Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#4181 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 02 srpen 2016 - 17:28

A já ... dnes čekal u jedné keše přes hodinu, abych keš nelovil před zástupy lidí. Nepovedlo se. A vůbec nevím jestli se k této keši někdy ještě dostanu. Nenapadlo mě, že jsem tam mohl nenápadně pohodit pytlík a bylo to.

https://www.geocachi...15-78739ca59543

U ostatních keší, co ještě nemám zalogovaný, mi taky rozum nebral, co kačeři dokážou. Owner keší prosí v listinu aby kačeři používali tužku ( jeden log, jeden řádek ) a ne razítka, kvůli úspoře místa. Chápu, že v tomhle terénu je hodně náročné keše udržovat v takovém stavu v jakém jsou. A jsou pěkné. No co myslíte? Přijdu ke keši otevřu logbook a samozřejmě v něm razítka a to třeba i uprostřed stránky. Prostě prosbu ownera má plno lidí na háku...
  • 2

#4182 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 02 srpen 2016 - 17:48

Dost často vzdávám keše na návsi malých vesnic. U Klatov existuje celá série věnovaná kapličkám, ale když se mi párkrát stalo, že sotva jsem zaparkovala, už se mě někdo z bystrých důchodců ptal, ke komu že to jedu na návštěvu a čí že jsem příbuzná, tak jsem odbočky z cesty na "kapličkové keše" prostě vzdala. Nerada bych je ohrožovala, pokud jde víc lidí, daly by se, ale jeden  člověk....toho si hned každý všimne a od nudících se Kelišových začnou padat všetečné dotazy.....Tyhle keše samozřejmě nemrzí tak jako na místech, kam se člověk dostane jen vyjímečně nebo dokonce jen jednou za život. Ale i tak už jsem se dostala do fáze, že si třeba jen přečtu listing o místě a keš už moc neřeším - někdy není čas, někdy dám přednost setkání se známými, jindy zavládne lenost nebo naopak zvítězí jiný koníček. Jednou jsme vzdali keš z důvodu bezpečnosti -  ta mě asi mrzí nejvíc, šlo o Egypt, kde tak stejně jako na celém kontinentu žádný nález nemám, ale na začátku neklidného období jsme měli nejbližší keš asi 35 km a neriskli jsme pro ni ve dvou jet. 

• 0

#4183 taxoft

taxoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 645 příspěvků(y)

Publikováno 02 srpen 2016 - 23:05

Tady jsou dvě dvojnásobné deprese. A taky to mám docela daleko:

https://coord.info/GLNQFRNT

https://coord.info/GLNTB538

A ještě jsem tam měl pár DNF, ale ty byly poprvé. ;-)

• 0

Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.

#4184 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 03 srpen 2016 - 4:59

Měl jsi na ten strom pověsit igeliťák s cárem papíru :D. Nebo pod něj pohodit CWG :D :D :D.  Btw, takhle po ránu na první pohled zalepeným okem jsem se v tvém logu dočetla, že strom byl plný tetiček....

• 2

#4185 taxoft

taxoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 645 příspěvků(y)

Publikováno 03 srpen 2016 - 11:27

Jo, tetičky. Spíš tečičky. Pěkně rychlé a kousavé. Ale tohle DNF u keše D1* bylo taky výživné. Alespoň jsem našel ten strom - ten fakt nejde přehlédnout. :-)

• 0

Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.

#4186 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 03 srpen 2016 - 12:25

Jo, tetičky. Spíš tečičky. Pěkně rychlé a kousavé. Ale tohle DNF u keše D1* bylo taky výživné. Alespoň jsem našel ten strom - ten fakt nejde přehlédnout. :-)

A ve všech těch pytlíkách, co tam visej, jsou náhradní logbooky?

• 0

#4187 taxoft

taxoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 645 příspěvků(y)

Publikováno 03 srpen 2016 - 12:44

Místo slov posílám pár fotek. Bylo už šero, tak to tolik nevyšlo. Ale podle jedné té kresby to úplně na náhradní logbook nevypadá. :-)

Přiložené miniatury

• P7233397.JPG
  • P7233398.JPG
  • P7233399.JPG
  • P7233400.JPG
  • P7233401.JPG

• 1

#4188 majkaz

majkaz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 252 příspěvků(y)

Publikováno 03 srpen 2016 - 12:57

Tak zajímavé vysvětlení tohohle úkazu je u archivované keše https://www.geocachi..._the-dummy-tree

288

Tento příspěvek byl upraven od majkaz: 03 srpen 2016 - 12:58

• 1

#4189 Kub4

Kub4

acrophobiac :)

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 03 srpen 2016 - 13:46

Přesně na takovémhle stromu jsem kdysi našel keš někde v Kodani, jedna z mých nikdy nezalogovaných, asi nějaká tradice v Dánsku...

aha, tak to byla na 99% ta archivka z dalšího příspěvku

• 0

You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.

#4190 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 03 srpen 2016 - 15:28

Ale máš spoustu zážitků i z dánských DNF :-)

• 0

#4191 taxoft

taxoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 645 příspěvků(y)

Publikováno 03 srpen 2016 - 21:44

Jo, zážitky, to mám. Přidávám ještě tři DNF z Dánska a navrch jedno polské, vše v rámci jedné dovolené, ať se můžete usmát:

https://coord.info/GLNMH0GA

https://coord.info/GLNPYV03

https://coord.info/GLNMGYF3

https://coord.info/GLNRQTKZ

• 0

#4192 majkaz

majkaz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 252 příspěvků(y)

Publikováno 03 srpen 2016 - 22:12

No, je to pech. U "Jons Kapel" to vypadá, že uložení krátce po tvé návštěvě předělali na lépe nalezitelné. Takže dvojitá deprese. A ta polská je momentálně vypnutá...
  • 0

#4193 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2016 - 7:05

To jsem na něj zvědavej. Píše to snad všude.
https://www.geocachi...30-997e1eb36cc2
  • 0

#4194 mirek454

mirek454

mirek454

• Members
  • PipPipPip
  • 1 209 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2016 - 7:22

Jj, to je to logování z appky. U většiny appkových logů je to vidět. Většinou TFTC, díkeš... a číslo logu, semtam čas. Toť vše. Jednoduché - klik na Zalogovat, odeslat. Log nicneříkající. No, ano, nemám rád takovéto lovce, kteří neumí napsat o odlovu alespoň pár slov. Pochopím u sérií, kde se rozepisuji u první či poslední krabky, případně bonusovky. 

Podle mě je to neúcta k ownerovi. Tedy jsou i "keše", které si nezaslouží extra log, ale i tam napíšu, co mi na ní nesedí. 

Třeba jsem "jinej", ale tyto automatické logy nemám rád. Toť můj názor.

• 15

#4195 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2016 - 7:42

Jsou tací, kteří tímhle způsobem logují z terénu, aby měli přesně zaznamenané datum, čas, pořadí keší atd. kvůli statistikám, ale později logy skutečně doplňují. mám dvě stromovky, třetí už je v archivu, a logy tohodle druhu mi tam přistávají doela často. Pak, třeba po dvou třech týdnech se objeví krásný dlouhý log i s fotkama. Akorát, že ten už mi na mail nepřijde, musim si to hlídat a občas se kouknout do listingu. Kdybych měla možnost logování z terénu, budu to asi občas dělat taky tak, protože např. po týdenní cyklodovolené, kdy člověk projede přes 100km denně a posbírá kolem 20 keší jen při cyklostezce, je občas problém si připomenout, kterou že to našel a která tam nebyla. Zvlášť když se k logování dostane třeba až po delší době.

• 0

#4196 Gresaci

Gresaci

Romana

• Members
  • PipPipPip
  • 986 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2016 - 8:03

já si v GPS zadám po nálezu na místo vlaječku a mám tam i přesný čas i pořadí a můžu si přidat i poznámku

doma si pak projdu celou cestu podle zadaných očíslovaných vlaječek a můžu vesele logovat, takže žádný problém a je to v terénu stejně rychlé

• 2

#4197 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2016 - 8:10

Jsou tací, kteří tímhle způsobem logují z terénu, aby měli přesně zaznamenané datum, čas, pořadí keší atd. kvůli statistikám, ale později logy skutečně doplňují. mám dvě stromovky, třetí už je v archivu, a logy tohodle druhu mi tam přistávají doela často. Pak, třeba po dvou třech týdnech se objeví krásný dlouhý log i s fotkama. Akorát, že ten už mi na mail nepřijde, musim si to hlídat a občas se kouknout do listingu. Kdybych měla možnost logování z terénu, budu to asi občas dělat taky tak, protože např. po týdenní cyklodovolené, kdy člověk projede přes 100km denně a posbírá kolem 20 keší jen při cyklostezce, je občas problém si připomenout, kterou že to našel a která tam nebyla. Zvlášť když se k logování dostane třeba až po delší době.

K tomuhle ale slouží uložení do FN. Jako vlastník spousty keší si opravdu nepamatuji, kdo napsal jaký log a tak si nepročítám moc často zpětně logy...

Blbé je, že GS neumí notifikaci na změnu logu. Alespoň pro PM by to měli nabízet, za ty prachy...

• 3

#4198 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2016 - 8:14

já si v GPS zadám po nálezu na místo vlaječku a mám tam i přesný čas i pořadí a můžu si přidat i poznámku

doma si pak projdu celou cestu podle zadaných očíslovaných vlaječek a můžu vesele logovat, takže žádný problém a je to v terénu stejně rychlé

Teď si říkám, jestli víš o možnosti ukládat si nálezy do FN, nebo to tvá GPSka nepodporuje.

Pokud jsi to ještě nezkusila, tak doporučuji. Je to docela šikovné, nemusíš pak na webu hledat odkazy na keše. Jen stáhneš z GPSky do PC textový soubor, nahraješ na GS a pak už rovnou rozklikáváš odkazy na logování.

• 1

#4199 erebi

erebi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 374 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2016 - 8:35

A ja myslim, ze to ukazovani na jednotlive kacery, je za hranou. Co jsem namatkove koukal na jeho starsi logy, tak je rozepsany ma. Vazne chcete, aby se zde tohle probiralo? To mi prijde jako ta prava geodeprese. To aby se clovek bal uprdnou, ze ho tu par jednotlivcu bude probirat. A uz vubec nechapu, proc to resi Tomy, ktery nezalozil ani jednu kes (ja taky ne). 

Doufam, ze ted prolustrujete vsechny moje logy a vybor pro lepsi geocaching vynese ortel, jaky teda vlastne ten kacer jsem. 

A ano, zminovaneho kacera znam osobne z eventu a asi i proto me to vadi. 

• 4

Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.

#4200 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2016 - 10:14

... Pochopím u sérií, kde se rozepisuji u první či poslední krabky, případně bonusovky.

A i tam lze být specifický u jedné každé keše. ;-)

• 2

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

16 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 16 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama