Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#7641 Kreten8

Kreten8

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 798 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2018 - 19:33

Tak teď jsme se s dcerou vrátili z nočky GC20THB a cestou se nám čtyři PsJ připletly do cesty a když jsou na cyklostezce, tak jsem si říkal, že kolo by bylo dobré na odlov. ale tyhle čtyři kousky mi přišly docela daleko od cesty, takže s kolem se k nim opakovaně tahat nic moc, navíc jedna asi byla hůř zaměřená a i bez kola jsem jí hledal docela dlouho (nutno podotknou že už za tmy s baterkou)
No a mě se docela hodí, že s nimi můžu doplňovat denní nálezy na 7 pro GC78Q5H Magicka sedma - Challenge

Tento příspěvek byl upraven od Kreten8: 27 leden 2018 - 19:41

• 0

#7642 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2018 - 20:05

když se někdo loguje několik měsíců zpětně, je to tím, že spoléhá na to, se se log nezobrazí na začátku a nebude tedy případně kontrolován? Zapomíná na email... naopak, je mi to krajně podezřelé. Ale hledejte v těch čmáranicích dotyčného zpětně když někdo nepíše ani datum. Ach jo, mám z toho depku.

Nemusí to být hned kvůli tomu, že někdo chce podvádět.

Osobně plánuji obnovit PM členství až na jaře a nechci ztratit FP získané za zalogované keše, které nemusí naskočit, tak loguji do FN...

Dřív se mi taky stávalo, že třeba po dovolených jsem neměl tolik čas na logování, abych napsal pořádné logy. A psát logy TFTC nechci, tak jsem taky odkládal logování, že jednou jsem logoval i asi 2 měsíce opožděně....

• 3

#7643 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2018 - 0:01

...třeba po dovolených jsem neměl tolik čas na logování, abych napsal pořádné logy....že jednou jsem logoval i asi 2 měsíce opožděně....

Můj obvyklý geoparťák taky jednou takhle po dovolené nezalogoval a pak se mu nějak přestalo chtít logovat zpětně asi půl roku, tak se na to vykašlal a i když spolu lovíme a zapíše se do logbooku, na netu už nějakou dobu prostě neloguje. Ale taky narozdíl od dřívějška už si ani neplatí PM.
  • 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

#7644 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2018 - 1:24

Než si tu zanadáváme, tak Kladno objelo už devět kačerů, co teď mají radost z toho, jak jim ztučnělo konto. Krásné byly doby, kdy se Kapr nebo Knoflík plánovaly na letní dovolené jako hodně zajímavé a originální zpestření geocachingu. Teď už je to dost nuda. Kupodivu mezi kačery mnohem oblíbenější než nějaké vrcholové kešky v horách. Mě to ani tak nevadí, alespoň je v lesích klid a nejsou tam geodálnice. Vadí mi, že přes ten plevel nejsou vidět normální kešky. A různé série a traily vznikají tak rychle, že kdybych je měl dávat na ignore list, tak se uklikám.

• 2

#7645 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2018 - 6:56

Než si tu zanadáváme, tak Kladno objelo už devět kačerů, co teď mají radost z toho, jak jim ztučnělo konto. Krásné byly doby, kdy se Kapr nebo Knoflík plánovaly na letní dovolené jako hodně zajímavé a originální zpestření geocachingu. Teď už je to dost nuda. Kupodivu mezi kačery mnohem oblíbenější než nějaké vrcholové kešky v horách. Mě to ani tak nevadí, alespoň je v lesích klid a nejsou tam geodálnice. Vadí mi, že přes ten plevel nejsou vidět normální kešky. A různé série a traily vznikají tak rychle, že kdybych je měl dávat na ignore list, tak se uklikám.

Nevím, jak jsi dospěl k číslu 9, když některé bonusy má zalogováno jen 5 kačerů. A s tím "objelo" by se taky dalo pochybovat, možná na kole. Kešky jsou v lesích (takže padá i poznámka o klidu v lesích), kde jsou závory a zákazy vjezdů. Pokud to někdo opravdu dal celé, tak má můj obdiv, trasa měří 30 km.

• 0

#7646 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 163 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2018 - 8:29

Nevím, jak jsi dospěl k číslu 9, když některé bonusy má zalogováno jen 5 kačerů. A s tím "objelo" by se taky dalo pochybovat, možná na kole. Kešky jsou v lesích (takže padá i poznámka o klidu v lesích), kde jsou závory a zákazy vjezdů. Pokud to někdo opravdu dal celé, tak má můj obdiv, trasa měří 30 km.

Já se jela na předmětnou cyklostezku podívat včera až kolem 4. a žádné davy už nepotkala (jenom jeden kačerský pár, který si sérii obešel po svých). Asi se davy (a FTF lovci) vyřádili už dopoledne.

Navíc, ono se tedy v dnešní době blbě poznává, kdo je a není kačer, protože s mobilem v ruce už chodí kde kdo :)

• 1

#7647 Solim

Solim

Introvert

• Members
  • PipPipPip
  • 1 870 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2018 - 8:51

Tak to je v háji, teď už to mám i doma. :angry:

Připravoval jsem nějaké kešky, ale teď už to nemá cenu.

(Ale ta keškoměeka padla dřív, takže v tom bude i něco jiného.)

Ja bych to tak tragicky nevidel. Sam jsem absolvoval puvodniho Jonathana behem jednoho destiveho lostopadoveho dne a v Kladenskych lesich jsem byl jen ja, hafo policajtu a jeden utekly vezen. Kupodivu policajti sli po mne a ja jim uspesne unikal az do odpoledne aniz bych to tusil, ze jim unikam. No az to odpoledne jsme si vysvetlili kdo je kdo. Tehda na te serii zadne davy nebyly. A jak jsem koukal, tak ted na trase nove serie, po pocatecni euforii, budou prevazovat spis mudlobezci a mudlocykliste. On ten teren okolo Kladna, diky roklim, je nekdy safra nepruchodny. Tak staci jako oddelovac pouzit rokli a ocamocena cache je v bezpeci. A stejne vetsina svatecnich lovcu a lovcu s kocarky se celou tu serii rozdeli na kratne useky a budou to absolvovat po kouskach.

• 2

iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4

S úsměvem jde vše líp

#7648 J@VO

J@VO

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 222 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2018 - 14:58

Včera jsme se prošli kolem Kladna asi 30km. a nikde žádný frmol nebyl. Bonusovky jsem nelovil dám si je někdy příště. Že mám trail kolem mých keší mě vůbec nevadí. Jinak to byla bezva procházka s bodíky navrch a dobrým obědem v hospůdce. Kdo je Zakladatel na Kladne vsichni víme a není to vůbec žádný nováček. Dalo mu to určite hodně práce a udělal tim hodně radosti za svoje peníze a svůj čas. Kdo nechce nemusí tam chodit a ani hanět.

Kačerský pár.
  • 2

#7649 turist

turist

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 176 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2018 - 15:10

Můj obvyklý geoparťák taky jednou takhle po dovolené nezalogoval a pak se mu nějak přestalo chtít logovat zpětně asi půl roku, tak se na to vykašlal a i když spolu lovíme a zapíše se do logbooku, na netu už nějakou dobu prostě neloguje. Ale taky narozdíl od dřívějška už si ani neplatí PM.

znovu jsem u toho, nechodí na net, neloguje se, TB si také nebere???

• 0

#7650 turist

turist

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 176 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2018 - 15:12

Můj obvyklý geoparťák taky jednou takhle po dovolené nezalogoval a pak se mu nějak přestalo chtít logovat zpětně asi půl roku, tak se na to vykašlal a i když spolu lovíme a zapíše se do logbooku, na netu už nějakou dobu prostě neloguje. Ale taky narozdíl od dřívějška už si ani neplatí P

za 2 měsíce už by všechny dojmy vyprchaly a zas log o ničem

• 0

#7651 None

None

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 288 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2018 - 16:32

Ve většině případů loguji ten samý den, nebo při nejhorším následující. Opravdu v pár případech do týdne. Čas od času se mi stane, žě porovnám pq nalezených keší s údaji v Oregonu a něco nemám zalogované a když si nepamatuju o co šlo, tak to rovnou mažu. Vždyť jsem se mohl klidně uklepnou při hledání. Neříkám, že mě body nezajímají (to bych kecal), ale raději si několik keší nezaloguju, než abych si napsal něco, kde jsem nebyl.

• 1

#7652 Bubo_CZ

Bubo_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 582 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2018 - 16:57

U nás je to také tak. Nerozumím ale tvé otázce.
  • 0

#7653 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 163 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2018 - 17:13

Lovit mne pořád baví, ale logovat ne... Zatím mám skluz tak 3 týdny... Občas se hecnu a zaloguju, čtu u toho listingy, takže některé dojmy vyprchají, jiné se vrátí :). Když někdo loguje z terénu, tak se asi taky moc nerozepisuje, koho by to bavilo do mobilu ťukat... TB většinou loguju hned WN...

• 0

#7654 turist

turist

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 176 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2018 - 18:42

U nás je to také tak. Nerozumím ale tvé otázce.

ptám se, že když někdo hledá keše jen pro samotné zapsání do logbooku a log na netu už ho nezajímá, tak když v krabičce je TB, jestli si ho taky vezme a nezaloguje. Tím by se vysvětlilo, proč se ztrácejí. Nám osobně se to stalo hned poté, co byl vložen, odcizen, log na netu žádný, dělám detektiva... Jenže tihle lidé prostě na nic nereagují. Krom toho, že chudák owner navíc nemá ani to málo "dík za keš." A navíc si dopisuje s někým, kdo se zalogoval a je v tom nevinně. My přijedeme večer, otevřeme mapu a poctivě logujeme keš za keší ještě plni zážitků.Asi bych to s odstupem času nedala. 

• -1

#7655 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2018 - 20:18

Ne. Ani TB ci GC si nebere. Protoze nevi kdy se zas dostane na kesky. Nechodi uz tak casto.
  • 0

#7656 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2018 - 20:24

Kolem Kladno cca 70 keší Po stopách Jonatána

Ted koukam do mailu a nasel jsem to u Kladna taky. Majitele okolnich kesek, a ze jich neni malo (je tam nekde i nocni multinka myslim), budou urcite radi... :(

Skoro si říkám, že jste si ještě na tu módu sérií nezvykli... 

To si říkám pokaždé, když vidím nějakou sérii nad 20 keší...

Když to vezmu na našem okolí - neboli Královehradeckém kraji - do půlky roku 2010 nebyla ani jedna série nad 10 kešek. Pak přišel 1 PWT se 100 kešemi (celkem tehdá bylo u nás v kraji 1577 keší - tj. ten PWT (jediný v ČR udělal 6,3%) Ovšem byl jediný.

Koncem roku 2011 bylo v sériích nad 10 keší 136 kešek - tj. 6,8%

Koncem roku 2012 to už bylo 268 keší z 2620 - tj. 10%

Ovšem dnes jich je (aktivních!) 754 z 3775 - tj. 20%

Tj. u nás v kraji je každá pátá! keška součástí nějaké série.

A to upozorňuji, že se jedná pouze o série, které jsou opravdu umísťované v řadě! Pokud se jedná jen o série keší umísťovaných třeba u zajímavých míst a majících společný jen název (tj. netvoří spolu obrazec ani po vyluštění řadu) tak jsem je nepočítal (například známé keše TFTC bych sem nepočítal. (počítal jsem ručně, v GG, seřazeno podle jmen a počítáno, kolik bylo sérií podle jména, proto jen pro náš kraj, kde vím, co si pod jmény představit, zda sérii, nebo jednotlivé keše na různých místech)... 

Opravdu hrozivý nárůst. Doufám, že toto číslo nebude dále stoupat. Už takhle je ten podíl sérií docela velký.

Lidi si zvykli na lháře, podvodníky, obávám se, že si budeme muset zvyknout i na tuto módu.

PS.: Kde to dnes napípalo, že se tak ztenčila keškoměrka?

Tento příspěvek byl upraven od Roman_Jaromer: 28 leden 2018 - 20:25

• 0

#7657 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2018 - 21:04

Romane jak už jsem psal dřív... Pokud něco zakládám tak beru ohled na ostatní keše v okoli. Tady ta série je opět prostě vhozená do placu bez ohledu na keše kolem a jejich ownery. Pár fajn keší v okolí kterých ta série vede mám odloveno a mám pocit, že tam už dlouho nebudou. Byl jsem se ale u té série dnes cestou domů podívat, odlovil jsem si 3 kousky (1 nenasel) a vypadá to, že série bude vhodná nejen pro pěší ale i pro cyklisty, koloběžkáře. To beru jako plus.
  • 1

#7658 SvenWiersen

SvenWiersen

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2018 - 22:43

Ja se k logovani na netu taky dokopavam strasne dlouho, ted treba nemam dologovano od 29.12. Ale TB beru a resim to tak, ze hned po odhozeni do kese ho tam premistim pomoci WN logu, aby nevadilo, ze FI dpisu az bude nekdy cas. To ti taky vadi?

• 0

#7659 d-n

d-n

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 325 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2018 - 23:45

Logování taky moc nestíhám. Aktuálně mám skluz cca od května loňského roku + dovolená 2016. Celkem asi 750 kousků. Bohužel to spíš narůstá a nějak není síla, když je toho tolik. To už člověk ten čas věnuje raději přípravě a luštění. TB samozřejmě loguji přednostně, pokud už nějaké přesouvám, což je stále častěji výjimka.

• 0

#7660 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2018 - 9:38

Romane jak už jsem psal dřív... Pokud něco zakládám tak beru ohled na ostatní keše v okoli. Tady ta série je opět prostě vhozená do placu bez ohledu na keše kolem a jejich ownery. Pár fajn keší v okolí kterých ta série vede mám odloveno a mám pocit, že tam už dlouho nebudou. Byl jsem se ale u té série dnes cestou domů podívat, odlovil jsem si 3 kousky (1 nenasel) a vypadá to, že série bude vhodná nejen pro pěší ale i pro cyklisty, koloběžkáře. To beru jako plus.

Ten můj "postesk", že jste si už nezvykli, byl míněn ironicky...

Že si musíme bohužel zvyknout. Viz. těch 20% keší v sériích :-(

(jen jsem to blbě večer napsal)

Tento příspěvek byl upraven od Roman_Jaromer: 29 leden 2018 - 9:38

• 0

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Bing (2)

Reklama