Parkis napsal/a:
michal_a_jana napsal/a:
Parkis napsal/a:
Ale kdeže, basecamp či mapsource _nemá_ stejný algoritmus jako oregon. To je už mnohonásobně ověřeno že na stejné trase občas routuje jinudy. Jestli je to zjednodušeno kvůli omezenému výkonu či paměti v oregonu nevím, ale je to tak.
No pokud mapsource/basecamp naviguje spravne a GPS (v tomto pripade gpsmap 62) spatne, co z toho plyne? Ze myslenka peskoroutingu je v poradku, mapa je v poradku a GPS je v neporadku...
1) přečti si na co reaguji, šlo o to že ten algoritmus stejný není a tudíž porovnávat výsledky z terénu a z PC je nesmysl
2) já (a troufám si tvrdit že drtivá většina ostatních) mám tu mapu abych ji používal v GPS. Takže mám reklamovat GPS že routuje špatně? Neřekl bych. To by spíš měl tohle picodas přejmenovat na TOPO Czech Basecamp edition a vydat něco co bude fungovat tam kde má
No ja zase reaguju na to ze to co popisujes neni zavada mapy, ale je to zavada garminiho enginu/strategie, ze v GPS je trasa jina/mozna horsi nez v basecampu. V basecampu jsem overil to ze v mape data existuji a spravnym algoritmem z nich lze vygenerovat spravnou trasu. To ze GPS tuto trasu z mapy narozdil od basecampu nedokaze vydolovat neni problem mapy ale GPS/garminiho principu obecne. A netyka se pouze topo pro, netyka se pouze pesko-routingu, tyka se routingu obecne.