Myškin napsal/a:
Velevážený kolego Toniczechu (netuším podle jakého vzoru bych to měl skloňovat a jazyk se při tom nevydával do nepřirozených pater), dovol mi abych tě na úvod svého příspěvku pozdravil a poptal se jak se pořád máš.
Děkuji za optání - ujde to. Tu a tam nějaká pomyslná kaluž na cestě, ale jinak by teď v létě byla nálada spíš dobrá. Ale s krátícím se dnem a podzimními mrazky půjde bojová morálka dolů...
Abychom tedy jazyky od úrazu uchránili: Píše se to moje označení sice "jakobyanglicky" (dědictví z časů, kdy GC fungoval v podstatě v oné řeči), ale skrývá se pod tím internacionalizovaným kabátkem jen zdrobnělina křestního jména, podle které se to i česky vyslovuje. Mluvenou podobu bychom tedy snad měli jednoduše s krku. A pokud jde o psaní v jiném než prvním pádě, přenechávám je libovůli uživatelů. Osobně je mi nejbližší varianta s gen. -czka, analogická s výslovností, ale hoví-li někomu víc -czecha, nic proti tomu. Shrnuto podtrženo, jedná se o záležitost, která lidem z GS asi při vytváření rubrik pro uživatelské profily ani nepřišla na mysl - že u spousty přezdívek by dalších několik přímo vyhrazených řádků pro záležitosti jako "ajpíej", skloňování a výklad přišlo vhod.
12.855 14.504. Je to rovněž dub. Po jeho objímání přistoupím ke šlehání kopřivami.
S dubem u rybníka jsem si dával dvojitého Chruščova někdy vloni. Myslím, že ten samotný se hodí především pro lehčí případy (nízký obsah doplňkové účinné látky v podnoží ) Ale možnost snadné aplikace to jistě vynahrazuje.