Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#7621 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2018 - 13:28

Ale měl by se pak takový owner chovat konzistentně. A ne jako jeden z tvé země, který maže zkratkové logy Moraváků ale na Rakušáky nesáhne !

Tohle asi taky stoji za komentar. Predesilam ze naprosto netusim na co konkretne narazis, nevim o jakou kes jde a kdo komu co smazal nebo nesmazal. A ani to nechci vedet, neni to dulezity. Ale uvazujme v ciste teoreticke rovine, bez konkretni kese. Precti si ten muj minulej prispevek a jeste ten posedni od mh.mail a dej si je dohromady, pak to zacne mozna davat smysl. Owner skutecne ve vetsine pripadu asi nechce smazat log nekomu, o kom si mysli ze kes regulerne odlovil, jen proto ze to zalogoval nejakou zkratkou a formalne porusil pravidla. Takhle to asi opravdu neni. Na druhou stranu pokud ma owner pocit ze jak pise mh.mail s nim nekdo vyjebava, kes neodlovil regulerne (bud u ni vubec nebyl, nebo ji zfinalkaril, nebo proste udelal neco co ownerovi vadi), pak treba sahne k moznosti ten log smaznout, formalne kvuli zkratce, fakticky kvuli tomu ze log nepovazuje za regulerni. Takze treba hypoteticky muze mit z odlovu jedne skupiny pocit ze je vse OK, zatimco z druhe skupiny treba ziska pocit ze z toho co zalogovali je jasne ze to neslo regulerne, ze tech 20 nekolikahodinovech terennich mysterek + 200 kusovej trail mohli ten den stihnout jen tak ze meli finalky a jeste logovali ve trech skupinach kazdej vsechny. Pak to muze vest k tomu ze jednem to promaze a druhejm ne, protoze jedny ty logy povazuje za neopravneny a druhy za opravneny, jen s formalnim nedostatkem ktery prekousne.

Nevim jesti to bylo takhle, ale je to jedna z moznosti. Owner se mozna chova konzistentne, jen ten konzistentni algoritmus treba funguje jinak nez si myslis.

• 6

#7622 bejcci

bejcci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2018 - 13:33

Řeší se tady skupinové logy na PWT, kde je to celkem běžné - velcí lovci PWT by dokonce dokázali spočítat časovou úsporu při použití jedné zkratky místo 4 - 5 zápisů. Oblíbené řešení - razítko se všemi nicky je sice pěkné, ale prodávané tiskárničky bývají docela humpolácké a do mnoha logbooků to nepasuje. Móda nálepek je snad už pryč, kdysi bylo nálepkama polepené vše kolem a smotané logbooky se pro nárůst tloušťky nevešly do krabičky. 

Osobně mám problém jinde: Dost často řešime, jak se zapsat do totálně plného logbooku. Pokud je to filmovka nebo něco většího, tak se prostě najde někde uprostřed troška místa, případně se prdne razítko prasácky někam přes jiné logy. Ale co s nanovkama ? Máme kupříkladu nanovku s posledním volným místečkem - jak se do ní zapíšete ? Hodíte si losem a tři zbývající z výpravy mají smůlu ? A co v případě že už tam poslední místo není ? Jdete s nepořízenou pryč a zapíšete DNF i když jste našli keš i logbook? Nebo dost časté mokré žmolky místo mikrologbooku ? Někdy se na něj dá prdnout razítko, ale někdy ani to není možné. Tohle jsou podle mne podstatnější problémy, než nějaká zkratka na PWT, která je navíc většinou v elektronickém logu rozvedená, takže je zcela jasné kdo k ní patří !

Osobně mám pocit, že na powertrailech (a nejen tam), jsou u skupinových logů celkem běžné i jiné věci. Například to, že se jedna větší skupina rozdělí na více menších a všichni obcházejí různé keše v oblasti a podepisují se společným nickem. To taky dost zrychlí sběr bodů včetně toho, že nemusíš vypisovat všechny ze skupiny a tak na nikoho nezapomeneš :) I tak se to dá hrát. Upřímně nechápu, že to takto někoho baví, ale je to jeho problém.

To, co tady popisuješ, je ve většině případů problém hráčů, kteří keš navštívili před tebou, ne ownera. Povinností ownera je starat se o keš, ale rozhodně není cílem být otrokem, který neustále kontroluje svoje keše. Takže když už někdo loví, tak se taky může zapojit. Třeba tím, že nahlásí, že brzo dojde místo v logbooku. Nebo tím, že nahlásí, že keš je poškozená a logbook je mokrý. Jasně, může se ti to stát jako prvnímu, který má problém se zalogováním, protože nějaké prase před tebou pořádně keš nezavřelo. Pak se taky může stát, že hráč nahlásí problém s keší, ale owner na to kašle. Pak je to samozřejmě už problém ownera. Kultura v té naší společné hře je také o tom, že k ní přispívají i hráči. A když budou hráči líní s čímkoliv pomoci, ale chtějí jenom konzumovat obsah, nemůžou pak brečet. Teď to neber jako osobní útok, ale je to i o hráčích.

Tento příspěvek byl upraven od bejcci: 25 leden 2018 - 14:06

• 3

#7623 bejcci

bejcci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2018 - 14:04

Tohle asi taky stoji za komentar. Predesilam ze naprosto netusim na co konkretne narazis, nevim o jakou kes jde a kdo komu co smazal nebo nesmazal. A ani to nechci vedet, neni to dulezity. Ale uvazujme v ciste teoreticke rovine, bez konkretni kese. Precti si ten muj minulej prispevek a jeste ten posedni od mh.mail a dej si je dohromady, pak to zacne mozna davat smysl. Owner skutecne ve vetsine pripadu asi nechce smazat log nekomu, o kom si mysli ze kes regulerne odlovil, jen proto ze to zalogoval nejakou zkratkou a formalne porusil pravidla. Takhle to asi opravdu neni. Na druhou stranu pokud ma owner pocit ze jak pise mh.mail s nim nekdo vyjebava, kes neodlovil regulerne (bud u ni vubec nebyl, nebo ji zfinalkaril, nebo proste udelal neco co ownerovi vadi), pak treba sahne k moznosti ten log smaznout, formalne kvuli zkratce, fakticky kvuli tomu ze log nepovazuje za regulerni. Takze treba hypoteticky muze mit z odlovu jedne skupiny pocit ze je vse OK, zatimco z druhe skupiny treba ziska pocit ze z toho co zalogovali je jasne ze to neslo regulerne, ze tech 20 nekolikahodinovech terennich mysterek + 200 kusovej trail mohli ten den stihnout jen tak ze meli finalky a jeste logovali ve trech skupinach kazdej vsechny. Pak to muze vest k tomu ze jednem to promaze a druhejm ne, protoze jedny ty logy povazuje za neopravneny a druhy za opravneny, jen s formalnim nedostatkem ktery prekousne.

Nevim jesti to bylo takhle, ale je to jedna z moznosti. Owner se mozna chova konzistentne, jen ten konzistentni algoritmus treba funguje jinak nez si myslis.

Přesně takhle, jak píše Modrák, to je. Když přes keš proběhne banda lidí, tak můžou nastat následující scénáře. Vycházím ze zkušeností z našich keší, v Praze žádné tradičky nemáme, všechno jsou to mysterky, multiny nebo letterboxy a na keších, které máme jinde, tyhle hromadné nájezdy nejsou, protože jsou to kešky více než pár kroků od parkoviště.

- Je to skupina, která vyrazila na výlet a prošli si trasu keše. Ti obvykle hromadným log nepoužívají a obecně to není moc častý případ.

- Skupina vyrazila na výlet a jdou po finálkách. Lze jasně odvodit podle trasy a pořadí zalogovaných keší. Použijou hromadný nick, ale podle trasy fotek, apod. je vysoce pravděpodobné, že všichni byli všude. Například prošli něco, co lze v pohodě stihnout. Pak asi není důvod jim log mazat, protože si jenom usnadnili práci. Ale podle pravidel by to smazat šlo.

- Skupina vyrazila na výlet a jdou po finálkách. Množství keší a jejich umístění odpovídá tomu, že by to ani po finálkách za den neměli šanci stihnout. Pokud je člověk místní, tak to pozná. Použijou hromadný nick. Smazání logu je naprosto na místě, protože nelze poznat, kdo z nich kde byl. Třeba výše zmíněná skupina z Liberce hromadný nick nepoužívá, ale sem tam někoho zapomněli zapsat (na gc.com měli ale všichni všechno FI).

Na druhé straně se pak člověk pobaví logy, jak někdo luští finále noční keše (ke které se jde po odrazkách) nebo se snaží zformulovat log tak, aby to vypadalo, že daný kačer luštil či procházel, ale bohužel bez znalosti řešení se mu to tak úplně nepovede.

• 4

#7624 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 458 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2018 - 14:25

Řeší se tady skupinové logy na PWT, kde je to celkem běžné ...

Právě že ne, řeší se, že logují takhle úplně všude mimo PWT, včetně regulárek s logbookem na 20 let, kde ani to "šetření místem" nedává smysl.

Pokud to owner PWT toleruje, tak ať si to tam tak logujou. Když my jedeme na nějakou sérii, nebo větší výpravu, máme extra razítko se všemi zúčastněnými nicky, ano, šetří to místem a časem taky.

A fakt jsem to (zatím) nikomu nesmazal, jen jsem jim teď před pár dny každému napsal, že to dělají blbě, a aby se pak nedivili, když jim to někdo smaže.

• 4

#7625 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2018 - 19:06

Keškoměrka padla dolů - kdepak máme nový PWT?

• 0

#7626 MiroslavRouta

MiroslavRouta

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 126 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2018 - 8:26

Dát polovinu indicií k multině dovnitř kostela, který je v polovině času zamčený, ačkoliv podle listingu má být údajně vždy otevřený, když je otevřený hřbitov - to je taky na depresi.

V polovině času? Laskavě to nepřekrucuj. Ten kostel byl za dobu publikace (od září 2016) zavřený loni necelé dva měsíce a teď 14 dnů. To je polovina??
Ano, uznávám chybu a sypu si popel na hlavu, keš jsem měl disablovat dřív a omlouvám se za komplikace.
  • 0

#7627 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 458 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2018 - 9:16

V polovině času? Laskavě to nepřekrucuj. Ten kostel byl za dobu publikace (od září 2016) zavřený loni necelé dva měsíce a teď 14 dnů. To je polovina??
Ano, uznávám chybu a sypu si popel na hlavu, keš jsem měl disablovat dřív a omlouvám se za komplikace.

Je to v každém druhém logu z poslední doby, co jsem četl. Nečetl jsem všechny. Naštěstí jsme si poradili BF. Kolik lidí odešlo, a nenapsalo ani DNF?

P.S. nepsaní DNF a NM by bylo na další depresi...

• 0

#7628 None

None

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 288 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2018 - 11:32

Jedu zítra na hory a tak jsem si dělal nové PQ. Nejen, že mi zmizely ze seznamu ty standardní, co používám, tak když jsem dělal vyluštěné kešky, tak jich bylo dobrejch 50 kousků archivovanejch. :-( Ještě že je zima a tak budu mít co opět luštit.

• 0

#7629 Kreten8

Kreten8

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 798 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2018 - 9:24

Keškoměrka padla dolů - kdepak máme nový PWT?

Kolem Kladno cca 70 keší Po stopách Jonatána
  • 0

#7630 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2018 - 9:43

Tak to je v háji, teď už to mám i doma. :angry:

Připravoval jsem nějaké kešky, ale teď už to nemá cenu.

(Ale ta keškoměeka padla dřív, takže v tom bude i něco jiného.)

• 1

#7631 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2018 - 10:07

Ted koukam do mailu a nasel jsem to u Kladna taky. Majitele okolnich kesek, a ze jich neni malo (je tam nekde i nocni multinka myslim), budou urcite radi... :(

Tento příspěvek byl upraven od mr3ska: 27 leden 2018 - 10:08

• 3

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

#7632 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2018 - 10:33

U nás to kvákalo taky hodně, ale byly to jen dvě série, po 11 a 8 kouscích. Trošku mě mrzí, že je to v lese, kam chodím na houby, snad kačeři všechno nevysbírají.

• 0

#7633 Trhac

Trhac

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 057 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2018 - 11:15

Koukal jsem na to. Zas.ráno!

• 0

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…

#7634 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2018 - 13:30

Ach jo, zase je ráno... :)
  • 1

#7635 Gresaci

Gresaci

Romana

• Members
  • PipPipPip
  • 986 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2018 - 16:23

TeĎ jsem se vrátila z Kladna z procházky po několika krabičkách. Naštěstí nás série minula a tam, co jsme byli, byl krásný klid. 

• 1

#7636 DogVader

DogVader

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2018 - 16:48

Koukam, ze tu serii na Kladne nekdo zakladal pod zajimavym nickem.

• 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#7637 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2018 - 17:07

TeĎ jsem se vrátila z Kladna z procházky po několika krabičkách. Naštěstí nás série minula a tam, co jsme byli, byl krásný klid. 

Taky jsem si prošel čtyři kousky, co mám "pod oknem". Jednotlivě mě neurážejí a rád si je během několika měsíců postupně projdu - minimálně proto, aby mi nepřekážely na mapě. Žádné davy se konat nebudou, na těch 40 km se to ztratí. Jediný problém vidím v tom, že vedou místy, kde jsou i jiné kešky. Zejména ty zajímavé tím budou trpět.

• 0

#7638 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2018 - 17:08

Zdá se, že se za to owneři nejspíš stydí, proto se schovávají za účelový nick.
  • -2
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#7639 turist

turist

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 176 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2018 - 17:14

když se někdo loguje několik měsíců zpětně, je to tím, že spoléhá na to, se se log nezobrazí na začátku a nebude tedy případně kontrolován? Zapomíná na email... naopak, je mi to krajně podezřelé. Ale hledejte v těch čmáranicích dotyčného zpětně když někdo nepíše ani datum. Ach jo, mám z toho depku.

Tento příspěvek byl upraven od turist: 27 leden 2018 - 17:15

• 0

#7640 Gresaci

Gresaci

Romana

• Members
  • PipPipPip
  • 986 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2018 - 17:17

Taky jsem si prošel čtyři kousky, co mám "pod oknem". Jednotlivě mě neurážejí a rád si je během několika měsíců postupně projdu - minimálně proto, aby mi nepřekážely na mapě. Žádné davy se konat nebudou, na těch 40 km se to ztratí. Jediný problém vidím v tom, že vedou místy, kde jsou i jiné kešky. Zejména ty zajímavé tím budou trpět.

Asi jsem to napsala špatně. My nebyli na této sérii, ale na jiných krabičkách. Až teď při logování zjišťuji, co se v relativně blízkém okolí vyrojilo. Naštěstí se nám žádná nepřipletla pod nohy, protože bychom se divili, proč je tam tolik lidí, protože když jsem si včera připravovala procházku, nic tam nebylo. Ale kdybych o nich věděla a připletla by se mi nějaká do cesty, tak bych ji asi odlovila. Proč ne.  

• 0

7 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Bing (2)

Reklama