TOPO CZECH pro 2013
Publikováno 22 June 2013 - 9:09
Montana 600 + TOPO Czech PRO 2013
iPhone 5 + Geocaching (GS), Geosphere, GCBuddy
Publikováno 22 June 2013 - 9:12
Publikováno 22 June 2013 - 9:18
To není pravda: v tiskové zprávě je tenhle text psán červeně pod obrázkem, kde je právě tohle nastavení provedeno. Je to prostě zvýrazněný popisek toho obrázku. Navíc se tam všude mluví o zlepšení a rozšíření funkcí a ne o nějakém omezení (je to PR). Osobně to považuju spíš za chybu (je tam asi někde natvrdo chodec) než za novou vlastnost. Ale i tak - na tom mém uvedeném příkladě je ten chodec chudák, z Říčan se do Nuslí dá určitě dojít rychleji a kratší trasou než přes Vrané.Blackp napsal/a:
Ono v tom popisu od Picodasu je to vlastně zakleté: "mapa je tvořena s ohledem na nastavení výpočtu tras pro chodce a zákaz placených komunikací." Sice tam přímo neříkají, že pro auta to není, ale ono to z toho tak nějak vyplývá.
Reklamovat je to určitě potřeba
--
I always use ROT13 twice for extra security
Publikováno 22 June 2013 - 9:19
Super, novou mapu jsi ani nevyzkousel a uz komentujes kdo je vul a kdo nema nic v hlave. Routovani normalne funguje (viz obrazek). Data v mape jsou, kde je cerna lesni prerusovana nebo teckovana cesta na displeji tam po ni jde i routovat.
Na silnicich je podle me problem ten ze je potreba kazdou krizovatku cest explicitne nadefinovat a stanovit odkud kam muze auto odbocit. U pesiho routovani tento problem odpada, protoze odbocit lze z kazde lesni cesty na kazdou.
Nevim jak mas GPS nastavenou ty, ale me Montana pri prepocitavani nic nepise ani nepipa, proste jen trasu prekresli nekam jinam.
Me naopak prijde jako gpskovy pravek kdy jdu nekde na cache po serpentinovite pesine a GPS mi sice rekne ze vzdusna vzdalenost je 1km a ale ze skutecna je 4km uz mi nerekne protoze doted neumela routovat. Bez routovani by neukazala ani vyskovy profil po dane ceste.
Nikdo netvrdi ze pujdu po lese a budu poslouchat "za 50 metru odbocte doprava", ale jde mi o to kdyz nekam jdu tak chci mit na displeji zvyraznenou cestu po ktere jdu, skutecnou vzdalenost, skutecny vyskovy profil a ne jen obycejnou primou sipku a vzdusnou vzdalenost. To pak muzu rovnou chodit s papirovou mapou.
Publikováno 22 June 2013 - 9:24
Me to ale po D1 naviguje normalne.
Tiskova zprava rika, ze pro vyuzivani pesi navigace je treba v Mapsourcu/GPS nastavit routovaci profil chodec a vypnout placene silnice.
Samozrejme ze v tomto nastaveni vas to na dalnici nepusti.
Kdyz se ale Mapsource/GPS prepne na routovaci profil auto a placene silnice se povoli, tak me to po dalnici naviguje.
Publikováno 22 June 2013 - 9:31
Publikováno 22 June 2013 - 9:31
michal_a_jana napsal/a:
PaBa
Me to ale po D1 naviguje normalne.
Mě právě ne, jinak bych to tu přece neřešil .
Nastavení mám samozřejmě na auto, dálnice povolené. 2012 to spočte správně, po přepnutí na 2013 a přepočítání trasy je to špatně.
--
I always use ROT13 twice for extra security
Publikováno 22 June 2013 - 9:47
Publikováno 22 June 2013 - 11:37
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 22 June 2013 - 12:16
Silnice mají ve výpočetních algoritmu nastavenu nižší prioritu tak, aby výpočet upřednostňoval turistické trasy a cyklotrasy
To je sice hezky, ale nejak se to soudruhum nepovedlo vychytat u auta
Publikováno 22 June 2013 - 12:25
Nic není nikdy tak, jak se to zdá.
Publikováno 22 June 2013 - 12:34
Publikováno 22 June 2013 - 12:40
Montana 600 + TOPO Czech PRO 2013
iPhone 5 + Geocaching (GS), Geosphere, GCBuddy
Publikováno 22 June 2013 - 12:45
Jak se to dělá z BC? Nějak to tam nemůžu najít...dík.petulinka1 napsal/a:
TO mas pravdu, tak ymi to neslo a divila jsem se. Zkusim to z BC, jestlise neco zmeni.
Publikováno 22 June 2013 - 12:58
Publikováno 22 June 2013 - 13:39
A jak se ti tváří mapa v BC a MapInstall ? "Odemčeno" nebo "Nelze uzamknout"petulinka1 napsal/a:
musis pouzit MapInstall (najdes ho pres nabiudku Start -> Garmin)
EDIT: tak ani tohle nepomohlo, stale chyba vypoctu trasy
Publikováno 22 June 2013 - 13:41
Publikováno 22 June 2013 - 13:46
To byl jenom takový "akademický" dotaz, pro formu...petulinka1 napsal/a:
Hadej
Tak esi to nebude tym... Standardní paklíče možná fungujou tak nějak napůl a mapa se přenese bez dat pro autorouting...
Dál spekulovat nemůžu, chybí mě potřebné indicie...
Publikováno 22 June 2013 - 13:59
Publikováno 22 June 2013 - 14:48
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů