Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#6881 milan.k

milan.k

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 98 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2017 - 10:26

found.png11184

4.png Write note
9.7.2017

Zaměřená je dobře, ale ta žlutá je hodně vybledlá a navíc zakrytá, tráva takhle v létě schne... objekt je vidět jen při troše štěstí a ze správného úhlu. Navíc člověka mate velmi podobný objekt o kousek dál. Co tak koukám na logy, hledali všichni dlouho, někteří si volali o nápovědu. Už mi přistála zpráva se žádostí o nápovědu při hledání od někoho, kdo minule nenašel. Takže než se začneš vysmívat s mrkvičkou, nauč se číst a zamysli se, jestli je to opravdu tak jasně vidět i pro někoho, kdo neví, co přesně hledá.

digit_gps

prem_user.gifPremium Member

1ff32867-87d3-4313-89f1-b9db39af6c51.jpg

found.png3597

4.png Write note
7.7.2017

Koukám, že v okolí krabičky je nějaké zatmění. :-) A přitom je krabka uprostřed zóny a žlutá je mezi zelenou dobře vidět. Holt musíte papat mrkvičku, aby očíčka dobře viděly. Berte to jako reakci na poslední dva logy.

Nellas of Doriath

reg_user.gifMember

8a36b8bc-1490-46a9-b319-baf9190a87dc.jpg

found.png11184

2.png Found it
6.7.2017

Po cca 40minutovém hledání a nápovědě přítele na telefonu VXP náhodou našel. Autorovi ze mě asi ještě dlouho bude zvonit v uších. Díky za keš.

VXP

reg_user.gifMember

d69f8931-ee2e-46e2-9b93-ff21a79eb629.jpg

found.png10081

2.png Found it
6.7.2017

Na místě jsme hledali asi 40 minut... a to jsme měli i lepší nápovědu... fakt si nemyslím, že je ta keška rozumně ukrytá... díky za cache.

Tomas99

prem_user.gifPremium Member

aef96e78-0c03-4fc8-83a6-50f500dfcddf.jpg

found.png9700

2.png Found it
1.7.2017

Nalezeno při jedné z mých každodenních geovýprav.
Hra odehrána bez větších problémů , jen tu finálku jsem chvíli hledal.
Díky za cache icon_smile.gif

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Tady jsem zase dostal přes čenich já a upřímě, taky jsem nevěděl co dělat.

Toto wigo mám kousek od domova, tak mi udělalo velkou radost.

Lovili jsme ho při procházce s dětmi, proložili ho zmrzlinou a zakončili lovem vodní želvy v nedalekém potoce.

Vlastní hledání keše byla pohodička (i díky všetečným dětem), ale chápu, že okolí může člověka zmást.

Ale takových keší, které jsem nenašel, těch už bylo ...

Tak je holt člověk najde napodruhé nebo vůbec (i když teda teď mám jednu u Třebíče, co nemůžu najít, ta už mi fakt leze na nervy :-)).

Vlastní schránku si pamatuju jen matně, zato zmrzlinu s dětmi a hlavně pak nahánění želvy v potoce si budu pamatovat ještě dlouho.

Ještě jednou díky za wigo a těším se na další :-)

• 0

#6882 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2017 - 10:28

Je to zajímavé, traduje se např. o staviteli Jakubu Bursovi, že používal často na fasádách nápisy s pravopisnými chybami. Jenomže ono to bylo kolem poloviny 19. století a tehdejší pravidla byla jiná. Psalo se W místo V, G místo J a I/Y bylo tehdy také trochu jinak. A nevím, zda tehdy vůbec byla nějaká pevná pravidla, gramatika se tvořila právě v této době nebo o málo dříve. On i K.H.Mácha psal z dnešního pohledu špatně. Nakonec, i v knize o lese z 1. republiky se píše zásadně osyka.

• 1

#6883 Hamaci

Hamaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 183 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2017 - 10:58

... se píše zásadně osyka.

Přitom je to měkké dřevo, že?

• 6

#6884 mirek454

mirek454

mirek454

• Members
  • PipPipPip
  • 1 209 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2017 - 11:05

Je to zajímavé, traduje se např. o staviteli Jakubu Bursovi, že používal často na fasádách nápisy s pravopisnými chybami. 

Já nemusím chodit daleko. I když to není pravopisná chyba ale "jen" nepozornost grafického studia - vedle baráku mám UHELNÉ SKLYDY. A to už několik let a málokdo si té chyby všimne, protože automaticky předpokládá, co tam má být.

• 0

#6885 Sven Gumby

Sven Gumby

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 324 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2017 - 13:24

K tématu TFTC versus Dlooouhý log o ničem se mi vybavila dvě moudra:

"Co je malé, to je hezké. A když ne, tak toho aspoň není moc." (neznámý autor)

"Každé zbytečné slovo je zbytečné." (Ladislav Smoljak)

• 7

#6886 turist

turist

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 176 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2017 - 19:47

K tématu TFTC versus Dlooouhý log o ničem se mi vybavila dvě moudra:

"Co je malé, to je hezké. A když ne, tak toho aspoň není moc." (neznámý autor)

"Každé zbytečné slovo je zbytečné." (Ladislav Smoljak)

každý den se dívám kdo navštívil naše keše a těším se na logy...bohužel asi tak jeden z deseti stojí za to se na ně vůbec dívat. Nedozvím se z nich vůbec nic. Byla jsem nadšená do zakládání keší, právě proto, že jsem se těšila, jak lidi přivedu na pěkná místa a oni napíšou, jak k nim dospěli, jak našli...ale byla to začátečnická naivita.

Pak se kouknu na profil cachera a vidím stejný log u všech dalších keší co ten den navštívil a možná i u všech dalších dny předtím. Co na to říct...

Tento příspěvek byl upraven od turist: 20 listopad 2017 - 20:02

• 1

#6887 ladislavappl

ladislavappl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2017 - 20:15

Já nemusím chodit daleko. I když to není pravopisná chyba ale "jen" nepozornost grafického studia - vedle baráku mám UHELNÉ SKLYDY. A to už několik let a málokdo si té chyby všimne, protože automaticky předpokládá, co tam má být.

Kdo studoval medicínu v Praze kolem roku 1968, tak si jistě pamatuje studentskou hospodu na rohu Kateřinské a Lípové ulice. Na dveřích měla nápis Restarace Na křižovatce. Ale nikomu to nevadilo, protože ji stejně nikdo jinak nenazval, než Uterus (česky děloha). Z Restarace je už dávno Restaurace, ale Uterus se jí říká dosud (viz internet).

Tento příspěvek byl upraven od ladislavappl: 20 listopad 2017 - 20:16

• 0
Quaerendo invenietis (Kdo hledá, najde).

#6888 Kvíčala

Kvíčala

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 93 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2017 - 20:18

každý den se dívám kdo navštívil naše keše a těším se na logy...bohužel asi tak jeden z deseti stojí za to se na ně vůbec dívat. Nedozvím se z nich vůbec nic. Byla jsem nadšená do zakládání keší, právě proto, že jsem se těšila, jak lidi přivedu na pěkná místa a oni napíšou, jak k nim dospěli, jak našli...ale byla to začátečnická naivita.
Pak se kouknu na profil cachera a vidím stejný log u všech dalších keší co ten den navštívil a možná i u všech dalších dny předtím. Co na to říct...

Mě přišel log na mou keš o tom, jak kačer lovil 4km vzdálenou sérii (série byla na úplně jiné hoře) a k mé keši napsal asi půlku věty. :-D

Tento příspěvek byl upraven od Kvíčala: 20 listopad 2017 - 20:19

• 1

#6889 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2017 - 20:58

To máš ještě dobrý, že ti napsal alespoň tu půlku věty, viděl jsem už logy 20 km od zdejší série o tom, jak přes den odlovili X set keší, na "úžasném" PWT, a pár okolních keších a děkují autorům PWT. A o té jedné keše nenapsal vůbec.

• 1

#6890 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2017 - 21:26

Já jsem před chvílí na mé keši "Památník D1" odhalil podvodníčka. Keška je už týden disablovaná a možná si myslel, že se logbook ztratil. Ten byl ale pouze mokrý a teď už je u mě v docela dobrém stavu, tak jsem mu poslal fotky patřičných stránek s otázkou, který že log je jeho. :) Po chvíli refreshnu jeho profil a má o jednu míň (14 735) - potichu svůj log smazal.

Dávají za ty body někde něco? K čemu mu je "platinum earthcache master", když je to našulené? Jen toho inkriminovaného dne 2.3.2017 "nalovil" plno earth keší na Slovensku a Česku a zkouší zjevně, kde mu to projde.

Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 20 listopad 2017 - 21:32

• 5

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#6891 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2017 - 22:57

Myslím si, že zrovna ty bys z logů nemusela být smutná. Hned jak jsem viděla váš nick, vybavila se mi keš v Horažďovicích u mostů - rozhodně si nepamatuji každou keš, ale ta vaše se mi díky listingu a pěkné procházce k ní prostě dobře pamatuje. Schválně jsem se podívala, jestli se nepletu a zkontrolovala jsem svůj log - i když jsem v něm popsala polovinu víkendu, tak mě překvapilo, že jsi mi tehdy za log poděkovala. Ani to se nezapomíná, přestože ownerů, kteří na log zareagují je kupodivu dost. 

Takže pro mě jste owneři, kteří mají dobře udržované keše se zajímavými listingy a navíc čtou logy =.> pokud budu mít někde na výběr odlov vaší další keše a keš pro mě neznámého ownera, rozhodně si vyberu vaši, protože jste pro mě záruka kvality. 

Rozhodně nemáš důvod k depce, naopak. 

• 0

#6892 taxoft

taxoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 645 příspěvků(y)

Publikováno 21 listopad 2017 - 7:35

Já jsem před chvílí na mé keši "Památník D1" odhalil podvodníčka. Keška je už týden disablovaná a možná si myslel, že se logbook ztratil. Ten byl ale pouze mokrý a teď už je u mě v docela dobrém stavu, tak jsem mu poslal fotky patřičných stránek s otázkou, který že log je jeho. :) Po chvíli refreshnu jeho profil a má o jednu míň (14 735) - potichu svůj log smazal.

Dávají za ty body někde něco? K čemu mu je "platinum earthcache master", když je to našulené? Jen toho inkriminovaného dne 2.3.2017 "nalovil" plno earth keší na Slovensku a Česku a zkouší zjevně, kde mu to projde.

Schmollko není "podvodníček". Směle ho můžeš přiřadit k největším podvodníkům v Čechách i na Moravě - s oblibou loguje i s velkým zpožděním (třeba dva roky) den před domnělou či skutečnou ztrátou keše. Že by přitom musel porušit přírodní zákony týkající se možné dosažitelné rychlosti pro přesun mu nijak nevadí.

• 4

Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.

#6893 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2 237 příspěvků(y)

Publikováno 21 listopad 2017 - 15:03

Mně pořád není jasné proč .Z jakého důvodu bych si měl zalogovat keše, které jsem neodlovil? Co bych tím získal? Jakou to má výhodu?

• 9

#6894 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 745 příspěvků(y)

Publikováno 21 listopad 2017 - 15:21

Mně pořád není jasné proč .Z jakého důvodu bych si měl zalogovat keše, které jsem neodlovil? Co bych tím získal? Jakou to má výhodu?

Pane doktore, napište mi nějaké prášky proti chamtivosti. Ale hodně, HODNĚ !!! :D

• 11

#6895 Bubo_CZ

Bubo_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 582 příspěvků(y)

Publikováno 21 listopad 2017 - 16:44

Třeba tito lidi mají nějaký svůj osobní problém a kompenzují to tímto způsobem.
Jinak si to nedokážu vysvětlit.
  • 4

#6896 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 21 listopad 2017 - 17:01

To si myslím i já. Těmto človíčkům něco chybí, jsou z něčeho frustrovaní. Netroufnu si tipnout, z čeho, asi může být spousta důvodů. A pokoušejí se to sanovat nějakým náhradním "výkonem"...

• 6

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#6897 ProKesTom

ProKesTom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 092 příspěvků(y)

Publikováno 21 listopad 2017 - 18:50

"Body nesmrdí" a "Všetci kradnů". A navíc jim to "hrozně závidíme".

• 7

#6898 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 21 listopad 2017 - 19:48

Asi aby si mohli poměřovat velikost svého..... ehm, asi konta!

• 3

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

#6899 bejcci

bejcci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 21 listopad 2017 - 21:13

To víš, více proužků, více Adidas. Takže více bodů, víc kačer, ne?  :) Taky mi ta jejich motivace uniká. Nebo nemá GS nějaký motivační program pro aktivní kačery o kterém nevíme?

• 2

#6900 turist

turist

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 176 příspěvků(y)

Publikováno 21 listopad 2017 - 21:59

jednoho takového jsme odhalila i na naší keši a pak jsem kvůli němu objížděla i cizí keše,všude psal dlouhé logy o tom, jak se propíjel Silvestrem a přitom vždycky odlovil celé okolí. LB jsem ofotila a logy smazala. Dala jsem vědět i ostatním ownerům, ale se zlou jsem se potázala. Nejenže mu to nesmazali,ale já byla "bonzačka" Od té doby mám pocit, že to je běžná praxe. Za ty body mají pocit vlastní důležitosti a cacherské veleváženosti.

Koukla jsem se na jeho fotky, od tohohle strejdy bych to nečekala :-)

Tento příspěvek byl upraven od turist: 21 listopad 2017 - 22:09

• 2

6 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama