Je to smutný, ale je to tak. Samozřejmě souhlasím se vším, co píšeš. Ano, citoval jsem Rica.Pokud má být řetězení chápáno takto, pak to bohužel jenom potvrzuje to, co jsem nedávno psal v jiném vlákně: „Groundspeak pokulhává za kreativitou a mnohotvárností hry, kterou vytvořil“ a „Groundspeak dělá všechno možné, aby zadusil veškerou kreativitu, která je mimo jeho chápání“.
A jestli je zdůvodněním pro toto pravidlo „boj proti honibodům“, pak je zajímavé, že veškerý tento boj se děje výhradně způsobem, který se honibodů nijak nedotkne, ale omezuje všechny ostatní, především ownery.
Geodepresivní koutek III
Publikováno 16 březen 2018 - 13:43
Publikováno 16 březen 2018 - 14:09
Cituji: "ale to řetězení se budu snažit hlídat. V rámci Prahy bych to viděl na cca 3 hodiny mezi eventy, ono totiž třeba zde hrozí, že se ti tam přiženou honibodi co se honem poženou na ten další a o tom být eventy opravdu nemají."
Takže to asi chápeš špatně. Výsledek? Honibodi, kteří přijdou jen orazit nick přijdou tak jako tak a akorát GS zase naštve další kačery, případně ty dlouhodobě nastvane naštve ještě víc (za sebe se vždycky divím, že to ještě jde)
Opravdu zajímavé, takže aby se autoři eventů trunfovali, kdo dříve pustí event, protože jinak už nebude moct domluvený event dělat. Alespoň ve velkých městech.
Ještě že u nás se dělá tak málo eventů, že nemáme problém se vejít :-). I když třeba na čarodějnic jsme loni v kraji měli min. 3 eventy během 3 hodin... Tak by mě zajímalo, jestli taky bude povolený jen jeden... I když u nás je to ve vzdálenosti min. 15 km od sebe (vzdušnou čarou).
Zajímalo by mne, od kdy je to nařízení platné... Vím o dvou březnových eventech, které začínají hodinu po sobě a jsou od sebe do 100 metrů...
Ještě máš možnost zkusit domluvit s autorem druhého eventu posunutí toho druhého eventu. A každopádně asi napsat na GS, příklad, jak je jejich rozhodnutí blbé pro případ třeba Prahy.
Publikováno 16 březen 2018 - 14:09
Pravda je, že jednou byl event Before party, party a afterparty, na stejném místě a navazovaly na sebe časově. To se mi nezdá být nejlepší, je to ale už dávno.
Myslím ale, že honibodi si spíš projedou nějaký PWT. Lovit body přejížděním z eventu na event, to jich moc neposbírají. A ostatní, co mají max. pár desítek nálezů měsíčně, to mrzet nebude.
Publikováno 16 březen 2018 - 14:24
A i když vím, že cituješ reviewera (předpokládám, že Rica) a ta připomínka není tedy na tebe, tak ještě zareaguji na tohle:
Jestliže tedy eventy nemají být o tom, že se tam přiženou honibodi a hned poženou na další event, tak řešením rozhodně podle mého názoru není omezovat pořádání eventů, ale podmínit zalogování eventu aktivní účastí na jeho programu. Tím by se problém honibodů vyřešil sám od sebe. Honibody vyrobil GS rozvolněním pravidel pro logování eventů.
Tak hlavne je zajimavy, ze GS nevadi honibod co zaloguje za den 1500 kesi. Beda ale jak by nekdo zalogoval behem 3 hodin dva eventy. A jak rikas, hlavne ze se honibodum oficialne umoznilo logovat event bez skutecne aktivni ucasti a pro jistotu se jeste de facto zrusily logbooky.
Jinak teda me je to jedno, za me event nema v GC co delat pac se nehleda pixla, kdyby eventy zrusili komplet tak jim akorat podekuju. Ale tyhle opatreni jsou fakt komicky.
Publikováno 16 březen 2018 - 15:02
Je pravda, že eventů je v poslední době děsně moc, ale tímto utrpí právě ty, které za něco stojí a mají program. Protože program se musí nejdříve zajistit a pak se může teprve poslat k publikaci. A jestli pak několikrát budeš muset program kvůli "setkání na náměstí" zrušit, tak to otráví dost lidí. Navíc některé eventy mají tradici a jsou třeba každý týden ve stejný den. To bude teprve boj o to, kdo kdy co publikuje.
Publikováno 16 březen 2018 - 15:06
Ale tyhle opatreni jsou fakt komicky.
„Komický“ je asi velmi výstižné slovo. Ono je komické už to, že GS (a i RW) tvrdí, že eventy nemají být jenom o tom, přijít si pro bod, ale na druhou stranu nařídili, že program je pouze nepovinný a nelze vyžadovat jeho absolvování. Mně to přijde jako dokonalá Hlava XXII. Když dáme stranou program, pak nevím, co jiného než bod zůstane.
Myslím ale, že honibodi si spíš projedou nějaký PWT. Lovit body přejížděním z eventu na event, to jich moc neposbírají.
Ale i takoví existujou.
Publikováno 16 březen 2018 - 15:09
Je pravda, že eventů je v poslední době děsně moc, ale tímto utrpí právě ty, které za něco stojí a mají program. Protože program se musí nejdříve zajistit a pak se může teprve poslat k publikaci. A jestli pak několikrát budeš muset program kvůli "setkání na náměstí" zrušit, tak to otráví dost lidí. Navíc některé eventy mají tradici a jsou třeba každý týden ve stejný den. To bude teprve boj o to, kdo kdy co publikuje.
Prostě se budou muset eventy s programem domlouvat dlouho dopředu a bude šance, že eventy o ničem zmizí nebo se ty lepší budou organizovat bez bodu a pak přijde jenom ten, kdo o danou prohlídku/akci stojí. A nebude se muset šaškovat s půlhodinou před nebo po na logování.
Publikováno 16 březen 2018 - 15:43
Ještě k řetězení eventů.
Na webu http://www.reviewer.cz se k tomu píše:
Řetězení eventů
Eventy s různými prvky, sled eventů nebo eventy poblíž stejného místa organizované pro stejnou cílovou skupinu by měly být publikovány jako jedna akce.
Pro mě je klíčové „eventy poblíž stejného místa organizované pro stejnou cílovou skupinu“. To jest, pokud jeden event je např. zasedání pivní akademie a druhý např. prohlídka knihovny, je jasné, že cílová skupina obou eventů není stejná. Ale pokud je jeden event např. „Chlastačka u Fleků“ a druhý „Chlastačka u Pinkasů“, tak tam ta cílová skupina bude nejspíš stejná.
Nedá se samozřejmě vyloučit, že bude upraveno znění výkladu na zmiňovaných stránkách a informace o stejné cílové skupině zmizí. Navíc je samozřejmě otázka, jak dlouhý je „poblíž“ a kolik „poblížů“ daleko už může být event publikován. Já nicméně stále věřím v rozumný přístup reviewerů a že budou každou „kolizi“ posuzovat individuálně a s rozmyslem.
Publikováno 16 březen 2018 - 15:55
bude šance, že eventy o ničem zmizí
Obávám se, Michale, že výsledek bude spíš právě opačný. U eventů o něčem totiž bude větší riziko, že po nezřídka dlouhých přípravách a domlouvání do toho hodí vidle nějaké setkání v hospodě, které si owner stihne publikovat o chvilku dříve. To riziko samozřejmě platí pro všechny eventy, ale u těch o něčem, co vyžadují větší přípravu, bude jejich zamítnutí kvůli „kolizi“ představovat větší ztrátu vložené energie (a možná i jiných prostředků). Proto bude jistější připravovat eventy o ničem, do kterých prakticky nemusíš vkládat téměř nic a tudíž tě zamítnutí takového eventu nebude tak bolet.
Pokud by se to však posuzovalo tak, jak je to v současné době napsáno na reviewerských stránkách, tj. ve vztahu k cílové skupině, pak by nebyl vůbec žádný problém. Pokud se to ale začne posuzovat paušálně výhradně ve vztahu k času a místu, tak to podle mě dopadne tak, jak píšu v předchozím odstavci. Jakýkoliv systém se totiž samovolně po čase dostane do stavu s nejmenší energií. A tu v tomto případě představují eventy o ničem. Navíc jsou extra výhodné pro obě strany: tvůrce s nimi nemá téměř žádné starosti a „bod“ je za ně stejný jako za ty propracované.
Publikováno 16 březen 2018 - 16:01
Pro mě je klíčové „eventy poblíž stejného místa organizované pro stejnou cílovou skupinu“. To jest, pokud jeden event je např. zasedání pivní akademie a druhý např. prohlídka knihovny, je jasné, že cílová skupina obou eventů není stejná.
Tak to s tebou zas tak nesouhlasím. Zajdu ráda jak na pivní akademii, tak do knihovny. Nebo spíš naopak, po knihovně si ráda zajdu na pivo. .-)
Ale v obou případech mě bude zajímat právě ten program.
Publikováno 16 březen 2018 - 16:09
Počkej, počkej, Romano. To si pleteš cílovou skupinu (množinu) s jednotlivcem (prvkem množiny). Nikdo netvrdí (ani já), že nemohou existovat jedinci, kterým bude vyhovovat obojí. To znamená, že ty dvě množiny nemohou mít nějaký průnik. Mohou. Ale tvrdím, že ty množiny nejsou totožné, tj. nejedná se o stejnou cílovou skupinu.
Publikováno 16 březen 2018 - 16:24
Počkej, počkej, Romano. To si pleteš cílovou skupinu (množinu) s jednotlivcem (prvkem množiny). Nikdo netvrdí (ani já), že nemohou existovat jedinci, kterým bude vyhovovat obojí. To znamená, že ty dvě množiny nemohou mít nějaký průnik. Mohou. Ale tvrdím, že ty množiny nejsou totožné, tj. nejedná se o stejnou cílovou skupinu.
Tak ona totozna neni ani cilova skupina U Fleku a U Pinkasu. U Fleku maj cerny flekovsky, u Pinkasu Plzen. Takze samozrejme najdes nejake jednotlivce co daj oboji a mezitim se jeste stavi v knihovne, ale cilova skupina neni identicka Ja bych se nebal pustit to oboji soucasne
Chyba by byla az pustit zaroven chlastacku U Pinkasu a U Tygra, tomu zrejme chce GS zamezit
Publikováno 16 březen 2018 - 16:27
A co vzdálenost 161 metrů? Pak už by to mělo být OK. :-)
Publikováno 16 březen 2018 - 16:48
Tak ona totozna neni ani cilova skupina U Fleku a U Pinkasu. U Fleku maj cerny flekovsky, u Pinkasu Plzen.
Ok, beru.
Chyba by byla az pustit zaroven chlastacku U Pinkasu a U Tygra, tomu zrejme chce GS zamezit
To by ale znamenalo posuzovat ty eventy taky podle cílové skupiny. Podle současného znění výkladu pravidel na reviewer.cz to tak je. Z citovaného vyjádření reviewera, které sem dal Mirek Routa, to spíš vypadá pouze na hledisko časové a prostorové. Ale ten citovaný výrok měl nějaký kontext, který už sem nebyl dán, takže to nelze brát za bernou minci. Já jsem zatím neměl s Ricem při schvalování žádné problémy a považuji ho za rozumného reviewera. Tak věřím, že ten můj názor na něj je velmi blízký skutečnosti.
Publikováno 16 březen 2018 - 22:16
Problém je v tom, že event tak, jak je chápán Groundspeakem a pravidly, a event tak, jak je chápán ownery eventů v ČR, se značně liší. Event je prostě setkání kačerů a pokud se někde nějaké koná, je zbytečné, aby se o hodinu později nebo dokonce ve stejný čas konalo ve stejném městě jiné. Případní účastníci se prostě můžou zúčastnit toho dříve publikovaného. Že jsme si na to v ČR naroubovali nějaký program? Ten je dobrovolný a není součástí eventu tak, jak je chápán pravidly, a z tohoto pohledu jsou všechny eventy rovnocenné, ať už se konají kdekoliv a doprovodný program je jakýkoliv. Já osobně nechápu, i když se jich rád účastním, proč jsou různé přednášky, prohlídky, polosoukromé chlastačky, cestovatelské besedy, negeocachingové soutěže apod. organizovány jako eventy za bod. Resp. chápu, pípnutí notifikace a ikonka na mapě je dobrá propagace, jinak by se o akci zdaleka nedozvědělo tolik lidí. Ale v poslední době je ta inflace eventů opravdu vysoká a je podle mě dobře, že se to začne trochu regulovat. Metoda kdo dřív přijde, ten dřív mele se sice nemusí zdát nejšťastnější, ale vymyslet nějakou jinou spravedlivou by bylo asi hodně těžké.
Publikováno 16 březen 2018 - 22:45
Nemyslím si, že je vysoká inflace eventů. Jsou různé. Já už nechodím na hospodské, tam si pokecám jedině, kdybych se předem s někým domluvil. Přednáškové mě zajímají, ale cestovatelské zase tak moc ne. Takže jsem už dlouho na žádném nebyl.
A proč to nedělat jako mudloakci? Šlo by to. Ale organizační náročnost je velká. Publikovat jako event se to dá snadno a účast bývá zaručena. Jak jinak to publikovat? Na facebooku? Ten každý nepoužívá.
U nás v práci se dělají přednášky pro veřejnost a bývají plné. Už to má svůj okruh zájemců, kteří to sledují a přijdou, i když se třeba na první přednášku nestačí ani vytisknout plakáty. Ale měli jsme tam i dva eventy a bylo taky plno, i když žádné plakáty nebyly. Propagace plakáty je dost drahá a nikdo, kdo z toho nic nemá, to dělat nebude. Kačeři jsou dost velká komunita a systém stránek a notifikací zaručuje, že se to k lidem dostane. Je pravdou, že jsou eventy, typicky návštěvnické a přednáškové, kde omezení jen na kačery je dáno spíš prostorovými možnostmi. Mudla by tam klidně být mohl.
Publikováno 16 březen 2018 - 23:05
Kontext tam moc nebyl, prostě je to řetězení a zřejmě mi to nepustí. Úplně prvotní zpráva byla tato:
Ahoj,
v tuto dobu je celkem nedaleko jiný event, což už naráží na problém s řetězením. Netvrdím, že si toho vždy všimnu, ale tady jsi měl smůlu, že všiml. Chtělo by to posun na jiný den.
My jsme spolu ještě řešili prolínání s mudloakci, k níž podle Rica docházelo, já mu vysvětlil, že to špatně pochopil, ale to byla diskuze na jiné téma. Kontext můžu tedy doplnit jen touto zprávou. A nemám pocit, že by Rica zajímaly nějaké cílové skupiny. Protože jak píše d-n, event je prostě oficiálně jen setkání. Nic víc. A když je jedno na místě A a druhé za půl hodiny na místě B o kilometr vedle, tak k čemu to? Jenže to je právě to, co GS odmítá chápat, že "po evropsku" nebo chcete-li "po česku", to tak jednoduché není.
Publikováno 16 březen 2018 - 23:25
Prostě to pravidlo je blbost. GS není ochotný akceptovat, ...
Pravidlo je pravidlo. Některý lidi nejsou ochotný respektovat pravidla a myslí si, že jen oni mají správný názor. Když si vzpomenu na Terezín a možnost získat tisíc bodů za tisíc eventů v jeden den, chtělo se mi zvracet a raději jsem tam nikdy nejel. Lidičky pochopte jednou, že co člověk to vlastní názor.
Publikováno 16 březen 2018 - 23:37
Pravidlo je pravidlo. Některý lidi nejsou ochotný respektovat pravidla a myslí si, že jen oni mají správný názor. Když si vzpomenu na Terezín a možnost získat tisíc bodů za tisíc eventů v jeden den, chtělo se mi zvracet a raději jsem tam nikdy nejel. Lidičky pochopte jednou, že co člověk to vlastní názor.
A proto mám právo si myslet, že je to blbost. Stejně tak mám právo si myslet, že téměř nic jiného, než omezení a právě ty blbosti GS produkovat neumí. A mám kapku pocit, že nejsem jediný, kdo si to myslí. BTW věc respektovat a myslet si, že je to kravina se vzájemně nevylučuje.
Tento příspěvek byl upraven od MiroslavRouta: 16 březen 2018 - 23:38
3 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů
-
Bing (1)