Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#561 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2013 - 9:04

Raraku napsal/a:

Smrk napsal/a:

Taky tam mohl nechat něco ze svých útrob, což jsem viděl nedávno na Kladně.

Omlouvám se za OT, ale co že jsi to viděl na Kladně, snad ne nějaký trus v keši?

Trus ne, ten je vidět. Byl tam pomočený logbook, takže to zjistíš až ve chvíli, kdy ho vezmeš do ruky.
  • 0

#562 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2013 - 9:58

Lahoda. Někdy to ani nemusí být záměrné. Před lety jsem našel keš na hradišti v Český Skalici, byla v pozůstatcích náspu nějak pod kořenem či co, v igelitový tašce :| , ale co czert nechtěl, na plácku co bejvalo "nádvoří" je ohniště, choděj tam místní šlastat a nejlíp se hodí k močení no hádejte... přesně tam. Něco takovýho vyndavat... na tý tašce už byla vrstva "želé" :@
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#563 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2013 - 10:09

Zas na druhou stranu lidská moč odpuzuje zvěř, takže tu kešku pak alespoň nevyhrabávají z úkrytu. ;)
  • 0

#564 Bubo_CZ

Bubo_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 582 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2013 - 10:14

Já jsem kdysi takhle vytahovala krabku ze stromu, zabalenou v igelitovém sáčku, který měl na sobě a v sobě vrstvu zledovatělého "čehosi žlutého" a rozhodně to nevonělo. Zajímavé bylo to, že ta díra byla cca 1.5 m vysoko nad zemí.
  • 0

#565 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2013 - 11:28

To nemuselo bejt lidský. Geodepréze: Do mý Kdepak ty ptáčku se opět vrátili sršni. No budiž... ale proč v půlce srpna, kurnya? To už se na to mohla ta zbloudilá královna vybodnout, ne? Teď mi vybodávaj kačery od keše. Vůbec nějak zahnízďujou u keší. Todeňská myslivecká má finálku krásně schovanou v (jak jinak) myslifecký stavbě a poslední odlov po odundání stranice a sáhnutí pro keš... už nestačil ani utýct B) Místo logování jeli na pohotovost.
  • 0

#566 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2013 - 13:47

To by snad bylo rozumnější keše do konce září stopnout - bohužel mám s transportem do nemocnice po žihadle od sršňáka osobní zkušenost, chtěli mi naproti posílat rychlou, ale povedlo se mi postiženého dovézt ( měla jsem naštěstí svoje léky na alergii a poradili mi po telefonu, kolik čeho můžu při neobvyklé reakci do postiženého nacpat ). Jen ho z pohotovosti rovnou uložili, měl smůlu na sršně s větší dávkou jedu. Až se zase potkáme, popovídáme. PS: sršňů je přece vždycky nejvíc v srpnu a na začátku zaří - lapáme je do plastových lahví s pár cm piva, zkus to ;)
  • 0

#567 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2013 - 13:57

Sršně nelapám, jsou mi sympatický, neb žerou (ve velkým) vosy. Ve skutečnosti mají mnohokrát méně agresivní jed než třeba včely a jsou daleko méně agresivní než vosy. Vím z vlastné zkušenosti, už několikrát se mi podařilo spát dva tři metry od hnízda. Po povrchu hnízda nebo u výletového otvoru neustále leze jedna dvě stráže, několikrát za noc se zaletí podívat zblízka, co dělám, ale jinak nic. Kešku sem vypnul po prvním hlásání výskytu bitevníků. Zajímavost: srčně nepřežívají první mrazíky, s vyjímkou královny. Přesto už nejméně pátým rokem, spíš víc, vždy v půli července vlétne sršeň k nám do obýváku, zamíří k otvoru ve stropě, odkud vedou dráty k lustru, a dva někdy tři dny s námi pobude. Večer se pravidelně vrací. Tak vám nevím... nějaké sosáčí podání, nepsaná tradice hnízda?
  • 0

#568 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2013 - 15:12

http://www.geocachin...89-76e805e0659c

I dalsi logy na kesi po tom mym jsou zajimavy cteni. Nakonec si vynutili disable a premisteni kese :-)
  • 0

#569 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2013 - 19:27

Tak jsem brzy ráno doplnil obsah do keší a hned jeden kačer logoval názlez. Půjdu se tam podívat, co po něm zbylo... Jinak dneska jsem se vydal s manželkou do Žleb, máme to z chalupy asi šedesát kilometrů. Měl to být jeden z hlavních výletů letošní dovolené. A tam pak odlov letterboxu a wheriga. A co čert nechtěl, letterbox jsem nenašel ani po hodině a wherigo ani po půl hodině. Jedna smallka, jedna regularka. Hint naprosto jasný, ale kde nic, tu nic. Nakonec jsem vzal za vděk tradičkou mikroškou 1/1,5.
  • 0

#570 Slanecek

Slanecek

lekla ryba

• Members
  • PipPipPip
  • 463 příspěvků(y)

Publikováno 15 srpen 2013 - 9:57

Tak jsem dneska vyrazila do prace za damicku a cestou jsem zjistila, ze kvuli geocachingu a neustalymu litani v teniskach jsem zapomnela chodit v lodkach. Malem jsem se prizabila uz cestou k autu.
  • 0

#571 Toniczech

Toniczech

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 900 příspěvků(y)

Publikováno 15 srpen 2013 - 13:37

Slanecek napsal/a:
Abych dneska neco videla, musela bych za Prahu a pac ma Smrk dovolenou, sama bych se nekde v polich asi po***** strachy.

Tomu říkám relativita. Já zrovna s polem po tmě problém nemám, protože tam alespoň není s čím se potrkat či kam spadnout - ale naopak strávit noc procházkou po pražských ulicích, na to bych odvahu nesebral. Vlastně, když tak o tom přemýšlím, naposledy jsem do odkryteho kanaloveho otvoru šlápnul kupodivu právě kde? Na ulici? Ale kdeže - na trávníku v Šárce! :D :D :D

Jinak já budu na GCG360 dělat kontrolu o něco dřív, než je sezona na kaštany, ale jelikož tu keš ještě tuším nemáš, budiž námětem na nějaký ten podzimní výlet lokalita na jednom z přístupů k ní: www.ceskestredohori.cz/turisticke-trasy/vinicka-jedle-kastany.htm
  • 0

#572 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 15 srpen 2013 - 15:37

Obyčejně je v přírodě po tmě opravdu líp než ve městě, ale já už budu mít depku, že průšvihy přitahuji snad i za poledne. To jsme takhle předevčírem hezky odpočívali kousek od jedné kešky, sváča, kafčo, povídá se a najednou divné zvuky - pod dubem v ovsu se krmil nějaký divočák (nejsem si jistá, jestli byl jen jeden) a podle zvuků mu chutnalo. Zřejmě jsme mu nevadili, i když jsme seděli jen pár metrů vedle - taky nám chutnalo.:D Takže ono pole také není vždycky bezpečné.;) No, k rozhledně jezdit nepřestanu, i když kešku už mám nějakou dobu odlovenou - je tam krásně a pro návštěvy je to atraktivní místo. Jen některým neukazuji, jak hluboko dovedou divočáci rýt kvůli pár žaludům.:P Možná jste někdo navštívili rozhlednu Vysoký Kamýk u Velkých Nepodřic?
  • 0

#573 Slanecek

Slanecek

lekla ryba

• Members
  • PipPipPip
  • 463 příspěvků(y)

Publikováno 15 srpen 2013 - 16:01

No to je prave ono, pokud nemam divocakovi koho predhodit (Smrka napriklad), tak se na poli necitim bezpecne. Na ulici jsem divocaka nepotkala ani nepamatuju. A kdo je zvyklej klickovat v Praze mezi minama, ten oci z chodniku nespousti a tudiz je pro nej riziko slapnuti do otevrneho kanalu minimalni. Jestli ty, Toniczechu, nejsi snilek upinajici zrak k nebi. A kdo jednou zkousel loupat kastany, ten si kastanove peceni odpusti do doby, nez sezene pyre. ;)
  • 0

#574 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 15 srpen 2013 - 18:41

Já takhle jednou na Slovensku šplhal kamsi pro keš a manželka mě nechtěla následovat. Tak jsem ji posadil na lavici pod nějakou ceduli. A po návratu jsem dostal vynadáno, kde že to jsme... na ceduli bylo varování před vlky a medvědy :-)
  • 0

#575 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 15 srpen 2013 - 19:39

Mno, asi jsem divná, ale rozhodně dám přednost divočákům před tím, co člověk potká za existence po Praze ( a nejen v noci ). Ale přiznám se, že nejradši divočáka jako svíčkovou nebo se šípkovou, popř.rozležený gulášek, nějaké ty medailonky.....já budu mít depku, že v mrazáku žádná divočina asi není:( ( a to mám prosím většinu života problém přibrat )
  • 0

#576 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 15 srpen 2013 - 21:49

Tak tak,Zvědavko. Horší zvíře člověka nepotkáš. BTW, divočáci jsou kámoši. Jsou to snad nejchytřejší u nás volně žijící zvířata a na Brdech začala už s trempíky symbiontovat. Normálně si navykla cíleně chodit na kempy pro zbytky - a je jim vcelku jedno, jestli tam právě spí trempi. Jen na Hromofce už se mi dvakrát stalo, že jsem se vzbudil a pět metrů od spacáku bylo rozryto od rudlu selat (a to jsem prospal!!!) a v druhým případě klasika, vysypanej žracák a půlka chlepa v čudu. Ani ty pověsti o bachyni střežící selata nejsou právě pravdivý - jistě, může se stát, ale bachyni málokdy potkáte samotnou jen se selaty, drží se v rudlu pohromadě s dalšími bachyněmi a lončáky, a už dvakrát jsem se dostal doprostřed, mezi selata a bachnu, a jednou na nás naprosto kašlala a podruhý z oplocenky vystřelily všechny prasat a nechala na místě nějakých třicet selat, ty běžela dost pozadu a přes cestu pár metrů přede mnou přebíhala snad minutu, po dvou, po třech, váhavě. Jedno se bálo natolik, že nepřeběhlo a šlo se mnou na špatné straně cesty ještě dobrých sto metrů, až jsem se otočil a kus vrátil, aby přestalo fňukat a doběhlo stádo. Samci se pohybují samostatně. Na loňský velikonoční pondělí jsem něco po půlnoci zalejzal do prochladlýho spacáku někdy v půl druhý v noci a když už jsem dopínal poslední zip, z mlází v tom úzkým místě rokle si to vypochodoval kanec. Tma byla jak v noci v šachtě, tak jsem ho jen slyšel, tak pět metrů za hlavou. Zatleskal jsem, abych ho vyplašil, a pak jsem ho už i cejtil, protože se šel podívat, co je to za divný zvuky. Podle dupání byl velkej asi jako střední hroch. To už jsem se lek a povídám docela nahlas" hele, prase, jdi si jinam" a prase si zafunělo a pěkně v poklidu šlo jinam. Že by se mně nějak bálo, to mi teda nepřišlo. Na druhou stranu, byl to poslední večer vandru a už mi nebylo co sežrat.
  • 0

#577 CZECH.TIR

CZECH.TIR

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 417 příspěvků(y)

Publikováno 15 srpen 2013 - 22:08

včera jsem měl pěknou depresi. měl jsem volné odpoledne v Southportu (cca N 58°38.xxx W03°01.xxx vyrazil jsem na kešky po okolí. bylo hezky, tak jsem si rekl, že zajdu k moři.necele 4km vzdušnou čarou. po cestě jsem našel jedno STF, pokecal s ownerem, u jehož baráku byla, a narazil na šňůru munzee. neodolal jsem, scanoval a scanoval. kdyz jsem konečne došel k moři, voda nikde, jen písek. no jo, odliv. tak pár kešek tam, munzee a ejhle, chcípl mobil. vytáhl jsem baterku, dal druhou a ona taky KO. s munzee byl konec, a ze je to zaplacane mesto. posledni kes jsem ulovil jen po slepu, pamatoval jsem si z mapy, kde je. a vydal se k autu, vicemene poslepu... jdu a koukám na sloup - munzee, pak dalsi a dalsi.... cela ulice..... no nakonec jsem trefil k autu, jit neznamym mestem bez mapy je uzasny. tam zapnu mobil a koukam, sel jsem primo kolem tri kesi a dalsi dve byly opodám.... no me jebne....
  • 0
náš tým: Petr, Inka, Péťa, Gábinka. Jako ochranka Jork a Sissi (yorkshire terier).
Geovozy Felda pick-up, krátká Felda, Renault Magnum 480 HP + návěs, JAWA Mustang r.v. 1970, kolo,nohy.

KOMU SE MÉ KEŠE NELÍBÍ,AŤ JE NELOVÍ...

statistika munzee: [url]http://www.opencaching.org.uk/sigzee.php?munzeer=petr007[url]

#578 Kolc

Kolc

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 49 příspěvků(y)

Publikováno 16 srpen 2013 - 1:50

Slanecek napsal/a:
Tak jsem dneska vyrazila do prace za damicku a cestou jsem zjistila, ze kvuli geocachingu a neustalymu litani v teniskach jsem zapomnela chodit v lodkach. Malem jsem se prizabila uz cestou k autu.

Jestli jsi v nich i řídila a nic se nestalo cestou, tak to nepatří depresivního tématu :)
  • 0

#579 Kolc

Kolc

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 49 příspěvků(y)

Publikováno 16 srpen 2013 - 2:18

Zmocnuje se mne trudnomyslnost z GC3H46F: Disable 03/01/2013 5 mesiciu nic ( vcetne RW, ktery obvykle po 3 mesicich vyzyve k naprave) Nekomu dosla trpelivost a dava NA. Dalsi 2 tydny nikdo nic. Trenicka na dortu: http://www.geocaching.com/seek/log.aspx?LUID=7e01151c-8388-4f6f-a216-10b338d85067 Je to normalni?/Jsem normalni ja?
  • 0

#580 Slanecek

Slanecek

lekla ryba

• Members
  • PipPipPip
  • 463 příspěvků(y)

Publikováno 16 srpen 2013 - 6:56

Kolc napsal/a:

Slanecek napsal/a:

Jestli jsi v nich i řídila a nic se nestalo cestou, tak to nepatří depresivního tématu :)

Patri, mela jsem z toho depresi. Pokud by se mi stalo, patrilo by to do Cerny kroniky. Tim padem gratulace, objevil jsi diru na trhu. ;)
  • 0

10 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 10 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama