Bohužel se jedná o dotaz v Reviewer fóru, kam není možné nic napsat, takže aspoň takhle s citací:
Prosím o vysvětlení, proč byl obnoven log smazaný ownerem, přestože log porušoval pravidla.
DNF log:
“They alert others that the cache may be more difficult to find than anticipated or may even be missing. DNF logs also inform the cache owner they may need to check on their container.”
Cacher shaman3 tento log zneužil - DNF zalogoval proto, že je neschopný a neochotný akceptovat pravidla a respektovat atributy kese, tedy ze je keš na sloupu, tedy vysoko, má terén 5 a dokonce upozornění v listingu, že je třeba pomůcek.
Navic v logu ani nezdůvodnil, proč loguje DNF, takže neoprávněně avizuje ownerovi, že by měl provést kontrolu keše.
Nemel by jako reakce být spíš BAN cachera, než mu obnovit log?
Děkuji
Je mi to líto, ale tohle považuji za úlet a obtěžování reviewerů zbytečnými dotazy. Opravdu nevidím, jaká pravidla shamanův log porušuje. Obsahuje pouze datum a čas, nic víc. Uměl bych si představit DNF log porušující pravidla, když vyzrazuje některé informace, které nemají být veřejné. Tohle se tady neděje.
Zajímalo by mě, odkud plavčík cituje zmíněné pravidlo o DNF logu. V Help Centru vidím trochu něco jiného. Celé „pravidlo“ o DNF logu zní (spíš než pravidlo je to vysvětlení jeho významu):
Use a “Didn’t find it” (DNF) log when you look for a cache but do not find it. DNF logs are an important log type — they inform cache owners and other finders that a cache may be extra difficult to find or possibly missing. DNF stands for “Did not find”.
https://www.geocachi...id=107&pgid=534
Neboli:
Když hledáte keš, ale nenajdete ji, použijte log "Didn't find it" (DNF).
Zbytek pak už je pouze vysvětlení, proč může být DNF log užitečný, nikoliv to, že by samotný DNF log zavdával povinnost ownera keš kontrolovat (to by mělo být smyslem Need Maintenace logu).
Já osobně jsem toho názoru, že DNF log je prostě informace o tom, že jsem keš aktivně hledal, ale z nějakého důvodu nenašel. Snažit se podsouvat, že někdo logoval DNF neoprávněně??? To je trochu silné kafe, byť by se jednalo o shamana.
Na závěr bych chtěl shamana upozornit, aby z tohoto mého postu nevyvozoval žádné nepodložené závěry. Není to můj kamarád a nemám jeho způsoby rád. Ale tohle je od ownera i od plavčíka zbytečnost.