Zakázáno, povoleno... Taky jde o zdravý rozum. Nemusí být všude zákazová cedulka.
O tom žádná. Já bych tam taky nelezl, taky tu keš odlovenou nemám. Ale pro reviewera by mělo být směroplatné, jestli je tam oficiální zákaz nebo ne. A pokud není, pak asi není nějaký zásadní důvod keš nepovolovat, případně archivovat. Pokud tam ovšem oficiální zákaz vyslovený je, pak by se tím reviewer měl taky řídit.
Možná, že to někomu bude znít jako protimluv, ale já jsem proti tomu, aby se všude, kde to může být pro někoho potenciálně nebezpečné, dávaly zákazy vstupu, jak se to dneska dost často děje. To je jenom důsledek určité celospolečenské hysterie (nejen u nás), kdy spousta lidí má pocit, že za každé neštěstí musí nést někdo odpovědnost. To je samozřejmě blbost a důsledkem toho jsou ty nesmyslné zákazy vstupu, které jsou motivovány především ochranou zodpovědných osob. Je jasné, že když se zhroutila Trojská lávka, tak to byl samozřejmě důsledek šlendriánu konkrétních osob a ty by měly být pohnány k zodpovědnosti. Ale když na někoho ve skalách spadne kámen a byť by ho třeba zabil, tak to prostě je jenom neštěstí a nikdo za něj nemůže, je blbost kvůli tomu někoho popotahovat a preventivně tam dávat zákaz vstupu.
Ale pokud už někde nějaký oficiální zákaz vstupu je, tak by se měl oficiálně taky dodržovat. To jest, že oficiální keška by na takovém místě být neměla. Pokud se někdo rozhodne ten zákaz porušit a vydat se tam na vlastní pěst, je to jeho boj a musí být připraven nést případné (i právní) následky. Ale bez keše.