Samozřejmě nevím jak to doopravdy Sven Gumby myslel, ale tak nějak se mi vkrádá na mysl, že je elita a "elita". A třeba ten pohádkář určitě mezi "elitu" patří.
Geodepresivní koutek III
Publikováno 11 leden 2018 - 21:06
Nebude elitou náhodou ten, kdo ty mysterky opravdu vyluštil? To, co dělají finálkaři, dokáže každý blbeček.
Ten, kdo mysterky opravdu luští, je autistický nerd, který vůbec neví, o čem je opravdový život. A mysterkama si jejich autoři vybíjejí své mindráky a mysterky nemají s původní myšlenkou geocachingu nic společného.
A ano, opět a zase si ověřuji platnost pravidla číslo jánevímkolik: Ironie bude vždycky nepochopena.
Co myslíte, kolika lidem budou imponovat teze typu: Finálkaření je podvod, Kdo podvádí ochuzuje sám sebe, Raději poctivě vyluštit a užít si krásnou mysterku a kolika: Souřadnice se dají zjistit, Vyčistit mapu, Matrix za den, Mám všechny legendárni 5/5 a splněné všechny čelindže v lese.
Nebo ještě jinak. Mluví se o sociálních bublinách. Zkuste porovnat, kdo má tu bublinu větší.
A fakt to neznamená, že s finálkařením souhlasím, že jim závidím body nebo že je obdivuji. Fakt ne.
Tento příspěvek byl upraven od Sven Gumby: 11 leden 2018 - 21:17
Publikováno 11 leden 2018 - 21:33
A od kdy se mají naše životy řídit velikostí sociálních bublin?
Publikováno 11 leden 2018 - 22:17
Nemám ambice tvořit návody na život, pouze zde dávám svůj pohled na realitu.
Tady se můžeme navzájem ubezpečovat, že normální je nepodvádět, kdo vraždí, ten i krade a skončí jako lhář a podobně, ale je to jen takové vzájemné poplácávání se po ramenou. Praktický dopad je mizivý.
Holt depresivní koutek.
Edit: Jo,. a co jsem vlastně chtěl napsat k elitám. Můžu se považovat za elitu, protože mám ty správné názory (Normální je nepodvádět, Kdo podvádí, ochuzuje sám sebe, Počet nálezů nic neznamená...), ale pokud mě za elitu neberou jiní, budu poněkud legrační.
Tento příspěvek byl upraven od Sven Gumby: 11 leden 2018 - 22:29
Publikováno 11 leden 2018 - 22:30
Leda, že by mne O2 přesměrovalo někam do tramtárie. Divný je ale to, že to dělaj jen některý stránky... A ačkoliv mi google.com dole napíše Czechia, mam ho jen v AJ.
A v nastavení Chrome máš uvedené které jazyky pro zobrazování stránek ? A v jakém pořadí ? Slušné weby se totiž podle toho řídí a když požadovaný jazyk neznají, tak se přepnou na nějaký podle nich defaultní.
Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!
Publikováno 11 leden 2018 - 23:12
Přesně tak. Pokud nepotřebuješ nic extra sofistikovaného a stačí ti běžně nastavené php a databáze, lze opravdu hosting pořídit za pár desítek korun na měsíc. Ale musí někdo věnovat čas tomu, aby to naprogramoval. To je v těchto případech největší investice. Stejně je zvláštní, že někdo věnuje spoustu času, aby jiným kazil hru.
Shodou nahod ti muzu odpovedet zasvecene, protoze jeden takovy server jsem programoval. Ovsem nez me ukamenujete, musim na svou obhajobu rict, ze ho pouzivam soukromne - je to (asi) neco jako GeoGet, jenze onlajn, tedy dostupne kdykoliv si vzpomenu, muzu si tam delat poznamku k rozdelanym mysterkam atd. Imho k nezaplaceni.
Kazdopadne k veci - hostingy jsou levne, ale byvaji technologicky limitovane, takze mam dedikovany server a stoji to par stovek za rok, vic i prochlastam na Pivnich Akademiich (a ze chodim zridka), domeny jsou stabilne pod 200,- za CZ a EU byva obcas i zadarmo a nebo kolem 100,- za rok. No a cely figl s programovanim - na webu se daji najit hotove frameworky se zabezpecenim a prihlasovanim a ten zbytek se da dopsat po vecerech za min nez mesic (zalezi na tom, jak si das zalezet na DB navrhu a jake tam mas featury navic).
Takze to dost mozna provozovatel plati jenom za to, ze ma diky tomu plnou databazi cizich souradnic a pro dobrej pocit, ze podvodnici se nad jeho webem ukaji a vam z toho stoupa tlak .
Publikováno 11 leden 2018 - 23:25
BTW, nechci bonzovat, ale existuje super vecicka, ktere se rika whois a ta vam rekne leccos k existujici domene. Daji se najit i online verze, napr. tady:
Publikováno 12 leden 2018 - 0:13
a k čemu ti to je ?
K nicemu. Ale nekdo se tu ptal, kdo to financuje, tak jsem mu to zjistil. Dalsi krok zvidaveho zvedavce by mohl byt nahlednuti do Aresu, nebo jeho polskeho ekvivalentu.
A celkove je to asi k tomu, k cemu je fnukani nad podvodniky na geodepresivnim koutku.
Publikováno 12 leden 2018 - 0:22
K nicemu. Ale nekdo se tu ptal, kdo to financuje, tak jsem mu to zjistil. Dalsi krok zvidaveho zvedavce by mohl byt nahlednuti do Aresu, nebo jeho polskeho ekvivalentu.
A celkove je to asi k tomu, k cemu je fnukani nad podvodniky na geodepresivnim koutku.
některé české domény vlastní Maxipes Fík, bytem v Beverly Hills 90210...
Rumunská anabáze 2009, Eurocaching Tour 2010, Eurocaching Tour 2011, Balt Cache Tour 2011, Oslo Cache Tour 2011, Balkan Caching Tour 2012, Euro Caching Tour 2013, Balkan Caching Tour 2014, Euro Caching Tour 2015, Hajastán 2016, Sakartvelo 2017, Azərbaycan 2018, Transilvania GeoQuest 10 (Alba Iulia 2018), Balt Cache Tour 2019, Expedice Nový Bor 2020, Go East! 2020, Dobytí jižního pólu 2020, Expedice Ísland 2021, Go East 2022, Go West 2022
Publikováno 12 leden 2018 - 8:52
Finálkové servery jsou pro jelita. Elita si souřadnice zjistí a předá jinak.
Ten, kdo mysterky opravdu luští, je autistický nerd, který vůbec neví, o čem je opravdový život. A mysterkama si jejich autoři vybíjejí své mindráky a mysterky nemají s původní myšlenkou geocachingu nic společného.
A ano, opět a zase si ověřuji platnost pravidla číslo jánevímkolik: Ironie bude vždycky nepochopena.
Co myslíte, kolika lidem budou imponovat teze typu: Finálkaření je podvod, Kdo podvádí ochuzuje sám sebe, Raději poctivě vyluštit a užít si krásnou mysterku a kolika: Souřadnice se dají zjistit, Vyčistit mapu, Matrix za den, Mám všechny legendárni 5/5 a splněné všechny čelindže v lese.
Nebo ještě jinak. Mluví se o sociálních bublinách. Zkuste porovnat, kdo má tu bublinu větší.
A fakt to neznamená, že s finálkařením souhlasím, že jim závidím body nebo že je obdivuji. Fakt ne.
Podle tvého vyjádření jsem přestože mám rodinu, žiju normální život a geokešingu kvůli tomu věnuji čím dál méně času, asi autistický nic. Děkuji za otevření očí...
Problém s ironií je, že se musí umět používat. V mluveném projevu většinou závisí na tom, jak je pronesena. Tady na tom, v jakém kontextu je pronesena. U tvých příspěvků si často nejsem jistý, jestli to myslíš vážně, či ironicky :-(Přiznám se, že se mi, že je to takto napsané, protože spousta lidí to může pochopit právě bez ironie).
Mluv za sebe, já jim nic nezávidím. U mne vzbuzují spíš lítost, protože ochuzují sami sebe. Pak si ale řeknu, že když mají potřebu očůrávat geocaching, tak asi budou takoví i jinde, a že je dobře, že to vím. A už mi jich líto není, pak jsou jen k smíchu.
Nebude elitou náhodou ten, kdo ty mysterky opravdu vyluštil? To, co dělají finálkaři, dokáže každý blbeček.
Bohužel rozdíl mezi elitami a "elitami" je dnes patrný všude. A to je velká škoda. Dnešní společnost je orientovaná na spotřebu, čím víc, tím líp. Účel světí prostředky. A to je špatně.
Měli bychom si i v normálním životě vážit lidí, co něco poctivě dokázali, i když to nebylo něco velkého. Přeneseně v geokešingu si vážím daleko více člověka, který má stovky nálezů ročně, ale poctivě nalezených, vypočtených a projitých a nejvíce autorů keší, kteří zakládají pěkné jednotlivé kešky ne série za hodně bodů.
Protože jak mám vysvětlovat klukům, že se nemluví sprostě, když "elity" sprostě mluví, lžou, pomlouvají a to samé je u geokešingu... Jak mám vysvětlovat, že někdo najde tolik kešek, když to ani nelze fyzicky zvládnout?
Bohužel změnit se to dá leda výchovou a hlásáním toho, že je něco špatně. Takže je dobré se ozývat. Případně zkusit s tím bojovat.
Publikováno 12 leden 2018 - 10:10
Ono je rozdíl mezi "bojovat" a "kecat o tom" tady na fóru. Tak tohle nebyla ironie. Sám za sebe musím říci, že po těch pár letech co se geokešingu věnuji, jsem se taky trochu vyprofiloval. Nevadí mi traily. Dokonce si troufnu říct, že jejich ownery obdivuju, že jsou ochotní věnovat komunitě tolik peněz a času a přitom jsou zrovna tady na pranýři, jako nějaká spodina. To jenom místní (teď bez urážky žvanilové)se rozhodli, že je to špatné. Nic takového ale v ofiko pravidlech od GS není. Sice nerad, ale smířím se s rodinnými nebo skupinovými nicky. Jejich existence mi přide absurdní a nemá žádnou oporu v pravidlech. Ale jak jsem psal, nevadí mi, protože se to mě samotného nedotýká a hlavně nemohu s tím nic udělat. Tedy nevadí mi ani ten JONEA, on si žije ve svém světě a nikomu jinému neškodí. Dokonce když nenašel jednu mou keš (1,5/2) slušně mi napsal jestli si jí může zalogovat. Beru to prostě tak, že je tu skupina a né malá, která si to nastavila jinak. Jinými slovy tak nějak "skousnu" existenci i těch finálkářů, protože je to fenomén a krom toho nemohu s tí nic moc dělat. I když :-), dělám co jde. Většina mých wigo her už neobsahuje finálku a pokud ano, je v terénu víc jak 3,5. Protože se snažím aby byly moje krabičky hezké, začal jsem v poslední době dělat (fyzické) indicie na nerezový plech, který je gravírovaný laserem. Pokud jsou tam souřadnice, mají vžy kompenzaci v listingu a tím pádem mohu dělat korekce, aniž bych pracně neměnil indicie. Log o případném přesunu finálky důsledně mažu. A teď to co mi fakt VADÍ tedy spíš se....re. Lidi, co se rozplývají nad tím, jak je keška pěkná a hned daj souřadnice na finálkový server. Ale ze všeho nejvíc mě vadí ty lidi, kteří si bod napíšou, ale keš poškodí, pohodí ji pod skálu, protože nahoru už podruhé nepolezou. Nebo taky jen ze srandy vezmou jehlu a udělají do víčka PETky malinkou dírku ........
Pomohla by výchova, ale !!! Klika je, že mí kluci už jsou otcové, protože fakt nevím, jestli bych měl sílu učit je že "se slušností nejdál dojdeš a že se nekrade ....", když v každé příručce úspěšného člověka se píše něco jiného. Co si pamatuju, tak jeden známej pán, jmenoval se Havel, říkal "když se ti zákony nelíbí, tak je nedodržuj" a říkej tomu občanská neposlušnost.
Publikováno 12 leden 2018 - 11:11
Pomohla by výchova, ale !!! Klika je, že mí kluci už jsou otcové, protože fakt nevím, jestli bych měl sílu učit je že "se slušností nejdál dojdeš a že se nekrade ....", když v každé příručce úspěšného člověka se píše něco jiného. Co si pamatuju, tak jeden známej pán, jmenoval se Havel, říkal "když se ti zákony nelíbí, tak je nedodržuj" a říkej tomu občanská neposlušnost.
Ale ono tohle porad plati. Nekdy to tak sice nevypada, zejmena z kratkodobyho pohledu, ale dlouhodobe to tak je. Nerikam ze uplne vzdy bez vyjimky, ale preci jen ty Bozi mlyny tak trochu fungujou a leckoho nakonec semelou. Koukni na Krejcire, na Janouska, na Mrazka, Ratha atd. Na nekoho uz se voda uvarila. Na nekoho se teprve vari. Nekteri samozrejme uniknou. Ale ze by to vubec nefungovalo se rozhodne rict neda.
No a on ani ten Havel to nerikal uplne takhle. Existuji nesmyslne zakony a tam je zcela na miste nejen je nedodrzovat, ale dokonce je sabotovat a neni to obcanska neposlusnost, ale spis obcanska povinnost. Problem je samozrejme v tom, co si kdo do tehle kategorie zakonu zaradi. To je zcela invividualni a samozrejme se najdou lidi co to pouzivaji globalne, na vsechno co se jim nehodi do kramu. Princip je ale ze by se to melo implementovat jen tam, kde pravidla skutecne jsou za hranici prava, zdraveho rozumu a lidske dustojnosti. Existuji totiz dve kategorie - pravo a zakon. V idealnim pripade je to totez. Ve skutecnosti se to bohuzel vice ci mene rozchazi. V momente kdy se to rozchazi, je zle a zacina byt regulerni otazka zda se ridit pravem, nebo zakonem. Chce to umet byt nad veci a rozlisit objektivne co se mi sice nelibi, ale je pravne v poradku, a co i kdyz se mi treba osobne hodi, tak ale pravne v poradku neni. Bez toho aby clovek dokazal odfiltrovat vlastni zajmy a podival se na to nezaujate se to posuzovat neda.
No a pak dojdes treba k takovejm vecem, jako jsou kvoty na uprchliky. Zakon je ze je mame brat jak Brusel poruci. Pravo je ze se mame sami rozhodnout zda a koho chceme, stejne jako si rozhoduju kdo bude bydlet v mem dome a ne ze mi OPBH prideli uredne najemnika ktereho nechci. Tohle je presne misto kde je treba se vzeprit zakonu. Nebo treba ja osobne jsem jako naprosto protipravni kdysi vyhodnotil scitani lidu. Uz byly dve, obe jsem odsabotoval a jsem na to hrdy. Povinnost hlasit nekomu osobni udaje do kterych mu nic neni jsem povazoval za takovy zasah do osobnostnich prav, ze jsem risknul i tu silenou pokutu a i kdyz dalo praci se tomu vyhnout a nemit z toho pruser, udelal jsem to. Kdyby tohle udelali vsichni, tak vickrat zadny scitani nebude. Usetrilo by se par miliard, data by se misto toho vytahly z databazi ktere stat stejne ma a ty dalsi ktere nema, tak do tech mu stejne nic neni a vubec nic by se nestalo. Veci ktere nemaji s pravem nic spolecneho a presto maji oporu v nejakem zakone najdes dost. S nekterymi se toho moc delat neda, s nekterymi da a je dobre se obcas necemu vzeprit. To ale neznamena ze ma bejt anarchie a ze se nema respektovat nic. Ostatne clovek ktery respektuje pravo v podstate ani zakony moc nepotrebuje, mel by v zakladnich vecech byt schopen fungovat i bez jejich existence.
Publikováno 12 leden 2018 - 11:15
Nebo taky jen ze srandy vezmou jehlu a udělají do víčka PETky malinkou dírku ........
Cože!!! To se taky děje?
Tak toho jsem si teda ještě nevšiml, nebo se to u nás na Ostravsku nevyskytuje.
Ale zaměřím se na to. A řešit se to dá nošením náhradních víček, kterých mi doma leží hromádka :-)
Publikováno 12 leden 2018 - 11:23
Ono je rozdíl mezi "bojovat" a "kecat o tom" tady na fóru. Tak tohle nebyla ironie. Sám za sebe musím říci, že po těch pár letech co se geokešingu věnuji, jsem se taky trochu vyprofiloval. Nevadí mi traily. Dokonce si troufnu říct, že jejich ownery obdivuju, že jsou ochotní věnovat komunitě tolik peněz a času a přitom jsou zrovna tady na pranýři, jako nějaká spodina. To jenom místní (teď bez urážky žvanilové)se rozhodli, že je to špatné. Nic takového ale v ofiko pravidlech od GS není. Sice nerad, ale smířím se s rodinnými nebo skupinovými nicky. Jejich existence mi přide absurdní a nemá žádnou oporu v pravidlech. Ale jak jsem psal, nevadí mi, protože se to mě samotného nedotýká a hlavně nemohu s tím nic udělat. Tedy nevadí mi ani ten JONEA, on si žije ve svém světě a nikomu jinému neškodí. Dokonce když nenašel jednu mou keš (1,5/2) slušně mi napsal jestli si jí může zalogovat. Beru to prostě tak, že je tu skupina a né malá, která si to nastavila jinak. Jinými slovy tak nějak "skousnu" existenci i těch finálkářů, protože je to fenomén a krom toho nemohu s tí nic moc dělat. I když :-), dělám co jde. Většina mých wigo her už neobsahuje finálku a pokud ano, je v terénu víc jak 3,5. Protože se snažím aby byly moje krabičky hezké, začal jsem v poslední době dělat (fyzické) indicie na nerezový plech, který je gravírovaný laserem. Pokud jsou tam souřadnice, mají vžy kompenzaci v listingu a tím pádem mohu dělat korekce, aniž bych pracně neměnil indicie. Log o případném přesunu finálky důsledně mažu. A teď to co mi fakt VADÍ tedy spíš se....re. Lidi, co se rozplývají nad tím, jak je keška pěkná a hned daj souřadnice na finálkový server. Ale ze všeho nejvíc mě vadí ty lidi, kteří si bod napíšou, ale keš poškodí, pohodí ji pod skálu, protože nahoru už podruhé nepolezou. Nebo taky jen ze srandy vezmou jehlu a udělají do víčka PETky malinkou dírku ........
Boj je i o tom ozvat se, že je to divné a že se ti to nelíbí.
Norma chování se vyvíjí podle zvyklostí podle toho, jak to cítí většina. Pokud většina časem bude chtít lovit podle finálek, bude se lovit podle finálek. Ale podle mě to tak není! Jen to někteří zviditelňují, protože jsou hodně vidět.
Stejně jako ty týmové nicky atp.
Samozřejmě tyhle věci nejsou tak důležité, jako, když mi někdo krabičku zničí. Ovšem nikdy nevíš, jestli to je opravdu úmyslně a jestli to opravdu udělal kačer. V tomhle ctím presumpci neviny. mohl to klidně být nějaký mudla nebo i třeba zvíře...
A k té občanské neposlušnosti - nevím přesně, kde jsi čerpal, ale není to tak, že občanská neposlušnost (tedy právo na odpor) je nástroj považovaný za legitimní v dobách útlaku? Nepřekrucuješ to trochu? Samozřejmě dnes máš taky právo na různé demonstrace, můžeš se vázat ke stromům jako ochránce, jenže ne svévolně porušovat zákony... Kromě toho občanská neposlušnost by neměla příliš zasahovat do cizích práv a zájmů. Nerespektování zákonů je co vím anarchie.
Publikováno 12 leden 2018 - 11:59
je to těžký, když lidi každý den v televizi vidí, že lhát, podvádět a krást je vlastně normální a ještě jsou ti hajzlové oslavováni, jak jsou šikovní a úspěšní
Rumunská anabáze 2009, Eurocaching Tour 2010, Eurocaching Tour 2011, Balt Cache Tour 2011, Oslo Cache Tour 2011, Balkan Caching Tour 2012, Euro Caching Tour 2013, Balkan Caching Tour 2014, Euro Caching Tour 2015, Hajastán 2016, Sakartvelo 2017, Azərbaycan 2018, Transilvania GeoQuest 10 (Alba Iulia 2018), Balt Cache Tour 2019, Expedice Nový Bor 2020, Go East! 2020, Dobytí jižního pólu 2020, Expedice Ísland 2021, Go East 2022, Go West 2022
Publikováno 12 leden 2018 - 12:52
je to těžký, když lidi každý den v televizi vidí, že lhát, podvádět a krást je vlastně normální a ještě jsou ti hajzlové oslavováni, jak jsou šikovní a úspěšní
Celej konec mého článku byla samozřejmě z kontextu vytržená nadsázka. Kdyby mí kluci kradli, tak jim zlámu pazoury a né že ne. S tím Havlem taky, ale na druhou stranu fak to vidíme všude. A nemusí jít jenom o Babiše, vemte si církevní restituce a spoustu dalších rozhodnutí. Stačí blbej občanskej a obchodní zákoník, volá Vám nějakej hazlík telefonem a za chvíli dostanete deku za 50litrů a vyvázat se nemůžete. Vezměte si tunel Valík, v Plzni se léta dusili lidi a pan ministr kopil louku, kde měla být dálnice a rozdal jí mezi ekosráče po myslím dvoumetrovejch kusech. A tak bych mohl pokračovat.
Boj je i o tom ozvat se, že je to divné a že se ti to nelíbí.
Norma chování se vyvíjí podle zvyklostí podle toho, jak to cítí většina. Pokud většina časem bude chtít lovit podle finálek, bude se lovit podle finálek. Ale podle mě to tak není! Jen to někteří zviditelňují, protože jsou hodně vidět.
Stejně jako ty týmové nicky atp.
Samozřejmě tyhle věci nejsou tak důležité, jako, když mi někdo krabičku zničí. Ovšem nikdy nevíš, jestli to je opravdu úmyslně a jestli to opravdu udělal kačer. V tomhle ctím presumpci neviny. mohl to klidně být nějaký mudla nebo i třeba zvíře...
A k té občanské neposlušnosti - nevím přesně, kde jsi čerpal, ale není to tak, že občanská neposlušnost (tedy právo na odpor) je nástroj považovaný za legitimní v dobách útlaku? Nepřekrucuješ to trochu? Samozřejmě dnes máš taky právo na různé demonstrace, můžeš se vázat ke stromům jako ochránce, jenže ne svévolně porušovat zákony... Kromě toho občanská neposlušnost by neměla příliš zasahovat do cizích práv a zájmů. Nerespektování zákonů je co vím anarchie.
Kde jsem psal, že se mi nelíbí se ozvat? Já jsem pouze poznamenal, že kecat o Joneovi je blbost a nemá to žádnou hodnotu. Na tomhle serveru se politika nerozebírá a tedy jenom krátce, slyšel jsem to v pořadu s Havlem z jeho vlastních úst.
Celý můj článek byl pouze povzdechutí nad stavem geocachingu. I tady na fóru prakticky stále rezonují dvě témata finálkáři a powertaily. Paradoxně PWT neporušují vůbec nic a neluštiči (rozuměj finálkáři) kromě toho, že ojebávají sami sebe, taky až tak neškodí a když se mi náhodou ho podaří nachytat na švestkách, třeba že není v logbooku, tak si ho vychutnám. Minulý týden mi RW publikoval můj první trail, má dvě keše a jmenují se Kosočtverec a Čárka. Jak Mh Mail svého času napsal, že je lepší psát sem, než chodit k psychoušovi.
Publikováno 12 leden 2018 - 13:11
Celý můj článek byl pouze povzdechutí nad stavem geocachingu. I tady na fóru prakticky stále rezonují dvě témata finálkáři a powertaily. Paradoxně PWT neporušují vůbec nic a neluštiči (rozuměj finálkáři) kromě toho, že ojebávají sami sebe, taky až tak neškodí a když se mi náhodou ho podaří nachytat na švestkách, třeba že není v logbooku, tak si ho vychutnám. Minulý týden mi RW publikoval můj první trail, má dvě keše a jmenují se Kosočtverec a Čárka. Jak Mh Mail svého času napsal, že je lepší psát sem, než chodit k psychoušovi.
Čím více finálkařů bude, tím více bude klesat ochota ownerů dělat zajímavé keše jiné, než tradičky. Vidím to i na sobě, nápady by byly, ale chuť něco nového publikovat v Praze už není. Jedině něco takového dát mimo civilizaci a tam mnohdy stačí tradička. Ale možná je to většině ownerů jedno, těžko říct. Podle mě prostě platí, že pokud převládne finálkaření, zůstanou jenom tradičky a bude to škoda.
Powetraily proč ne, ale už jich začíná být podle mého názoru trochu moc. Tam, kde dáš powertrail nebo sérii, dost často původní zajímavé keše chcípnou. Pár příkladů proběhlo i fórem. Dochází k tomu, že lokalita, kde byl klid, je najednou velmi navštěvovaná a začíná to vadit místním. Když bylo v lokalitě pár keší, tento problém nebyl. Nebo se podívej na některé série a jaký vliv mají na les a cesty, příznivý moc ne.
Publikováno 12 leden 2018 - 13:43
Asi taklé —
1. „Občanská neposlušnost“ — to je asi na delší rozbor, který se na tyto stránky nehodí. Ale však ono nám všem ze stejné sociální bubliny už zítra, nejpozději za týden sklapne. A bude to jako s těmi finálkami a powertraily — co na tom, že si tady dokazujeme, jaké je to šméčko, nakonec se ukáže, že většina to vidí právě naopak. A někteří z té většiny ani nemají dost kuráže se k tomu přiznat.
2. Powertraily — když vaříte, tak se to dá i bez koření, ale není to ono. To koření tomu dává tu správnou chuť. Když se to ale s kořením přehání, tak přestává pomáhat (natož chránit), ale začíná vadit. A tak je to i pwt. Být jich pár, tak to můžeme brát jako koření geocachingu, jako zpestření. Ale z toho, co tady poslední dobou vzniká, mi zůstává rozum stát. Naposledy jsem zaregistroval nějaký nový pwt od ownera „omadlikovi“ někde u Sázavy nebo kde. Ptám se, proboha, proč?! To opravdu všude musej bejt zelení hadi? A jak píše Michal, má to negativní vliv nejen na přírodu samotnou, ale i na vnímání obyvatel dané oblasti. Prostě každému, kdo udělá sérii větší než 5 keší, urazit ruce (aktuálně připravuji sérii o pěti keších, tak proto právě tohle číslo).
Publikováno 12 leden 2018 - 13:53
Čím více finálkařů bude, tím více bude klesat ochota ownerů dělat zajímavé keše jiné, než tradičky. Vidím to i na sobě, nápady by byly, ale chuť něco nového publikovat v Praze už není.
Největší nechuť tvořit mysterky mám zejména v dobách protifinálkařských výpadů na tomto fóru.
5 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů