Co však nechápu, to je "lovení" labek z gauče. Vážně vás to baví? Já labky nemusím obecně, ale tohle mi přijde dost mimo myšlenku GC.
Ono je to na zamyšlenou, můj názor je tento. Zkusil jsem zatím pouze LABradora. Pominu zisk pěti bodů za labky z gauče, protože na jejich množství mi nesejde (a geocaching není soutěž, kdo má víc bodů, takže mne způsob odlovu druhých nezajímá, pokud dodrží pravidla hry /rozumějte, zápis do logbooku, či splnění podmínek/ - ať si každý loví, jak ho to baví). Každopádně se autorovi podařilo posunout hru do zcela jiné roviny mysterek. K mnohem zábavnější formě "prostupující počítačem/telefonem skrz naskrz". Protože takto jak je to uděláno by mysterka nejspíše neprošla. Že se hra víc a víc technologizuje a virtualizuje, s tím asi nikdo nic nenaděláme. Je to tlak zvenčí (narkocaching, pyrotechnici, kanály, mudlové, prostě obavy společnosti a že se v ní celkově mění klima k ostražitosti) i zevnitř zároveň (pokud hráči raději začnou zakládat bezkrabičkové, kvůli snadnější údržbě a že je s nimi méně problémů, třeba s majiteli pozemků, a přesto budou stejně lovené /tudíž zisky GC nebudou klesat či budou dokonce růst/, není důvod odvirtualizovávat hru). Pro mne osobně číslo nálezů ztratilo vypovídací hodnotu už s první labkou, přesto pořád potěší. Takže gaučové labky jsou pro mne cestou, jak se "udržet ve hře" i pokud jsem zrovna nemocný a nemohu jít ven (bylo to v podstatě to stejné jako luštit mysterky do zásoby, akorát s okamžitou odměnou). A konkrétně LABrador podle mne posunul hru vpřed - myslím způsob luštění. Mne kupříkladu nakopl do Nitry pro bonusovku zajet, už si tam plánuji na jaro cestu. Takže si myslím, že GS LABkami hledá cestu vpřed a zkouší různé věci. Se spoustou slepých uliček (nejspíše gaučové zatrhne), ale snaží se hru rozvíjet a udržet jí atraktivní i pro dnešní mládež, která na mobilu doslova visí. Prostě to jde s dobou a nezatuchá to.
Tento příspěvek byl upraven od Dan Škareda: 02 únor 2020 - 6:33