K tomuhle ale slouží uložení do FN. Jako vlastník spousty keší si opravdu nepamatuji, kdo napsal jaký log a tak si nepročítám moc často zpětně logy...
Blbé je, že GS neumí notifikaci na změnu logu. Alespoň pro PM by to měli nabízet, za ty prachy...
Ono je, alespoň pro mě, na depku něco jiného. Když jsem na geocaching začátkem roku 2010 náhodou objevila já, jednak bylo daleko složitější se okamžitě vydat hledat, a druhak dostupné informace naváděly na "správný" postup hledání. Takže většina i naprosto osamělých lovců zkrátka hledala slušně.
Zatímco teď, pokud se stane totéž a objeví se nový kačer, který nemá nikoho, kdo by ho trochu poučil, ta nejjednodušší cesta jde asi takhle:
Rozhodnu se hledat, zjistím že to jde mobilem, přihlásím se na geocaching.com a odsud mě to rovnou navede na jejich apku na google play a hned taky zkásne o PM, pokud se dám. To, že mi přistane mail ohledně toho, jak by se mělo hledat, většina lidí hned smázne jako spam. A ta jejich apka (a všechny další, zkrátka navádějí k logování buďto bez jediného slova, pomocí smajlíku nebo TTFC. Navíc se teď objevuje ještě tragičtější tendence, a to do všeho přidávat souřadnice (k fotkám, nabídka mi poslední dobou leze dokonce i k logům).
A dokud takovému kačerovi někdo - a to velice slušně - nenapoví, že nedělá úplně nejlépe, může v blahé nevědomosti zkrátka hledat tímhle způsobem napořád.
Sice je to otrava, ale nejlepší řešení ze strany majitelů keší by bylo na každý takový log velice slušně reagovat, zvlášť pokud jde o hledače s pár nálezy. Protože přistát mi naštvaná odpověď, tak to ještě naštvaněji smažu a pomyslím si cosi o ....
A pokud nereaguje majitel hned v začátku, zkrátka to dojde až k těm kačerům se skoro tisícovkou nálezů, kteří ani netuší, že cosi dělají špatně. A to ať už tím, že logují jak logují, nebo tím, že se na hledání vrhají ve chvíli, kdy je přemudlíno a my odcházíme pryč.
Tento příspěvek byl upraven od majkaz: 04 srpen 2016 - 10:50