Takže to GS bude defakto fuk a k vojebavani dochází někde jinde. Akorat si to vojebavani někdo pak obhajuje.....
Tento příspěvek byl upraven od plavcik: 25 březen 2018 - 17:40
Publikováno 25 březen 2018 - 17:37
Tento příspěvek byl upraven od plavcik: 25 březen 2018 - 17:40
Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C
Publikováno 25 březen 2018 - 17:39
Faktura Předplatné Lubos - iPhone 709,00 Kč
Vždyť to říkám - našel jsi eshop, který to za tebe zaplatí v dolarech.
Publikováno 25 březen 2018 - 18:18
A můžu se zeptat, jaký je rozdíl, když to za None zaplatí v dolarech eshop, někdo jiný to zaplatí v dolarech proto, že obnovuje už x let a tomu to zůstalo jako platba v dolarech (asi platí jiné DPH :-P ), a já to zaplatím v dolarech přímo ze své karty? Proč jen já podvádím?
Publikováno 25 březen 2018 - 18:33
evidlo: Protože ty jsi o sobě záměrně uvedla lživé informace ve snaze uvést GS v omyl. Následně jsi zneužila nevědomosti a důvěřivosti této instituce k vlastnímu neoprávněnému prospěchu a obohacení...
Publikováno 25 březen 2018 - 18:41
Ale no tak... Já každý rok prodlužuju přs svůj profil a protože je (zatím) výhodnější kurs dolaru ne eura, platím v dolarech. A DPH mě nezajímá, neboť jako kupující neobdržím žádný daňový doklad. Ať platím v jaké měně chci.
Platím svou kartou, takže kurs je "střed". Budu v nejbližších dnech prodlužovat, takže vám sem dám výslednou cenu v Kč.
Publikováno 25 březen 2018 - 18:50
Zajímavé. A že předtím ta instituce zneužila svého monopolního postavení a vyžadovala od části svých zákazníků za své služby vyšší platbu, než od jiných, to bylo oprávněné? Takže vlastně None tohle její zneužití obešel legálně, a já nelegálně...
No, první rok, co to zavedli, jsem si to PM taky koupila od eshopu, co to prodával za ekvivalent ceny v dolarech - asi staré zásoby a solidní eshop. O automatickou obnovu za starých podmínek jsem přišla tím, že mi vypršela kreditka, přišlo mi akorát oznámení že platbu nešlo realizovat, a hned jsem spadla do eurových podmínek. Jinak bych to nemusela řešit a legálně bych jim to pořád platila v dolarech.
Když se někdo pokouší zneužít mě, snažím se v rámci možností bránit. To, že monopolní instituci pošlu přesně tolik, kolik chce od zbytku světa, nepovažuji za neoprávněné obohacení.
Publikováno 25 březen 2018 - 19:11
Takže sis vlastně odpověděla....Jinak bych to nemusela řešit a legálně bych jim to pořád platila v dolarech.
Aneb když se mě někdo pokouší okrást, je v pořádku, že ho okradu?Když se někdo pokouší zneužít mě, snažím se v rámci možností bránit. To, že monopolní instituci pošlu přesně tolik, kolik chce od zbytku světa, nepovažuji za neoprávněné ob.
Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C
Publikováno 25 březen 2018 - 20:09
Vzhledem k tomu, že nikde GS neuvádí žádnou fakturu s tím, kolik je DPH, která jde do Evropy z té vyšší ceny, zkusil jsem se zeptat na finančním ředitelství, zda opravdu firma Groundspeak, Inc. platí v ČR daně. Bohužel mi bylo odpovězeno jen to, co jsem si už načetl - že dle zákona a vyhlášek platí zjednodušený postup vybírání daně v EU a ty se pak přerozdělují. Vzhledem k ochraně údajů však nemohou poskytnout podrobnosti:-(
Zajímalo mě jen to, kolik ty daně dělají z mé platby a zda opravdu dorazí do ČR. To asi k tomu, stanovení té daně... Takže stále nevím, kolik vlastně opravdu odvádějí na daních a kolik vybírají navíc (případně jestli nedoplácejí, ale to podle kurzu asi těžko).
Tento příspěvek byl upraven od Roman_Jaromer: 25 březen 2018 - 20:09
Publikováno 26 březen 2018 - 8:25
Zajímavé. A že předtím ta instituce zneužila svého monopolního postavení a vyžadovala od části svých zákazníků za své služby vyšší platbu, než od jiných, to bylo oprávněné? Takže vlastně None tohle její zneužití obešel legálně, a já nelegálně...
No, první rok, co to zavedli, jsem si to PM taky koupila od eshopu, co to prodával za ekvivalent ceny v dolarech - asi staré zásoby a solidní eshop. O automatickou obnovu za starých podmínek jsem přišla tím, že mi vypršela kreditka, přišlo mi akorát oznámení že platbu nešlo realizovat, a hned jsem spadla do eurových podmínek. Jinak bych to nemusela řešit a legálně bych jim to pořád platila v dolarech.
Když se někdo pokouší zneužít mě, snažím se v rámci možností bránit. To, že monopolní instituci pošlu přesně tolik, kolik chce od zbytku světa, nepovažuji za neoprávněné obohacení.
Sorry, ale je směšné říkat instituce zneužila svého monopolního postavení. Spousta dalších firem se jí snažila okopírovat, ale nějak se jim to nepovedlo. Tedy, může si dělat cenovou politiku jak chce. To není ten problém, problém spočívá v tom, jestli kvůli úspoře nějaké minimální částky použiju drobnou vyjebávku a změním si "bydliště". Ale ani s tím nemám fakt vůbec žádný problém, prostě se ti povedlo vyjebat s GS a ušetřila jsi cca jeden oběd v hospodě. To důležité je, jestli máš v tuto chvíli morální kredit na kritiku ostatních nešvarů v geocachingu. A tady si myslím, že ne. Záměrně říkám pouze geocaching, protože v reálném životě absolutně poctivý človek neexistuje.
Publikováno 26 březen 2018 - 8:39
Tady nejde ani tak o těch 150 Kč, ale o princip dvojích cen. Pokud je to opravdu kvůli DPH, je zajímavé, že:
1. Větší DPH se podle všeho platí jen v EU a v žádné jiné zemi na světě, zvláštní, že.
2. A když je to aplikováno na EU, proč Chorvati platí v USD? Argument, že Američani ještě nepostřehli, že Chorvatsko je už taky členem EU neberu.
Takže já to vůči sobě beru jako vyjebávku od GS a podle toho se zařídím. A moje svědomí mi dává právo kritizovat nešvary v geocachingu.
Publikováno 26 březen 2018 - 9:00
None: "vyjebat s GS" asi není korektní - jestli jsem to dobře pochopil, tak GC svých $30 dostane vždy. Ten vyšší poplatek v EUR má kompezovat DPH a taky vyšší bankovní poplatky při mezistátních platbách. Aspoň tak to ve svém stručném příspěvku z roku 2013 vysvětluje Moun10Bike.
SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
Publikováno 26 březen 2018 - 10:32
Zajímavé je, proč nechtějí třeba zveřejnit tu registraci VAT.
Moun10Bike
- Groundspeak Lackey
- Admin
- 59
- 6860 posts
Digital content, like subscriptions, consumed in the EU is subject to VAT. I'm sorry, but we will not be posting our EU VAT registration.
Po platbě přijde jen to, že platba byla přijata, jestli byla něco daň, vůbec není uvedeno... Vyšší mezistátní poplatky nejsou jen z Evropy (co většina světa mimo Evropu???). Ta přirážka (30 dolarů => 30 Euro) je zkrátka divná a pro mě podezřelá. Vždy jsem byl spíše podezíravý, a tak prostě to, že někdo prohlásí, že tak to má podle zákonů být, mi nestačí. Stejně si to ještě chci zkontrolovat a tady mi prostě dost věcí nesedí - výpočet, to, že nemůžu najít, jestli skutečně platba jde na zvýšené clo atp.
Když mi přijde vyúčtování energií taky si ho zkontroluji... A pokud se nemůžu dopočítat (zjistit - dohledat údaje), většinou něco smrdí... A už se mi tento postup nespoléhat na to, co je psáno na vyúčtování párkrát vyplatil.
Pokud někdo z vás to dohledá, rád se nechám přesvědčit, že GS skutečně odvádí daně u nás a kolik dělají z jednoho PM do ČR za českého plátce.
Publikováno 26 březen 2018 - 10:47
<ot>Docela by mne zajímalo, jestli se obdobné diskuse vedou takhle často i v jiných zemích než jen u nás. :-)</ot>
Publikováno 26 březen 2018 - 11:04
<ot>Docela by mne zajímalo, jestli se obdobné diskuse vedou takhle často i v jiných zemích než jen u nás. :-)</ot>
Urcite ano. Cechu je v zahranici dost
Publikováno 26 březen 2018 - 11:12
Urcite ano. Cechu je v zahranici dost
Zase se nemrskejme zbytečně - řešili to i Němci (kterým by v podstatě EUR nemuselo vadit) a Angličani. Někde na fóru GC.com je debata o tom, jak se někdo snažil dostat k daňovému dokladu...
Publikováno 26 březen 2018 - 11:46
Diskuse o tom, jak ušetřit? Tak třeba zrovna USA jsou svou mánií ve slevových kupónech hodně pověstné.
Publikováno 26 březen 2018 - 16:40
Diskuse o tom, jak ušetřit? Tak třeba zrovna USA jsou svou mánií ve slevových kupónech hodně pověstné.
No vida, tak si muzou jeden rok koupit za eura a hned dalsi rok muzou vyrazne usetrit pokud se vrati k dolarum :-D
Publikováno 26 březen 2018 - 16:47
2. A když je to aplikováno na EU, proč Chorvati platí v USD? Argument, že Američani ještě nepostřehli, že Chorvatsko je už taky členem EU neberu.
Mozna je motivace v tom, ze u nas a v prilehlych statech je nejvetsi hustota cacheru na kilometr. To by vysvetlovalo i ty Chorvaty, kde kesuji jenom turisti pres leto. Takze souhlasim, vypada to na ruzne ceny. BTW argument s DPH je hodne mimo misu, protoze DPH ma kazda eurozeme uplne jiny (15-25% zhruba).
Publikováno 26 březen 2018 - 17:36
Tak tohle je deprese. Nedávno jsem podobnou diskuzi zahlédl na facebooku a radši jsem utekl. Je mi jedno, jak si kdo co nastaví, ale "home coordiinates" (nevím jak je to česky, používám to v Aj) mám nastaveny pár set metrů od toho, kde bydlím. A pokud si to někdo nastaví jinak, za účelem ušetření nějaké částky, je to vojeb (podvod, záměrné uvedení v omyl, těch názvů by se dalo vymyslet). Není to nic tragickýho, ale je to prostě tak. Můžete se rozčilovat, jak vám vadí dvojí ceny, jak nejsou dvojí ceny v souladu se zákony, nebo s morálkou, ale to je asi tak všechno. Já na tomhle pseudoproblému hlavně nechápu, že to někomu stojí za tu námahu. Uznávám, že 150 Kč má pro každého jinou hodnotu, ale roční hraní týhle hry stojí prostě víc. I když nebudu uvažovat benzín, mobilní data, nebo lístky na vlak, pořád tu budou nějaké náklady. A těch ušetřených 12,50 Kč za měsíc není ani jeden lístek na autobus.
Mimochodem napadlo někoho, že v Grounspeaku prostě nikoho nenapadlo, že by tohle někdo řešil a prostě si řekli. Cena bude 30 USD a kde je EUR, tam to bude 30 EUR. A kde je a kde není EUR, to tak nějak zhruba odhadneme, protože nám to je prostě úplně ale fakt úplně jedno.
Publikováno 26 březen 2018 - 18:09
Nepodceňuj Američany. To, že EU není totéž, co "měna EUR" taky postřehli až v okamžiku, kdy se jim na ten argument pár lidí ozvalo.
To totiž byl původní argument - "plaťte výhodněji bez poplatků za převod", který mě osobně svou nesmyslností štval (zúčtování u platby kartou by mi totiž v té době běželo EUR-USD-CZK včetně dvojnásobného přepočtu vcelku nevýhodným kursem a poplatků).
To "evropské" DPH běží vůbec podivně - pokud se něco nezměnilo, byla pro všechny evropské země vybíraná stejná sazba, nezávisle na výši DPH v "cílové" zemi (takhle to bylo u el. knih, nejvíc se proti tomu ozývali ti, co "doma" všechny knihy měli bez DPH). A DIČ dodavatele nebývalo k dopátrání nikde (vč. Amazonu). Málokomu stálo za to, snažit se získat správný daňový doklad.
Jen tak mimo - Amerika považuje za "tajné" i číslo účtu dodavatele a jeho vyzrazení považují za pozvání k tomu, aby jim někdo vybílil účet. Z našich plateb převodem jim musí jít hlava kolem. Z toho důvodu bych se nedivila, kdyby nějaké DIČ opravdu měli, a přitom nechápou, že by ho měli na faktuře do EU uvádět.
Osobně mě to zas tak nebere - kešuju tak málo, že se na členství letos asi vybodnu - kromě loňského roku jsem se bez toho obešla po celou dobu. Až mi to bude stát za to, zase to zaplatím.
Tento příspěvek byl upraven od majkaz: 26 březen 2018 - 18:10
0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů