Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#8221 bejcci

bejcci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2018 - 11:09

Všechny ostatní hry, co tady uvádíš, jsou zdarma. A nepřežily nebo živoří. Já si myslím, že je v tom hlavně neatraktivita těchto dalších her. Fakticky jsou o ničem (tupý sběr bodů jako třeba Munzee) nebo je tam málo obsahu nebo nezajímavý obsah. Bohužel teď tohle hrozí i geocachingu. Série mikrovek, powertraily, finálkaření, opět jenom sběr bodů. Zajímavý obsah přibývá relativně málo a spíše mizí. Ale podle zájmu o podobné věci to tak asi hráči chtějí.

Klidně bych byl pro model zpoplatnění po určité době (trial), třeba na 3 měsíce. To už zjistíš, jestli tě to bude bavit nebo ne. Svého času tu proběhla diskuze o tom, proč být či nebýt PM (http://www.geocachin...r-být-či-nebýt/). Vyšly z toho docela zajímavé výsledky, třeba předplatné v různé výši. To podle všeho usnulo, což je škoda. Mohla by být zdarma verze s reklamami na webu a v aplikaci a pak různě ohodnocené předplatné podle množství funkcí, co si zaplatíš. Běžně si dnes lidi platí kabelovou televizi (přestože televizní signál lze přijímat zdarma), předplatné různých online služeb, antivirů, přestože existují alternativy zdarma. Stačí trochu zajímavý obsah nebo více pohodlí (třeba archiv pořadů) a funguje to. A podle mě by to fungovalo i v geocachingu. Ořezat základ na něco funkčního, ale hodně omezeného a tak, aby ta omezení nešla obejít. Třeba omezení počtu nalezených keší za rok (třeba 100) a reklamy na webu. Pro občasné hráče plně vyhovující nebo ne? A pak nějaké základní členství bez limitu počtu nálezů a prémiové členství se všemi výhodami jako PM keše, PQ, ...

• 0

#8222 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2018 - 11:40

A než jsme to tu vyřešili, přišel mi mail, že si GS strhnul dalších 30 dolarů. :-)

• 2

#8223 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2018 - 12:09

Akorát to přirovnání k tomu kinu dost pokulhává. Každé kino musí uhradit náklady na výrobu filmu, když ho chce promítat...

Film je spotřební zábava, nic tam nemusím investovat...

Geokešing není zábava, kde bych jen konzumoval. Musím do toho taky něco investovat. Tedy, někteří se sice mohou vést, ale spousta diváků musí zároveň hrát... Když ne totiž já, tak musí někdo jiný, protože bez řady autorů keší, by žádný geokešing vůbec nebyl. Geokešing není jen o Groundspeaku, který nám předkládá zábavu, ale o komunitě kačerů, kteří vyrábí keše pro jiné, dalších, kteří je loví a GS (případně jiných serverech, které jsou však jen hodně menšinové), které zprostředkovávají informace. Služby GS si platíme kvůli tomu, abychom si pohodlněji stáhly data, dostali se k informacím o nových keších, dostali se ke statistikám. Ale stále je to jakási symbióza a ne jen to, že nabízí své služby. Ty služby GS by bez kačerů vůbec nemohly existovat (nebylo by co prodávat).

Prostě si jen myslím, že když někdo vydělává na dobrovolné práci jiných lidí měl by na to přihlížet. Přihlížet na jejich názory, opravovat chyby, nehledět jen na výši zisku a nesnažit se jen natáhnout nové hráče líbivou grafikou a povrchními úpravami.

A k té logice, že kdyby nebylo tolik kačerů, nebylo by možné udržet Geokešing - to mi přijde trochu divné. Před 10-ti lety byl ten počet daleko menší než dnes. GS určitě už tehdy vydělával (jinak by tu už nebyl). Jen nejspíše náklady nebyly tak velké (právě kvůli té propagaci, množství grafiků a množství různých změn, i když mi je jasné, že vzhledem k počtu keší dnes určitě budou větší náklady na servery, než tehdy, ovšem určitě to bude daleko méně, než o kolik se rozšířil počet platících). Těžký je spíše start a konkurence. Když vidím, že okolo je 100 kešek GS a jen 1 jiného provozovatele, asi většina začínajících si vybere tu platformu, kde je více keší... Kvalita už

K tomu Waymarkingu - rád bych to hrál, ale bohužel jsem díky rodině musel své záliby tolik okleštit, že i dnes stíhám tak třetinu kešek a i další záliby už zdaleka nestíhám tolik, takže k Waymarkingu max. fotím objekty, že třeba za 30 let až budu v důchodu, tak možná budu mít čas :-)...

Ale hodně je to právě i tím, že ho pohřbil právě GS, protože jeho ovládání je obtížné a většinou to dlouho trvá (špatná mapa atp.).

• 2

#8224 davidb11

davidb11

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 091 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2018 - 12:44

K tomu Waymarkingu - rád bych to hrál, ale bohužel jsem díky rodině musel své záliby tolik okleštit, že i dnes stíhám tak třetinu kešek a i další záliby už zdaleka nestíhám tolik, takže k Waymarkingu max. fotím objekty, že třeba za 30 let až budu v důchodu, tak možná budu mít čas :-)...

Ale hodně je to právě i tím, že ho pohřbil právě GS, protože jeho ovládání je obtížné a většinou to dlouho trvá (špatná mapa atp.).

Já jsem Waymarking objevil roku 2012, jen jsem 300 našel.

Pak nic a od roku 2016 jsem se tomu začal věnovat intenzivně při lovu keší. Přiznám že mě k tomu přitáhly Odznáčky ve Statoru.

K tomu mi hodně pomáhá Geoget, protože tam se dají waymarky stáhnout stejně jako kešky a importovat pomocí POI, takže tam mám modrou vlaječku, která mi značí Waymark.

Ale dříve jsem to taky řešil pomocí jejich mapy a ta je fakt tragická.

• 0

#8225 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 815 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2018 - 12:54

No právě. Jedině waymarky stáhnout do Geogetu (což nejde jinak než přes kritizované Geojarry) a pak si to ukázat na keškomapě. Já jsem dokonce upravil exportní skript a ikonu, že je vidím na mapě jako keše a mohu je potvrzovat. Ale bere to limit na keše a plete se to dohromady. Prakticky na to nekoukám, na zajímavých místech fotím a pak koukám, jestli to není WM, na kategorie Stojany na kola a telefonní budky kašlu.

A ta debata kolik by mělo stát PM a jaké možnosti by měl mít BM je zbytečná. Na tomto fóru určitě, silně pochybuju, že to tu někdo ze Seattlu čte.

• 0

#8226 majkaz

majkaz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 252 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2018 - 13:14

A než jsme to tu vyřešili, přišel mi mail, že si GS strhnul dalších 30 dolarů. :-)

Loni jsem PM měla, v akci, neprodloužila jsem, skoro nelovím. Možná zaplatím před prázdninami, ještě uvidím...

Ale tahle opt-out metoda placení mě štve z principu, stejně jako to placení v EUR. Mnohem příjemnější by mi bylo klasicky vybrat, jak chci zaplatit, a klidně by mi to DPH mohli přirazit stejně, jako jiné obchody. Výsledek stejný, jen pocitově někde úplně jinde.

Jen tak mimo - docela by mě zajímalo, kolik lidí z PM za akční cenu přešlo zpátky na BM (nebo by přešlo, pokud nezapomněli vypnout obnovení). Podle mě se tohle týká hlavně těch občasných hráčů - je určitá hranice ceny (možná spíš psychologická), kdy lidem budou stát (i ty pro mě relativně malé) výhody PM za to, to zaplatit a nepřemýšlet, jestli hned nebo později, a nebo jestli to nějak obcházet nebo nějakou dobu vynechávat. A 30 USD to bude v Americe, ale pochybuji, že u nás také.

c:geo je záležitost jiná - tam zase nepochybuji, že kdyby oficiální aplikace byla stejně pohodlná a uměla toho zhruba stejně, nemělo šanci se v začátku tolik rozšířit. Teď je ale pozdě - pokud mi v google play vyskočí jako druhé za oficiální aplikací, a lépe hodnocené, spousta kačerů stáhne c:geo a nebude ani tušit, že něco dělá špatně.

• 1

#8227 DogVader

DogVader

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2018 - 13:23

c:geo je záležitost jiná - tam zase nepochybuji, že kdyby oficiální aplikace byla stejně pohodlná a uměla toho zhruba stejně, nemělo šanci se v začátku tolik rozšířit. Teď je ale pozdě - pokud mi v google play vyskočí jako druhé za oficiální aplikací, a lépe hodnocené, spousta kačerů stáhne c:geo a nebude ani tušit, že něco dělá špatně.

Tak kdyz si stahnu nejaky torrent klient, tak se s nim daji delat legalni i nelegalni veci. Je to o tom, ze clovek by mel vedet co dela.

• 1
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#8228 panzerstepan

panzerstepan

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 562 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2018 - 14:19

Jen tak mimo - docela by mě zajímalo, kolik lidí z PM za akční cenu přešlo zpátky na BM (nebo by přešlo, pokud nezapomněli vypnout obnovení). Podle mě se tohle týká hlavně těch občasných hráčů - je určitá hranice ceny (možná spíš psychologická), kdy lidem budou stát (i ty pro mě relativně malé) výhody PM za to, to zaplatit a nepřemýšlet, jestli hned nebo později, a nebo jestli to nějak obcházet nebo nějakou dobu vynechávat. A 30 USD to bude v Americe, ale pochybuji, že u nás také.

Loni za  50% Zakoupil, zaplatil, lehce vyuzil, neobnovil :) Proste mi ty funkce nechybej. 

• 1

#8229 majkaz

majkaz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 252 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2018 - 15:32

Trošku jiná deprese.

Náhradní keš už po dvou DNF bez jakéhokoli zaváhání. Je to normální?

Zase k radosti - majitel si toho všiml hned bez toho, že by na keši bylo NM.

• 0

#8230 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2018 - 18:52

není nelegální a kdo nemyslí ať platí !

jaké podmínky porušuje C-geo?

A na tohle jsi přišla jak? Můžeš to vysvětlit?

k těmhle věcem se už nehodlám vyjadřovat. Je to každého věc, co dělá a jak. Mě jako ownerku jen štvou nepravosti při nalézání keší, věnuju jim  času víc než dost a nehodlám tady už nic hanlivého číst. Konec. tečka!

Víš, když řekneš A, měla by jsi říci i B a své tvrzení něčím podložit. To je to co jsem chtěl. Jinak děkuji za odpověď, zamést své tvrzení pod koberec je vlastně taky odpověď. 

• 0

#8231 turist

turist

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 176 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2018 - 19:39

Víš, když řekneš A, měla by jsi říci i B a své tvrzení něčím podložit. To je to co jsem chtěl. Jinak děkuji za odpověď, zamést své tvrzení pod koberec je vlastně taky odpověď. 

tak tedy, začnu od A. Na tyhle stránky jsem vlezla jen proto, že mají takový "depresivní název!" Měla jsem za to, že si tady můžu postěžovat na nešvary cacherů, že se tady něco nového dozvím (to jsem se dozvěděla) a že můžu říct svůj názor. Absolutně se nemůžu míchat do vašich odborných polemik ohledně IT problémů, všelijakých aplikací a možností. Mám stažené c-geo od přítele z volně dostupných aplikací v mobilu a teď se tady dozvídám, že je prý nelegální. Používám stránku geocaching.com na stolním počítači stejně jako v mobilu a dozvídám se, že když něco navíc neplatím, jsem nějaký černý pasažér. Já nepotřebuju aby mi pípala nová keš, stejně bych se za ní nehnala. Nezkoumám nějaké statistiky, i když je vidím, nehoním body.

A teď to B...nevím, co přesně jsi chtěl slyšet. Já nic nezametám, jen tady už nic psát nechci. Netušila jsem, že se tu nachází jen elita PM. Geocaching mi pořád ještě baví. Ale nebaví mi, jak se vytrhují věty z kontextu, takže až zas něco odpovíš, bude to asi jen na jednu větu. Působí to na mě opravdu depresivně a bere mi to energii. A pak navíc ty palce dolů... radši ty georadostné stránky.. Ahojte

• -1

#8232 DogVader

DogVader

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2018 - 20:11

Je to proste tak, nektere fce c:geo jsou nelegalni.

Např. c:geo stahuje kesky zpusobem, ktery GS zakazuje.

Existuje vice softwaru, diky kteremu muzes delat nelegalni veci a pritom je samotny software volne dostupny a legalni. Takze dosputnost neni meritkem legalnosti.

Ted to vis a vic to asi nema cenu resit. 

:)

Tento příspěvek byl upraven od DogVader: 04 duben 2018 - 20:15

• 3
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#8233 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2018 - 20:53

tak tedy, začnu od A. Na tyhle stránky jsem vlezla jen proto, že mají takový "depresivní název!" Měla jsem za to, že si tady můžu postěžovat na nešvary cacherů, že se tady něco nového dozvím (to jsem se dozvěděla) a že můžu říct svůj názor. Absolutně se nemůžu míchat do vašich odborných polemik ohledně IT problémů, všelijakých aplikací a možností. Mám stažené c-geo od přítele z volně dostupných aplikací v mobilu a teď se tady dozvídám, že je prý nelegální. Používám stránku geocaching.com na stolním počítači stejně jako v mobilu a dozvídám se, že když něco navíc neplatím, jsem nějaký černý pasažér. Já nepotřebuju aby mi pípala nová keš, stejně bych se za ní nehnala. Nezkoumám nějaké statistiky, i když je vidím, nehoním body.

A teď to B...nevím, co přesně jsi chtěl slyšet. Já nic nezametám, jen tady už nic psát nechci. Netušila jsem, že se tu nachází jen elita PM. Geocaching mi pořád ještě baví. Ale nebaví mi, jak se vytrhují věty z kontextu, takže až zas něco odpovíš, bude to asi jen na jednu větu. Působí to na mě opravdu depresivně a bere mi to energii. A pak navíc ty palce dolů... radši ty georadostné stránky.. Ahojte

A to je to v čem si nerozumíme. Tohle fórum je otevřené každému, není tu žádná PM elita. Ptal jsem se na tvůj výkřik " je to legální" a ty za tím začneš hledat depresi. Budiž je to tvé rozhodnutí. Samotnému mi je úplně jedno co kdo používá, štvou mě úplně jiné věci. A už jsem několikrát psal i o palcích v té souvislosti, že v mnoha případech vůbec o ničem nevypovídají. Nemá cenu jim přikládat nějaký hluboký význam. 

• 0

#8234 PeSis

PeSis

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 422 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2018 - 6:50

Trošku jiná deprese.

Náhradní keš už po dvou DNF bez jakéhokoli zaváhání. Je to normální?

Zase k radosti - majitel si toho všiml hned bez toho, že by na keši bylo NM.

Tak  to by mě taky nakrklo, udělat to na mý tak ji vezmu, poslu mu ji a smažu ho

A kačer se 4k nálezy. Neřeknu doplnit plnej nebo vlhkej logbook, ale zrovna novou krabku (a je to zrovna taková cc tam byla?)

NENAJDU -> PÍŠU DNF !

Tento příspěvek byl upraven od PeSis: 05 duben 2018 - 6:58

• 4

Xiaomi Redmi Note 10 Pro => Locus 4 gold, WhereYouGo, Mapy.cz ; Samsung J5 (iGo navi) ;
GeoGet (+Stator)

Moje statistika na Geocaching.com

#8235 bejcci

bejcci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2018 - 7:50

Není to úplně výjimečná situace, minulý víkend jsme našli keš, kde se stalo to samé (GC6KA5F). Na keši bylo jedno DNF, my jsme to taky hledali dost dlouho, ale nakonec našli. Umístili na stejné místo a opět stejně zamaskovali. "Nálezci" po nás nenašli, takže usoudili, že tam není a dali novou krabičku. Naprosto zbytečně, ale přece jim nebude chybět jedna krabička ze série, že?

• 0

#8236 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2018 - 7:51

Tipuju, že tam mrskl nějakou PET. Motivací bylo, aby neodešel bez bodu a "vyčistil" prostor, ani ne tak pomoc ownerovi. Ta se domlouvá předem.

Kvůli takovému chování dochází k situacím, kdy se na místě nachází několik krabiček. Jinak souhlas s PeSis, owner by mu ideálně měl log smazat a ten jeho throwdown odstranit.

• 6

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#8237 None

None

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 288 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2018 - 8:38

Tak tohle jsem na několika svých keší zažil minulý rok. Na jedné byly dokonce krabičky 3. Protože každá keška má originální logbook s názvem keše, rozhodnul jsem se pro "radikální řešení podle GS" není zápis, není FI. Nějaký nick na použité jízdence v pytlíku není zápis v logbooku, tedy nelze o nálezu keše ani uvažovat a všechny logy jsem smazal. Všude píšu že nechci obnovovat mé krabičky, to si zvládám sám.

Tento příspěvek byl upraven od None: 05 duben 2018 - 8:39

• 2

#8238 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2018 - 9:00

Že by motivace z powertrailů?

Při  občasném čištění okolí jsem tam narazil na podobné obrázky... Kačere vyber si...

GPSka ukazovala mezi stromy, vlevo jedna keš, kde ukazuje prst druhá... 2 keše (druhá u stromu viz druhý obr).jpg . Podrobněji na druhém obrázku: 2 keše - druhá u stromu.jpg

A teď - obě byly na původním "držáčku" powertrailu...

Druhý příklad:

2 keše.jpg

A teď, které kačery smazat??? Jen jedna je ta pravá? A která? I jinde jsme občas našli kešku několik metrů od úkrytu (na poli atp.) místo ukládání náhradní...

Ale mazat těm, co v dobré víře zalogovali? To se mi moc nelíbí. Že mohla být náhradní krabka horší, nebo že byl místo logbooku jen papír? To se ale docela často stává. Jak poznat, že to není jen časem neudržovaná keš. Ono i GS ve svém vyjádření napsal - smazat log tomu, co založil náhradní keš, ostatním log nechat...

• 2

#8239 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 815 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2018 - 10:34

Já mám taky na jedné keši dvě krabičky. Ale dal jsem je tam sám, když jsem ji při kontrole nenašel. Ti po mě ji našli. A teď se tam nemůžu dostat, abych jednu odnesl.

• 0

#8240 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 815 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2018 - 10:37

Loni za  50% Zakoupil, zaplatil, lehce vyuzil, neobnovil :) Proste mi ty funkce nechybej. 

Já taky tak. Ale spíš to za nějaký čas obnovím, zatím moc nehledám, tak mi stačí, co mám. A před plánovaným výletem si prostě projdu krabičky po cestě, jestli se tam něco nezměnilo. Ale předpokládám že tak za měsíc-dva členství obnovím.

• 0

10 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 10 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama