi proste ta mapka chybi
  • 2

#3990 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 05 červenec 2016 - 21:49

GS snižuje zátěž a počet dotazů na mapovové servery. Proto vyhodili tu jednu mapku. Listingy a mapa na GC.COM způsobují na mapových serverech velký provoz. Proto přešli před časem od Googlu k MapQuestu a teď k Mapboxu. 

• 3

#3991 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 05 červenec 2016 - 21:54

Jacka má pravdu, já nemám kolečko, ba ani myš, ani u PC. Jmenuje se to notebook. A podle názvu nějaké vesnice fakt nepoznám, kde to je. Ta mapka byla prostě hrozně užitečná a taky mi chybí.

Co se týče NTB a kolečka, tak asi neznáš "skrytá" tajemství touchpadu. A to není problém GS.

Taky jsem slysel vice lidi na to nadavat, takze to neni jen muj vymysl...
Tady nejde o kopani do GS (i kdyz chapu, ze to tak mohlo v uvodnim prispevku vyznit), ale o to, ze mi proste ta mapka chybi

Ono jde hlavně o to najít si po změně novou cestu. Také nejsem nakloněn každé změně, ale to je život. Kdybych to vzal absurdně, tak dneska nehrajem ani tuhle hru, protože tenkrát  nastala změna a byla odstraněna umělá odchylka však víme čeho. GS a berme to jak chceme, je prostě firma a jde si svou cestou. Tu cestu mají nastavenou pro své produkty, nezajímá je jestli po jejich zákroku přestane fungovat ta či ta aplikace. Má své vlastní aplikace. V mobilu třeba dobře funguje jejich aplikace a to jsem k té jejich aplikaci měl dříve také značnou averzi. Nedávno jsem jí ze zvědavosti vyzkoušel a sám za sebe můžu napsat, že jí nechybí nic, co potřebuji k nalezení keše. A to píšu i přesto že z 90% používám garmina.

• 1

#3992 vlastin

vlastin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 90 příspěvků(y)

Publikováno 05 červenec 2016 - 21:59

Taky si kopnu. Nejsou vidět PM keše, když jím nejsem.

• -1

#3993 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 05 červenec 2016 - 21:59

Znám leccos, ale mám notebook zn Lenovo, tj. levnou čínu, a tam to prostě nefunguje. Občas ani nejezdí kurzor a musím matlat na displej.

• 0

#3994 ProKesTom

ProKesTom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 092 příspěvků(y)

Publikováno 06 červenec 2016 - 5:16

Znám leccos, ale mám notebook zn Lenovo, tj. levnou čínu, a tam to prostě nefunguje. Občas ani nejezdí kurzor a musím matlat na displej.

Na Aceru to taky často zlobí. A nejde o jedno otočení kolečkem, ale asi o deset otočení na každé keši.

• 2

#3995 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 06 červenec 2016 - 8:09

Já znám pár lidí, co i v práci používají notebook místo stolního PC. Ale VŠICHNI si k tomu pořídili myš. Když sednu k noťasu a nemám myš, hodně rychle se ji snažím někde půjčit. Ale asi je to na zvyku. Kdo je zvyklý dělat s noťasem na klíně, asi si zvykne i na touchpad.

• 5

#3996 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 06 červenec 2016 - 12:25

Myš můžeš používat, když s tím noťasem sedíš u stolu v kanclu (pak ale nevím, proč používat noťas, normální PC je stokrát lepší a data se mezi počítači dají synchronizovat mnohem inteligentněji, než je nosit od stolu ke stolu v brašně). Já ten noťas v 90% používám někde, kde stůl nemám a myší si můžu jezdit maximálně tak ve vzduchu nebo po stehně. Na serveru geocaching.com by to mohli pochopit.

• 5

#3997 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 06 červenec 2016 - 13:50

Proč používat noťas? Třeba proto, že stolní PC pro nového zaměstnance zrovna není k dispozici. Ale noťas, displej, klávesnice a myš k dispozici jsou.

A znám jednoho, co si doma dal PC do škvíry mezi skříněmi, kam se mu vešla jen polička na klávesnici. Myš opravdu šoupal po nohavici a naučil se s tím dělat. To už ale byly optické myši, s kuličkovou by to nešlo.

Ovšem GS by si měl opravdu už uvědomit, že se jeho stránky prohlížejí i na telefonech a tabletech a přizpůsobit je. Ne, že nechá zastarat nahrávací plugin, až ho všechny prohlížeče začnou blokovat. A další podobné případy. Nevím (nemám telefon), jak vypadá stránka s listingem s pevnou šířkou 750px na telefonu. Na velkém displeji je to úzká nudle.

• 1

#3998 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 06 červenec 2016 - 14:06

Jo v takovéhle firmě jsem také pracoval. Nejenže byli schopni najmout zaměstnance a půl roku mu nepořídít hw, ale když shořela moje pracovní stanice, trvalo několik měsíců, než jsem dostal novou. Ani notebook nebyl. Prostě jsem chodil do práce na kafe a bral jsem za to plat. To ale není problém hardwaru ale neschopného managementu. Některé velké korporace jsou méně efektivní než státní úřad.

• 1

#3999 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 06 červenec 2016 - 17:23

Ono nic není jednoznačné. Třeba mě štve, když roluju kolečkem stránku dolů a náhodou se zastavím na mapce (nejen v GS, jsou i jiné stránky s mapami). Když chci pokračovat v rolování, stránka najednou stojí a mění se mapa. Prostě s každým systémem je nutno se naučit pracovat. A mapky na GS? Z té horní většinou nebylo nic moc vidět a ta dolní je dost malá. Když chci  vidět víc, rozklikávám si to na Mapy ze Seznamu. A co dělat u waymarků, když tam je jen ta malá mapka? Důsledkem toho waymarkuju jen nárazově, když se mi toho nahromadí víc, ale dělám to přes geoget.

Ale zajímalo by mě, co je to za skript, který přidá k souřadnicím přímo adresu. Zřejmě to tahá z nějaké veřejné geolokační služby. To by se hodilo.

• 0

#4000 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 06 červenec 2016 - 17:51

Ale zajímalo by mě, co je to za skript, který přidá k souřadnicím přímo adresu. Zřejmě to tahá z nějaké veřejné geolokační služby. To by se hodilo.

Tohle je ono https://addons.mozil...gpx-downloader/

• 0

14 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 14 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama