Problém je v tom, že event tak, jak je chápán Groundspeakem a pravidly, a event tak, jak je chápán ownery eventů v ČR, se značně liší. Event je prostě setkání kačerů...
Ano, nejspíš máš pravdu, ale já dodávám bohužel. Kouknul jsem se na nabídku aktuálních eventů v Seattlu a v Berlíně a všechny, na které jsem narazil, byly jenom setkáním bez jakéhokoliv jiného programu.
Že jsme si na to v ČR naroubovali nějaký program? Ten je dobrovolný a není součástí eventu tak, jak je chápán pravidly ... Já osobně nechápu, i když se jich rád účastním, proč jsou různé přednášky, prohlídky, polosoukromé chlastačky, cestovatelské besedy, negeocachingové soutěže apod. organizovány jako eventy za bod. Resp. chápu, pípnutí notifikace a ikonka na mapě je dobrá propagace, jinak by se o akci zdaleka nedozvědělo tolik lidí.
S tímhle názorem se ovšem neztotožňuju. Nemyslím si, že by většina organizátorů eventů s programem využívala (nebo zneužívala?) systém notifikací a zobrazení na mapě k nějaké propagaci. Troufám si tvrdit, že většina těchto ownerů to dělá jenom proto, aby kolegům kačerům nabídli něco zajímavého, co normálně třeba nemají šanci zažít. Většinou to dělají buď úplně zdarma anebo jenom za pokrytí těch nejnutnějších nákladů, kolikrát to i dotují ze svého. Jenom pro tu radost z toho, že něco takového dokáží uspořádat a že tím udělají radost účastníkům.
Když jsem se v roce 2010 účastnil svého prvního eventu, tak byl s programem. A myslel jsem si, že to je smyslem eventů — uspořádat pro kačery něco zajímavého. Teď vidím, že to zase byla pouze nejspíš kreativita Čechů, protože běžný Američan v zásadě kreativní není (než aby sám vymyslel něco sofistikovanější, než grilovačku nebo uliční bazar, tak si na to najme firmu, která z toho dělá vědu).
Tomu bych i rozuměl, ne každý na to má schopnosti. Čemu ale nerozumím, je podle mého názoru nesmyslné omezování kreativity lidí, kteří mají chuť tu energii do toho věnovat. Klidně přece vedle sebe můžou existovat eventy „o ničem“ a eventy „s programem“. Oba typy si své příznivce najdou.
v poslední době je ta inflace eventů opravdu vysoká a je podle mě dobře, že se to začne trochu regulovat
Regulace většinou nic dobrého nepřináší. Obzvlášť tady, kdy vlastně o nic nejde. U fyzických keší je krabičkami „zaplevelováno“ okolí, takže tam je nějaká regulace smysluplná. Ale u eventů, které proběhnou a zůstanou po nich jenom vzpomínky? Proč by se zrovna tohle mělo regulovat?
pokud se někde nějaké koná, je zbytečné, aby se o hodinu později nebo dokonce ve stejný čas konalo ve stejném městě jiné.
A co třeba kvůli tomu, že o hodinu dříve prostě nemůžu, protože jsem třeba ještě v práci? Nebo protože to na místo A nestihnu, ale na místo B bych to stihnul?
Pravidlo je pravidlo. Některý lidi nejsou ochotný respektovat pravidla a myslí si, že jen oni mají správný názor.
Promiň, myslím, že jsi trochu vedle. Ten, kdo má pocit, že jen on má správný názor, je v tomto případě Groundspeak. Nikdo z nás přece neříká, že eventy bez programu nemají být. Ale na druhou stranu GS omezuje eventy, které nepasují do jeho šablony.
Máš pravdu, že pravidlo je pravidlo. Ale to neznamená, že se nemůžeme ozvat, když se nám pravidlo nelíbí. To není známka neochoty pravidlo respektovat. To jenom znamená, že se nám nelíbí.
Mně osobně eventy žíly netrhají. Nijak zvlášť je nevyhledávám, a pokud jsem se nějakého zúčastnil, tak jedině kvůli programu. Když nebudou, tak nebudou. Myslím, že se s tím bez problémů vyrovnám.