Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#7361 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2018 - 22:52

Zakázáno, povoleno... Taky jde o zdravý rozum. Nemusí být všude zákazová cedulka.

O tom žádná. Já bych tam taky nelezl, taky tu keš odlovenou nemám. Ale pro reviewera by mělo být směroplatné, jestli je tam oficiální zákaz nebo ne. A pokud není, pak asi není nějaký zásadní důvod keš nepovolovat, případně archivovat. Pokud tam ovšem oficiální zákaz vyslovený je, pak by se tím reviewer měl taky řídit.

Možná, že to někomu bude znít jako protimluv, ale já jsem proti tomu, aby se všude, kde to může být pro někoho potenciálně nebezpečné, dávaly zákazy vstupu, jak se to dneska dost často děje. To je jenom důsledek určité celospolečenské hysterie (nejen u nás), kdy spousta lidí má pocit, že za každé neštěstí musí nést někdo odpovědnost. To je samozřejmě blbost a důsledkem toho jsou ty nesmyslné zákazy vstupu, které jsou motivovány především ochranou zodpovědných osob. Je jasné, že když se zhroutila Trojská lávka, tak to byl samozřejmě důsledek šlendriánu konkrétních osob a ty by měly být pohnány k zodpovědnosti. Ale když na někoho ve skalách spadne kámen a byť by ho třeba zabil, tak to prostě je jenom neštěstí a nikdo za něj nemůže, je blbost kvůli tomu někoho popotahovat a preventivně tam dávat zákaz vstupu.

Ale pokud už někde nějaký oficiální zákaz vstupu je, tak by se měl oficiálně taky dodržovat. To jest, že oficiální keška by na takovém místě být neměla. Pokud se někdo rozhodne ten zákaz porušit a vydat se tam na vlastní pěst, je to jeho boj a musí být připraven nést případné (i právní) následky. Ale bez keše.

• 8
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#7362 vvitty

vvitty

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 142 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2018 - 23:09

Pro pristup ke kesi odspodu neni nutne se dostavat nad silnici a ani pad do vozovky napr. diky uklouznuti nehrozi. Celou dobu vede trasa bezpecne nad chodnikem. Samozrejme kdyz je clovek nahore tak se da po ochozu pohybovat i nad vozovkou ale neni jediny duvod tam lezt kvuli kesi. A krome prvnich dvou metru jsou po cele trase pevne zazdena litinova stupadla. Ve finale je to podstatne bezpecnejsi nez mraky "stromovek" stejneho tereniho hodnoceni kam se leze bez vybavy a po vetvich ktere vypadaji ze se utrhnou uz jen svoji vahou.

Doufam ze jsme stale jeste pricetni a kazdy si dokaze vyhodnotit riziko toho ze poleze nekam odkud muze spadnout. Nebo ze to dokazi aspon PM kaceri...  Od toho tam je T4.5 ...

• 9

#7363 vitacar

vitacar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 32 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2018 - 7:28

Já tu keš odlovenou mám. Radši jsem tam byl s kolegou,který to ze zdola jistil,už za tmy. Podruhé už bych tam asi nelezl. I když tam žádný zákaz nikde není, tak právě to, že dole asi 2.5 metru od země chybí ty litinový stupně, taky o něčem vypovídá. Jakože asi není moc žádoucí, aby se tam lezlo. Například nahoře člověk míjí ocelové lano držící trolej. Neradím archivovat, nicméně jako owner bych na tohle asi nervy neměl a jako revírník bych si to na triko nevzal.
  • 1

#7364 see.bee

see.bee

XXX

• Members
  • PipPipPip
  • 855 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2018 - 8:08

Když vidím, jak se tu řeší, jestli lézt nebo nelézt. Pokud chcete mít klid v duši, stačilo by vznést dotaz na majitele, případne správce a máte vyřešeno. V současné době se tam leze bez souhlasu.A jak píše kačer Vitacar o tom převěsu pro troleje, tak tam je velká pravděpodobnost, že se nekvalifikovaná osoba dostane do prostor "nebezpečných", kde nemá co dělat.

• 0

#7365 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2018 - 8:47

O těch zákazech: Malá obec poblíž města si udělala plovárnu, na kterou se město nezmohlo. Ihned jim začali kritizovat, že to mají špatně, že tam plavčík nevidí na celou plochu. Přitom před tím se tam lidi koupali v rybníku, kde nikdy žádný plavčík nebyl. Nechtěl bych se dožít zákazu koupání mimo oficiální hlídané plochy. A přitom je zcela jasné, že i když u rybníka nebude žádný zákaz koupání, tak v případě zelené a kalné vody do něj nepolezu a nemusí mi to hygienik zakazovat. Tady taky tak. Ochoz je určitě určen na pohyb osob, ty kramle na fotce nejsou vidět, že dole chybí, je běžné, aby se tam nelezlo. Zakázané to není, povolené taky ne. To lano od troleje - pokud je izolované od ní, tak v pohodě. Pokud ne, je to o hubu. I když tramvaj má jen 600V, což člověka může zabít, nebo alespoň shodit dolů, ale neskočí to na dálku, jako střídavá trakce na dráze 25kV. Nejvíc se mi na tom nelíbí, že je to tak na ráně. Kdyby to bylo někde v opuštěném lomu, bral bych to v pohodě. Ale předvádět se u silnice s hustým provozem, to provokuje k tomu, aby tam někdo tu zákazovou tabulku rychle dal. Nejlepší maskovací oděv na takovouto činnost asi budou montérky, reflexní vesta a stavařská helma.

A dotaz na majitele, zda je to povoleno? Radši se neptat, výsledek je předem jasný.

Tento příspěvek byl upraven od mpik: 14 leden 2018 - 8:48

• 6

#7366 None

None

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 288 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2018 - 9:52

Rok 2014, červen. Byl jsem v půlce, když mě sundali policajti. Bylo to okolo druhé v noci. Když jsem se podivoval nad tím, že mě někdo naprášil, tak mi policajt řekl, že mě viděli na kameře. Závěr 500 korun pokuty a upozornění, že příště to bude horší.

• 0

#7367 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2018 - 10:33

Luboši, a jak zdůvodnili tu pokutu? Za co ti ji oficiálně udělili?
  • 0

#7368 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2018 - 11:42

jo bohužel bod je modla...

Jak pro koho, mám v okolí dost lidi, co stale hraji především pro radost a zábavu. .-)
  • 0

#7369 None

None

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 288 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2018 - 12:01

Byli to měšťáci, seknul na mě několik paragrafů a vyhlášku xxx, jste ochoten přestupek zaplatit na místě? Pokud ne, budete muset s námi na sepsání protokolu o přestupku. Co bys zvolil ty? Je fakt, že jsem posera a od té doby jsem jsem Jezdce odlovit nezkoušel.

Tento příspěvek byl upraven od lubbez: 14 leden 2018 - 12:03

• 0

#7370 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2018 - 12:58

To je v pohodě, jen mě zajímalo, jak to zdůvodňovali.
  • 0

#7371 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2018 - 13:15

Byli to měšťáci, seknul na mě několik paragrafů a vyhlášku xxx, jste ochoten přestupek zaplatit na místě? Pokud ne, budete muset s námi na sepsání protokolu o přestupku. Co bys zvolil ty? Je fakt, že jsem posera a od té doby jsem jsem Jezdce odlovit nezkoušel.

To by me fakt zajimalo co na tebe vytahli. Resil jsem podobny veci vickrat a naprosto vzdy jsem z toho vyvaznul. Policajti maj obecne tendenci na tebe vytahnout neco, co jsi vubec neporusil. Kdyz se neleknes paragrafu, ale nechas si ho precist, zjistis ze na tebe zkousej neco co se na danou situaci vubec nevztahuje. Jednou jsem to dohnal az do stavu ze si dosli do auta a prinesli vytisknutej prestupkovej zakon. A byli v haji i s nim. Dobrej zacatek je taky poznamenat si jejich sluzebni cisla, vytahnout mobil a spustit nahravani. V tom momente jsi na forhonte a bat se zacnou oni. Protoze v tom momente zacne jim jit o vetsi pruser, nez tobe.

• 4

#7372 DogVader

DogVader

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2018 - 14:27

Musim se v praci podivat, ale myslim, ze nejblizsi kamera tam stejne nevidi. Nicmene take nevidim duvod, pro pokutu, misto znam. Zakaz tam neni, pamatka to taky neni. Asi bych to od nich chtel presne vysvetlit a ten paragraf odrikat.

A to uchyceni troleje je sice kousek od stupacek, ale to neni pod napetim. Navic kolik lidi v Praze ma stejny uchyt hned pod oknem.

Tento příspěvek byl upraven od DogVader: 14 leden 2018 - 14:31

• 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#7373 None

None

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 288 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2018 - 15:24

Já jsem předpokládal, že na mě hrajou levou, ale jet s nima někam na policii, tam dvě hodiny něco sepisovat, tak za to mě to pětikilo nestálo. Upřímě, v těch paragrafech se až tak nevyznám a než trávit bůh ví kolik času na správním řízení, to raději zaplatím.

• 0

#7374 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2018 - 15:49

Já jsem předpokládal, že na mě hrajou levou, ale jet s nima někam na policii, tam dvě hodiny něco sepisovat, tak za to mě to pětikilo nestálo.

Tohle je právě na celé té věci to nejhorší. Nemyslím z tvé strany, ale z jejich. Městapo je v tom asi nejhorší, ale ani státní policie, obzvlášť dopraváci, si s nimi moc nezadají. To pořád jejich hlavouni brečí, že nemají takový respekt, jak by si představovali, a přitom dělají takové věci, že už člověk pomalu musí přemýšlet, jakými způsoby se proti těm jejich podrazům bránit (např. natáčením si celé akce na mobil apod.). Tohle si v devadesátých letech nepamatuju, tam se policisti s člověkem bavili jako se sobě rovným, člověk se nemusel bát se jich na něco zeptat nebo je o něco poprosit. Dneska na člověka akorát zahrajou levou, jen aby z něj vytáhli pokutu na místě a měli čárku a odměnu. Určitě nikoliv všichni, ale bohužel jich je dost na to, aby se člověk měl před nima na pozoru. To jsme to dopracovali. To je teprve deprese a bohužel nikoliv jen geo.

• 0

#7375 Bubo_CZ

Bubo_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 582 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2018 - 17:18

Zakaz tam neni, pamatka to taky neni. Asi bych to od nich chtel presne vysvetlit a ten paragraf odrikat.

Nemovitá kulturní památka.

• 0

#7376 vvitty

vvitty

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 142 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2018 - 17:18

...A jak píše kačer Vitacar o tom převěsu pro troleje, tak tam je velká pravděpodobnost, že se nekvalifikovaná osoba dostane do prostor "nebezpečných", kde nemá co dělat.

Doporucuji pri loveni kesi na starem meste prazskem obcas zvednout hlavu a podivat se jak jsou troleje ukotvene, zejmena v uzkych ulickach. To aby ty lidi radeji neotevirali okno aby na ne nevyskocil cert z elektriky... na Klarove to zasekali rovnou nad balkon do urovne hlavy...

PS: To kotvici lano samozrejme neni pod napetim.

• 0

#7377 see.bee

see.bee

XXX

• Members
  • PipPipPip
  • 855 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2018 - 17:27

vvitty.... nic takoveho, že by kotvící lano bylo pod napětím, jsem nenapsal. doporučuju ti přečíst normu a tak jsem narážel na vzdálenost mezi izolacema.......

• 0

#7378 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2018 - 18:22

Samozrejme je pravda ze tohle je regulerni pamatka a kes tam nema co delat. Je to jako treba dat slanovaci T5 na pilir Karlova mostu, nebo neco podobnyho. Ze to kdysi davno v prekiopraveku vzniklo celkem chapu, ze se to tise toleruje chapu taky, aleze to prezije NA log i dnes uz chapu o dost mene. Musim rict ze odloveno nemam, byl jsem se tam dokonce podivat asi ve 3 rano a ani v takovou dobu tam nebyl klid. Jedno auto za druhym, kazdejch par minut projednou policajti. Nenapadnej odlov si moc nedovedu predstavit a lezt po tomhle na verejnosti si taky nedovedu predstavit. Prvni co me napadlo byl NA log, ale samozrejme z ucty ke kesi jsem ho tam nedal. Takze tuhle kes asi lovit nebudu.

Ale to nic nemeni na tom, ze bych docela rad videl pravni kvalifikaci za co chteli to petikilo. Obvykle kaspari zkousej univerzalne pouzit §47 prestupkovyho zakona, aniz by resili podstatu veci. Za normalnich okolnosti staci se zeptat ktere pismeno paragrafu §47 jsem porusil, protoze jich tam je spousta a zdaleka nepostihuji vsechno co se jim nelibi, zejmena ne to kdyz jsem nekde kde podle nich byt nemam. V tomhle momente to bud zabalej, nebo to zacnou studovat a ukaze se ze nemaj nic a zabalej to taky. Timto je podano vysvetleni na miste, oni nemaji v ruce zadny konkretni presupek, nemaji tedy dale pravo predvest me na sluzebnu. Pokud by se o to presto dale pokouseli, maji vetsi pruser nez ja, protoze to uz neni prestupek, ale trestny cin zneuziti pravomoci verejneho cinitele. Kdyz to prezenou, dopadnou jak ti dva pistolnici z Plzne.

• 1

#7379 DogVader

DogVader

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2018 - 18:31

Nemovitá kulturní památka.

A jses si tim jisty? Ten tunel moc stary neni, uvnitr beton a severni vez byla puvodne postavena jako verejna toaleta :-) Moc jsem to nezkoumal, ale nikde jsem nenasel zminku, ze by to patrilo k Vysehradu, ten je o dost starsi. Ale je mozne, ze je to treba technicka pamatka. Ale hledat se mi to nechce.

edit: na mape NKP Vysehrad to neni, ale je to zde https://cs.wikipedia...památky_v_Praze , ale zase po rozkliknuti o tech. pamatce ani zminka https://cs.wikipedia...šehradský_tunel  

Kazdpodne na ni co nejdrive uz musim zajit, nez nekoho napadne poslat dalsi NA.

Tento příspěvek byl upraven od DogVader: 14 leden 2018 - 18:46

• 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#7380 None

None

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 288 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2018 - 18:42

Teď mám ale úplně jinou deprézi. Byli jsme s manželkou včera lovit kešky. Máme každý svůj účet, já jsem a Alča není PM. Některé keše jsou PM a nejdou jí zalogovat.

• 0

6 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama