Geodepresivní koutek III
Publikováno 07 prosinec 2017 - 1:20
Jo ty cyklostezky na silnicích mě štvou taky a studie, který se neuskuteční taky. Až mi vyjde někdy čas, chci napsat na magistrát, ať mi pošlou hodnocení využití cyklostezek v jízdních pruzích.
Hospodaření na veřejných zakázkách netřeba rozebírat. To by bylo na dlouho a rozhodně to nepatří sem.
Tvé vyjmenované projekty byly většinou odsouhlasené dřív. V tuto dobu se na magistrátu děje jedno velké nic.
A peníze na nové projekty jsou.
A Šutka za miliardu nebyla.
Je miliarda hodně nebo málo? Kolik by měla původní Opencard podle tebe stát?
Každopádně bych tohle nechala jen jako řečnické otázky a vratila se zpět do GEOdepresivního koutku. Já se dostávám do geodeprese, protože nestíhám lovit v terénu. Tak aspoň luštím mysterky. A než je stihnu odlovit, budou v archívu.
Publikováno 07 prosinec 2017 - 8:11
Sutka je oficielne za 748 mega. Vzhledem k tomu jak dlouho se to stavelo a co se kolem toho delo pochybyju ze to jsou skutecne vsechny naklady. K tomu permanentni provozni ztrata, nevim jak velka. OC za miliardu nemel bejt vubec. Melo to stat min nez provoz papirovejch kuponu, nebo se to nemelo delat vubec. Turnikety v metru se nemaj delat proto, ze to je projekt za nekolik miliard. Naklady zcela nesmyslny, prinos zadnej. Ze je maj jinde fakt neni argument, zrovna tak jako to ze ma soused Rollse neni duvod abych si ho koupil taky. Praha ma dluh v radu desitek miliard. Asi 30, nevim presne aktualni stav. To u me znamena ze penize nejsou.
A v terenu taky lovit nestiham. Na ToDo listu mam momentalne asi 800 kesi v CR pripravenejch k odlovu, v Nemecku asi 700. Vylusteny mysterky mi padaj do archivu porad.
Publikováno 07 prosinec 2017 - 8:23
U nás konečně zavedli IDS. Na papírové kupóny. Připadá mi to jak návrat do pravěku. Ztratím papírek za 2000 a nemám nic. Když už každý autobus má na kase čtečku bezkontaktních karet, připadá mi to jako velký krok zpátky, a nejen mě. Ale alespoň že to zavedli, že se konečně dá cestovat do práce na jednu průkazku. I když i to je polovičaté řešení, blízká města, odkud se k nám dojíždí, do toho zahrnuta nejsou. Takže mi to připadá, že se šetřilo tam, kde nemělo. Opencard je opačný případ.
Nebo celodenní jízdenka po Praze, která se dá koupit jako doplatek k vlakové jízdence, za 70 Kč. Dá, ale jen k papírové. S jízenkou přes internet jsme měli smůlu. Taky to někdo nedomyslel.
Publikováno 07 prosinec 2017 - 8:36
Každopádně bych tohle nechala jen jako řečnické otázky a vratila se zpět do GEOdepresivního koutku. Já se dostávám do geodeprese, protože nestíhám lovit v terénu. Tak aspoň luštím mysterky. A než je stihnu odlovit, budou v archívu.
Závidím ti, že máš tolik času luštit alespoň mysterky. Mě už propadlo PM členství, na luštění poslední dobou taky nemám čas a jediné co zatím ještě stíhám je pobavit se někdy tady... Ovšem za listopad jsem tak už na skóre odlovené keše : napsané příspěvky tak 1:5 mininálně a za prosinec 1:nekonečno :-). Začíná to se mnou jít z kopce...
Jo ty cyklostezky na silnicích mě štvou taky a studie, který se neuskuteční taky. Až mi vyjde někdy čas, chci napsat na magistrát, ať mi pošlou hodnocení využití cyklostezek v jízdních pruzích.
Co se týče cyklostezek u nás, tak osobně raději jezdím po silnici (po těch cyklostezkách na kraji silnice), než po těch "cyklostezkách" na chodnících, kde každou chvíli po necelých max. po padesáti metrech je cedule konec cyklotrasy, dej přednost, nebo slez z kola. Přijde mi to uhozené, stále slézat z kola, to už můžu jít raději pěšky.
Nechápu, proč nemohou být cyklostezky jako třeba ve Švédsku, kde když jede vedlejší silnice, nebo výjezd z fabriky atp., dává cyklostezce taky přednost (důkaz zde: https://www.google.c...!7i13312!8i6656). Před pár lety (no, už to bude skoro 10 let), jsem tam byl a to bylo neskutečné, jak tam se po cyklostezkách ve městech jezdilo. Tady je to ve městech po cyklostezce spíše za trest, protože člověk se musí dívat neustále po nějakých značkách... Všimněte si taky, kolik je taky třeba v tom Švédsku značek, upravujících cyklostezky a uvědomte si, kolik je takových značek u nás! Min. 3x tolik!
Publikováno 07 prosinec 2017 - 9:47
Ad turnikety:
Je vidět, že tím metrem moc nejezdíte. Dovedete si je představit ve špičce v některých vytíženějších stanicích jako I.P.Pavlova, Dejvická, Anděl apod.? Už teď se u eskalátorů, zvláště těch pomalých vyměněných tvoří takové fronty, že vyklízecí doba stanice se nebezpečně blíží intervalu souprav. Když teď bude každý ještě zastavovat před turniketem, prohrabávat kapsy a hledat kartu, jak dlouho bude takový výstup ze stanice trvat? Může docházet i k celkem nebezpečným situacím, kdy lidé z eskalátoru nebudou mít kam vystoupit, protože před nimi bude zácpa před turniketem. Navíc úplný ráj pro kapsáře.
Ad lávka:
Zrovna z Holešovic do Karlína by se tedy rozhodně hodila. V zimě přívoz nejezdí a MHD je to buď na 2 přestupy nebo dlouhou objížďkou přes Palmovku.
Publikováno 07 prosinec 2017 - 10:48
Je to úplně OT ale přesto
U nás konečně zavedli IDS. Na papírové kupóny. Připadá mi to jak návrat do pravěku. Ztratím papírek za 2000 a nemám nic. Když už každý autobus má na kase čtečku bezkontaktních karet, připadá mi to jako velký krok zpátky, a nejen mě. Ale alespoň že to zavedli, že se konečně dá cestovat do práce na jednu průkazku. I když i to je polovičaté řešení, blízká města, odkud se k nám dojíždí, do toho zahrnuta nejsou. Takže mi to připadá, že se šetřilo tam, kde nemělo. Opencard je opačný případ.
Nebo celodenní jízdenka po Praze, která se dá koupit jako doplatek k vlakové jízdence, za 70 Kč. Dá, ale jen k papírové. S jízenkou přes internet jsme měli smůlu. Taky to někdo nedomyslel.
Na těch kartách mne štve jediná věc:
Na papírový kupónu mám jasně vidět DO KDY PLATÍ. Stačí se kdykoliv podívat na ten kupón.
Na nalezení platnosti karty potřebuji nějaký "validátor" nebo přihlášení a účet kamsi.
Pro moji matku je ten papírový kupón naprostá paráda, to druhé peklo
/realme 8 (Android 12) + Locus, Oregon 300 už nepoužívám vůbec/
GC3WERW - Vzpominky Tychona Brahe | GC4XTDT - Opustena infekcni klinika Kopa | GC5FJC2 - Benatecke kolecko | GC5R8AF - Achilles a zelva | GC5VYCQ - Chrastenhof (Chrastecky dvur) | GC6N637 - Zubri na Travinach | GC6Q5BT - QIC neboli ctvrtpalec | GC72925 - 7. PLRO Vlkava - Raketaci | GC7FK96 - Beru Ti Stesti | GC92CY5 - Kopec plný bordelu | GC98JF4 - Chrastenhof (Chrastecky dvur) - reloaded | GC9AV0D - Sečtělá | GC9WFCF - Poslední zvonění
Publikováno 07 prosinec 2017 - 10:54
Důvod je ten, že revizor neověří platnost internetové jízdenky.
Publikováno 07 prosinec 2017 - 11:36
Proč ne? My měli internetové jízdenky vytištěné. Přesto to nešlo.
Publikováno 07 prosinec 2017 - 12:10
Ani u vytištěné jízdenky neověří, jestli jste ji mezitím nestornovali.
Publikováno 07 prosinec 2017 - 12:42
Trošku z jiného soudku. V Praze si docela často kupuji SMS jízdenku. Docela jsem se divil, že při kontrole stačilo nahlásit jen tel. číslo, což jsem nevěděl a takřka ihned mi bylo revizorem sděleno, že je vše v pořádku.
Publikováno 07 prosinec 2017 - 13:22
Ono by to mělo jít tak, že by tu MHD jízdenku prodal průvodčí, který kontroluje platnost jízdenky. Možná. Nevěděli jsme to a ptali se až na hlavním nádraží. Na radu známé, která to tak koupila, ale ta měla normální jízdenku z pokladny. Navíc jsem v mobilu měl tu jízdenku, která má obecně platnost až do půlnoci, předpokládám, že stornovaná by odtud zmizela. No nic, jsem chytřejší, stálo mě to o 80 korun víc (na dvou jízdenkách). Vlastně o víc, protože jsme chodili pěšky a MHD jeli jen třikrát.
Ale když vidím tu naši IDS, která zahrnuje CB a okolí cca do 10 km, ale už ne Týn, Třeboň a Krumlov, odkud sem lidi hodně jezdí, divím se, že v HK kraji jsem na IDS jezdil už před více než 10 lety a JM to má už taky dlouho po celém kraji, např. pro brněnské seniory s průkazkou na kraj stačí kupovat lístek na vlak do Náměšti, dál jedou na průkazku.
Publikováno 07 prosinec 2017 - 13:58
Publikováno 07 prosinec 2017 - 16:09
Proč zrovna cyklostezky by se do města neměly vejít? Já bych spíš v případě nedostatku místa omezil individuální dopravu auty.
Publikováno 07 prosinec 2017 - 16:30
Nechce to admin přesunout někam jinam? Nebo už striktní dodržování tématu není na pořadu dne?
/realme 8 (Android 12) + Locus, Oregon 300 už nepoužívám vůbec/
GC3WERW - Vzpominky Tychona Brahe | GC4XTDT - Opustena infekcni klinika Kopa | GC5FJC2 - Benatecke kolecko | GC5R8AF - Achilles a zelva | GC5VYCQ - Chrastenhof (Chrastecky dvur) | GC6N637 - Zubri na Travinach | GC6Q5BT - QIC neboli ctvrtpalec | GC72925 - 7. PLRO Vlkava - Raketaci | GC7FK96 - Beru Ti Stesti | GC92CY5 - Kopec plný bordelu | GC98JF4 - Chrastenhof (Chrastecky dvur) - reloaded | GC9AV0D - Sečtělá | GC9WFCF - Poslední zvonění
Publikováno 07 prosinec 2017 - 20:16
Vrátím se k různým haváriím stavebních konstrukcí. Byla jich celá řada a u leckterých už je keš.
Namátkou vyberu:
GC3ADNK Pád mostu, do kterého narazil vlak ve Studénce
GC6ZC56 Zřícená střecha sportovní haly v Č. Třebové
GC1ZAQW Trójská lávka
GCQE9B Protržená přehrada na Bílé Desné (1916)
zatím bez keše - Spadlý most ve Vilémově, 4 mrtví (2014)
GC749T9 Pád turistického přístřešku 7. 1. 2017 u Moldavy na Teplicku (v tisku se omylem uvádělo na Bouřňáku). Spadl a zranil jednoho odpočívajícího lyžaře. Příčinou byl nepochopitelně diletantský projekt a taky to, že na horách občas napadne sníh... Podrobnosti v listingu.
Možná, že by to mohla být tématická série, jako např. studánky, prameny, J. Cimrman, stromy atd.
Publikováno 07 prosinec 2017 - 22:45
A to si pak přečtete jak se vybralo víc na daních, jak je hlavní město co se financí týká v plusu a bůhví co všechno je ještě údajně v plusu a pak se schválí rozpočet do mínusu. Tedy řídit stát jako firmu, tedy řídit ho směrem vstříc vyhlášení "bankrotu"? A to se ještě teď prý provalilo, že ačkoliv ekonomika roste tak ta odvětví která už mají povinnou EET klesají za rok o několik procent. Tzn ti co nemusí "evidovat" rostou, ti co musí nikoliv.
A pak ještě prezident je zdravej jak rybička a Janoušek je z toho, že přejel ženskou invalida... A takhle my to tady žijem...
Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x
Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/
(Oregon 6xx jednodušeji, Vlastní ikonky waypointů i bez .gpi)
"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."
Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro Garmin - Odolný Xcover 3 VE
"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"
Publikováno 08 prosinec 2017 - 12:39
Ono by to mělo jít tak, že by tu MHD jízdenku prodal průvodčí, který kontroluje platnost jízdenky.
Ano, prodá, nicméně opět jenom k papírové jízdence.
(Omluva za plevelení, ale přišlo mi důležité, aby mpik nebyl příště opět překvapen.)
Publikováno 08 prosinec 2017 - 13:36
Vrátím se k různým haváriím stavebních konstrukcí. Byla jich celá řada a u leckterých už je keš.
Namátkou vyberu:
GC3ADNK Pád mostu, do kterého narazil vlak ve Studénce
GC6ZC56 Zřícená střecha sportovní haly v Č. Třebové
GC1ZAQW Trójská lávka
GCQE9B Protržená přehrada na Bílé Desné (1916)
zatím bez keše - Spadlý most ve Vilémově, 4 mrtví (2014)
GC749T9 Pád turistického přístřešku 7. 1. 2017 u Moldavy na Teplicku (v tisku se omylem uvádělo na Bouřňáku). Spadl a zranil jednoho odpočívajícího lyžaře. Příčinou byl nepochopitelně diletantský projekt a taky to, že na horách občas napadne sníh... Podrobnosti v listingu.
Možná, že by to mohla být tématická série, jako např. studánky, prameny, J. Cimrman, stromy atd.
Ještě bych přidala rozhlednu Bára GC1APDH a kostel v Mostě GC2NGFK.
Publikováno 08 prosinec 2017 - 15:51
No a rozhlednu na Hýlačce u Tábora, která nespadla, ale shořela. Už je tam nová ocelová a keš ji přežila. Alespoň doufám, ještě jsem tam nebyl.
Publikováno 08 prosinec 2017 - 17:05
4 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů