Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#7141 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2018 - 8:03

Tvl, jsi mimo. Jak bys to zalogoval, když na vypočtených souřadnicích byla stage? A v ní teprve odkaz na finálku? V roce 2014 owner udělal z této stage finálku a ta původní, stovky metrů daleko, byla kýmsi "obnovena" a celou tu dobu logována, aniž by na ni byl jakýkoli odkaz. Fakt je to náhodou? Jak se člověk k těm souřadnicím dostane, když je ani nemůže vyluštit, bez návštěvy stage , kde ty indicie už tři roky nejsou?

Nevím, jak daleko ta původní finálka byla, ale občas se mi stává, že mám naplánovaný výlet, odlovím stage, kde pak finálka je zpátky po trase, nebo směrem, kam zrovna nejdeme, takže není čas (a nálada) se vracet. Po výletě si zpracuji poznámky a "zapíšu" poznatky - v tomto případě bych si zapsal souřadnice finálky. Když se pak do místa dostanu, jedu už rovnou na finálku. Sice se mi párkrát stalo, že už tam ta finálka nebyla, ale už jsem takto odlovil dost kešek. Klidně několik let po nálezu poslední stage. Takže bych úplně všechny neházel do jednoho pytle. Může se jednat i o pár lidí, kteří si jen pořádně nepřečetli listing a zmínku o změně. Přiznám se, že tohle se mi občas stalo, když jsem jel náhodou kolem nějakého uloženého finálního WP, že jsem hledal na místě finálky a pak jsem se chytal za hlavu, že jsem si měl přečíst listing :-). I když je pravděpodobné, že dost velká část z těch zalogovaných není tento případ...

No vidis, ja bych to treba zalogoval. Mam vylustene kese i vice nez 3 roky (ted jsem koukal a rekord vylustene, zive a neodlovene kese je skoro 5 let) a jeste jsem je neodlovil (a uz asi neodlovim).

Tzn. Pokud bych na ni sel a nasel tam krabicku s logama, tak bych se o ni zalogoval a vubec bych netusil, ze se to dneska lusti jinak a krabicka je jinde.

Naposledy loni takto mám odlovenou kešku, kterou jsem začal lovit víc jak o 9 let předtím, jen jsem ji na místě tenkrát nenašel.

A podobných mám v šuplíku docela hodně :-(

• 5

#7142 doodle_cz

doodle_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 71 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2018 - 8:40

Nevím, jak daleko ta původní finálka byla, ale občas se mi stává, že mám naplánovaný výlet, odlovím stage, kde pak finálka je zpátky po trase, nebo směrem, kam zrovna nejdeme, takže není čas (a nálada) se vracet. Po výletě si zpracuji poznámky a "zapíšu" poznatky - v tomto případě bych si zapsal souřadnice finálky. Když se pak do místa dostanu, jedu už rovnou na finálku. Sice se mi párkrát stalo, že už tam ta finálka nebyla, ale už jsem takto odlovil dost kešek. Klidně několik let po nálezu poslední stage. Takže bych úplně všechny neházel do jednoho pytle. Může se jednat i o pár lidí, kteří si jen pořádně nepřečetli listing a zmínku o změně. Přiznám se, že tohle se mi občas stalo, když jsem jel náhodou kolem nějakého uloženého finálního WP, že jsem hledal na místě finálky a pak jsem se chytal za hlavu, že jsem si měl přečíst listing :-). I když je pravděpodobné, že dost velká část z těch zalogovaných není tento případ...

Naposledy loni takto mám odlovenou kešku, kterou jsem začal lovit víc jak o 9 let předtím, jen jsem ji na místě tenkrát nenašel.

Jasne, muze se to stat. Ale kacer s cistym svedomim takovou anabazi nejspis popise v logu..

• 1

#7143 Aviatik

Aviatik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 435 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2018 - 8:41

Dovedu si představit, že ta původní finálovka byla daleko a cacherovi to třeba časově nevycházelo, protože chtěl jet domů vlakem nebo autobusem. Ale kolik takových bude? Tipoval bych to na několik málo jedinců.

Na druhou stranu také patřím k těm, kteří na některých cachích "pracují" dlouho, teď mám jednu mystery šílenost rozpracovanou už asi dva roky a už mám asi polovinu z cca 30 indicií. Dokonce jsem tak na jedné multině došel do poloviny, nenašel stage, o rok později jsem se vrátil, našel poslední stage z těch, co jsem našel posledně a při logování se dozvěděl, že owner mezitím tu stage zrušil, protože se pořád ztrácela ...

• 0
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#7144 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2018 - 8:50

Nejhorší je, že to opovržení, jaké tady bylo navrhováno, na takové lidi neplatí. Oni jsou přesvědčeni, že jsou v právu a že jejich oponenti jsou otravní mravokárci, co jim kazí hru.

Není to tak úplně pravda. Ono ani tomu Hansmattovi to není úplně jedno, i když dělá ramena. V létě „oblažil“ návštěvou jedno mé wigo. Já měl zrovna volno a tak jsem nelenil a učinil jsem okamžitě opatření (ač nejsem velký příznivec těchto akcí, pro Hansmatta jsem se obětoval :)). Hansmatt na to kupodivu reagoval WN, ve které mi dal najevo, co si o mě myslí (nic nového pod sluncem to ovšem nebylo). Ten WN sice druhý den smazal, ale já jsem si udělal kopii. Kdo máte zájem, můžete se podívat na konec listingu keše, je to bod č. 5 oddílu „Odpovědna, poradna, tipy a triky“: https://coord.info/GC62538

Kdyby mu to bylo úplně jedno, tak se po odlovu toho wiga už k tomu nevrací. Ale on se k ní evidentně vrátil, případně (což je pravděpodobnější) si ji dal na watchlist, protože nejspíš očekával nějakou reakci. Nevím, jestli tak učinil jenom u tohoto mého wiga, nebo jestli to tak dělá u všech keší, to samozřejmě netuším. Ale je to důkaz, že reakce ownerů ho minimálně zajímají.

A další drobný „důkaz“ toho, že to ne všem podvodníkům je jedno, jsou koneckonců i jejich neustálé pokusy se (i tady na fóru) obhajovat, případně osočovat ownery, kteří se proti takovému jednání ohrazují. Všem to opravdu úplně jedno není, dle mého názoru.

• 8
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#7145 None

None

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 288 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2018 - 9:30

Přiznám se, že jsem docela bordelář a neustále jsem ztrácel rozpracované luštění a tak pro mne byl dar z nebes, uložení vyluštěných souřadnic. Na druhou stranu, v mých cca 200 vyluštěných mysterkách nemám už nejmenší tušení, jak jsem k těm souřadnicím přišel. Zrovna včera se tady ve vlákně povídalo o keši skořápky. Taky jí mám vyluštěnou, tedy byl jsem na té správné stage, ale kdy??  Ale trochu odbočuju. V podstatě na každém větším eventu se diskutují kešky a jejich umístění, já to zažil na posledních terezínských hrách. Tam parta borců aktualizovala své seznamy keší zcela veřejně. Proč to říkám. Nejsem přesvědčenej o tom, že se mezi námi nachází hráč, který ani jednou nevyužil nějakou nápovědu, pomoc ..... Ale to je myslím vpořádku, nic není černobílé. Dokonce nemám problém ani s týmovou prácí, kde jeden vyluští, druhej odveze a třetí najde, tady se alespoň všichni zůčastnili. Naprosto zásadní ale je, držet logbook v ruce. Pokud mi ho někdo pošle dolů ze stromu na T5, tak tady očůrávám pouze sebe. Trochu horší, ale nikdo to tady nezmiňuje, jsou týmové odlovy, kde jeden loví tam a druhý tam. Tady už jasně jednotliví kačeři na spoustě zalogovaných keší nebyli. Ještě větší problém mám s těmi lovci, kteří ty souřaďky na finálkové servery dávají, to už jsou podle mě zmrdi. Parazitování na cizí práci fakt není to pravé. Akorát nevím, kam zařadit takový ty "mantinely", kteří hodí kámen na LL krabičku a udělají do ní díru, nezašroubujou víčko u PETky, odnesou už v pořadí desátou tužku, nemůžou najít krabičku a tak dají svou .... Zatím to vše řeším tak, že opravuju, vyměňuju, měním souřadnice a jednoho krásného dne až ten pohár přeteče?? Uvidíme. 

• 3

#7146 Paha Ahma

Paha Ahma

Zlej rosomák

• Members
  • PipPipPip
  • 254 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2018 - 9:47

Hmm, to je docela škoda. I když nevím, proč ji archivovali... Do logu nevidím.

Stále si říkám, že by chtělo proti těmto nešvarům bojovat trochu více, jen kde na to vzít čas :-(

Něco chystám s kámošem u nás v Nymburce ;-)

• 0

Hyvä ahma - huono ahma. Ainoa hyvä ahma on pahaa.

#7147 Paha Ahma

Paha Ahma

Zlej rosomák

• Members
  • PipPipPip
  • 254 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2018 - 9:51

Přesuny bohužel moc nepomáhají, resp. pomáhají pouze dočasně. Vždy se časem najde nějaký další *** který to na server(y) nahraje v tom novém umístění. Jedině na to upozornit, ať je jasné, kdo na ty servery nahrává obsah a kdo loví podle toho. Škoda, že ty nicky kačerů zalogovaných do té nesprávné keše, nejsou veřejně k dispozici. Na druhé straně, většina z nich asi nepřekvapí. A části z nich by se to asi stejně nijak nedotklo.

Jen malý příklad z diskuze, HANSMATT alias Janus.

attachicon.gifdiskuze.png

To je neskutečný. Tak zmetek je OWNER. Bez nás ounerů byste vy blbečci neměli ty své usoplené bodíčky. Tak se těšte, Bratrstvo kočičí pracky!

• 14

Hyvä ahma - huono ahma. Ainoa hyvä ahma on pahaa.

#7148 Aviatik

Aviatik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 435 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2018 - 9:54

Není to tak úplně pravda. Ono ani tomu Hansmattovi to není úplně jedno, i když dělá ramena. V létě „oblažil“ návštěvou jedno mé wigo. Já měl zrovna volno a tak jsem nelenil a učinil jsem okamžitě opatření (ač nejsem velký příznivec těchto akcí, pro Hansmatta jsem se obětoval :)). Hansmatt na to kupodivu reagoval WN, ve které mi dal najevo, co si o mě myslí (nic nového pod sluncem to ovšem nebylo). Ten WN sice druhý den smazal, ale já jsem si udělal kopii. Kdo máte zájem, můžete se podívat na konec listingu keše, je to bod č. 5 oddílu „Odpovědna, poradna, tipy a triky“: https://coord.info/GC62538

Kdyby mu to bylo úplně jedno, tak se po odlovu toho wiga už k tomu nevrací. Ale on se k ní evidentně vrátil, případně (což je pravděpodobnější) si ji dal na watchlist, protože nejspíš očekával nějakou reakci. Nevím, jestli tak učinil jenom u tohoto mého wiga, nebo jestli to tak dělá u všech keší, to samozřejmě netuším. Ale je to důkaz, že reakce ownerů ho minimálně zajímají.

A další drobný „důkaz“ toho, že to ne všem podvodníkům je jedno, jsou koneckonců i jejich neustálé pokusy se (i tady na fóru) obhajovat, případně osočovat ownery, kteří se proti takovému jednání ohrazují. Všem to opravdu úplně jedno není, dle mého názoru.

Ano, trochu jsem zapomněl na takové, co svoje odpůrce - jedno, jestli jsou v právu nebo ne - považují za nepřítele, kterého je nutné umlčet.

• 0

#7149 Aviatik

Aviatik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 435 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2018 - 9:59

Ale trochu odbočuju. V podstatě na každém větším eventu se diskutují kešky a jejich umístění, já to zažil na posledních terezínských hrách. Tam parta borců aktualizovala své seznamy keší zcela veřejně.

Také mne kdysi nepříjemně překvapilo, když jsem na eventu viděl, jak si několik cacherů mezi sebou vyměňuje finálové souřadnice zapsané v notýscích. Byli to přitom lidé, do kterých bych to neřekl, žádní bodohoniči ale v podstatě pohodoví cacheři - výletníci. Ta neschopnost připustit si, že na tohle nemám mne zamrzela. (Ne, že by mne nemrzely houfy modrých otazníků, u kterých nemám ani ponětí, co s tím, zvlášť když jsou v opravdu pěkných místech v přírodě. Tu a tam se nechám nakopnout od ownera, kterého znám, ale to také v logu přiznám.)

• 1

#7150 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2018 - 11:47

Přesuny bohužel moc nepomáhají, resp. pomáhají pouze dočasně. Vždy se časem najde nějaký další *** který to na server(y) nahraje v tom novém umístění. Jedině na to upozornit, ať je jasné, kdo na ty servery nahrává obsah a kdo loví podle toho. Škoda, že ty nicky kačerů zalogovaných do té nesprávné keše, nejsou veřejně k dispozici. Na druhé straně, většina z nich asi nepřekvapí. A části z nich by se to asi stejně nijak nedotklo.

Jen malý příklad z diskuze, HANSMATT alias Janus.

attachicon.gifdiskuze.png

HANSMATT je případ sám pro sebe, kterého nepřesvědčíte o ničem. Má svou pravdu. Ale u tohoto příspěvku mě zaráží ještě další věc. Je potřeba si kvůli němu zakládat nový nick, když tu dotyčný již nějaký ten pátek je? To se bojíte napsat názor pod svým nickem. Nebo o co jde? 

• 0

#7151 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2018 - 11:49

Tři roky...já mám některé vyluštěné a neodlovené třeba osm let, a to někdy i rozdělané multiny. Takových jsou desítky, a akorát koukám, jak se mi co týden něco z toho archivuje. Třeba bez varování. Tolik ztracených hodin a dnů práce. No není to k...

Pak se divíte, že se každému nechce ty magořiny luštit.

Tohle chápu, ale moc nechápu to, že někdo má léta odloveno a loguje až třeba teď.

• 0

#7152 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2018 - 12:00

Tak pár takových znám. Jeden z nich dokonce přes 3. Přitom na ně určitě chodí :-). Min. na eventy. Logy píše vždy, když je na to "měsíc" :-).

A já osobně jsem měl taky občas skluz s logováním i pár měsíců. Teď zrovna taky, ale to je kvůli tomu, že nemám PM a čekám, až zase budu mít...

• 0

#7153 berda

berda

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 327 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2018 - 15:31

No, přidám později fotku logbooku, ale tihle tedy "měli vyluštěno z dřívějška":

11.01.15 spadi
11.01.15 X-JAM
11.01.15 Zrha
23.01.15 následuje autorovo podivení nad předchozími třemi odlovy...
01.06.15 vlkan
01.06.15 danhill81
19.07.15 antino
28.10.15 jindrap
29.10.15 SikoCZ
13.11.15 hamusa
17.11.15 ovcakovi
17.11.15 balerinka
28.12.15 VTIP
08.03.16 HaficiNB
12.03.16 Amamara
12.03.16 Fiobaba
12.03.16 Monty&Miru
03.04.16 strakjan
04.07.16 lapag
04.07.16 mirdaz
04.07.16 liskonol
13.08.16 stanleypaulGC
13.08.16 Hubert008
13.08.16 n6120c
13.08.16 jankaCJ
13.08.16 nocka
20.01.17 Pitrisek66
20.01.17 Charlie & andilek
03.06.17 akiba44
09.06.17 tzaruba
08.07.17 pompav
08.07.17 geocaccia
14.07.17 slimin
28.07.17 pavouk.sarik
07.08.17 lufiluk

omyly po publikaci jiné mysterky (zalogovali se do téhle falešné při hledání jiné):
16.10.17 jynx-t
29.10.17 redymount
29.10.17 Kožich

Přiložené miniatury

• IMG_20180103_144747.jpg
  • IMG_20180103_144742.jpg
  • IMG_20180103_144732.jpg

Tento příspěvek byl upraven od berda: 03 leden 2018 - 15:42

• 2
Berda

#7154 Y&MD

Y&MD

Advanced Rejpal

• Members
  • PipPipPip
  • 482 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2018 - 18:51

14.07.17 slimin

Obvinit někoho jen tak z podvodu je dost jednoduché, ale vysvětlení může být i jiné. Konkrétně slimin 14.7. logoval do keše správné, tedy do té na správných finálních souřadnicích. To razítko na logbooku na tvé fotce je ze září což má doloženo fotkou s tímhle datumem (na požádání pošlu). Na tom místě hledal samozřejmě jinou keš, na které dal STF a protože ma chorobnou potřebu orazítkovat jakýkoliv logbook, tak ho dal i do téhle.

[Není registrován na tomhle webu, tak mě požádal, abych to tu za něj napsal.]

• 5

#7155 berda

berda

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 327 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2018 - 19:26

Obvinit někoho jen tak z podvodu je dost jednoduché, ale vysvětlení může být i jiné. Konkrétně slimin 14.7. logoval do keše správné, tedy do té na správných finálních souřadnicích. To razítko na logbooku na tvé fotce je ze září což má doloženo fotkou s tímhle datumem (na požádání pošlu). Na tom místě hledal samozřejmě jinou keš, na které dal STF a protože ma chorobnou potřebu orazítkovat jakýkoliv logbook, tak ho dal i do téhle.

[Není registrován na tomhle webu, tak mě požádal, abych to tu za něj napsal.]

Jj, omlouvám se, padá do druhé kategorie. Neměl u razítka datum a přehlédl jsem jej v té druhé mysterce. Předpokládám, že podobně se vysvětlí i ostatní záznamy... ;)
  • 0
Berda

#7156 Lukas&Verca

Lukas&Verca

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 151 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2018 - 20:01

Člověk by řekl, že takhle známé firmě nebudeme muset vysvětlovat smazání jeho neoprávněného logu:
https://coord.info/GLTW96JJ

• 0

#7157 kalubr

kalubr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 648 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2018 - 20:20

Přijeďte v sobotu do Jihlavy, tam mu to můžete říct osobně. Jestli tam bude.
  • 0

#7158 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2018 - 20:32

11.01.15 spadi
11.01.15 X-JAM
11.01.15 Zrha
23.01.15 následuje autorovo podivení nad předchozími třemi odlovy...
01.06.15 vlkan
01.06.15 danhill81
19.07.15 antino
28.10.15 jindrap
29.10.15 SikoCZ
13.11.15 hamusa
17.11.15 ovcakovi
17.11.15 balerinka
28.12.15 VTIP
08.03.16 HaficiNB
12.03.16 Amamara
12.03.16 Fiobaba
12.03.16 Monty&Miru
03.04.16 strakjan
04.07.16 lapag
04.07.16 mirdaz
04.07.16 liskonol
13.08.16 stanleypaulGC
13.08.16 Hubert008
13.08.16 n6120c
13.08.16 jankaCJ
13.08.16 nocka
20.01.17 Pitrisek66
20.01.17 Charlie & andilek
03.06.17 akiba44
09.06.17 tzaruba
08.07.17 pompav
08.07.17 geocaccia
14.07.17 slimin
28.07.17 pavouk.sarik
07.08.17 lufiluk

omyly po publikaci jiné mysterky (zalogovali se do téhle falešné při hledání jiné):
16.10.17 jynx-t
29.10.17 redymount
29.10.17 Kožich

Jestli jsi dobře četl můj příspěvek, bylo tam to, že někteří mohou logovat v dobré víře, že nemusí být všichni podvodníci.  To neznamená, že všichni logující měli poctivě vyluštěno z dřívějška, myslím si dokonce opak, jen se mi nelíbí obviňování šmahem všech, i když vysvětlení může být i jiné.

• 1

#7159 Canoppy1

Canoppy1

Canoppy

• Members
  • PipPipPip
  • 273 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2018 - 20:46

Sice to jako owneri asi nevyuzijeme. U nasich kesi je lusteni jednoduchy (spise aby si kaceri precetli listing kdyz uz jsme se s nim psali  :)  ) a asi i v budoucnu moc nepritvrdime. Spise se snazime delat pekne finalky, kdo nektere odlovil tak vi. Ale premyslel jsem jake jsou moznosti ochrany proti finalkarum. Napadaji me asi jen 3 a to je ta prvni stejne finalkarema podchytitelna.

1. zamek kdy kod je z indici ale nelze jej zpetne spocitat ze souradnic - ale staci sdilet i kod, leda jej obcas menit ale to by otravovalo ostatni kacery, ze musi zkouset nekolik variant.

Naivo.  :)  Přijdou finálkáři bez znalosti kódu (a pozor - na některých finálkářských serverech jsou souřadnice finálek i s číslem kódu zámku) a když na místě zjistí, že se do keše kvůli zámku nedostanou, jednoduše si násilně otevřou keš pajcrem (vlastní zkušenost). 

Tento příspěvek byl upraven od Canoppy1: 03 leden 2018 - 20:47

• 0

#7160 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2018 - 20:55

Člověk by řekl, že takhle známé firmě nebudeme muset vysvětlovat smazání jeho neoprávněného logu:
https://coord.info/GLTW96JJ

Pokud log není podle pravidel, osobně bych se s touhle ostudou GC vůbec nebavil a log smazal. Vysvětlovat by měl poté on vám, co ho k tomu vedlo a ne aby jste vysvětlovali vy něco jemu.

• 11

9 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 9 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama