Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#4721 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 813 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2016 - 21:11

Ono se to opravdu mění. Přemek Podlaha prý zamlada napsal fejetom jak Klaun donchuán sál džem na refýži (Clown Don Juan ssál jam na refuge, jak bylo tehdy správně).

Připadá mi strašné, že by se mělo psát jen měkké i, ale ono se to ve výslovnosti nerozlišuje a třeba v chorvatštině se píše jen měkké a vyslovuje tvrdé (Vodyce). Možná k tomu dojdeme taky.

A móda? Nevím třeba, proč by se do sandálů neměly nosit ponožky. Nebo proč se mají nosit kravaty, tohle Chorvatům nikdy neodpustím, že je vymysleli.

• 2

#4722 Sven Gumby

Sven Gumby

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 324 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2016 - 21:14

Jo, mění se. A podle mě spíš zjednodušuje.

Výslovnost I a Y - jak kde ;-)

• 0

#4723 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 813 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2016 - 21:40

Až se jednou zjednoduší angličtina a francouzština aby se psala foneticky, to bude něco. Ona ale i čeština se píše strašně nefoneticky, což si my neuvědomujeme, problémy mají cizinci, co se jí učí. Nejlépe když se použije pro zápis nějaké zcela jiné písmo. Japonci píšou Švýcarsko jako su-i-su, a jak přepisují cizí jména Rusové, to je krása, občas se nedá poznat, kdo to má být. Nebo jak Američané vyslovují latinu nebo italštinu (Fajfldej, Sajserou). Nakonec i my máme fotbal a volejbal, což je evidentně pozůstatek z doby, kdy zprávy přicházely jen tiskem a ještě nebylo rádio.

• 0

#4724 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2016 - 21:52

Me to s pravidlama pravopisu prijde uplne stejny jako s modou. Jen za dobu meho zivota ze nektere veci uz nekolikrat zmenily tam a zpatky.

To by mě zajímalo, co konkrétně se změnilo za tvého života několikrát tam a zpátky, když se pravidla měnila naposledy v roce 1993 a předtím 1958.

• 5

#4725 Skywalker

Skywalker

"kašpar"

• Members
  • PipPipPip
  • 1 108 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2016 - 22:04

Mně to modré srdec uráží. Je to genderově nevyvážené a zvířecky hanlivé. Zejména proti Šmoulům.

Modré srdce je symbol proti lidem se změnou barvy kůže, pohlaví a lidem s umělým srdcem.

btw ta mašle byla správně republikánská - jako že "Vive la resistance !" , Gilotina pro všechny ! atd.

758px-Eug%C3%A8ne_Delacroix_-_La_libert%

Tento příspěvek byl upraven od Skywalker: 03 říjen 2016 - 22:04

• -1

*

#4726 taxoft

taxoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 645 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2016 - 12:35

Tak nevím, jestli je to sem nebo do Radostného koutku, ale po poslední aktualizaci se mi definitivně přestaly zobrazovat zprávy v Message Center od GS. Nahoře uprostřed toho rámečku se točí dokola taková zelená spermie a víc nic z toho nedostanu. :-(

Škoda, že to nejde překrýt v listingu u keší, v profilu to brzo udělám.

• 0

Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.

#4727 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2016 - 13:50

taxoft: Taky nevím, jestli je to sem nebo do georadostného koutku, ale mně se spermie jen jednou zatočila a zprávy se mi zobrazily.

• 0
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#4728 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 458 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2016 - 14:04

Tak nevím, jestli je to sem nebo do Radostného koutku, ale po poslední aktualizaci se mi definitivně přestaly zobrazovat zprávy v Message Center od GS. Nahoře uprostřed toho rámečku se točí dokola taková zelená spermie a víc nic z toho nedostanu. :-(

Škoda, že to nejde překrýt v listingu u keší, v profilu to brzo udělám.

potvrzuji nekonečnou spermii v Chrome

Jestli vydumáš technologii, jak tuto hovadskou cestu na zprávy schovat, poděl se...dík

• 1

#4729 jardavera

jardavera

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 343 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2016 - 16:41

taxoft: Taky nevím, jestli je to sem nebo do georadostného koutku, ale mně se spermie jen jednou zatočila a zprávy se mi zobrazily.

Potvrzuji, používám Chrome a ani jsem nestačil postřehnout, že je to spermie a zprávy se objevily.

• 0

Co nevidím, nahmatám . . .

#4730 Kohout team

Kohout team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 540 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2016 - 19:03

Mně se zprávy v Chromiu zobrazují bez problémů téměř okamžitě.

Ale máme tam za celou historii všeho všudy tři zprávy a jedna z nich ani nebyla určena nám  :)

• 0

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing

#4731 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2016 - 19:54

Protože i já používám Chrom, nedalo mi to a na zprávy jsem se podívala - mám jich devět, občas mi někdo místo přes mail napíše. A nevím, jestli je to sem nebo do radostného koutku, protože ač baba, tak mám velice rychlou spermii :D , dvakrát se zatočila a zprávy byly načtené.

No, na depku je, pokud tohle jsou po změně mašle na srdíčko další "důležité a podstatné úpravy". Fakt by nešlo radši něco udělat se sekající se mapou? ( Asi by to nebylo tak vidět, jako tyhle blbosti, co?  :ph34r: )

• 1

#4732 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 458 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2016 - 19:57

copak spermie...ale my teď máme za humny JADERNOU elektrárnu!

http://www.agenziano...a-da-greenpeace

• 4

#4733 Jerry 68

Jerry 68

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2016 - 20:21

Když se dá ze dne na den přestavět tepelná elektrárna na jadernou, tak snad by po letech fakt mohl někdo dát do kupy tu mapu ;-) .
  • 5
Čas strávený v Chřibech se nepočítá:-).

#4734 MiroslavRouta

MiroslavRouta

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 126 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2016 - 20:37

Ale máme tam za celou historii všeho všudy tři zprávy

Šťastnej člověk...

Mě to v chromu běží teda normálně

• 0

#4735 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 813 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2016 - 5:50

copak spermie...ale my teď máme za humny JADERNOU elektrárnu!

http://www.agenziano...a-da-greenpeace

Hlavně že v tom článku mluví jadernou italštinou.

Ale možná tam taky krmí krávy jaderným krmivem.

Tento příspěvek byl upraven od mpik: 05 říjen 2016 - 5:50

• 0

#4736 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2016 - 7:42

Poslední úprava pravopisu proběhla v roce 1993, od té doby měli lidi dost času se to naučit. :-)

• 2

#4737 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 813 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2016 - 9:04

Oni i Němci si zjednodušili pravopis a reakce na to byly stejné. Že se teď bude psát tak, jako psali ti, co dostávali pětky z diktátů.

Ale ono se to možná časem vyřeší přechodem na smajlíkové písmo, to je srozumitelné a s gramatikou nejsou potíže. A každý si ho může číst ve svém jazyce.

• 3

#4738 bella-donna

bella-donna

z ZZ9 Plural Z Alpha

• Members
  • PipPipPip
  • 458 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2016 - 13:42

..Ale ono se to možná časem vyřeší přechodem na smajlíkové písmo, to je srozumitelné a s gramatikou nejsou potíže...

U některých lidí bych ho velice uvítala. Pochopit, co znamená "omlufte nyky kúly rímje", mě stálo nemalé úsilí.

• 7

#4739 taxoft

taxoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 645 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2016 - 13:44

Hlavně, že nepotřebovali "dutně vybočit..." ;-)

• 5

Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.

#4740 dejwy

dejwy

dejwy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 222 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2016 - 19:38

To je skoro D5, zatím jsem to nevyluštil :-/

Tento příspěvek byl upraven od dejwy: 05 říjen 2016 - 19:38

• 0

26 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 26 návštěvníků 0 anonymních uživatelů