Tak mám zase geodepresi: docela rád čtu logy, které přicházejí e-mailem, i když vždy s obavami, kde je s krabičkou co v nepořádku. Sleduji i vzniky, volání po údržbě či zániky cizích keší, abych byl v obraze či jim mohl pomoci. Noční změna od Groundspeaku je tak strašná (zásadní ústup od použitelnosti), že nemám chuť číst logy ani na vlastních keších, natož cizích, ani chuť moc sledovat, jak se keškám daří či nedaří. Jenže pokud se přestane sledovat drobná radost nálezců, chybí motivace keše vytvářet či udržovat, natož pokud se nesleduje jejich stav. Na mysl se mi krade otázka, zda dokáže jedna hloupá změna otrávit tolik vlastníků, aby to ve výsledku negativně ovlivnilo hru.
Adame, to s (ne)vůlí logy ponovu sledovat jsi napsal tuze trefně, Jestlis to ještě neudělal, určitě jim to na GS fóru zopakuj, je to tuze vážný argument k věci. Já už jim tam svůj kýbl žluči přilil včera večer.
Přístup Groundspeaku vypustit a testovat tak fundamentální věci naplno na živých lidech metodou pokus-omyl jde prostě mimo moje chápání. To si někde u nich technokrati dali závazek, že něco hodí podle svých představ do lajny po technické stránce a očividně se nikdo nezabýval žádnými dalšími aspekty takového kroku. Nedokážu si totiž představit, že by něco takového mohlo projít, pokud by bylo bývalo za účelem testu a oponentury konfrontováno s třebas jen maličkým vzorkem reálných uživatelů. No tak teď mají pořádnou říšskou ostudu, jak už u nich tradicí. Fakt nedokážu pochopit, jak mohl někdo vymyslet něco tak prudce inteligentního a důležitě informativního, jako napsat lidem do předmětu, že něco "has a new log". Jako by každá notifikace nebyla právě kvůli logu...
Jak jsem se s tím zatím obeznámil, tak na první pohled z předmětu nepoznám, zda jde o Updated coordinates, Archived (dokonce v samém těle zprávy ta formulace, že někdo něco archivoval, není, prostě na pohled totálně obskurní sdělení) či co vlastně za "spešl" akci provedeno...
Filtry jsem zatím pro to nejpodstatnější nastavil nějaké paralelní ke stávajícím, takže třídění už mi nahrubo běží, děj se co děj, buď přes ty nebo přes ony, ale stejně - i v nejlepším případě, že dojde k nějakému překopání předmětů aj. do použitelnějšího tvaru, už tu nebude kontinuita se dosavadními zprávami. Jinámi slovy, maily, které jsem si doposud podle předmětu mohl abecedně řadit či v nich vyhledávat nějaké klíčové jméno, to teď už neobsahují všechny. Archiv doručené pošty mi tím nenapravitelně znehodnotili už tak.
Ajespoň do spamu se mi, na rozdíl od Jacky, zatím nic nezatoulalo. Dobře, žes upozornila, budeme si to teď víc hlídat.