Geodepresivní koutek III
Publikováno 03 srpen 2013 - 18:38
Publikováno 12 srpen 2013 - 16:51
Publikováno 12 srpen 2013 - 17:15
Publikováno 12 srpen 2013 - 17:16
Smrk napsal/a:
Až zase někdo bude zpochybňovat kvalitu PM kačerů a BM kačerů, tak mám právě takovouto zkušenost: mám PM kešku od března 2013. Na začátku jsem tam dal čtyři CWG. Ani jednou se za tu dobu nestalo, aby kolečko zmizelo. Buď bylo vyměněno za jiné nebo za něco jiného. Takže v keši pořád něco je. Druhá je BM, aktivní je od konce května 2013. Obsah jsem doplňoval už čtyřikrát, pokaždé jsem tam dal čtyři CWGčka a nějaké další drobnosti pro děti. Teď jsem se na ni byl podívat a není tam zase vůbec nic. Ani tužka. Takže tak.
Uz sem to kdysi do nejakeho tematu psal...ze to neni o PM nebo BM kacerech, ale o charakteru cloveka a pristupu ke hre. Samozrejme uz bych byl PM kacer, ale uz pul roku hledam praci a penez je po malu a na preziti:) Jsem registrovany od pulky dubna a neudelal jsem jedinou levarnu nebo neferovou vymenu....ale chapu pohled owneru. Mam zalozenou jednu kes a jezdim doplnovat docela casto, ze veci mizi uz sem si zvykl, ale veci ktere byvaly v kesi pro georobotky a bylo na nich vylozene napsano nebrat-neni na vymenu,ale pro zabavu jsou taky v tahu...a to kes navstivilo 30 lidi. Takze se dostavam zpet k tomu charakteru:)
Publikováno 12 srpen 2013 - 17:37
mishakowo23 napsal/a:
Smrk napsal/a:
Až zase někdo bude zpochybňovat kvalitu PM kačerů a BM kačerů, tak mám právě takovouto zkušenost: mám PM kešku od března 2013. Na začátku jsem tam dal čtyři CWG. Ani jednou se za tu dobu nestalo, aby kolečko zmizelo. Buď bylo vyměněno za jiné nebo za něco jiného. Takže v keši pořád něco je. Druhá je BM, aktivní je od konce května 2013. Obsah jsem doplňoval už čtyřikrát, pokaždé jsem tam dal čtyři CWGčka a nějaké další drobnosti pro děti. Teď jsem se na ni byl podívat a není tam zase vůbec nic. Ani tužka. Takže tak.
Uz sem to kdysi do nejakeho tematu psal...ze to neni o PM nebo BM kacerech, ale o charakteru cloveka a pristupu ke hre.
No jistě že je to o charakteru. Lidí, kteří si zaplatí za hru a pak součásti té hry vykrádají, je prostě minimum. Přeci nebudu zlodějem, který si zaplatí za to, abych mohl krást. Kdežto mezi BM kačery když bude takových zlodějíčků desetina, tak je to pořád hodně. Navíc si spousta lidí ani nepřečte pravidla. Nedávno jednu moji keš navštívilo pět kačerů s méně jak deseti nálezy za sebou a keš byla vymydlená. Občas se mě známí ptají, co je to vlastně ten geocaching. Říkají: to je ta hra, jak najdeš krabičku a můžeš si vzít, co je uvnitř? Když si takový vezme telefon a vyrazí na půl dne, zůstane za ním poušť.
Nicméně nevím, jak dlouho mě ještě bude bavit pořád keše doplňovat. Přece jen jsou mojí vizitkou. Jednoho dne se naštvu a stejně jako desítky lidí přede mnou je dám jen pro PM a bude po srandě.
Publikováno 12 srpen 2013 - 18:19
Smrk napsal/a:
Jednoho dne se naštvu a stejně jako desítky lidí přede mnou je dám jen pro PM a bude po srandě.
Pro jistotu bych je i zmenil na nano, z tech neni co ukrast. Zvyseni D i T na 5 take pomaha. Nejlip kdyz je to nevylustitelny a na dne prehrady (neb motorovou pilu uz ma kde kdo a stromy davno nejsou bezpecny). Ti nejparanoidnejsi pro jistotu jeste davaj do listingu falesne final coordinates, aby predesli leakum. Pak by to snad mohlo bejt sichr
Publikováno 12 srpen 2013 - 18:54
Modrak napsal/a:
Smrk napsal/a:
Jednoho dne se naštvu a stejně jako desítky lidí přede mnou je dám jen pro PM a bude po srandě.
Pro jistotu bych je i zmenil na nano, z tech neni co ukrast. Zvyseni D i T na 5 take pomaha. Nejlip kdyz je to nevylustitelny a na dne prehrady (neb motorovou pilu uz ma kde kdo a stromy davno nejsou bezpecny). Ti nejparanoidnejsi pro jistotu jeste davaj do listingu falesne final coordinates, aby predesli leakum. Pak by to snad mohlo bejt sichr
Ty si z toho děláš psinu, ale copak zachování návštěvnosti rovná se smíření se s tím, že jsou všechny keše neustále vybrakované?? Snažím se keše neustále doplňovat, aby měli kačeři radost z nálezu, pořád kupuju nová a nová CWGčka, v hračkářství pytlíky hraček (takové ty figurky vojáků, zvířat atd.), ale v keši to vydrží maximálně pár týdnů. Další variantou je, že budu mít velkou pixlu v lese a v ní notýsek. Takové keše vídávám stále častěji. Ale kdo z vás nemá radost, když vyndá krabici a ta je pěkně těžká? Předpokládám, že všichni. A kdo raději najde velkou krabici než mikrošku? Taky skoro všichni.
Publikováno 12 srpen 2013 - 18:57
Modrak napsal/a:
Smrk napsal/a:
Nebo máš nějakou jinou radu, jak zamezit tak masivnímu vykrádání keší? Ty máš jednu T5 a jednu D4, všechno mysterky. Zkus si udělat tradičku 2/3, třeba pak na něco přijdeš.
Publikováno 12 srpen 2013 - 19:02
Publikováno 12 srpen 2013 - 19:08
Publikováno 12 srpen 2013 - 19:13
Publikováno 12 srpen 2013 - 19:15
KulisekW napsal/a:
Promiňte, že se tu do toho vměšuji, ale řešil bych nekonečnou diskuzi PM vs. BM jinde.
-------
Jinak, mám depresi z jedné mysterky - přes půl roku jsem s tím nikterak nepohnul.
Já mám depresi z toho, že mám pořád a neustále vykradené keše, ale dokonale. Zůstane tam jen logbook, zmizí i obyčejná tužka. Kdežto z jediné keše, kterou mám PM, nemizí nic.
Publikováno 12 srpen 2013 - 19:16
No ty ses vyspal do růžova. Na 3,5/3,5 Letter se prostě vystřídá jiná sorta než na lehké mysterce s T1. Jasně že nejvíc blbostí dělají začátečníci, to snad platí všude. Ale začít nákupem GPSky za 6000 a zaplatit si PM na 3 roky, když ani nevím, jestli mě to chytne? Jasně že kdejakej puberták s mobilem nadělá spoustu škody, ale bude lepší, když mu papá zaplatí PM? Atakdále....jako vždycky. Já bych byl pro větší omezení, ale každej nějak začíná. Přece nechceš dělat nábor jen na doporučení nějakého Oberkačera ? Mě by se líbilo, kdyby každá keš po publikaci byla automaticky rok PM, pak by se změnila, pokud by nebyl owner výslovně proti. PM by měli čas si užít v klidu novinku, pro ostatní by se počet keší nezměnil, jen by si počkali. Nebo něco podobného. Ani PM nejsou všichni dokonalí. I za těch pár keší, co mám, jsem viděl věci...Málem mě porazil, jak se hnal ke keši, není čas, ještě aspon 20 bodíků, logování coinu - z toho už vyrost, zbytečnej vopruz, jak dlouho nebude celá ulice vědět o keši, když se tam po publikaci vystřídá za 2 dny 100 FTFkařů(většina PM) atd. Z vola platba gentlemana neudělá, u nás dokonalých (a skromných) to roli nehraje. Ne každý si zaplatí za hru (cituji), spousta jen za pohodlí, plný servis a bez toho se to ve velkym dělat nedá. Znova, netvrdím, že není rozdíl mezi většinou PM a spoustou BM, ale paušalizovat? Já Tě chápu, ale hodit všechno na BM je jednoduchý. Modrák má kus pravdy, i když s úsměvem.Smrk napsal/a:
No jistě že je to o charakteru. Lidí, kteří si zaplatí za hru a pak součásti té hry vykrádají, je prostě minimum. Přeci nebudu zlodějem, který si zaplatí za to, abych mohl krást. Kdežto mezi BM kačery když bude takových zlodějíčků desetina,....
Jestli píšeš stejně rychle jako já, měli jsme jít radši na jedno. Touhle dobou už to mohlo být vyřešený, i s nějakou tou otázkou vesmíru a tak
Publikováno 12 srpen 2013 - 20:23
Smrk napsal/a:
KulisekW napsal/a:
Promiňte, že se tu do toho vměšuji, ale řešil bych nekonečnou diskuzi PM vs. BM jinde.
-------
Jinak, mám depresi z jedné mysterky - přes půl roku jsem s tím nikterak nepohnul.
Já mám depresi z toho, že mám pořád a neustále vykradené keše, ale dokonale. Zůstane tam jen logbook, zmizí i obyčejná tužka. Kdežto z jediné keše, kterou mám PM, nemizí nic.
já mám deprese z tohodle
http://www.geocachin...a7-7965a1d9b2c3
Publikováno 12 srpen 2013 - 20:27
Publikováno 12 srpen 2013 - 20:48
Publikováno 12 srpen 2013 - 20:49
Publikováno 12 srpen 2013 - 20:51
DejfR napsal/a:
Už mě pěkně štve má propiska, se kterou se loguji. Je to obyč, ale náplň Solidly (0,5 mm) - moje oblíbená. Jenže někdy je nadlidský úkon se zalogovat. Jakou propisku byste mi doporučili?
Já měl propisku na takové vytahovací karabině. Jednou jsem ji při navíjení zpět nedržel, ale pustil a odletěla kamsi na Jupiter :-)
Publikováno 12 srpen 2013 - 20:55
Publikováno 12 srpen 2013 - 21:07
*
6 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů