Ať neupadáme až tolik do geodeprese, nebyl by Kapso nějaký článek o geocachingu v Rusku? Nemyslím tentokrát zajímavá místa, ale spíš místní komunitu.
Geodepresivní koutek III
Publikováno 19 březen 2014 - 12:40
Možná Ti ji dovezou až domů https://fbcdn-sphoto...152452710_n.jpg
RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…
Publikováno 19 březen 2014 - 16:04
No, zatím je na tom tvoje keš furt o několik změn státní příslušnosti líp, než nějaká stoletá babička z Podkarpatska, alespoň listing máš pořád na Ukrajině, tak jsem upřímně zvědav, jak se s tím GS popasuje, zda se aktuální geopolitické realitě pokusí přiblížit alespoň tím, že vyčlení Krym jako další entitu či co bude. Pokud Rus nezačne znárodňovat GC.com keše pro GC.su, nebude snad tak zle...
Publikováno 19 březen 2014 - 18:13
Možná Ti ji dovezou až domů https://fbcdn-sphoto...152452710_n.jpg
Blbost, ty tanky nesplňují emisní normy!
Publikováno 21 březen 2014 - 9:15
Měl jsem měsíc disablovanou keš GC33DJ3, protože ji někdo ukradnul. Nenašli ji dva kačeři, tak jsem se tam šel podívat a nebyla tam. Ve středu jsem tam dal novou a najednou mi přišly dva logy od německých kačerů, kteří prý keš našli v neděli. A oba mi tvrdí, že tam byla, přitom při ukládání nové tam stará nebyla. Že by virtuální tradička?
Publikováno 21 březen 2014 - 9:58
Smrku, můžeš si být opravdu jistý, že ti tu keš někdo nevrátil na "nesprávné" místo, kde bys ji ty coby owner prostě nehledal, zatímco ostatní, kteří dorazí hledat "bez předsudků", na ni padnou spíš. Zvlášť takhle ve městě, kde je návštěvnost vysoká, asi k setkáním nad keší dochází nezřídka, tak se třeba keš dostala z ruky do ruky od člověka A, který ji vyndal, k člověku B, který ji vracel A nemusela to být ani ta fyzicky nejčerstvější krabička, ale třeba nějaká dřívější verze. A nebo nějaká svémocně podstrčená náhražka - není to tak dlouho, co mi na jedné keši taková strašila v jiném, neautorizovaném, zákoutí téhož objektu ještě několik měsíců po kontrole a obnově, než jsem se i o její existenci dozvěděl a vymýtil ji. Takže ano, nevylučuju, že to možná na tebe kolegové zkoušejí, ale spíš bych byl opatrný a vysvětlení nejprve zkoušel najít takové, které se bez předpokladu zlé vůle obejde. Pro každý případ měj radši kešku nějak výrazně označenou, aby ti to případnou komunikaci s nálezci o tom, jaké že číslo verze našli, ujasnilo. Nějaké tlusté písmeno, číslo, barevný pruh atp., cokoli, co dokáže lidem mimoděk utkvět v paměti.
Publikováno 21 březen 2014 - 10:12
Měl jsem měsíc disablovanou keš GC33DJ3, protože ji někdo ukradnul. Nenašli ji dva kačeři, tak jsem se tam šel podívat a nebyla tam. Ve středu jsem tam dal novou a najednou mi přišly dva logy od německých kačerů, kteří prý keš našli v neděli. A oba mi tvrdí, že tam byla, přitom při ukládání nové tam stará nebyla. Že by virtuální tradička?
Přesně jak píše Toniczech, také se mi to stalo, že jsem měl DNF na vlastní keši.
Jeden z nálezců ji sice vrátil na stejné souřadnice, ale o 2 m výše. Po pár DNF jsem dal tedy novou krabičku, když jsem tu původní nenašel. Kdyby mi jeden z nálezců nepopsal, kde tu původní našel, také by tam byly stále dvě. Buď napiš těm Němcům, aby popsali, kde krabička byla nebo běž hledat. Taky ji ale mohli najít dřív a logovat s jiným datem.
Publikováno 21 březen 2014 - 10:50
Je to dost dobře možné, je to nanovka. Odtud právě pramení moje deprese, že jsem možná zbytečně disabloval na měsíc keš a zbytečně kupoval další nanovku. Navíc když do toho obchodu jdu, vždycky si koupím nějakého travela :-) Ale hledal jsem tam tenkrát poctivě.
Publikováno 21 březen 2014 - 12:13
Smrku to není žádný výjimečný zážitek. Já měl se svoji GC12JRP horší problém.
Nejprve tam keš byla, což je taková klasická situace.
Pak přišlo DNF, že tam není.
Po měsíci a půl jsem se na místo dostal a zkontroloval, fakt tam nebyla. Dal jsem tam novou.
Další nálezce našel dvě krabičky vedle sebe. Neváhal jsem a ještě ten den tam zajel. Fakt tam byly vedle sebe stará i ta nová. Vzal jsem teda tu novou domů.
Pak přišlo DNF, že nenašli.
Jedu na místo, je vidět už z dálky. Píšu, že asi jen geoslepota.
Další lovci nenacházejí a dávají tam svoji krabičku. Už na to kašlu a nechávám tam dvě krabičky. Od té doby bez problému.
Publikováno 21 březen 2014 - 15:30
Netřeba chodit daleko..tohle se odehrálo na mé první odlovené keši.
http://www.geocachin...9e-3017b8d14ad2
Publikováno 21 březen 2014 - 16:50
Dnes našel jeden kačer v blízkosti mé keše oběšeného člověka. A shodou okolností tam mám hint "kardiaci pozor".
Publikováno 21 březen 2014 - 17:40
*
Publikováno 21 březen 2014 - 18:26
...tak jsem dneska chtěl využít krásného počasí, dát dvě BF a konečně se ve WBFS posunout o odznáček výše. Bohužel, BF se povedlo jen jedno, k tomu ještě u ownera, který mi log neustále maže jelikož jsem tam prý
a, nebyl v noci
b, neznám heslo co bylo v jedné ze stagí
c, nejsem v druhém logbooku v jedné stagi
Hlavně že (zrovna) mě chce poučovat o pravidlech geocachingu...
Publikováno 21 březen 2014 - 18:36
...... Další lovci nenacházejí a dávají tam svoji krabičku......
Můj názor je... že dávání náhradních krabiček se mně nelíbí. Nenajdu keš, no tak jdu domů a zaloguju DNF, basta fidli. Už se to tu řešilo mockrát, já vím. Dovedu si představit, že udělám servis ownerovi, kterého znám, zavolám mu.... V takových specifických případech. Mně se nelíbí ani to, že někde byla keš, owner pět let na geocaching kašle, a kačeři si keš udržují náhradními filmovkami, v horším případě sáčkem s papírkem, nebo se logují do nějaké zhnilé plesnivé zrůdnosti. To totiž degraduje úroveň, mně nálezy všelikých náhradních polokrabiček a logování na jízdenky nebaví. Taková keš má jit do archivu pro špatný stav. Vždy je možnost zkusit adopci. V případě archivace se uvolní místo, které, když za to stojí, si nového ownera najde a ten jistě založí něco hezčího, než krabičku od cigaret s jízdenkou. Keší je okolo desetitisíce a ten bod opravdu tak nutně nepotřebuji, abych logoval tyhle ubohé náhražky. A to včetně sérií a powertrailů, nezlobte se, ale takové to vemte si petky s sebou nebo támhle v krabici a nahrazujte to.... Mně tohle nebere. No tak nemám ze série 25 keší, ale 22, no a? Keš má být označená, keš má mít označený logbook. Převážení keší na sérii dál a dál pro urychlení, no to už je totální humus. Nelíbí se mi, když nacházím na místě zároveň originál keš a náhradní keš. Tomu prvnímu bych v takovém případě s gustem smazal log A teď ještě přiliju, nejsem zrovna zastáncem ani logování archivovaných keší, i když nebudu lhát, že jsem nezalogoval nikdy ani jednu. Archivovaná keš podle mne patří odnést.
Tak prostě chci říci, že jsem zastáncem trochu řádu; je mi jasné, že se mnou mnozí nebudou souhlasit, ale jen říkám svůj pocit.
Publikováno 21 březen 2014 - 20:58
Dnes našel jeden kačer v blízkosti mé keše oběšeného člověka. A shodou okolností tam mám hint "kardiaci pozor".
No jeste, ze tam nemas hint "visi"...
Martin > Madbin > Voyager Reviewer
Publikováno 21 březen 2014 - 23:55
No nekecej ...
Publikováno 22 březen 2014 - 7:50
No nekecej ...
Ročně u nás dochází zhruba ke 1400 sebevraždám, průměrná hustota je 0,5 keše/km2 a dále roste, takže je velmi pravděpodobné, že k sebevraždám poblíž keše bude docházet stále častěji. K nejvíce sebevraždám statisticky dochází od března do června (a úplně nejvíce právě v březnu), a to v pondělí (následně poměr až do neděle výrazně klesá). Tím nesnižuji tragédii zmařeného lidského života ani šok ownera (samozřejmě bych to u své keše zažít nechtěl, u jedné "stihli" najít tělo pár měsíců před publikací), ale těchto případů zkrátka bude přibývat ... tak si zvykejte.
Publikováno 22 březen 2014 - 7:58
... případů zkrátka bude přibývat ... tak si zvykejte.
Možná lepší než si zvykat by bylo začít víc koukat kolem sebe. Samozřejmě nikdo z nás není žádnej spasitel, ale občas stačí málo, trochu zájmu a naslouchání ze strany druhýho člověka, aby se ten pomyslnej jazýček na vahách nepřevážil kam nemá.
Publikováno 22 březen 2014 - 12:32
Dneska jsem byl na citu a docela jsem koukal, jak lidi makají. Kolem dvacítky lidí neustále postávalo kolem kontejneru, vyměňovali cwgčka, opisovali si navzájem trackovací kódy, zalogovali se a šli po svých :-( Někteří až ke konci šli do lesíka a něco málo přinesli, ale i tak bych je nejraději vyhnal.
17 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 17 návštěvníků 0 anonymních uživatelů