Velký Choč a menší kopec - no to snad ne, vždyť je vyšší než Sněžka a Chočské vrchy jsou pátým nejvyšším geomorfologickým celkem na Slovensku. Za to by tě hnali i Slováci... Na Slovensku z těch méně známých vrcholů mohu jen doporučit Osnicu na Malé Fatře - lidí minimum, krásný výhled na Rozsutec a další okolní kopce a pak Ondrejisko - totální liduprázdno, od letoška je to dokonce i legální (vyznačili tam značku), já tam byl loni ještě bez značky, na přístupové cestě čerstvé stopy medvěda a starší stopy vlka, nahoře lavičky a krásný výhled na Kralovu holu. Během jednoho dne toho lze v okolí vidět hodně - ideální je nějak dojet autem do Telgártu, odtud vlakem k Dobšínské ladové jaskyni (i samotná cesta vlakem stojí rozhodně za to), návštěva jeskyní, poté zdolání Ondrejiska, při sestupu do Telgártu sedlo Besník s pasoucími se kravami a ovečkami, kousek pod ním pramen Hronu.gygant napsal/a:
I menší kopce jsou tam krásné, namátkou takový Strážov byla paráda. A Velký Choč! A další... Splněno mám určitě slušné procento, pomohl by systém na projekt-gc - nech se inspirovat lovci tisícovek...
Challenge keše - rozumná podmínka
Publikováno 24 srpen 2013 - 11:05
Publikováno 29 srpen 2013 - 11:04
Publikováno 09 září 2013 - 19:04
Osnicu veru musím doporučiť aj ja!hanska napsal/a: Na Slovensku z těch méně známých vrcholů mohu jen doporučit Osnicu na Malé Fatře...
Ideálne zavčasu ráno, po východe slnka, keď je Rozsutec zo Stohom pri pohľade z Osnice krásne osvetlený. A vďaka za tip na Ondrejisko!
GeoPuzzle plugin pre GeoGet
GC Watchlist Enhancer - skript pre Chrome a FF (Greasemonkey)
Bežky na Orave - prehľadný kalendár zimných prechodov na Orave
Publikováno 16 září 2013 - 19:14
Publikováno 17 září 2013 - 13:00
Publikováno 17 září 2013 - 13:10
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 17 září 2013 - 13:13
Publikováno 17 září 2013 - 13:29
Publikováno 17 září 2013 - 14:00
Publikováno 17 září 2013 - 14:02
Publikováno 17 září 2013 - 14:15
Publikováno 20 září 2013 - 11:13
Ohledně té kešky, dal jsem tam tu vrcholovou, je to cca 200 m od toho bodu. Že je rakouská, to nevadí - na Plechém je taky rakouská, pod Velkou Mokrůvkou zase německá, pro Klínovec je taky německá mysterka (má finál ale v ČR), u několika dalších vrcholů je samotná keška pár metrů v Polsku (např. Králický Sněžník).Citecka napsal/a:
Jestli je to k tý challenge - jak tam potom budeš počítat kešku? jedna je např. na půl cesty k vršku Mandlu, ale ta je již rakouská. Já přímo na tom úpatí mám jeden waypoint multiny... a na Skalce, vlastně na obou, fyzický krabice.
Publikováno 20 září 2013 - 16:12
Publikováno 22 září 2013 - 19:56
Publikováno 22 září 2013 - 20:25
Publikováno 24 září 2013 - 7:50
hanska napsal/a:
Už máme prvního úspěšného lovce výzvy, je z ČR a jedná se o Gyganta. Bohužel někdo kešku záměrně ničí, zmizel z ní veškerý obsah, byla v ní nalita voda, navíc bylo kus vedle pohozeno i označení kešky) - viníkem je tedy s největší pravděpodobností nějaký kačer (že by se přiznal, tak naivní nejsem)... Lenochod5 rovněž vytvořil bookmark k této keši, díky čemuž je jednoudušší kontrola pro případné lovce (jen je třeba ručně spočítat počet celků, to bookmark nezvládne...
Možná si mohl rovnou dát odkaz na ten bookmark, abychom to nemuseli hledat... :-)
http://www.geocachin...4e-99a906cfd68c
(doufám, že jsem našel správně).
Ale potěšilo mě (díky tomu bookmarku a geogetu, jinak bych se vykašlal na to to zkoumat, zda ty keše mám odlovené), že i když jsem na Slovensku lovil kešky zatím jen 2x (dohromady asi 17 dní a nejel jsem po výzvě, ale kvůli zážitkům), tak mám už 5 vrcholů na 4 pohořích a v Čechách už to mám splněné celé... Ovšem na Slovensku se kvůli tomu hnát na vrcholky stejně nebudu... Na ten vrchol, kde je keš, se kvůli finálce stejně nepoženu. Na vrcholky chodím kvůli tomu, že se mi tam líbí...
PS.: Neřekl bych, že je to tak obtížná výzva, když si vezmu, že i já, když jezdím na Slovensko jen zřídka už mám 1/4 hotovou...
Publikováno 24 září 2013 - 8:42
Publikováno 24 září 2013 - 8:53
Publikováno 24 září 2013 - 9:02
To právě nejde. Já jsem si radši udělal tabulku v excelu.Citecka napsal/a:
Sakriš, jak z toho bookmarku zjistíš, který pohoří máš odlovený? Nějak v tom plavu...
Leda, že by přidal ke každé položce komentář. Ale dělat by se mi to nechtělo.
Publikováno 24 září 2013 - 10:18
Ten komentář by to taky nevyřešil, protože některé celky jsou jak v ČR, tak na Slovensku, to umístění uváděné v bookmarku není rozhodující, keška musí být vždy jen v jednom státě, ale pro tuto výzvu jsou ty na hranicích uznávány pro oba státy. Asi nejlepší postup je stáhnout bookmark do nějakého SW (geoget, excel, ArcGIS,SPSS,...) a ručně tam dopsat komentář.Nemo02 napsal/a:
To právě nejde. Já jsem si radši udělal tabulku v excelu.Citecka napsal/a:
Sakriš, jak z toho bookmarku zjistíš, který pohoří máš odlovený? Nějak v tom plavu...
Leda, že by přidal ke každé položce komentář. Ale dělat by se mi to nechtělo.
7 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů