michal_a_jana napsal/a:
Tezko rict proc te ta GPSka tahla jinudy, me to v basecampu naviguje opet spravne, tou cestou co jste zvolili vy.
Ty routovaci data jsou tam proste spatne. Ted jsem si kvuli tomu nainstaloval tvuj oblibeny Basecamp a "hral si" s moji oblibenou trasou Ricany->Nusle. Zkousel jsem ruzne typy transportu s kombinaci Faster Time/Shorter Distance.
Jedine, kde to mozna trochu funguje, je u chodce (ta trasa je v obou pripadech stejna a mozna i nejkratsi, nestudoval jsem ji podrobne). U vsech ostatnich typu jsou tam nesmysly, a to zejmena s kombinaci Faster Time. Treba Taxi (Shorter 19.3km 2:26hod, Faster 21.6km 2:43hod(!!)). Shorter je veden po dalnici, ale rychlost si naprosto vymyslel (to neni ani chodec ani auto ani kolo). Vrcholem je Auto (CAR), kdy Faster odpovida smeru primo za sipkou.
Z toho vseho vyplyva, ze jsou tam pro ruzne dopravni prostredky ruzna data (kdyby je vyhodili a byl tam jen chodec, tak by to furt routovalo jako chodec bez ohledu na nastaveni). Data tam tedy jsou, jen se hodne spatne interpretuji. Z toho mi jasne vyplyva, ze to nebyl zamer, ale je to chyba. A at to budes hajit jak chces, tak to maji proste spatne.
Kdyby ohlasili, ze routovaci data budou pouze pro chodce a vsechny ostatni tam z duvodu kompatibility nebudou, tak s tim nemusim souhlasit, ale bude aspon jasne, co ten routing dela. Takhle si to vymysli naproste nesmysly a spolehnout se na to neda vubec. A to je bohuzel ten nejhorsi stav.