Proč zrovna cyklostezky by se do města neměly vejít? Já bych spíš v případě nedostatku místa omezil individuální dopravu auty.
No jasne, tyhle veci kazdeho jenom obtezuji, ja bych vsechny ty pocitace a internety zakazal!
Publikováno 09 prosinec 2017 - 2:11
Proč zrovna cyklostezky by se do města neměly vejít? Já bych spíš v případě nedostatku místa omezil individuální dopravu auty.
No jasne, tyhle veci kazdeho jenom obtezuji, ja bych vsechny ty pocitace a internety zakazal!
Publikováno 09 prosinec 2017 - 2:15
Ohledně cyklostezek ve městě. Možnost jejich realizace je dáno především urbanismem města. Praha je historicky stavěná v složitějším terénu, což je dost omezující. Na rozdíl třeba od Berlína, který byl stavěný nově, s širokými ulicemi, kam se ty cyklostezky vejdou několikrát. Takže se do Prahy snažíme napasovat něco, co se tam nevejde a pak vznikají paskvily.
Presne tak - krasnej priklad je cyklopruh v Hybernsky - a jeste si tam ti troubove na kole mysli, jak delaji neco pro sve zdravi. 100m od krizovatky U Bulhara, nejspis nejsmrdutejsiho mista v Praze. Konec koncu, od toho se kolo vozi metrem zadarmo, aby se cyklisti nemuseli motat na nabrezi a v centru.
Publikováno 09 prosinec 2017 - 4:36
Konec koncu, od toho se kolo vozi metrem zadarmo, aby se cyklisti nemuseli motat na nabrezi a v centru.
To je sice pravdiva poznamka ale ma jeden maly nedostatek a to, ze do kazdeho metra se smi s kolem jen na plosinu uplne na zacatku soupravy u ridice a druhou jen na konci soupravy. Kolik lidi s kolem se tam plus minus vejde si kazdy kdo jezdi metrem asi spocita. A to jeste nesmi jet moc maminek s kocarkem...
Ve spouste mest ktera jsem navstivil je obecne cyklodoprava mezi lidmi preferovanejsi. V nekterych mestech je dokonce uplny zakaz v pracovni dny autem do centra a nezajem jestli tam nekdo pracuje nebo ne. Lidi tak voli MHD nebo prave kolo. To co se deje tady u nas, je proste zverstvo. My treba ve firme velkou cast roku jezdime (cca pulka lidi z firmy) na kole nebo kolobezce.
Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x
Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/
(Oregon 6xx jednodušeji, Vlastní ikonky waypointů i bez .gpi)
"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."
Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro Garmin - Odolný Xcover 3 VE
"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"
Publikováno 09 prosinec 2017 - 6:45
Toto omezení už neplatí. Da se rici, ze nyní je to polovina všech plošin u dveří.To je sice pravdiva poznamka ale ma jeden maly nedostatek a to, ze do kazdeho metra se smi s kolem jen na plosinu uplne na zacatku soupravy u ridice a druhou jen na konci soupravy.
Tento příspěvek byl upraven od dejwy: 09 prosinec 2017 - 16:32
/realme 8 (Android 12) + Locus, Oregon 300 už nepoužívám vůbec/
GC3WERW - Vzpominky Tychona Brahe | GC4XTDT - Opustena infekcni klinika Kopa | GC5FJC2 - Benatecke kolecko | GC5R8AF - Achilles a zelva | GC5VYCQ - Chrastenhof (Chrastecky dvur) | GC6N637 - Zubri na Travinach | GC6Q5BT - QIC neboli ctvrtpalec | GC72925 - 7. PLRO Vlkava - Raketaci | GC7FK96 - Beru Ti Stesti | GC92CY5 - Kopec plný bordelu | GC98JF4 - Chrastenhof (Chrastecky dvur) - reloaded | GC9AV0D - Sečtělá | GC9WFCF - Poslední zvonění
Publikováno 09 prosinec 2017 - 8:34
U nás už se taky smí s kolem do MHD, i když jsem ještě nikoho neviděl. Dřív to ale nešlo ani v nouzi, řidič mě odmítl vzít do prázdného autobusu s píchlým kolem. Ale jinak je to skoro zbytečné, v našem městě cyklisté MHD předjíždějí, s výjimkou několika kopců v okolí.
Obecně ale někteří architekti a urbanisti jsou opravdu "umělci". Jeden nám vysvětloval, jak vést cyklostezky po krásném okolí a vyhnout se městu. A nechtěl rozumět argumentu, že po okolí se dá jezdit i bez cyklostezek, ale že lidi jezdí na kole do práce.
Publikováno 11 prosinec 2017 - 6:41
Co se týče MHD, tak u nás zrovna zrušili jízdenky na 20 minut a nechali jen hodinové, přitom z žádného okraje do centra se déle než 20 minut nejede. Čekám, že lidi začnou jízdenky sdílet. Pravda, je to jen o 3 koruny dražší.
A když jsem včera zkoušel v mobilu v oficiální offline aplikaci najít odjezdy, psalo mi to že datum je mimo platnost jízdního řádu a to i po stažení nových dat. Zdražit dokázali, ale s aktualizací zaspali.Ovšem také je pravda, že už v létě zrušili pásma, což jsem ovšem nevěděl a koupil si jízdenku, upozornil mě na to až revizor, že mám jízdenku navíc.
Publikováno 11 prosinec 2017 - 20:08
POZOR, POZOR, důležité hlášení, mám vyřídit, že Zvědavce odešel notebook, takže je momentálně až do vyřešení problému k zastižení jen na mobilu...
KONEC HLÁŠENÍ.
Publikováno 13 prosinec 2017 - 11:10
Nějaký Němec mi napsal, že nenašel v keši můj coin. Tak jsem zase po čase udělal probírku a zlikvidoval jsem jich jedenáct ztracených a dva jsou u kačerů skoro rok. Takže jich je možná dvanáct. Všechno to byly plastové kopie TBček, co dělá Kron family za dvacet korun. Když už se krade i kousek plastu, tak jsme pěkně v ......... (geodepresi).
Publikováno 13 prosinec 2017 - 17:49
I moje TB ještěrky má stále Němec....Navíc jsem se dneska nedostala v knihovně do svého gmailu....depka jak prase.
Publikováno 13 prosinec 2017 - 18:02
I moje TB ještěrky má stále Němec.......
Alzheimer?
Publikováno 13 prosinec 2017 - 18:13
Alzheimer?
Ja myslim ze ten bude krome jesterek mit prsty i v tom gmailu
Publikováno 13 prosinec 2017 - 18:41
Tento příspěvek byl upraven od DogVader: 13 prosinec 2017 - 18:41
Publikováno 14 prosinec 2017 - 0:31
Hola, kdo nebo co to je HQ ADMIN? Že mi zaarchívoval moje rozdělané keše. Pravda, rozdělané několik let
RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…
Publikováno 14 prosinec 2017 - 0:56
Hola, kdo nebo co to je HQ ADMIN? Že mi zaarchívoval moje rozdělané keše. Pravda, rozdělané několik let
robot
Publikováno 14 prosinec 2017 - 7:36
Co vím, je potřeba rozdělané listingy čas od času "upravit".
Toto už se mi jednou stalo s jedním rozdělaným listingem. "Čistí" si tak databázi.
Na druhou stranu moc by je nestálo zeptat se nejdříve, jestli o to člověk nestojí.
Publikováno 14 prosinec 2017 - 7:51
Na druhou stranu moc by je nestálo zeptat se nejdříve, jestli o to člověk nestojí.
Publikováno 14 prosinec 2017 - 8:10
Občas to dělali naši RW ručně. Rozdělaný listing dělá kolizi jako každý jiný. Tedy nedělá, ale zobrazí se a RW musí rozhodnout, jestli nový pustí, nebo ne. Když pustí, zablokuje to tomu staršímu.
Byla ale možnost napsat žádost o odarchivaci. Robotovi asi nenapíšeš, ale možná by mohl i náš RW, pokud to hodláš dodělat a v blízké době publikovat.
Ale na svůj listing se dostaneš i po archivaci, i když nebyl publikován, ne? Alespoň mě se to teď povedlo. Tak si to zkopíruj do nového a přijdeš jen o kód, měl jsi nějaký unikátní?
Publikováno 14 prosinec 2017 - 9:26
Publikováno 14 prosinec 2017 - 9:26
Ano, to je důležitá vlastnost, že i nepublikovaný listing se účastní testu na kolize. Poslední dobou začínám tvorbu keše zásadně tak (a navádím k tomu i kamarády), že vytvořím listing pouze se všemi fyzickými waypointy včetně finálního a pošlu GC kód reviewerovi se slušným dotazem na kolize a pokračuju až po pozitivní odpovědi. Před pár týdny to kamarád zanedbal, prý psal reviewerovi třikrát, nicméně to potvrzení nedostal. A při publikaci se zjistilo, že je v kolizi s finálkou jedné mysterky.
Je určitě rozumné nepublikované neaktivní listingy posílat automaticky do archivu, aby to reviewerům nepřidávalo práce. Už tak mám pocit, že jsou přetížení.
SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
Publikováno 14 prosinec 2017 - 10:45
Jseš si jistý? Máš představu, kolik těch starých rozdělaných listingů je? Myslíš si opravdu, že by je "to moc nestálo", kdyby se na každou takovou keš extra zeptali jejího ownera? Kdyby to byly jednotky nebo i desítky, tak by nejspíš neměli důvod je promazávat. Smysl roky rozpracovaného listingu mi uniká, takový klidně může "sedět" doma v html souboru.
Přesně tak. Jen pro představu, dnes jsem měl v mailu 80 těchto archivačních logů. A to jsou jen keše, které jsem s ownery řešil, raději se ani nedomýšlím kolik keší je těch, které se až ke mě ani nedostaly. A samozřejmě se toto množství týká jen "mých" dvou krajů.
Automat to kontroluje jednou týdně a ta rozhodná doba je dnes 10 mesíců (bývalo 12, což teda má taky podíl na tom větším množství právě nyní).
Pro předchozí dotaz od Trhace: HQ znamená HeadQuarters - Ústředí. My si zvykli říkat Groundspeak, ale oni sami už dávno používají právě Geocaching HQ. Schválně si zkuste zadat adresu www.groundspeak.com.
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů