Citace
hanska napsal/a:
Minimum, na které jsem ochoten asi přistoupit při zachování obtížnosti, je dohromady 50 keší (12, 12, 13, 13). Sám jich mám za ani ne 2 roky intenzivnějšího kešování přes 30(...)
Konej, jak myslíš - ale mysli při tom na to, že kešku děláš pro jiné lovce. Sice pro specifickou cílovou skupinu lovců, takže tě zase tak moc nemusí zajímat drajvkaři a měštští mysterici, ale to neznamená, že kešku nezabiješ přepáleným množstvím.
Mimochodem v průvodci pro challenge je zmínka o tom, že její autor má doložit, že je výzva pro něj samotného splnitelná. V praxi bys tedy měl sám mít +-tolik keší, kolik budeš požadovat po ostatních.
Citace
petulinka1 napsal/a:
Ja jsem rada, kdyz dam aspon jedno puzzle a ty vymejslis takovyhle ptakoviny. Kdo ti bude lozit po tolika kopeckach? NAvic ve dvou statech?
Troufám si tvrdit, že puzzle je obtížnější, protože musíš ulovit vždycky krabičku na jednom konkrétním místě. U rozhleden jsem našel keší desítky, ale z těch puzzloidních jen čtyři. Šance trefit se do správného kopečku je tedy o chlup vyšší

A s tím, kdo bude lozit po tolika kopečkách, bych to neviděl tak černě. Já si při pohledu na geomapu kolem měst říkám "kdo by se luštil s tolika mysterkami?" No a najdou se tací.
Jinak časové náročnosti bych se narozdíl od jiných nebál - většina challengí (viz seznam) se stejně neloví stylem "teď jdu cíleně po ní", ale prostě si to lidé postupně vyzobávají a čekají, až budou mít splněno a budou moci vyrazit pro bonbónek. U kopečků navíc většina kačerů bude nějaký slušný počin do začátku mít - ony tam patří tam i profláklé výletní kopce jako Milešovka, Blaník, Javořice, Házmburk, Říp, Sněžka, Lysá hora - na některém z nich byl snad každý.
Argument, že pro někoho by bylo i osm krajů moc, je lichý. Programátorská mysterka je taky pro spoustu lidí neřešitelná a nezajímavá. Na druhou stranu by challenge měla splňovat to, že existuje nějaká relevantní skupina kačerů, pro které ta výzva smysl má.