Jo to je další nešvar. Výhled na protihlukové stěny, které jsou i proti údolí Sázavy, kde byl výhled na Zlenický hrad. Asi aby to neplašilo ryby? Přitom jsem bydlel u nádraží a vím, že lidem kolem trati hluk nevadí.
Geodepresivní koutek III
Publikováno 21 prosinec 2019 - 9:17
Dík Čtyřhranko za odlehčení tématu, tež mám z cestování vlakem mnoho pozitivních zažitků, ale ty negativní si člověk pamatuje nějak dýl. Ale přesto na cestování vlakem nezanevřu, též se rád koukám na plynoucí krajinu okolo vlaku a při tom poslouchám jak se mění nářečí lidí co nastupují a vystupují. A myslím, že i průvodčí občas pozná že jsem fanda do vlaku, když prohlíží můj lístek a hledá na něm ten svůj spoj. Ano jednou mne překvapila jedna průvodčí někde na úpatí Jeseníků u Zábřehu: "Jééé vy se mnou pojedete do Ostravy, a taky z Ostravy" a to jsem jel přes Ramzovou. A už mne v těch dalších vlacích nekontrolovala, pamatovala si mne.
Jindy jsem očividně vyvedl z míry mašinfiru na takové zapomenuté trati když jsem jel z Kožlan do Strachovic a ukazoval jsem mu jízdenkum kterou jsem si ráno koupil v automatu na hl.nadraží v Praze, jeho slova byla: "To jsem ještě neviděl" a chvili korutil hlavou.
iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4
S úsměvem jde vše líp
Publikováno 21 prosinec 2019 - 9:25
Jo to je další nešvar. Výhled na protihlukové stěny, které jsou i proti údolí Sázavy, kde byl výhled na Zlenický hrad. Asi aby to neplašilo ryby? Přitom jsem bydlel u nádraží a vím, že lidem kolem trati hluk nevadí.
To potvrdím, mám pod oknem zastávku autobusu, který jezdí jednou za půl hodiny a když se mne někdo zeptá jestli ten autobus už jel, tak mu po pravdě řeknu, že netuším. Ale na druhou stranu mne občas probudí startující letadlo v Ruzyni a to bydlím 5km od letiště a ještě kolmo na dráhu, tak se v aplikaci Flightradar24 podívám na toho vola co to tak tůruje a spím dál.
iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4
S úsměvem jde vše líp
Publikováno 21 prosinec 2019 - 9:32
Jj, bydlíval jsem přímo u přejezdu bez závor, kde vlak vždycky houkal a spíš mne to probudilo tehdy, kdy vlak měl jet a z nějakého důvodu nejel.
Publikováno 21 prosinec 2019 - 12:12
Vlakem jezdím taky ráda, ale v tom systému už se neorientuju a to mi vadí. Jednotné s ČD, jedním lístkem to bylo jednodušší.
Publikováno 21 prosinec 2019 - 12:23
U jedné z nových keší na Táborsku se stalo, že někdo přelepil BF známého FTFkaře....najít ještě nepublikovanou keš tam asi není nic těžkého, je to postupně publikovaná série, kterou jsem si včera luštila a zadávala do Locusu, takže i já tak trochu tuším, kde asi budou zbývající keše.
Jen se mi nechce věřit, že původní předpublikační nález přelepil první kačer, který našel po publikaci - spíš mám důvodné podezření na jednu všetečnou osobu. Jo, půjde tam o osobní vztahy a neochotu uznat, že je někdo šikovnější.
Jen tedy zrovna před svátky se takhle předvést....no, nic moc vizitka. Komunita se zná, takže tuší. Já nedávno náhodně dostala jednu indicii k "přelepující osobě" navic, čili mám téměř jistotu, ale za ruku jsem ji nechytla..... Dospělí a chovají se jak malé děti. :-(
Tento příspěvek byl upraven od zvedavkanocni: 21 prosinec 2019 - 12:27
Publikováno 21 prosinec 2019 - 17:29
V každém chlapovi je kus malého dítěte, jen je otázka jak je to velká část a zda má v repertoáru též rozkopávání báboviček . Tak když se chlap chová jak malé dítě, tak to je normální .
S úsměvem jde vše líp
Publikováno 21 prosinec 2019 - 18:29
Publikováno 21 prosinec 2019 - 20:39
Tak když se chlap chová jak malé dítě, tak to je normální .
Ano. Ale jde o to, jestli je to jakžtakž vychované dítě, nebo spratek
Publikováno 21 prosinec 2019 - 21:04
Publikováno 21 prosinec 2019 - 22:42
Sice dneska straší ta "Gertruda" a její uhlíková stopa, ale to je pouze módní masírka globální ekonomiky k dalšímu omezování nás plebsu.
Takže ty si myslíš, že idea, že každej bude všude jezdit ve svém osobním přepravovadle je "the way to go"?
Publikováno 21 prosinec 2019 - 23:06
Takže ty si myslíš, že idea, že každej bude všude jezdit ve svém osobním přepravovadle je "the way to go"?
Proč by každý nemohl jezdit na kole??
Publikováno 21 prosinec 2019 - 23:21
Uvědomujete si, jak nás to v životě omezí? Osobně si nedovedu představit, že vozím na kole nebo vlakem třeba paddleboard. A hýbat bych se chtěla dál, ne jen chodit na procházky a krmit holuby - jak Ameriku moc nemusím, tak americké akční babičky jsou můj vzor, fandím jim a tak nějak bych si představovala důchod - pokud se ho dožiju. ;-) Bez auta? Hm, toho se bojím. 120 km na kole za den nedám ani teď, natož za dvacet let!
Publikováno 22 prosinec 2019 - 10:12
To mandevil, sice nevím cos tam napsal anglicky, ale ano, budu si se svou prdelí jezdit autem kam chci a kdy chci. Za svý auto platím silniční daně, dálniční daně, DPH, spotřební daň to vše státu, tak ať to řeší. Sám za sebe, třídím odpad, když jdu na kešky, tak s igelikou a sbírám odpadky v lese. Když jsem koupil barák v Tisé, tak jsem při vyklízení vozil bordel do Prahy do sběrného dvora, protože v Ústí mi ho ve sběrňáku nevezmou a na polňačku bych ho nikdy nevyhodil. Topení na chalupě jsem udělal elektrické (byť je nejdražší), abych nesmrděl sousedum a kachlová kamna mám pouze na dřevo. Za sebe mám pocit, že žiju správně, že mám ekologické cítění a že mám tuhle planetu rád a něco pro ní dělám. Na druhou stranu se nenechám různejma nátlakovejma skupinama omezovat. Je pravda, že můj zkratkovitý příspěvek vyznívá poněkud arogantně, ale ta diskuze je natolik rozsáhlá, že jí tady nelze realizovat. Další věcí je, že jsi má slova vytrhnul z celkového kontextu. No a teď hr na mě.
Publikováno 22 prosinec 2019 - 12:34
To mandevil, sice nevím cos tam napsal anglicky, ale ano, budu si se svou prdelí jezdit autem kam chci a kdy chci. Za svý auto platím silniční daně, dálniční daně, DPH, spotřební daň to vše státu, tak ať to řeší. Sám za sebe, třídím odpad, když jdu na kešky, tak s igelikou a sbírám odpadky v lese. Když jsem koupil barák v Tisé, tak jsem při vyklízení vozil bordel do Prahy do sběrného dvora, protože v Ústí mi ho ve sběrňáku nevezmou a na polňačku bych ho nikdy nevyhodil. Topení na chalupě jsem udělal elektrické (byť je nejdražší), abych nesmrděl sousedum a kachlová kamna mám pouze na dřevo. Za sebe mám pocit, že žiju správně, že mám ekologické cítění a že mám tuhle planetu rád a něco pro ní dělám. Na druhou stranu se nenechám různejma nátlakovejma skupinama omezovat. Je pravda, že můj zkratkovitý příspěvek vyznívá poněkud arogantně, ale ta diskuze je natolik rozsáhlá, že jí tady nelze realizovat. Další věcí je, že jsi má slova vytrhnul z celkového kontextu. No a teď hr na mě.
Ktera je to ta silniční dan?
Publikováno 22 prosinec 2019 - 12:53
Publikováno 22 prosinec 2019 - 15:24
Bez auta? Hm, toho se bojím. 120 km na kole za den nedám ani teď, natož za dvacet let!
Porid si elektrokolo a objevis nove netusene moznosti. Kdyz jsem zjistil co duchodcu jezdi na elektrokole okolo Bobamskeho jezera, tak jsem nevahal a sel jsem si ho poridit taky. Jen na rovine se musi slapat velmi opatrne, nebo spis ne.
S úsměvem jde vše líp
Publikováno 22 prosinec 2019 - 16:09
Hm. Já bydlím přímo u trati, opravdu přímo, dům cca - 20-30 m od trati dost frekventované a ty vlaky nám tedy vadí. Ono když jede náklaďák s třiceti vagony, tak neslyšíte ani slova, rachot obrovský. Spát s otevřenými okny vůbec neexistuje, v noci je ten hluk ještě horší. Pravda, ty nové vlaky nejsou tak hlučné a tolik nevadí, ale když vám jezdí kolem domu každých deset minut vlak různé kvality, není to nic moc. Stáli jsme o to, aby tu byla postavena protihluková stěna, bohužel, není v plánu. Bydlím ve skvělé lokalitě, ale ty vlaky snižují její kvalitu, a to o hodně. Nadšené jsou jen děti, vydrží koukat na vláčky celé dny. Na druhou stranu - radši bydlím tady, než na frekventované ulici ve městě, kde jezdí řady aut, tramvají, autobusů. To je taky fakt.
Publikováno 22 prosinec 2019 - 19:23
Porid si elektrokolo a objevis nove netusene moznosti. Kdyz jsem zjistil co duchodcu jezdi na elektrokole okolo Bobamskeho jezera, tak jsem nevahal a sel jsem si ho poridit taky. Jen na rovine se musi slapat velmi opatrne, nebo spis ne.
Už jsem si ho loni na chalupě u kamarádů vyzkoušela, super hračka - jen jsem chtěla skládací do auta a ty se slušnější baterií a přijatelnou cenou byly na jaře hned pryč. Navíc to stále neřeší transport paddleboardu a můj šatník/botník v autě. Kdo mě potkává, ten ví. ;-) Občas mám sebou všeho tak na dva týdny. :-) Ale jsem ženská na nemohu jít všude tak, jak vylezu z lesa od keší, to musí každý pochopit. ;-)
Publikováno 23 prosinec 2019 - 9:08
Elektrokolo jsem stavěl mě a manželce. Protože máme oba velmi slušné horáky, tak tedy jenom přestavba. Středový motor se senzorem šlapání 250/350W, bižuterie kolem - snímač brždění a přehazovačky, + baterka žena o něco menší než já, přeci jenom jsem cvalda. Jedno kolo přišlo na cca 25000,- korun. Teď s odstupem času bych senzory brzd a přehazovačky už ani nemontoval, speciálně ta přehazovačka má relativně dlouhý čas vypnutí motoru a to je v kopci nepříjemné. Středový motor má v sobě senzor šlapání a tak když nešlapeš - nejedeš. Dokonce bych bral i menší baterku, protože jezdíme tak 35 kilometrů (bez elektra 20), ale mnohem tvrdším terénem a to tu baterku vybije tak ze 30 procent. Zajímavým fenoménem je to, že i v terénu člověk jezdí rychleji a než se naučí kolo plně ovládat, občas si nabije. :-) Pro představu 250W motor mi stačí k tomu, abych s přehleden stačil nadrcenému cyklistovi na strmých lesních cestách. Varianta středového motoru je nejdražší, ale jednoznačně nejlepší co do rozložení váhy. Na silnice ja povolený pouze 250/350W motor a 25km/hod, ale rozumí se tím dodatek síly motorem. Takže samozřejmě to můžete valit z kopce bez motoru i 60 kiláků za hodinu a motor se nezapne. Ale bacha, ukazatel kapacity byterky není lineární a od cca 30% nabití omezuje max. výkon až k nule. Jen tak pro informaci manželka 65kilo, já 115kilo na plné nabití , terén +- 300vm dojezd cca 60km. V nabídkách jsou sice i výkonější motory, ale chybí ta homologace a žere to baterku jak ďas. Policajti jsou při případných kontrolách dost nekompromisní.
7 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů