Tak já se klidně přiznám, dvakrát za těch 10 let co kešuju jsem použil fotolog a dvakrát jsem se zapsal do "fake" keše. První fake log byl na místě, kam owner plánoval přesunout ztracenou krabičku (keš ale nebyla disable) a byl jsem cca patnáctý. Tam mi owner napsal, že to sice ještě nezveřejnil, ale log je OK - protože tam byla krabka + notýsek. Druhý fake jsem měl kousek za Prahou, tam byly v aleji jabloně a u jedné se dalo parkovat a pěšinka rovnou ke stromu. Po poměrně krátkém čase se ozval owner, že tohle místo je 15 metrů od origo keše. Tak jsem svůj log smazal a při příští cestě kolem jsem svou chybu napravil. Ta tužka je problém, v autě mám krabičku tužek cca 20 kousků + krabičku CWG. Ale pokaždé se nepovede. Je pravda že dva kousky na 9 let kešování není až zas tolik. Kdyby to ownerovi vadilo, tak mě smázne. Třeba já dám přednost fotologu kačera před przněním logbooku klacíkama, otiskama palce ....
Tak nějak, fotolog jsem párkrát použil za situace, kdy byl logbook tak promočený, že se do něj nedalo psát. Občas mám tedy problém s tužkou, tu a tam zapomenu úplně, častěji ve variantě, že někde opřu kolo a dojdu k cachi a tam zjistím, že tužka zůstala v brašně na kole a v cachi není. U cachí v dosahu odpolední vyjížďky na kole jsem se holt párkrát k cachi vrátil s tužkou. Co se prznění logbooku týče, občas se dá narazit na přírodní barviva, už jsem pomocí stébla logoval šťávou z ostružin a nebylo to o nic horší, než kdybych se logoval fixem.
"Fake" cache jsou problém, když někdo nenajde a bez konzultace s ownerem tam plácne vlastní krabičku a pak se střídavě loguje do dvou, už jsem párkrát dodatečně zjistil, že jsem se do něčeho takového logoval. Někdy je nápadné, že je v logbooku nápadná pauza od posledního logu. Jeden owner z okolí takhle dodatečně z různých náznaků zjistil, že adoptoval dvě krabičky, ale na té originální měl DNF. Ovšem také jsem jednou našel dvě krabičky cca 3m od sebe, obsah sesypal do té zachovalejší a tu druhou odvezl.