Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#6721 Kvíčala

Kvíčala

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 93 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2017 - 12:04

Mě osobně nepotěší až tolik délka logu, ale jeho obsah. Na tom, že někdo napíše log na 2 stránky o své včerejší večeři nic světoborného nevidím. Nejvíce mě potěší logy (klidně i 2 věty) jak se místo líbilo atd.. Když loguju nějakou keš, tak se tam snažím vždy něco napsat. Bohužel se najdou keše, kde prostě toho nic moc napsat nejde.
  • 11

#6722 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2017 - 12:14

Me teda nejvic potesi kdyz mi na kesi nekdo zaloguje pokud mozno obsahlejsi log kde podrobne vylici jak se z ty moji challenge nebo mysterky pos... do kopce, a zaroven mi k tomu ale da FP. To povazuju za optimalni vysledek :)

• 7

#6723 greenhair

greenhair

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2017 - 12:44

máš na mysli třeba něco...takovýho...? ;)

https://www.geocachi...f2-560bc6953e55

nebo....

https://www.geocachi...bc-9ca01de00db4

já si nikdy nejsem úplně jistá,jestli ownera spíš nenaštvu nebo neotrávím....i když teď teda vidím,že možná víc slov - vět je snad přece jen lepší než TFTC.... :)

P.S. jen podotýkám...na nějaký statistiky včetně tý o dýlce logu zvysoka kašlu....

to já jsem jen tak od přírody...mnohomluvná.....

Tento příspěvek byl upraven od greenhair: 17 říjen 2017 - 12:48

• 1

Žij a nech žít.

#6724 greenhair

greenhair

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2017 - 13:07

jinak chci poděkovat za bohatou debatu,co se tu od rána,kdy jsem přišla z noční,rozběhla... :)

pozorně jsem přečetla všechny názory a s některýma skoro do puntíku souhlasím  - palec hore...

(Tomas Tubyl,majkaz,asdf,mh.mail,Smrk,Bubo_CZ,mpik...)

a už nemám pro dnešek volný palce,dopíšu je zejtra... :-)

nechci všechny citovat,to už by tu bylo "příliš zeleno"... :P

ale v podstatě bych řekla to samý,co vy....

jen .....

Osobně rozlišuji důležitá pravidla a méně důležitá pravidla a řídím se filozofií žít a nechat žít.

Důležitá pravidla jako že keš nesmí být nebezpečná, např. v kolejišti atp., ale komu vadí podobná povinnost u keše, kterou jestli jsem dobře koukal všichni logovali hodně dlouhými logy - to nechápu.

Tj. pokud dotyčný autor nějak opravdu neškodí a nesmaže někomu log a to pravidlo měl třeba v listingu od začátku, můžu ctít jeho přání a nebudu hned dávat NA. I když ta podmínka neodpovídá dnešním podmínkám. Max. bych mu napsal, že se mi nelíbí, že to takhle striktně má napsané v podmínce.

V případě, že by mi smazal log, tak se budu bránit, ale to už by autor to pravidlo, že nemohou být podmínky, aktivně porušoval. To je to samé, jako u fotek u EC. Dříve byly povinné, dnes už nejsou, u řady listingů to zůstalo... Ovšem viděli jsme, jak to pak dopadá po NA logu zrovna nedávno na podobné EC. Je to ten samý případ. V případě, že to autor bude i nadále vyžadovat, tak to kačer může řešit a vyřeší se to i v tom listingu, ale proč si stěžují dopředu? To trochu nechápu. (na druhou stranu u EC trochu beru, že jeden argument je, že autor se nestará, když nezmění tuto podmínku a často mohou fungovat bez kontroly).

...Roman_Jaromer.....

nezlob se...ale řekla bych,že pravidla jsou pravidla...

a tak,jak to říkáš...to si je fakt ohejbáme podle potřeby,jak tu asi předevčírem zmínil chrobak.truhlik...

aby bylo jasno,já rozhodně nesouhlasím s postupem onoho kačera,co měl hned potřebu hodit NA....ale spíš proto,že se mi obecně "plnění občanské povinnosti" příčí...jsem pro debatu,domluvu,diskuzi....

ale to nic nemění na tom,že owner to tou svou direktivou nevzal za moc dobrej konec.....možná,že se naopak o pár upřímnejch pěknejch logů připravil...z trucu nakrknutejch kačerů... ;)

ale to všechno je jen můj osobní názor....tak to tak,prosím ber.... ;)

a už mizím,ať nemáte zeleno před očima.... :P

Tento příspěvek byl upraven od greenhair: 17 říjen 2017 - 13:20

• 0

Žij a nech žít.

#6725 von Bronin

von Bronin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 599 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2017 - 14:13

Vůbec mi nešlo o to rozebírat, co si tam owner napsal - jeho věc a sebeprezentace, mohu souhlasit a nemusím + mohu mu to dát vědět. Pozastavuji se nad fízlováním a zničením keše někým, kdo na ni ani nešel, zjevně jen klikal okolo.....Příští stanice archiv. Jestli je to škoda?...pro mě je, těžko tam někdy bude jiná. Nevidím tohle prvně.

• 5

#6726 panzerstepan

panzerstepan

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 562 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2017 - 15:52

Takze cela ta debata byla vlastne na spatny tema. Ajajaj
  • 4

#6727 von Bronin

von Bronin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 599 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2017 - 15:55

:D
  • 0

#6728 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 878 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2017 - 16:47

Já myslím, že naši kačeři - ať se na ně nadává jak chce - mají k některým zahraničním exotům ještě hodně daleko. Zde je konverzace s jedním Tyrolákem kolem mé zeměkeše - něco takového mi žádný Čech ještě nenapsal.

We have been searching for the answers, but there was no chance to get to them. Here is a complete construction zone. Can you tell me, is there any Chance to get a log permission for your earthcache. We are from Tyrol, Austria, far away from your home zone. I think, we don't come back again for the next time.

Ich glaube, das notwendigkeit etwas in Terrain zu suchen ist nur für die erste Aufgabe.
Hast du die Fragen gelesen ?

Nein, sorry, die haben wir nicht gesehen. Vielleicht, weil wir erschrocken waren, dass hier eine Baustelle ist. Ist das schlimm? Kannst du trotzdem ein Auge zudrücken und uns die Logfreigabe erteilen?

Pro ty, kteří nevládnou jazyky, ve stručnosti:
- (kačer) K místu se nedá dostat, je tam stavba. Jsem zdaleka a žádám o dovolení zalogovat.
- (já) na místo potřebujete jen pro první úkol a pro volitelnou fotografii. Vše ostatní je v listingu. Četls vůbec otázky ?
- (kačer) Ne, promiň, to jsem neviděl. Možná protože jsme byli šokováni z toho že je tam stavba [pozn: zeměkeš je momentálně disabled]. Je to špatné? Můžeš přesto přivřít oči?

Takže naprosto nulová snaha, listing v angličtině se nenamáhal číst (přeložit).

• 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!

#6729 Kvíčala

Kvíčala

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 93 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2017 - 17:21

Já mám zeměkeš na hoře Großer Donnerkogel (Salzburg, Rakousko). Zajímavé je číst logy v němčině od českých kačerů (a že jich tam není málo) :-D

Tento příspěvek byl upraven od Kvíčala: 17 říjen 2017 - 17:23

• 0

#6730 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 878 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2017 - 17:23

Já mám zeměkeš na hoře Großer Donnerkogel (Salzburk, Rakousko). Zajímavé je číst logy v němčině od českých kačerů (a že jich tam není málo) :-D

A máš tam uvedené, že se ti dá psát česky ? Ideálně českou verzí listingu ?
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!

#6731 Kvíčala

Kvíčala

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 93 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2017 - 17:27

A máš tam uvedené, že se ti dá psát česky ? Ideálně českou verzí listingu ?

Nemám, ale stejně je to sranda. Když si přečtou můj nick, tak je jasný, že není německý (Č v němčině není).
  • 0

#6732 KRON family

KRON family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 293 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2017 - 19:26

Když mě nějaký log čímkoliv zaskočí nebo překvapí, kouknu jestli tak dotyčný loguje i jinde, projdu mu profil, fotky, pak také jestli nějakou keš třeba založil atd... Je to docela zábavné typovat si takhle ostatní a dělat si svou představu o tom co je to za člověka.

Narážíš na to, co si myslím? Kouknul jsem na profil autora NA. Svoji jedinou keš nebyl ani jednou schopen obnovit dříve, než po reviewerově upozornění o dlouhodobém disablování. A jen pár dní po publikaci si ji sám zalogoval jako nalezenou.
No, je to v tom prvním odstavci psané hezky: Všem slušným kačerům děkuji za pochopení a za návštěvu. Potrefená husa...

• 1

#6733 Sven Gumby

Sven Gumby

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 324 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2017 - 19:46

Pozastavuji se nad fízlováním a zničením keše někým, kdo na ni ani nešel, zjevně jen klikal okolo.....

Jsem někde viděl takovou repliku: "Takže špatný není ten, kdo nepravost páchá, ale ten, kdo na ni upozorní?"

• 0

#6734 KRON family

KRON family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 293 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2017 - 19:59

Jsem někde viděl takovou repliku: "Takže špatný není ten, kdo nepravost páchá, ale ten, kdo na ni upozorní?"

Jenže nepravost je toto:

- "Ty hajzle sousedskej, sekat trávu v neděli v šest ráno, tu máš, a ještě jednu!"

A aktuální situace je tato:
- "Sousede, jestli hodláte v neděli v šest ráno začít sekat, tak na vás vlítnu a jednu vám natáhnu. Rozumíme si? Děkujeme."

• 0

#6735 Sven Gumby

Sven Gumby

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 324 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2017 - 20:29

Když soused veřejně oznamuje, že bude v neděli v šest ráno sekat trávu, nepřijde mi to neadekvátní.

Kromě toho, owner keše, o které je, doufám ještě pořád, řeč, má možnost tu pravidlům odporující výhružku přeformulovat nebo odstranit.

• 2

#6736 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2017 - 20:33

KRON family: Příměry je třeba vybírat tak, aby alespoň typově seděly na předmětnou situaci.
  • 4
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#6737 SvenWiersen

SvenWiersen

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2017 - 23:44

Ne, špatnej je ten, kdo je bonzácká svině a mydlí někomu schody, aniž by k tomu měl nějakej rozumnej důvod - kešku nehledal, log mu nikdo nesmazal, ale přesto zatepla bonzoval. To je nemorální a nechutný.

• 5

#6738 MiroslavRouta

MiroslavRouta

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 126 příspěvků(y)

Publikováno 18 říjen 2017 - 0:13

máš na mysli třeba něco...takovýho...? ;)

https://www.geocachi...f2-560bc6953e55

nebo....

https://www.geocachi...bc-9ca01de00db4

já si nikdy nejsem úplně jistá,jestli ownera spíš nenaštvu nebo neotrávím....i když teď teda vidím,že možná víc slov - vět je snad přece jen lepší než TFTC.... :)

P.S. jen podotýkám...na nějaký statistiky včetně tý o dýlce logu zvysoka kašlu....
to já jsem jen tak od přírody...mnohomluvná.....

Šmarja Josef, otravovat? Já z takovychle logů málem skáču radostí do stropu!!

Já za mnohem větší zlo považuji logy od honitelů statistiky délky logů, kde je hromada smajlíků a nebo popis, jak odlovili 30 km2 ale o tvé keši žádná zmínka a tohle nakopírované k 50 keším toho dne.. takové logy mě mrzí jako ownera i jako lovce BF - jsou úplně k ničemu a zdržují při analýze.

Nemůžu si pomoct, ale jako owner keše nevidim mezi TFTC a douhatanskym vylevem o ničem absolutně žádný rozdíl.
Nové formátování GS,kdy logy do mailu jako sahodlouhy text bez jediného byť jen odradkovani je kapku na prd a komplikuje to, ale už jsem si za těch x tisíc logu vypracoval schopnost během pár okamžiků najít si část, kde se začíná psát o mé keši, pokud ten log tu část tedy obsahuje. Pokud ne, poznám to taky rychle a jsou to jediné logy, které nečtu celé.
  • 1

#6739 d-n

d-n

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 325 příspěvků(y)

Publikováno 18 říjen 2017 - 7:31

Ne, špatnej je ten, kdo je bonzácká svině a mydlí někomu schody, aniž by k tomu měl nějakej rozumnej důvod - kešku nehledal, log mu nikdo nesmazal, ale přesto zatepla bonzoval. To je nemorální a nechutný.

Jojo, mnohem lepší je počkat si, až mi ten soused opravdu jednu natáhne / owner log smaže. Mě uráží a nemorální a nechutný mi přijde už to vyhrožování. NA bych tam asi hned neposlal a snažil se to nejdřív vyřešit s ownerem po dobrém, ale kdoví, jestli tam nějaká komunikace předtím neproběhla. A zaráží mě, kolik lidí tady obhajuje porušování pravidel, ať už u té earthky nebo v tomhle případě, a kritizuje toho, kdo na to upozornil.

• 5

#6740 kalubr

kalubr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 648 příspěvků(y)

Publikováno 18 říjen 2017 - 8:43

Prstem po mapě náhodou docestoval až sem, keš zmrvil, jel prstem zas dál "přispět" jinam. Díky!  :angry:
https://www.geocachi...kova-zalezitost

Já jsem taky trochu cestoval prstem po mapě. Jestli je tam krabička, tak promiň, i když asi nepochází od ownera.
https://coord.info/GC2QCKA
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama