Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#4041 Samaell

Samaell

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 560 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2016 - 17:20

Jestli se chcete podívat, kde se toho dá dosáhnout, a kde třeba jiní našinci dali za den víc jak 900 kešek, tak odsud GC2JK2X doprava, aneb po Route 66 do pekel.

Ahoj,

zcela objektivne se toho dosahnout neda. Vsichni kdo loguji tento PT a davaji vetsi pocet nez 700+, tak jezdi 2+ autama a loguji na preskacku. Tohle mi rikali i cesci kaceri, kteri na techto PT lovili (presne timto zpusobem)

• 0

#4042 bejcci

bejcci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2016 - 18:35

Tomu by se dalo říkat manažerský přístup k lovení keší. Jako v tom vtipu: Manažer je člověk, který si myslí, že když žena porodí přibližně za 9 měsíců od početí, tak 9 žen to zvládne již za měsíc.

Takže když pojedou třeba 4 auta, dvě z každé strany PT, tak to mají za odpoledne a můžou večer vyrazit na další PT :-)
  • 4

#4043 MikiHamza

MikiHamza

MikiHamza

• Members
  • PipPipPip
  • 890 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2016 - 19:06

Ahoj,

zcela objektivne se toho dosahnout neda. Vsichni kdo loguji tento PT a davaji vetsi pocet nez 700+, tak jezdi 2+ autama a loguji na preskacku. Tohle mi rikali i cesci kaceri, kteri na techto PT lovili (presne timto zpusobem)

Nazdar, jasně, že s tebou souhlasím, mám dokonce naprosto stejnou zkušenost jako ty, takže se spolu dělíme o 523. až 551. místo v pořadí českých kačerů v počtu odlovených za den. No, nic moc. Přitom 40 borců má víc jak těch 700 kousků za den, což by se i teoreticky dalo u nás zvládnout bez podvádění spojením JTJPT a DSGC, protože tempo 30 kešek/hodinu je v pohodě. Takže věřím tomu, že při optimálních podmínkách by se dalo zvládnout 1000 kešek za 24 hodin. Jedině kdyby ty kešky byly jako při orientačním závodě, tj. logbooky nalepené na patnících u silnice, kdy by stačilo přibrzdit a buchnout z okýnka razítko, to by se možná zvládlo i těch 2000. To je dobrej nápad, kešky typu "other", myslíte, že by to prošlo u reviewerů?

PS: statistika

PPS: když to dotyčný zvládne, bude mu patřit 30. místo

Tento příspěvek byl upraven od MikiHamza: 09 červenec 2016 - 19:13

• 1

#4044 Kub4

Kub4

acrophobiac :)

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 10 červenec 2016 - 9:54

Tyhle statistiky jsou úplně nesmyslný. Třeba takovej Pista_Lakatos, kterého jsem si pro jeho spamlogy všimnul a zapamatoval si, má 800+ nálezů prostě proto, že všechny svoje nálezy zalogoval v jeden den a vybodnul se na nastavování data :D

Tento příspěvek byl upraven od Kub4: 10 červenec 2016 - 9:55

• 3

You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.

#4045 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 10 červenec 2016 - 10:15

Jeden log z roku 2012, to nic není. To já znám jednoho, co měl donedávna odloveno v roce 2012 cca 6400 keší a teď jich má za rok 2012 7249. K tomu mu samozřejmě naskočilo: Nejúspěšnější den 805 nálezů dne 8. 16. 2012 a to měl donedávna jako nejúspěšnější den z roku 2015 s cca 500 keši za den.

Hmm, opravdu zajímavé. Sice vím o pár lidech, kteří nelogují, protože to nestíhají, takže nemají zalogováno i pár let, ale ti nemají zalogovány poslední roky.

Problém je, že to sice je na 99% podvod, ale těžko to tvrdit s jistotou. Já bych si taky mohl dologovat hromadu keší až do roku 2008. Ale nevím proč. Ty logy by už neměly pro mě žádnou hodnotu, protože to, co jsem si dodnes zapamatoval, asi už stejně nezapomenu. Log psaný pod vlivem čerstvých dojmů z keše by už to prostě nikdy nebyl. Těžko by cokoliv přinesl mně, ownerovi či jakémukoliv jinému čtenáři. A za body si fakt nic nekoupím.

BTW, setkal jsem se v diskusi, primárně počítačové než kačerské, s dotazem, jak napsat automatický skript, který by vyhledával čerstvě ztracené keše a logoval je jako FI s datem nedlouho před ztrátou, tak aby nešlo prokázat, že autor logu nebyl zapsaný v logbooku... s cílem takhle "procestovat" svět... Co je to za klauni?

Podvod se dá prokázat lehce, pokud má vlastník té kešky schované logbooky (já osobně to dělám, pokud logbook není ukradený, což u mých kešek je docela časté).

Ohledně té počítačové diskuze, možná by stálo za to udělat kopii té diskuze a podle mě i to zveřejnit jako odstrašující jednání.

Dá dosáhnout... Čistě teoreticky. Zapomeňme na ty co logují tak jak logují, opravdu mě to zajímá. Když bude člověk logovat tak jak se má, sám za sebe, podpis, samolepka nebo razítko, výstup z auta, nalezení keše, zalogování, nástup do auta, popojet dejme tomu 160m a stále tohle dokola. Kolik se dá odlovit keší za 24 hodin? Nebudu brát v potaz, že se člověk nají, půjde na WC atd. Já bych tenhle nesmyslný hon odhadoval tak na 720 kousků? Což je na jednu keš 2 min po dobu 24 hodin. A udržet tohle tempo po dobu 24 hodin se mi stejně zdá nesmysl.

Osobně u PWT chápu společné lovy, ty si myslím ještě jdou tolerovat. Hlavně vzhledem k tomu, že člověk je tvor společenský a většinou nejezdí na výlety sám. Bavilo by vás lovit všude samotné?

Kdyby člověk musel jezdit na všechny keše sám, nedal by možná ani těch 500 - to už spíše na kole. Nedovedu si představit, že by člověk se sám navigoval, přejížděl po 160 metrech sám vyskakoval, hledal nápovědu atp. Pak by už ta průměrná doba musela daleko delší než ty 2 minuty.

Ahoj,

Tohle už je pro mě za hranou, nikdy jsem tohle to nechápal, připadá mi to už jako podvádění, stejně jako to žabičkování.

PS: statistika

PPS: když to dotyčný zvládne, bude mu patřit 30. místo

Předpokládám, že myslíš statistiku podle nálezů keše v Americe, takže pokud někdo nelogoval Americké keše, http://project-gc.co...s&submit=Filter. Škoda, že nejde vyjet obecně  statistiky pro celý svět.

Moc by mě zajímalo, jak to všichni ti supermani dali, tolik keší za jeden den... Hlavně ten první a druhý - 5578 a 3595 keší za den (3,9 a 2,5 keší za minutu).

• 2

#4046 Susinamax

Susinamax

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 39 příspěvků(y)

Publikováno 10 červenec 2016 - 12:48

Tak bych si chtěl taky postěžovat.... Dneska sem zjistil, že mi nějaký dobrák ukradl na sérii všechny lock and lock krabičky a místo nich tam dal pixly od zmrzliny z Kauflandu... :-( Vzhledem k tomu, jak daleko to je od civilizace, to nikdo jiný než z komunity kačerů být nemohl... :-(

• 3

#4047 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 10 červenec 2016 - 20:41

Nějak mě z mohla keška (první půlka krajanka a na závěr únětický pivovar spojeny s ochutnávkou), ležím tu na louce, čumím na letadla a nikam se mi nechce, ani na autobus :D
  • 4

#4048 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 10 červenec 2016 - 21:38

Nějak mě z mohla keška (první půlka krajanka a na závěr únětický pivovar spojeny s ochutnávkou), ležím tu na louce, čumím na letadla a nikam se mi nechce, ani na autobus

Nemam pro tebe dojet s dvoukolákem? :D :D :D

• 5

#4049 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 10 červenec 2016 - 22:02

Díky za nabídku, už jsem se vzchopil :D
  • 0

#4050 ptakopysk

ptakopysk

Newbie

• Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 10 červenec 2016 - 22:57

naprosto potvrzuji stejnou zkušenost, dle pravidel jsem s juniorem zalogoval 412 keší za cca 15 hodin a také nedovodu pochopit více jak 700 ks za 24 hodin, když navíc beru v úvahu i to, že za tmy se hledají podstatně hůře

• 1

#4051 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2016 - 7:07

....

BTW, setkal jsem se v diskusi, primárně počítačové než kačerské, s dotazem, jak napsat automatický skript, který by vyhledával čerstvě ztracené keše a logoval je jako FI s datem nedlouho před ztrátou, tak aby nešlo prokázat, že autor logu nebyl zapsaný v logbooku... s cílem takhle "procestovat" svět... Co je to za klauni?

To jsou prostě psychicky narušení lidé, kterým dělá radost, že mají někde na internetu větší číslo než většina ostatních.

• 1

#4052 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2016 - 7:21

Jestli se chcete podívat, kde se toho dá dosáhnout, a kde třeba jiní našinci dali za den víc jak 900 kešek, tak odsud GC2JK2X doprava, aneb po Route 66 do pekel.

Američani jsou úchylní v obtahování silnic a ulic ve městech. Mají to tam úplně všude. Stejného jevu jsem si všimnul na mapě třeba v Soulu. No ale když jsem si tak prohlížel ty hady, najednou mě v Los Angeles zaujala žlutá krabička, v USA jev velice řídký. Rozkliknul jsem ji a je to multina lovitelná s chirpem GC4CCCG'>GC4CCCG. Docela by mě zajímalo, jak je to možné. Vím, že se tam mysterek štítí...

• 0

#4053 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 878 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2016 - 12:28

Vím,%20že%20se%20tam%20mysterek%20štítí...]GC4CCCG[/cache]. Docela by mě zajímalo, jak je to možné. Vím, že se tam mysterek štítí...[/url]

Mysterek štítí ? Hmm, zkoušel jsi co se stane, když na geocachingové mapě najedeš na Ameriku necháš zmizet všechny tradičky ? Mapa sice ztratí jednolité zelené zabarvení, ale stane se modro-žlutě flekatou (s trochou více prázdných míst). Pak si můžeš všimnout. že existují i mysterkové powertraily, a dokonce i wherigový v Pensylvánii. Je jich tam samozřejmě méně než tradiček, ale pořád hodně!
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!

#4054 Irenda

Irenda

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 50 příspěvků(y)

Publikováno 12 červenec 2016 - 16:34

No já mám teď trochu depku z krabiček na Slovensku, kde jsme na dovolené.

Většina krabiček jsou jen něco jako filmovky - skleněné lékovky olepené izolepou, a dnes jsem dokonce po dlouhé době našla starou skleněnou zavařovačku s rezavým víčkem.

Druhá věc je, že krabičky, které jsou disable, jsou normálně lovitelné, protože je někdo opravil, ale už je nikdo nespustil, a naopak spousta krabiček, které se tváří jako, že jsou OK, na místě nejsou a žádná DNF.

No a třetí věc je, že je tu i několik krabiček, které disabloval samotný revírník po nahlášení NA a to dokonce i před třemi lety. Pak krabičku někdo opravil a revírník s tím nic nedělá a vůbec si jí nevšímá. Jsem myslela, že po jeho disablování ji má v hledáčku a měl by s tím cca po měsíci něco dělat. 

Takže se už moc těším na naše krásné české krabičky.   

Taky jsem tam narazila na jednu, která už půl roku není v pořádku a nikdo s tím nic nedělá. Kdybych to věděla dřív (přečetla si logy), tak bych tam tu krabičku dala za ownera. Opravdu to byl pěkný kostel na pěkném místě, tak mi to přišlo škoda. NM už je tam několik. Jeden kačer si tam zalogoval nález, i když píše, že tam není s tím, že se tam už nedostane.

Tento příspěvek byl upraven od Irenda: 12 červenec 2016 - 20:48

• 0

#4055 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 878 příspěvků(y)

Publikováno 12 červenec 2016 - 18:19

No ono na Slovensku je to asi jako všude. Jsou místa kde jsou krabky parádní ( v poslední době jsem pár hezkých viděl v Piešťanech) a pár kilometrů dál to nestojí za nic.
A pokud jsou problémy, tak na to jsou logu NM a NA.
  • 2

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!

#4056 Samaell

Samaell

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 560 příspěvků(y)

Publikováno 14 červenec 2016 - 6:37

Zatim mam nejdepresivnejsi zazitek se svoji novou krabickou: https://coord.info/GC6N5EW

Je to muj pokus tento typ schranky udelat v Praze. Rikam si, jestli kolegove kacerove jsou dostatecne zrali a odpovedni na to aby prezila stejne jako v Nemecku. Zatim to vypada ze ne :-(

Ale abych jim nekrivdil, treba to ani zadny z kaceru nebyl. :-)

V kazdem pripade to asi bude zajimavy experiment.

• 0

#4057 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 14 červenec 2016 - 7:10

Hmm, jak vidno, tak PM k ochraně keše nestačí... Musí to být hodně vypečená schovka.

Docela by mne zajímal princip, ale do této části Prahy asi nezavítám. Stejně se obávám, že bych jako mnozí přišel s nepořízenou naštvaný:-). Držím palce, ať máš trpělivost.

• 0

#4058 MiroslavRouta

MiroslavRouta

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 126 příspěvků(y)

Publikováno 14 červenec 2016 - 8:29

A tohle je presne ta chvile, kdy se dokonale hodila ta mapka nahore. Ted jsem jak blbec minutu oddaloval mapu (ano na mobilu minutu) abych vedel, kde ta kes je. Namisto abych otevrel listing a videl to hned :-(
Samaellovi preji pevne nervy.
  • 0

#4059 DogVader

DogVader

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 14 červenec 2016 - 19:35

Další paskvil http://geocaching.ceskesvycarsko.cz
  • 2
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#4060 Samaell

Samaell

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 560 příspěvků(y)

Publikováno 14 červenec 2016 - 19:49

Tohle je klicova informace z daneho webu:

Dotace na tento projekt byla poskytnuta ze zdrojů Ministerstva pro místní rozvoj

takze jenom dalsi pracka na statni dotace :-((((((

• 4

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama