Publikováno 11 duben 2020 - 8:51
Jako dítě pamatuji z cest do Bratislavy doby, kdy na jižní Moravě jezdily "tety" na kolech v širokých sukních jak od krojů. ;-) Aut tehdy moc nebylo, samé kolo a široká delší sukně. :-)
Osobně oblečení vybírám podle počasí a nálady, i na kolo - včera krátká sukně, tričko a kotníkové trekovky, abych mohla do lesa na kopřivy. Když se ochladilo, přehodila jsem slabou bundu. Byla jsem hluboko v lesích, kde jsem potkala jen pár pěších a cyklistů asi do desítky - samí muži a všichni vystajlovaní do "závodního", až mi to přišlo komické na projížďku po lese. Jim jsem tak zase mohla přijít já se svou pohodou a oblečením, ale jsem pro, ať se každý vypraví, jak mu vyhovuje - osobně dávám stále přednost bavlně a lnu před různými "funkčními" triky, které jsem také vyzkoušela. Navíc když z kola slezu, pořád jsem oblečená běžně a mohu kamkoliv, zatímco chlap v "závodnickém oblečku" mu přijde poněkud komický. Fakt na relaxační projížďky nestačí šortky nebo bermudy a tričko?
Až ke konci jsem potkala dvě mladé holčiny, ty byly oblečené běžně sportovně.
Smíšenou cyklostezku střídavě na levém a pravém břehu Otavy máme v centru asi trochu netypickou - dva pruhy pro cyklisty jsou blíž řece, pruh pro chodce je na vnější straně. Dál už rozdělení na pruhy vzhledem k šířce není, běžná smíšená.
V čem mám mínus je cyklohelma, nemám ráda cokoliv na hlavě - sice ji mám, uvědomuji si její důležitost, zbytek rodiny ji zodpovednw používá, ale.... zatím jsem ji měla jen někam do podzemí, na kolo ani jednou. :-(
Njn, budu se muset polepšit.