Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#9061 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2018 - 9:17

Já třeba FP používám relativně málo a často je dávám i keším obyčejným, které se neobyčejnými (pro mě) staly třeba nečekaným mini-eventem u keše (z logu vždy poznám, proč jsem jim dal FP :)). Tím pádem je logicky nechávám i u archivovaných.

Ale u kačerů, co je rozdávají hodně, tak chápu, že jim mohou pochybět a jestli je vezmou nějaké archivované, zvlášť, pokud je owner neaktivní, tak to vem čert, ne? Vyhledávat archivované keše u Groundspeaku nelze a tudíž ani třídit dle FP, takže význam pro širé obecenstvo ztratily. Přidělený bod u archivky má tedy smysl jen pro daného kačera, je to jeho favourite list a když z něho chce nějakou keš odstranit, musí jí ten bod vzít.

• 1

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#9062 mar-si-ci

mar-si-ci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 68 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2018 - 9:34

Pokud si koupím nové boty a za dva roky už se mi nelíbí, tak je vyhodím (nebo je dám potřebným). A zbude mi v botníku místo pro nové.

Ano boty vyhodíš, ale peníze od prodejce nechceš. Protože boty svou službu odvedly, stejně tak keš které si jednou už FP dala. 

• 1

#9063 Guest_chrobak.truhlik_*

Guest_chrobak.truhlik_*
  • Guests

Publikováno 04 říjen 2018 - 9:37

Bohajeho, a proč by měl systém vůbec dělat nějaký rozdíl mezi kačery? Kešuješ? Pak jsi kačer. Tečka, žádný rozdíl. Tato hra nabízí celou řadu možností jak kešovat a jak tuto hru hrát. Jestli někdo hraje na body, tak ok, nevidím v tom problém. Jestli někdo preferuje zážitky, taktéž. Chceš radši trávit hodiny u kompu a luštit těžký šifry. Klidně, když tě to baví. Já taky nemusím T5 keše, protože na většinu nemám a jsem snad horší kačer? Nebo snad T5kaři nejsou pořádní kačeři, protože jsou spíš za veverky? Takové kádrování je tu na fóru v jednom kuse. A řekl bych, že právě to je na geodepresi (viz název vlákna) než to, jak někteří podle některých kešují.

Zase jsme u těch statistik. Ty někteří neřeší do doby, než někdo díky powertrailu získá o pár tisíc nálezu víc. Já statistiky neřeším a na geocachingu mi díky tomu nevadí, až na pár věci (např. ničení keší nebo dlouhá neaktivita ownerů na vlastních keší) vůbec nic. Chápu, že statistiky probouzí v lidech soutěživost, ale pakliže z toho mají geodepresi, tak by se asi měli léčit. Deprese je vážná nemoc.

Tento príspevok a najmä (momentálny) pomer palcov 19:1 na ňom ma naplnil obrovským optimizmom, že väčšina hráčov GC je "zdravého rozumu". A že nie je pravda to, ako sa to geodepresívne javí po niekoľkoročnom čítaní tohto fóra, že to celé ide do hája...

Doplnené neskôr: Ten pomer palcov je už 21:1

Tento příspěvek byl upraven od chrobak.truhlik: 04 říjen 2018 - 17:16

• 3

#9064 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2018 - 13:30

Kačerů je více druhů, asi jako rybářů. Jeden je kaprař a baví ho v půl páté ráno sedět u rybníka. Druhý radši chodí po kolena v ledové vodě a chytá pstruhy. Třetí půl dne v kuse mlátí vodu třpytkou. Čtvrtý chrápe na loďce. A každý si najde to svoje.

• 2

#9065 TamTenTom

TamTenTom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 212 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2018 - 14:10

Když si pečlivě vybíráš a moc toho jiného kolem nelovíš, maximálně když vyloženě o nějakou cestou ještě zakopneš, tak máš efpéček k dispozici pořád málo. Pak tě mrzí, že nemůžeš těm vybraným dát taky. Mě docela ten nápad vzít si je zpět u těch archivovaných, ale teda jen kde už owner evidentně nehraje, docela zaujal. Jenže pak koukneš a zjistíš že to byly supr čupr kešky a zase jsi v háji, protože si je v tom seznamu chceš nechat :-D

Jinak mě zaujalo, že Mirkovi přišla o tom i zpráva, že mu někdo odebral FP z archivované. To asi neposílá přímo GC ne? Nějaká apka?

Tento příspěvek byl upraven od Tomas Tubyl: 04 říjen 2018 - 14:13

• 0

#9066 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2018 - 14:22

Když si pečlivě vybíráš a moc toho jiného kolem nelovíš, maximálně když vyloženě o nějakou cestou ještě zakopneš, tak máš efpéček k dispozici pořád málo. Pak tě mrzí, že nemůžeš těm vybraným dát taky. Mě docela ten nápad vzít si je zpět u těch archivovaných, ale teda jen kde už owner evidentně nehraje, docela zaujal. Jenže pak koukneš a zjistíš že to byly supr čupr kešky a zase jsi v háji, protože si je v tom seznamu chceš nechat :-D

Jinak mě zaujalo, že Mirkovi přišla o tom i zpráva, že mu někdo odebral FP z archivované. To asi neposílá přímo GC ne? Nějaká apka?

Notifikace o FP posila project. Jinak ale odebirat FP z kese protoze owner uz nehraje se mi jevi jako blbost. FP prece davas kesi a ne ownerovi. Kdyz je dobra, tak at ho ma. Nechapu proc by se s tim melo ex post manipulovat. Cely je to o tom davat je uvazene. Prave to ze je jich k dispozici jen desetina z odlovenejch kesi je dobre, nemuze to dostat kazda kes, ale jen 10% nejlepsich. Kazdej si musi tu latku nastavit podle sebe. Ja mam taky probem, protoze se snazim si kese docela vybirat, takze sragoram se pokud mozno vyhejbam a v zasade spis vymetam ty lepsi kese. Resp. co je lepsi je samozrejme subjektivni, ale z meho pohledu proste by si zaslouzilo FP vicnez kazda desata. Na PWT chodit nebudu abych si FP nasyslil, takze holt musim latku nasadit tak vysoko aby mi nedosly. Takze to nekdy odnesou cekem pekny kese ktery by si treba i FP zaslouzily, ale proste nejsou az tak dobry aby mi padly do TOP10%, tak bohuzel nedostanou. Obvykle dostavaj ale od jinejch lidi, co maj na rozdavani. Takze pokud ode me nekdo dostanete sice pochvalnej log, ale bez FP, tak proste je to timhle. Kes se mi sice libila, ale holt na vsechny nezbyde.

• 4

#9067 martinracek26

martinracek26

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 086 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2018 - 15:53

Jestli jsem to dobře pochopil po archivaci ten kdo dal FP napsal Write Note a zároveň s ním te FP odmazal.

• 2

#9068 TamTenTom

TamTenTom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 212 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2018 - 17:54

Jestli jsem to dobře pochopil po archivaci ten kdo dal FP napsal Write Note a zároveň s ním te FP odmazal.

Odebere z oblibenych bez jakehokoliv zapisu. A teda owner si muze v project nastavit, ze mu to odebrani FP nahlasi. No a to je pak dobry generator geodeprese. To nechci. :-)
  • 0

#9069 None

None

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 288 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2018 - 19:21

Já jsem chrt, mám ještě 182 volných FP.

• -1

#9070 Kohout team

Kohout team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 540 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2018 - 20:18

Jo, to jsem tenkrát čubrněl. Archivoval jsem keš a obratem přišel WN "OUT:FP". Tuhle logiku úplně nechápu. FP dávám, když se mi keš líbila. A většinou je mi jedno, jestli je owner aktivní, nebo keš archivovaná, já si pak díky tomu připomenu ty pěkné keše, které mě potěšily. Dokonce jsem rozdal i pár FP keším, které jsem ve stavu archivovaném lovil.

Také si myslím, že odebírat FP archivovaným keším je nesmysl. Jednou jsem to ale udělal a měl jsem k tomu důvod. A teď vidím, že to nebylo správně pochopeno a tak se to pokusím vysvětlit.

Tu keš jsem lovil šest dní po publikaci a už tehdy byla v naprosto dezolátním stavu. Samotné provedení mi ale přišlo jako moc pěkný nápad a za ten jsem dal FP s tím, že autor to jistě nakonec dotáhne do funkčního stavu. 

Jenže keš byla bez pokusu o údržbu za měsíc archivována. To považuji za naprosté lemplovství a to jsem se tenkrát pokusil vyjádřit odebráním FP.

Tedy ještě jednou srozumitelně: Nezakládej, prosím keše, o které se vůbec nehodláš starat.

• 0

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing

#9071 SikoCZ

SikoCZ

SikoCZ

• Members
  • PipPipPip
  • 244 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2018 - 21:54

Já jsem chrt, mám ještě 182 volných FP.

Taky jsem chrt  :D  mam jeste 333 FP volnych  :P

Tento příspěvek byl upraven od SikoCZ: 04 říjen 2018 - 21:54

• 0

Garmin Oregon 600+450 + iPhone 5S  32GB + GSAK 8.7.0.0

#9072 evidlo

evidlo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2018 - 22:07

Taky jsem chrt  :D  mam jeste 333 FP volnych  :P

No, a já už minulý týden jedné keši v Praze slíbila, že až nashromáždím FP, vrátím se a dám jí ho. Dneska jsem jí ho dala, a jsem zase na nule :D.

• 2

#9073 MiroslavRouta

MiroslavRouta

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 127 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2018 - 23:35

Mnom, jak píše martinracek26, přišlo mi WN od někoho, viz:

Také si myslím, že odebírat FP archivovaným keším je nesmysl. Jednou jsem to ale udělal a měl jsem k tomu důvod. A teď vidím, že to nebylo správně pochopeno a tak se to pokusím vysvětlit.

Tu keš jsem lovil šest dní po publikaci a už tehdy byla v naprosto dezolátním stavu. Samotné provedení mi ale přišlo jako moc pěkný nápad a za ten jsem dal FP s tím, že autor to jistě nakonec dotáhne do funkčního stavu. 

Jenže keš byla bez pokusu o údržbu za měsíc archivována. To považuji za naprosté lemplovství a to jsem se tenkrát pokusil vyjádřit odebráním FP.

Tedy ještě jednou srozumitelně: Nezakládej, prosím keše, o které se vůbec nehodláš starat.

Já ti děkuji za objasnění  :)

Ta keš byla jedna z prvních, kterou jsem zkusil udělat jinak. Každopádně jsem rád, že jsme si to po dvou letech vyjasnili a tvůj přístup nyní chápu.

Nicméně neodpustím si obhajobu. Kdybych zakládal keše s tím, že se o ně nehodlám starat, tak nemám z 220 založených fyzických keší 210 živých  ;)  (plus mínus, přesné počty nevím)

• 3

#9074 mikeant

mikeant

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 688 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2018 - 10:32

Já odebírám FP z archivovaných keší jen v nejvyšší nouzi. Pokud vyjdu ze smyslu FP, jak ho asi zamýšlel Groundspeak, tak by měly pomoci ostatním hráčům nalézt ty nejhezčí keše. V takovém případě nemá smysl nechávat FP na archivovaných keších a raději je přidělit novým pěkným kouskům. U nás asi chápeme smysl trošku jinak - ocenění ownera za povedenou keš, pak je odebírání FP z archivovaných keší neslušné. A teď babo raď....

• 2

#9075 erebi

erebi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 374 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2018 - 11:13

Já odebírám FP z archivovaných keší jen v nejvyšší nouzi. Pokud vyjdu ze smyslu FP, jak ho asi zamýšlel Groundspeak, tak by měly pomoci ostatním hráčům nalézt ty nejhezčí keše. V takovém případě nemá smysl nechávat FP na archivovaných keších a raději je přidělit novým pěkným kouskům. U nás asi chápeme smysl trošku jinak - ocenění ownera za povedenou keš, pak je odebírání FP z archivovaných keší neslušné. A teď babo raď....

Vykladat vyznam toho, co kdo a jak myslel je vzdy osemetne. Kdyby to bylo tak, jak rikas, neosetril by GS pri archivaci automaticke vraceni FP? :) A takhle se ruznymi vyklady muzeme dostat az k tomu, ze geocaching zalozili iluminati, aby meli planetu zmapovanou pro prichod mimozemske civilizace.  :ph34r:

• 5

Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.

#9076 Y&MD

Y&MD

Advanced Rejpal

• Members
  • PipPipPip
  • 482 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2018 - 11:15

Já třeba odebírám FP i na "živých" keších, pokud se o ně autor přestal starat, jsou tam desítky NM, NA logů atd. a autor na to prostě kašle. Respektuju to, že někoho to přestane bavit a GC sekne, ale v tom případě by měl archivovat svoje keše a uklidit po sobě.

• 0

#9077 JeDie

JeDie

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 133 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2018 - 11:19

Osobně mám podobný problém s nedostatkem FP. A to zejména proto, že raději jezdím cíleně na kešky, které jsou právě těmito FP hodně dobře hodnoceny a rovnou tam svých pár nechám. Kdo zná, tak např. Kerryovky - to je hned člověk o několik FP lehčí. Primárně tedy beru FP jako měřítko kvality aktuálně žijících kešek. 

Na druhou stranu chápu, že i archivovaná keš si FP zaslouží. Jenže myslím větší cenu má FP na žijicí keši, kdy pomůže oddělit zrno od plev. ;)

Také už jsem také párkrát sáhl "do archivu", když nebylo kde jinde brát a živá keška si to zasloužila. Na trail se mi "těžit FP" opravdu nechce.

• 2

#9078 Trhac

Trhac

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 057 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2018 - 17:56

Kačerů je více druhů, asi jako rybářů. Jeden je kaprař a baví ho v půl páté ráno sedět u rybníka. Druhý radši chodí po kolena v ledové vodě a chytá pstruhy. Třetí půl dne v kuse mlátí vodu třpytkou. Čtvrtý chrápe na loďce. A každý si najde to svoje.

A jiný hodí do rybníka granát. Takový lovec PWT  :D

• 7

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…

#9079 Trhac

Trhac

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 057 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2018 - 18:00

Dávám FP raději v cizině, kde se málo kešuje i naděluje, dále archívovaným keším, protože je mám rád a nikdo jiný jim už bodík nedá, některé dokonce žijí od časů před možností udělovat mašličky. Je pravda, že si občas udělám inventuru udělených bodíků a sem tam nějaký smažu, když si už nedokážu uvědomit, čím mne konkrétní keška zaujala, a získám tím pár bodíků k udělování.

• 1

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…

#9080 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2018 - 20:29

A jiný hodí do rybníka granát. Takový lovec PWT  :D

To mě taky napadlo, ale bylo mi blbý to napsat.  :D

• 0

11 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 11 návštěvníků 0 anonymních uživatelů