Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#7421 kstavk

kstavk

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 299 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2018 - 7:49

V Německu lidem nepřijde divné, ani když jim někdo nad chodníkem visí nad hlavou. Paní v důchodu šla z nákupu, usmála se pozdravily jsme se a šla dál. A to se mi na Německu líbí, jde tam to, co u nás ne. https://coord.info/GC2VM9J

v Rakousku jsou na tom podobně... třeba T5 v parku v centru Lince... lidi jdou okolo, kouknou se co vyvádíme a jdou dál....

• 1

#7422 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2018 - 12:41

Ono je něco jiného, když skupina lidí s lany, sedáky a helmami leze po lanech na strom, nebo na skálu. To lidi budou brát jako (trochu praštěný) sport. Ale když někdo sám potmě poleze na zeď, komín, do kanálu, budou ho považovat za zloděje, případně blázna a hazardéra.

Tento příspěvek byl upraven od mpik: 16 leden 2018 - 12:41

• 6

#7423 turist

turist

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 176 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2018 - 14:32

A proto si docela vybírám kam TB dám když ho chci pustit dál

i já rozmýšlím, dávám ho dál od civilizace,ale zas je to pro mě na kontrolu z ruky. Ale i tam se klidně ztratí. To si nepomůžeš.

• 0

#7424 ALLiK team

ALLiK team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 98 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2018 - 15:37

S TB postupujeme podobně jako mr3ska (vkládáme co nejdál od silnice, pokud možno do multiny nebo letterboxu) a z nějakých už skoro 150 kousků se hned po našem vložení ztratily tuším 2. Myslím, žo to má smysl, i když nám občas trvá trochu déle, než vhodnou keš pro vložení najdeme.

• 3

#7425 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2018 - 16:28

Já už nechal udělat asi třicet plastových kopíí ukradených coinů a už i kopie kopií.

• 0

#7426 Trhac

Trhac

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 057 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2018 - 23:50

Můj partner vždycky nadává, že se vymýšlejí nové zákazy, nařízení apod., že je to buzerace lidí. Já mu na to říkám, že pokud by se lidi chovali slušně, nikoho ani nenapadne něco nařizovat.

Partner má pravdu, se slušným či neslušným chováním lidí to má málo společného, existují prostě týpci, co rádi nařizují a zakazují, ať jsou jejich pohnutky čistě osobní, zištné nebo jen rádi páchají dobro… Navíc každá instituce aj neziskovka zaaložená na konání blaha si musí doložit svoji existenci. Přece se nezruší a nevypustí si rybník po skutečném vyřešení problému.

• 3

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…

#7427 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2018 - 7:44

Partner má pravdu, se slušným či neslušným chováním lidí to má málo společného, existují prostě týpci, co rádi nařizují a zakazují, ať jsou jejich pohnutky čistě osobní, zištné nebo jen rádi páchají dobro… Navíc každá instituce aj neziskovka zaaložená na konání blaha si musí doložit svoji existenci. Přece se nezruší a nevypustí si rybník po skutečném vyřešení problému.

Hele, neměl bys paušálně obviňovat nějakou skupinu z něčeho, co není pravda. Většina neziskovek tohle vůbec nedělá. Řekl bych, že 99%. Pokud vycházíš ze slov jednoho nejmenovaného politika, jak jsou neziskovky špatné, tak nezapomeň, že ten si vymyslí cokoliv, aby očernil kohokoliv.

Jsem Skaut, Junák - skaut je taky neziskovka. Nikdy nikomu nic nezakazoval, naopak vedl ke svobodě. Stejně jako spousta dalších neziskovek, jako jsou Hospicy, Klokánky, centra domácí péče, Charity a další těžko budou z titulu své funkce někomu něco zakazovat. A další typy neziskovek - sportovní organizace? Ty taky asi těžko.

• 9

#7428 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2018 - 17:06

Podívejte se na poslední odstavec keše - přímo vybízí k nedodržování základního pravidla, BÝT ZAPSANÝ v LOGBOOKU  v KEŠI. 

https://coord.info/GC7H3E3

To jsem zvědavá, jestli ownerka odstavec upraví nebo se bude dít něco naprosto jiného.

Asi fakt hrajeme každý jinou hru...Už to beru jako smutný fakt - alespoň podle chování v gc vím, kdo je kdo a s kým na výpravy ano a s kým ne.

Moc pěkné, WN log upozorňující, že poslední odstavec porušuje pravidla, mi byl smazán a přišel mail "roztomilý" mail......takže hurá, porušovat pravidla je normální a kdyby to snad někoho nenapadlo, tak ho k tomu vyzve rovnou owner.  To byla ode mě fakt drzost napsat, že základní pravidlo gc je být zapsaný v logbooku v keši!  

Skoro mám chuť se v odpovídajícím vláknu zeptat našich revírníků. S jedním se brzo potkám na eventu a tak se ho zeptám před komunitou, jak se mu tohle líbí.

Ještě jsem měla moje WN v dalším okně a tak ho sem překopíruji:

Poslední odstavec je proti pravidlům - pokud nejsem zalogovaná v logbooku v keši, nemohu si logovat FI !!!

Základní pravidlo geocachingu by se mělo dodržovat a ne nabádat v listingu k jeho porušování. 
Nespočítala bych, kolikrát se mi stalo, že keš byla vymudlená a nikdy by mě nenapadlo si logovat nález.

Jako ownerka bys měla pravidla znát a dodržovat je - zavázala jsi se k tomu při vstupu do hry.

Tento příspěvek byl upraven od zvedavkanocni: 17 leden 2018 - 17:25

• -1

#7429 Jerry 68

Jerry 68

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2018 - 17:38

No, to je pěkný,i když čemu se divím, před pár dny jsem logovala dvakrát DNF, jak jsem se dnes dívala na net, po mně i kolega Ibis, ale předtím je tam několik logů ve smyslu - našel jsem kde měla být, tak loguji nález. Jak píše Zvědavka, asi hrají jinou hru.

Tento příspěvek byl upraven od Jerry 68: 17 leden 2018 - 17:42

• 0
Čas strávený v Chřibech se nepočítá:-).

#7430 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2018 - 17:50

Bohužel takových logů hodně přibývá. Sama nehraji moc dlouho, šestým rokem, ale v mých začátcích tohle zvykem nebylo. Prostě není keš, není logbook, tak nemůže být žádné FI. Párkrát jsem  začátečníkům, kteří logovali nález proti pravidlům, napsala mail a vysvětlila, ale je to marný, je to marný, je to......jeden odepsal, že tak logovali i kačeři s pár tisíci nálezy, tak proč ne oni. Že jsou nějaká pravidla? Koho to dneska zajímá ? Asi fakt víc proužků = víc Addidas. .-)

• 3

#7431 Samaell

Samaell

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 560 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2018 - 18:16

Bohužel takových logů hodně přibývá. Sama nehraji moc dlouho, šestým rokem, ale v mých začátcích tohle zvykem nebylo. Prostě není keš, není logbook, tak nemůže být žádné FI. Párkrát jsem  začátečníkům, kteří logovali nález proti pravidlům, napsala mail a vysvětlila, ale je to marný, je to marný, je to......jeden odepsal, že tak logovali i kačeři s pár tisíci nálezy, tak proč ne oni. Že jsou nějaká pravidla? Koho to dneska zajímá ? Asi fakt víc proužků = víc Addidas. .-)

To nevis, ze za body posilaji z GS zadarmiko TB a GC a ze za kazdych 10k kesi mas zlateho bludistaka do skrinky / na policku?

• 1

#7432 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2018 - 21:30

... a ze za kazdych 10k kesi mas zlateho bludistaka do skrinky / na policku?

Tak to ho asi nikdy mít nebudu, to je na depresi...

• 1

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

#7433 Sven Gumby

Sven Gumby

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 324 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2018 - 21:57

Každá cache se může hodit do nějaké challenge.

• 0

#7434 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 531 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2018 - 22:15

Co udělat challenge, kde naopak něco nesmíš mít uloveno? To by tyhle lidi mohlo uvrhnout do dosti nedefinovatelného stavu... možná by začali hromadně mazat své logy. :D

• 5

#7435 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2018 - 22:24

Podívejte se na poslední odstavec keše - přímo vybízí k nedodržování základního pravidla, BÝT ZAPSANÝ v LOGBOOKU  v KEŠI. 

https://coord.info/GC7H3E3

To jsem zvědavá, jestli ownerka odstavec upraví nebo se bude dít něco naprosto jiného.

Asi fakt hrajeme každý jinou hru...Už to beru jako smutný fakt - alespoň podle chování v gc vím, kdo je kdo a s kým na výpravy ano a s kým ne.

Moc pěkné, WN log upozorňující, že poslední odstavec porušuje pravidla, mi byl smazán a přišel mail "roztomilý" mail......takže hurá, porušovat pravidla je normální a kdyby to snad někoho nenapadlo, tak ho k tomu vyzve rovnou owner.  To byla ode mě fakt drzost napsat, že základní pravidlo gc je být zapsaný v logbooku v keši!  

Skoro mám chuť se v odpovídajícím vláknu zeptat našich revírníků. S jedním se brzo potkám na eventu a tak se ho zeptám před komunitou, jak se mu tohle líbí.

Ještě jsem měla moje WN v dalším okně a tak ho sem překopíruji:

Poslední odstavec je proti pravidlům - pokud nejsem zalogovaná v logbooku v keši, nemohu si logovat FI !!!

Základní pravidlo geocachingu by se mělo dodržovat a ne nabádat v listingu k jeho porušování. 
Nespočítala bych, kolikrát se mi stalo, že keš byla vymudlená a nikdy by mě nenapadlo si logovat nález.

Jako ownerka bys měla pravidla znát a dodržovat je - zavázala jsi se k tomu při vstupu do hry.

Proč se bát? S dovolením jsem použil tvá slova, konkrétně "Poslední odstavec je proti pravidlům - pokud nejsem zalogovaná v logbooku v keši, nemohu si logovat FI !!!

Základní pravidlo geocachingu by se mělo dodržovat a ne nabádat v listingu k jeho porušování. " a na keš hodil NA log. Ten tuším owner smazat nemůže. 

• 2

#7436 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 458 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2018 - 22:46

Co udělat challenge, kde naopak něco nesmíš mít uloveno? To by tyhle lidi mohlo uvrhnout do dosti nedefinovatelného stavu... možná by začali hromadně mazat své logy. :D

taková podmínka je v challenge zakázaná

• 0

#7437 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 458 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2018 - 22:48

Proč se bát? S dovolením jsem použil tvá slova, konkrétně "Poslední odstavec je proti pravidlům - pokud nejsem zalogovaná v logbooku v keši, nemohu si logovat FI !!!

Základní pravidlo geocachingu by se mělo dodržovat a ne nabádat v listingu k jeho porušování. " a na keš hodil NA log. Ten tuším owner smazat nemůže. 

smazat může, ale reviewer dostane zprávu o NA, a i smazané vidí

• 1

#7438 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 458 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2018 - 22:50

No...namátkou jsem otevřel další dvě keše stejného ownera...a je to v obou, pravděpodobně ve všech  :(

• 0

#7439 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2018 - 22:51

Díky za upřesnění. Uvidíme, zda se něco bude dít. 

• 0

#7440 Kohout team

Kohout team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 540 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2018 - 23:18

No nevím, ale já v tom listingu nic o logování FI  nevidím. Píše se tam, že pokud má někdo jakýkoliv problém, tak má vyfotit kapličku. To je myslím fajn nápad. A pokud někdo není schopný zalogovat, tak může alespoň fotit všechno možné.

Logovat FI v tom případě samozřejmě nemůže, vždyť by to bylo proti pravidlům.

NA logy na dálku od monitoru jsou IMHO zlo.

• 3

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka