Geodepresivní koutek III
Publikováno 25 září 2013 - 13:34
SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
Publikováno 25 září 2013 - 13:41
Smrk napsal/a:
Dneska jsem vyrazil po práci na sedm keší a pět z nich nenašel :-(
Když jsem tak četl tento příspěvek, tak jsem si říkal, jestli to patří do depresivního či radostného koutku, když přestože jsem se celý víkend - od pátku do neděle - věnoval geokešingu, nenašel jsem ale jedinou keš!
A přitom jsem vlastně strávil moc fajn víkend a i když jsem z něj byl unavený, potkal jsem fajn lidi a dodnes mě moc těší logy z víkendu :-). Ale to už spíše patří do toho sousedního "opačného" koutku... Díky těm lidem a logům mám pocit, že ještě chci dál udržovat své keše a dělat další akce... I když je to náročné a i když pokud bych vzal průměr kačerů, co mají založené / odlovené mám vlastně vyslouženo na celý život...
Na druhou stranu si stále říkám, že když někdo stále láteří nad tím, jak se někdo nezapsal, jak jsou ti kačeři špatní - většinou je to jen zlomek takových! Bohužel činnost tohoto zlomku je dost vidět. Ale já geokešing dělám právě pro ty, co jsou fajn lidi, takže své kešky nehodlám jen tak bez boje vzdát jako někdo, kdo raději bude jen konzumovat zábavu, jak je dnes zvykem...
A pokud nějaký vlastník nadává, jak mu někdo ničí kešku po dvou zmizeních, ono uvědomte si, že občas se stane nějaká nehoda, díky které může i normální kačer keš při odlovu zničit... Už se mi to stalo několikrát (u kešky visící nad řekou mi vypadla krabička přímo do vody, jak jsem byl natažený nad řeku, při vracení kešky do skalní rozsedliny keš do té díry zajela daleko hlouběji, protože jsem nevěděl, že tam, kam jsem ji dával je zároveň ještě díra dál, kam může zapadnout...) Vím, jak jsem se cítil blbě, já to v logu napsal, i když jsem věděl, že si o mě pak budou myslet, jaký jsem kazisvět. A ani se nedivím, že spousta kačerů se k takovýmto "nehodám" prostě nepřizná, protože nechtějí, aby je někdo tady pranýřoval, jak jsou hrozní, že něco takového připustili... Ovšem proto já jako majitel keší většinou počítám s nějakým opotřebením, případně s nehodami, které se stávají. Jinak i L&L krabička časem většinou přijde o packy. Budete za to hned nadávat, že vám ji někdo úmyslně zničil? Já ne, je mi jasné, že se krabička prostě opotřebila, i když mi to je líto...
Publikováno 25 září 2013 - 13:47
I to se může stát.MikiHamza napsal/a:
Furt lepší být seřvanej než zastřelenej bez varování
Už jsem také v souvislosti s nočními odlovy slyšel historky o nasvěcování cacherů laserovým zaměřovačem a olovu hvízdajícím kousek nad hlavou ale to bych tipoval spíše na pytláky než na myslivce.
Publikováno 25 září 2013 - 13:59
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 25 září 2013 - 14:12
Přesně tak - prasata jsou fakt neškodný, mám podobný zkušenosti.Citecka napsal/a: Na téže Hromofce jsem se probudil, jídlo ze žracáku na deset metrů okolo a všude spousta stop od malejch kopýtek - selata si vyrazila na zkušenou. Měl jsem to kolem hlavy jak blátivou svatozář.
Divný, že mne to ani nevzbudilo ani se mi to nevpletlo do snů
Spíš je to celý o tom, že tím prostě myslivci (není odvozeno od slova myslet) straší lidi.
Za 25 let vandrech jsem nezažil a ani od četných kamarádů neslyšel o skutečně doloženém případu, kdy by prase skutečně zaútočilo na člověka s nějakým následkem.
Publikováno 25 září 2013 - 14:37
To máš stejné jako se zmijemi na vyhlídce nedaleko Svaté Heleny - desítky let tam uštkly maximálně místního psa, ale přesto je dobré si na ně dát pozor.kapsa napsal:
Přesně tak - prasata jsou fakt neškodný, mám podobný zkušenosti.
Spíš je to celý o tom, že tím prostě myslivci (není odvozeno od slova myslet) straší lidi.
Za 25 let vandrech jsem nezažil a ani od četných kamarádů neslyšel o skutečně doloženém případu, kdy by prase skutečně zaútočilo na člověka s nějakým následkem.
No a s myslivci? Zase je to o konkrétních jedincích - stejně jako v naší oblíbené hře. Ten poměrový mix bude přibližně stejný (= totožný se zbytkem populace).
Publikováno 25 září 2013 - 15:08
Roman_Jaromer napsal/a:
Smrk napsal/a:
Když jsem tak četl tento příspěvek, tak jsem si říkal, jestli to patří do depresivního či radostného koutku, když přestože jsem se celý víkend - od pátku do neděle - věnoval geokešingu, nenašel jsem ale jedinou keš!
....bylo to dlouhý, tak jsem to odmazal...
Tím hřebíčkem, který jsem ale nenapsal bylo otevření dveří do bytu: kde jsi byl tak dlouho? Takhle se chodí domů? :-) :-) :-)
Publikováno 25 září 2013 - 15:21
Smrk napsal/a:
Roman_Jaromer napsal/a:
Smrk napsal/a:
Tím hřebíčkem, který jsem ale nenapsal bylo otevření dveří do bytu: kde jsi byl tak dlouho? Takhle se chodí domů? :-) :-) :-)
To si to musíš umět zařídit... Dana přišla domů zároveň se mnou, protože mi celý víkend pomáhala, takže by mi těžko něco podobného mohla říkat ;-).
Publikováno 25 září 2013 - 15:24
No, na té vyhlídce jsem byl fakt mockrát i jsem tam několikrát spal a nikdy jsem tam žádnou zmiji neviděl a ani neslyšel o tom, že by tam byly - asi nějaký nový strašidlo na tuiristy ....dan-sam napsal/a:
To máš stejné jako se zmijemi na vyhlídce nedaleko Svaté Heleny - desítky let tam uštkly maximálně místního psa, ale přesto je dobré si na ně dát pozor.kapsa napsal: Přesně tak - prasata jsou fakt neškodný, mám podobný zkušenosti.
No a s myslivci? Zase je to o konkrétních jedincích - stejně jako v naší oblíbené hře. Ten poměrový mix bude přibližně stejný (= totožný se zbytkem populace).
Jako malej kluk jsem mnohokrát s klackem honil po lese i bachyni s mladejma (chytím si prasátko!) , nikdy ani náznak ....
A pokud jde o ty myslivce, tak tady radikálně nesouhlasím - jasně, jsou i skvělí myslivci ale pitomců je mezi nimi fakt hodně, rozhodně na % víc než v běžné populaci. Je to dáno tím, že se mezi ně (bohužel) nacpala řade snobů, který zajímá jen střelba na cokoliv, nebo kteří svýho malýho .... léčí vlastnictvím velké pušky. Jako tramp s nimi přicházím do styku docela dost často a za ty roky bych ti mohl celé hodiny vyprávět, stejně jako další kamarádi, co jsou v lese častěji než jen občas na výletě nebo na kešce - zkus se zeptat třeba Citecky nebo Trhače, jsem přsvědčen, že ti řeknou to samý - a to se každý pohybujeme většinou jinde a v jiným okruhu známých.
Publikováno 28 září 2013 - 13:18
Hraju to pro radost. A ty?
https://www.instagram.com/geobublina/
Bookmark CS opevneni z let 1935-38
Bookmark kešek s praktickými úkoly
Kešky u pivovarů a u rozhleden
Publikováno 28 září 2013 - 14:35
Publikováno 28 září 2013 - 15:14
MikiHamza napsal/a:
Furt lepší být seřvanej než zastřelenej bez varování
Asi mám štěstí, že jak mezi lesáky tak mezi myslivci potkávám samé fajn lidi. Nejvýš jsem si tak vyslechla, jestli se takhle sama nebojím - na kraji lesa pár metrů od auta , tak jsem dotyčnému vysvětlila, že se spíš bojím, a nejen v noci, v některých městech. A že mám sebou pepřák.....Obvykle jsem pochválila psa, zeptala se na úlovky....když si všimnou prstýnku s grandlí, přiznám se k lesákům v rodině a vždycky pohoda, někdy jsme i popovídali o GPS a GC.
Prostě ženská metoda ukecat a pak žádná depka z myslivců nehrozí. Ono by se jim asi i dost blbě řvalo na ženskou, která se na ně usmívá a je proti nim většinou poloviční. Někdy je to trochu o taktice - stejně jako se žabáčky při silniční kontrole!
Jo a když neřeším příchody manžela, neřeší na oplátku on moje z podivných gc akcí.
Publikováno 28 září 2013 - 16:28
Taky tak, takový počasí a postel, to je na depku.Surikatí Team napsal/a:
Je hezky, dřepím doma a kejchám jak o život! :@:@:@:@:@
Publikováno 30 září 2013 - 11:57
Publikováno 30 září 2013 - 14:05
Surovče!!!Smrk napsal/a:
Nedávno jsem adoptoval keš. Vymyslel jsem jakž takž originální krabičku, dneska jsem ji tam odnesl a co nevidím, plech, na kterém původní keška držela a měla tam držet i ta nová, byl ohnutý a za něj zastrčený složený papírek s logy... Zatím nikdo z nich na netu nelogoval, ale pokud to zaloguje a nebude v logbooku v keši, jeho logu udělám pápá. To jsou mi věci.
Publikováno 30 září 2013 - 15:57
Publikováno 30 září 2013 - 16:10
troll3 napsal/a:
Raději jim logy nech, nebo ti příště krom ohnutého plechu ještě vzteky rozšlapou krabici. S kačerama se jako owner nejdříve musíš naučit vycházet.
Zkušený owner promluvil...
Pokud kačer nehledá kešky, ani nechlastá na geoeventu, tak sedí u počítače a hádá se s ostatními kačery na diskusním fóru. Smyslem diskuse na fóru je dokázat, že všichni ostatní jsou blázni a on je letadlo, zatímco ostatní se snaží dokázat totéž. (necyklopedie)
Publikováno 30 září 2013 - 18:27
13 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 13 návštěvníků 0 anonymních uživatelů