Hele a už jste si to někdo zkusil na starších navigacích jako třeba je 60CSx, Vista, nebo podobně?
Já právě jo a to je teprve ten správný hokej:)
:)
Popíši vám jak vypadá odlov keše vzdálené 25 km od domova v lese na cestě ve vzdálenosti 400m od silnice.
Pro ty kterí neví o jakých GPSkách mluvím, tak upozorňuji, že žádné rychle přepínací profily nemají.
Takže se na zapnuté topo podívám, kde keš leží, najdu průsečík lesní cesty a silnice a doufám, že opravdu existuje. Zde si uložím bod. Poté si vlezu do GPSky menu, nastavení mapy a vyberu atlas. Odklikám a vrátím se zpět. Teď musím vlézt do hlavního menu, nastavení, routing a zde se proklikat a pěšáka změnit na automobil. Poté se můžu opět odklikat a vrátit se na mapu. Následuje hledání a výběr uloženého bodu. Enter, naviguj, auto a enter. Chvilinka počítání a můžeme jet. Po příjezdu na místo, v případě, že mám kliku a ta cesta opravdu existuje, tak si dám menu, nastavení mapy, výběr topo. Odklikám zpět, vlezu si do hlavního menu, trasování, proklikat a změnit z auta na chodec. Odklikat zpět na mapu, hledání, najít bod (keš) zvolit, navigovat, auto, výpočet a v případě, že v routování není chyba a GPSka nechce někam jinak, kde se ji to zdá lepší, tak můžeme vyratit. A to mluvím o případu, že ta cesta existuje. V případě, že né, tak si stejným způsobem vraťte topo, aby jste viděli cesty, uložte další bod, vraťte stejným způsobem Atlas a můžete učinit další pokus, dokud nebudete slavit úspěch.
Před mnoha lety jsem se jednou na eventu na Hurkach ptal Hageuse (tedy jestli víte o kom mluvím, to je totiž ten správný tůůůrista) proč furt má toho žluťase (pro neznalé, nemapové GEKO), když tehdy Vista s barevnou topo, není takový peníz, tak mi odpověděl, že s barevnou topo ta tůristika už není takové vzrůšo a takový adrenalin. Myslím si, že v tuto chvíli se Garminu podařilo do geocachingu zavést takové vzrůšo a adrenalin, že i Hageus by se divil.
Pro ty kterí budou mít plnou hlavu nápadů, jak to urychlit a zjednodušit, tak podotýkám, že varianty o obou zapnutých mapách najednou jsou liché, páž toto jsme také zkoušeli a nejprve to vypadalo, že to bude i fungoval, ale ouha. GPSka si routovací body primárně bere z Atlasu, ovšem jak někde vedou silnice blízko u sebe a je mezi nima polňačka, tak si veme routovací data z topo a hup na pole. No co chtěl jsi nejkratší, tak tady ji máš. Bohužel po celodopoledním zkoušení asi jiná alternativa neexistuje. Takže teď by to chtělo, jestliže Garmin věnoval Atlas zdarma, jestli také bude věnovat nové GPSky za staré, nebo alespoň čudlíky k těm starejm, páč takhle najdu sto pixel a ty knofliky vyladaj. Teď mne tak napadá, že ještě spočítám, na kolik kliknutí mne vyjde nález jedné keše.