Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#4201 majkaz

majkaz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 252 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2016 - 10:49

K tomuhle ale slouží uložení do FN. Jako vlastník spousty keší si opravdu nepamatuji, kdo napsal jaký log a tak si nepročítám moc často zpětně logy...

Blbé je, že GS neumí notifikaci na změnu logu. Alespoň pro PM by to měli nabízet, za ty prachy...

Ono je, alespoň pro mě, na depku něco jiného. Když jsem na geocaching začátkem roku 2010 náhodou objevila já, jednak bylo daleko složitější se okamžitě vydat hledat, a druhak dostupné informace naváděly na "správný" postup hledání. Takže většina i naprosto osamělých lovců zkrátka hledala slušně.

Zatímco teď, pokud se stane totéž a objeví se nový kačer, který nemá nikoho, kdo by ho trochu poučil, ta nejjednodušší cesta jde asi takhle:

Rozhodnu se hledat, zjistím že to jde mobilem, přihlásím se na geocaching.com a odsud mě to rovnou navede na jejich apku na google play a hned taky zkásne o PM, pokud se dám. To, že mi přistane mail ohledně toho, jak by se mělo hledat, většina lidí hned smázne jako spam. A ta jejich apka (a všechny další, zkrátka navádějí k logování buďto bez jediného slova, pomocí smajlíku nebo TTFC. Navíc se teď objevuje ještě tragičtější tendence, a to do všeho přidávat souřadnice (k fotkám, nabídka mi poslední dobou leze dokonce i k logům).

A dokud takovému kačerovi někdo - a to velice slušně - nenapoví, že nedělá úplně nejlépe, může v blahé nevědomosti zkrátka hledat tímhle způsobem napořád.

Sice je to otrava, ale nejlepší řešení ze strany majitelů keší by bylo na každý takový log velice slušně reagovat, zvlášť pokud jde o hledače s pár nálezy. Protože přistát mi naštvaná odpověď, tak to ještě naštvaněji smažu a pomyslím si cosi o ....

A pokud nereaguje majitel hned v začátku, zkrátka to dojde až k těm kačerům se skoro tisícovkou nálezů, kteří ani netuší, že cosi dělají špatně. A to ať už tím, že logují jak logují, nebo tím, že se na hledání vrhají ve chvíli, kdy je přemudlíno a my odcházíme pryč.

Tento příspěvek byl upraven od majkaz: 04 srpen 2016 - 10:50

• 6

#4202 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2016 - 11:44

Osobně vysloveně na přešlapy některých upozorňuji (needs archive log "díky za keš", WN log "díky za keš" atp.). Ovšem přiznám se, že na log "TFTC" či "díky" jsem si zvykl už nereagovat. Teoreticky je to taky log a psát každému, kdo podobný log napíše, mi zavání tak trochu povýšenectvím. Třeba prostě jen nemá "psací" náladu.

Max. občas napíšu na logy typu "." atp.

V tomto mi přijdou dobré leda kešky, jako jsou třeba Dalmatini, kde je něco o tom, jak se má kačer chovat. Případně letáčky ČAGEA, které se rozdávaly do kešek.

Tento příspěvek byl upraven od Roman_Jaromer: 04 srpen 2016 - 11:44

• 0

#4203 Gresaci

Gresaci

Romana

• Members
  • PipPipPip
  • 986 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2016 - 11:45

Teď si říkám, jestli víš o možnosti ukládat si nálezy do FN, nebo to tvá GPSka nepodporuje.

Pokud jsi to ještě nezkusila, tak doporučuji. Je to docela šikovné, nemusíš pak na webu hledat odkazy na keše. Jen stáhneš z GPSky do PC textový soubor, nahraješ na GS a pak už rovnou rozklikáváš odkazy na logování.

díky za upozornění, ale mě to lepší nepřijde, musím jen připojit, stáhnout, nahrát atd. atd.

zůstanu při svém způsobu - mám tam vše, co potřebuji - kouknu a vidím .-)

• 0

#4204 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2016 - 12:26

Jsou tací, kteří tímhle způsobem logují z terénu, aby měli přesně zaznamenané datum, čas, pořadí keší atd. kvůli statistikám, ale později logy skutečně doplňují. mám dvě stromovky, třetí už je v archivu, a logy tohodle druhu mi tam přistávají doela často. Pak, třeba po dvou třech týdnech se objeví krásný dlouhý log i s fotkama. Akorát, že ten už mi na mail nepřijde, musim si to hlídat a občas se kouknout do listingu. Kdybych měla možnost logování z terénu, budu to asi občas dělat taky tak, protože např. po týdenní cyklodovolené, kdy člověk projede přes 100km denně a posbírá kolem 20 keší jen při cyklostezce, je občas problém si připomenout, kterou že to našel a která tam nebyla. Zvlášť když se k logování dostane třeba až po delší době.

Mozna. Ale jsou i taci, co ten log uz takhle nechaji navzdy. A ne ze by obcas zapomneli, ale delaji to naprosto bezne. Deje se to zejmena na exponovanych kesich, kde to ma 20 lidi na watchlistu a je to nejaka extremni zalezitost a logy se tam pisou poradne a spousta lidi je cte. Pak kdyz tam prijde finalkar a nevi co zalogovat protoze z te kese nevidel nic nez logbook, ma dve moznosti. Ti tvrdsi napisou "Odloveno s partou kamaradu, teplota 23 stupnu, polojasno. Dik za kesku". Ti co nechteji takhle natvrdo priznat ze to sprasili, zaloguji timto provizornim logem s komentarem ze to doplni az budou mit cas. Coz pak uz neni nikdy, log tam zustane, ale na prvni pohled vypadaji jen jako ze zapomneli a ne ze jsou podvodnici. Kdyz pak vidim nekoho za kterym se tahne nekonecny retez nedopsanych logu, myslim si o nem svoje a rozhodne ne to ze by byl sklerotik.

• 4

#4205 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2016 - 19:51

A ja myslim, ze to ukazovani na jednotlive kacery, je za hranou. Co jsem namatkove koukal na jeho starsi logy, tak je rozepsany ma. Vazne chcete, aby se zde tohle probiralo? To mi prijde jako ta prava geodeprese. To aby se clovek bal uprdnou, ze ho tu par jednotlivcu bude probirat. A uz vubec nechapu, proc to resi Tomy, ktery nezalozil ani jednu kes (ja taky ne). 

Doufam, ze ted prolustrujete vsechny moje logy a vybor pro lepsi geocaching vynese ortel, jaky teda vlastne ten kacer jsem. 

A ano, zminovaneho kacera znam osobne z eventu a asi i proto me to vadi.

Neboj, nic si u tebe prohlížet nebudu. A už vůbec nechápu, proč bych se o tom nemohl zmínit. Doba mlčení a tichého souhlasu je už snad pryč. A vůbec, jak víš, že nemám ani jednu založenou keš? :D To, že mám u tohoto profilu 0 založených? Ono jde zakládat i jinak a plno lidí toho využívá. Jen pak slyší... no jo, další rychlokvaška, 0 nalezených a už zakládá keš...

Všeobecně, teď ne o tomhle případu.Geocaching vlastně bude a je takový, jaký si ho uděláme. Pokud budeme přehlížet všechny ty podvody co se dějou, neozveme se a veřejně nebudeme na tyhle podvodníky ukazovat, můžeme si nadávat jen sami sobě, kam jsme to s tím geocachingem dotáhnuli.
  • 2

#4206 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2016 - 21:38

Neboj, nic si u tebe prohlížet nebudu. A už vůbec nechápu, proč bych se o tom nemohl zmínit. Doba mlčení a tichého souhlasu je už snad pryč. A vůbec, jak víš, že nemám ani jednu založenou keš? :D To, že mám u tohoto profilu 0 založených? Ono jde zakládat i jinak a plno lidí toho využívá. Jen pak slyší... no jo, další rychlokvaška, 0 nalezených a už zakládá keš...

Všeobecně, teď ne o tomhle případu.Geocaching vlastně bude a je takový, jaký si ho uděláme. Pokud budeme přehlížet všechny ty podvody co se dějou, neozveme se a veřejně nebudeme na tyhle podvodníky ukazovat, můžeme si nadávat jen sami sobě, kam jsme to s tím geocachingem dotáhnuli.

S timhle naprostej souhlas. Nevidim sebemensi duvod proc bych kdekoliv nemel zverejnik cokoliv, co nekdo jiny dela pokud to neni nejaka jeho osobni zalezitost, ale vec ktera stejne z principu verejna je. Samozrejme jsou hranice za ktere se nechodi, ale veci jako ze Rath je korupcnik, Jonea je podvodnik, Bem je zlodej, Bush Jr. je valecnej zlocinec atd. jsou normalni verejny zalezitosti podlozene fakty a ja osobne nevynecham jedinou prilezitost abych to dotycnym dal sezrat. To je totiz casto jedina moznost jak jim aspon trochu vratit ty svinstva co oni bezostysne delaj ostatnim. Pokud se to nekomu nelibi, at takove veci nedela a nikdo mu je nebude otloukat o hlavu. A tohle moje obcanske pravo si nenecham vzit od nejakejch dobroseru co si myslej ze se ma ke vsemu drzet huba a na na vsechny se mile usmivat za jakychkoliv okolnost. Pokud se nekomu styska po cenzure, tak at si ji jede uzit treba do Turecka a nesnazi se ji delat me tady.

Edit: Tim vic to plati samozrejme o tak nevinny veci jako je odkaz na log, ktery je z principu verejny a ktery dotycny sam osobne napsal. To je jeho vizitka a jiste je na to hrdy, kdyz to zverejni, tak proc to neukazat ostatnim?

Tento příspěvek byl upraven od Modrak: 04 srpen 2016 - 21:41

• 0

#4207 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2016 - 1:45

Já myslim, že v tomhle je třeba rozlišovat. Jedna věc je upozornění na něčí log tím, že tu dám odkaz, a jiná věc je vyvozovíní věcí, který nevim a často nemůžu vědět. To, že někdo zaloguje těžkou mysterku TFTC, více později, skutečně nemusí znamenat, že ji zfinálkařil. Věci je třeba nazývat pravými jmény, ale připadá mi, že s tim rozvíjením teotií a posuzováním druhejch to tu občas kapku přepísknem. Ono očernit nevinnýho člověka je podobná prasárna jako podvádět nebo krást.

• 9

#4208 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2016 - 7:50

Já myslim, že v tomhle je třeba rozlišovat. Jedna věc je upozornění na něčí log tím, že tu dám odkaz, a jiná věc je vyvozovíní věcí, který nevim a často nemůžu vědět. To, že někdo zaloguje těžkou mysterku TFTC, více později, skutečně nemusí znamenat, že ji zfinálkařil. Věci je třeba nazývat pravými jmény, ale připadá mi, že s tim rozvíjením teotií a posuzováním druhejch to tu občas kapku přepísknem. Ono očernit nevinnýho člověka je podobná prasárna jako podvádět nebo krást.

To taky bylo bez jmena a bez odkazu, a jeste s podrobnym vysvetlenim za jakych okolnosti to muze neco znamenat a cim se to lisi od obycejne sklerozy, ktera na prvni pohled muze vypadat stejne. Chtel jsem tim rict jen to, ze takovy log ma stejnou hodnotu jako log o pocasi. Ani ten technicky nemusi znamenat ze to dotycny zfinalkaril. Zalezi na sirsim kontextu, kdo to loguje, co to je za kes, kolik takovych logu ma atd. Az to u nekoho takoveho preleze tu hranici jako treba u Joney, pak to sem dam klidne i se jmenem.

A je spousta veci co se vyvodit daj. Ne z jednoho logu nebo ne uplne zdokumentovane udalosti, ale z dlouhodobe analyzy znamych informaci. Proto jsem uvedl ty priklady 4 konkretnich lidi, aby bylo videt kde az je ta hranice odkdy uz se da neco vyvozovat a kdy plati to co jsem napsal. Lidi za touhle hranici pronasledovat budu. Ze tady casto nekdo nekoho odsuzuje a nema na nej vubec nic je pravda, to je samozrejme spatne.

• 1

#4209 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 745 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2016 - 8:22

Ach jo. Opravdu si myslíš (a s tebou i další tady se vyskytující), že nějaké poukazování na podvody něco řeší ?

Tady se pořád dokola píše o FI na chybějících krabičkách, o zbytečnostech typu PWT, logování TFTC, a pod., atd. a stejně se nevyřeší nic. Nejlíp se na to vykašlat a brát si z geokešingu to příjemné, kvůli tomu tady ta hra je.

Nebýt tady toho webu, tak třeba vůbec netuším, že existuje nějaký J...a. Takhle to sice vím, ale je mi úplně putna jak loví a kolik má bodů a nevidím jediný důvod mu je závidět, stejně to jsou bezcenná čísílka.

Je spousta kačerů, kteří tady neztrácejí čas zbytečným plkáním, hrají si po svém a o nějakém geodepresivním koutku nic netuší nebo jim je krajc vajc, A dělají dobře.

Tohle pískoviště je dost velké pro všechny a dokud se dětičky nemlátí po hlavách lopatičkami a nerozkopávají si bábovičky, tak se celkem nic neděje.

• 1

#4210 NikyAceBeny

NikyAceBeny

Newbie

• Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2016 - 8:28

Poradí někdo ? Mašličku jako poděkování ownerovi za kešku může dát jen někdo s premiérem ? Nebo i bez prémiového účtu ?
  • 0

#4211 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2016 - 8:30

Já obecně jsem raději když dostanu TFTC, než když dostanu DNF o vykradení. TFTC znamená, že krabička je v pořádku a bezproblémová. Ať si každý píše co chce. Měli jsme tu důchodce, který všude psal je Dík za keš. Prostě se mu nechtělo se vykecávat. Už se taky rozepsal víc.

Ale jinak se mi zdá, že jak se zdůrazňovala znalost psaní všema deseti, že brzy bude třeba znalost rychlého psaní dvěma palci. Když už ne telegrafování na 12ti tlačítkové klávesnici. Ty krátké logy opravdu asi z velké části pochází z telefonů, kde se nikomu psát litanie nechce.

• 0

#4212 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2016 - 8:37

Modrák: Ještě jsou taky lidi, kteří logují "Díky" úplně všecko, ač jsou chytří jak vopice a vyluští kdeco, nebo to brutnou rozborem vzorce, a sami dokážou vyrobit velice vtipnou a zapeklitou mysterku, že? :D. V zásadě s tebou souhlasím, že podvod je dobrý nazvat podvodem, nicméně (a to myslim všeobecně, ne na tebe) to svádí k postoji velkého inkvizitora, kterej ví všechno o pohnutkách a důvodech jednání ostatníh, a má právo je soudit a odsoudit. A přitom je kolikrát vedle jak ta jedle.

• 2

#4213 NikyAceBeny

NikyAceBeny

Newbie

• Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2016 - 8:41

Poradí někdo ? Mašličku jako poděkování ownerovi za kešku může dát jen někdo s premiérem ? Nebo i bez prémiového účtu ? Chtělbych poděkovat ownerovi za super mysterku a vymazlenou kešku .
  • 0

#4214 None

None

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 288 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2016 - 8:44

Ach jo. Opravdu si myslíš (a s tebou i další tady se vyskytující), že nějaké poukazování na podvody něco řeší ?

Tady se pořád dokola píše o FI na chybějících krabičkách, o zbytečnostech typu PWT, logování TFTC, a pod., atd. a stejně se nevyřeší nic. Nejlíp se na to vykašlat a brát si z geokešingu to příjemné, kvůli tomu tady ta hra je.

Nebýt tady toho webu, tak třeba vůbec netuším, že existuje nějaký J...a. Takhle to sice vím, ale je mi úplně putna jak loví a kolik má bodů a nevidím jediný důvod mu je závidět, stejně to jsou bezcenná čísílka.

Je spousta kačerů, kteří tady neztrácejí čas zbytečným plkáním, hrají si po svém a o nějakém geodepresivním koutku nic netuší nebo jim je krajc vajc, A dělají dobře.

Tohle pískoviště je dost velké pro všechny a dokud se dětičky nemlátí po hlavách lopatičkami a nerozkopávají si bábovičky, tak se celkem nic neděje.

U některých jedinců je toto jednání až úsměvné. Není to tak dávno, co se tady objevilo info o falešných keškách od GS a hned po tom detailní informace o českých kačerech, kteří taky logovali a dokonce kolik. Nebo jiného, který poslal do archivu jeskyňového Patologa ... Ale takových spasitelů geocachingu je tady víc. Nemám problém smáznout podvodný log na své keši a dotyčného kačera označit za podvodníka, ale analyzovat logy na cizích keškách??? To už je silné hulení :-)

• 2

#4215 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 458 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2016 - 8:49

Poradí někdo ? Mašličku jako poděkování ownerovi za kešku může dát jen někdo s premiérem ? Nebo i bez prémiového účtu ? Chtělbych poděkovat ownerovi za super mysterku a vymazlenou kešku .

Jen s PM.

ALe dáváš ten dotaz do špatné sekce a vlákna, na to máš použít Poradnu. Nebo si přečíst http://wiki.geocachi...i/Hlavní_strana

• 0

#4216 Kub4

Kub4

acrophobiac :)

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2016 - 8:56

Také někdy loguji provizorní logy z terénu - pokud toho je opravdu hodně a bojím se, že ztratím přehled. Na offline logy nespoléhám, pokud nejsem schopen v případě jejich ztráty dát seznam (a pořadí a přibližné časy) odlovených keší dohromady z paměti (s pomocí mapy atd) - protože jsem o ně už nejednou přišel. Můj telefon má Alzheimera.

Tento příspěvek byl upraven od Kub4: 05 srpen 2016 - 8:58

• 0

You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.

#4217 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2016 - 9:00

Ano řeší a rozhodně je to lepší, než dělat že se nic neděje. Třeba Jonea už nemá donedávna podvodně zalogovaných cca 800 keší za jeden den a jeho americká anabáze nebude taky tak úspěšná, jak si myslel. Ono i tohle pískoviště má svá pravidla a právě otřepaná berlička "ať si to každý hraje jak chce" nic neřeší.
  • 7

#4218 majkaz

majkaz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 252 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2016 - 9:18

Vzhledem k tomu, že opravdu nemám založenou žádnou kešku, ze své podstaty nutně "analyzuju" logy na cizích keších. Tedy hlavně proto, že občas hledám, zda na danou krabku opravdu jít, případně hledám nápovědu jak na to předtím, než zkontaktuju majitele. Nebo zpětně prohlížím logy na keši, co si právě loguju.

Ty problematické logy jsou problematické právě tím, že to spousta dalších dělá stejně. A pokud majitel nereaguje na logy typu "FI - díky za keš, ale krabka není na místě", "FI - chybí logbook", "FI - akutně nutná údržba" alespoň pomocí WN, zůstává to tam napořád. A nový kačer to bude taky považovat za normální. A že letos jsem takových logů viděla spousty. Opravdu nechci po nikom, aby tyhle logy nutně mazal - ale upozornit na chybu by si to zasloužilo.

Nehledě na to, že 15 podobných FI za sebou prostě znamená, že tam vyrazím taky a nečekám problém.

Tohle byl v červnu případ Janohradu v Lednici. Místo krásné, krabku si jednoznačně zaslouží, a je tam od roku 2005. Jenže jsem dorazila k troskám keše, kdy na místě bylo sice vše mimo tužky, ale absolutně na cáry. Všimnout si toho dřív, mohla jsem obnovit líp. Takhle jsem to jen dala dohromady jak nejlíp šlo s tím, co nosím s sebou na vyspravení jinak funkčních keší a čekalo to dalších 20 dní, než to další kačer mohl opravit komplet. Z těch logů mezi tím bylo spousta FI s nadáváním na stav keše, ale NM k tomu jen pár.

V tomhle si opravdu myslím, že geocaching bude takový, jaký si ho uděláme. 

• 1

#4219 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 458 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2016 - 9:24

...Třeba Jonea už nemá donedávna podvodně zalogovaných cca 800 keší za jeden den a jeho americká anabáze nebude taky tak úspěšná, jak si myslel. ...

a to se stalo jak?

• 0

#4220 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 745 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2016 - 9:37

Ano řeší a rozhodně je to lepší, než dělat že se nic neděje. Třeba Jonea už nemá donedávna podvodně zalogovaných cca 800 keší za jeden den a jeho americká anabáze nebude taky tak úspěšná, jak si myslel. Ono i tohle pískoviště má svá pravidla a právě otřepaná berlička "ať si to každý hraje jak chce" nic neřeší.

Je mi líto, ale nesouhlasím. Obávám se, že za takovými iniciativami primárně nejsou pravidla, ale jedna z nejhorších vlastností - obyčejná lidská závist. A závidět nějaké pofiderní body ve světě, kde se lidi po desítkách a stovkách vraždí, to mi nedává žádný smysl.

Rozumím tomu, že si owner udělá kontrolu a když nenajde log v logbooku, tak ho v databázi smaže, taky to občas musím udělat. Ale upozorňovat na to někoho jiného, to mi košer prostě nepřijde.

• 0

17 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 17 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama