TOPO CZECH pro 2013
Publikováno 24 červen 2013 - 17:39
Publikováno 24 červen 2013 - 17:43
dr.vota napsal/a:
k tomu se přidávám, předtím jsem to zapomněl k argumentům připsat - popsal bych užívání stejně, prostě je potřeba vidět terén i za jízdy autem po silnici a přepínání map je za jízdy nebezpečné, nepohodlné (a opruz vůbec)AHA & team napsal/a:
Pro Garmin: používám autonavigaci v Oregonu 550 pro to, abych se dostal ke keškám. I při jízdě autem potřebuji vidět, kde začíná polní či lesní cesta, protože to bude v mnoha případech můj cíl, nemluvě o tom, že v mnoha případech ze silnice sjíždím na polní cesty. Přepínat v daném okamžiku na jiný mapový podklad je nereálné a nesmyslné, stejně jako je nepříjemné na cestě k jednomu cíli muset použít dvě různé navigace.
Pěší routing jen po turistických cestách je mně osobně k ničemu, chodím i po těch neznačených (pokud vůbec po cestách) ale věřím, že někomu udělá radost. Nicméně zaříznout kvůli tomu léta existující a používanou funkci mi přijde poněkud nešťastné.
a to neprepinate na coloradu .
Publikováno 24 červen 2013 - 17:43
Ja tomu rozumim, nevim jak vam ostatnim, ale me 550tka pri prepinani profilu docela casto spadne a prepinani mapy v ramci profilu je ponekud nesikovne. Stejne jsem se pristihl, ze posledni dobou pouzivam ke hledani telefon, ktery je az na vydrz baterie takovy bezproblemovejsi. Loterii s nahranim gpx souboru nezna, multiny pocita a dokonce i spolehlive naviguje po cem mu reknu . Takze bonus v podobe Atlasu je dobry, ale pro mne leda tak na to, aby zabiral misto v pameti. Jenom nostalgicky vztah k 60tce mne vlastne u teto znacky drzi, od te doby jsem vystridal par pristroju a zadny nebyl lepsi, porad ji mam a tusim, ze jeji doba jeste prijde . Nechcete nekdo 550tku za rozumnou cenu? Vcetne PRO mapy s lifetime a letosnimi bonusovymi mapami.:D:D.michal_a_jana napsal/a:
My se s Halumou bavime o problemu ze zakaznik nema co si koupil, a tento problem letos neni. Letos se pouze zmenila metoda pristupu k auto routingu->musi se prepnout mapa.
Publikováno 24 červen 2013 - 18:18
Mlčící většina spokojeně pobíhající venku s novou TOPO?:D:D Ta mlčící většina sedí a mlčí proto, že nemůže popadnout dech. Ona totiž kdyby mohla, tak před Garminem je fronta a lítá jedna mapa za druhou. Jenže nelítá, tak aby se moc neřvalo a aspoň něco prodalo, tak pofoukáme pro letošek bolístku Atlasem zdarma. A když by to mělo být nafurt, tak proč není Atlas Lifetime? Že by velký závazek do budoucna? Určitě mi je tak trochu líto těch, kteří dali 1290,- za Lifetime. Ti se buď budou muset smířit s tím, že původní funkční mapa je vyšla o něco dráž, nebo samy sebe přesvědčit, že jim to vyhovuje. Že za sobotu než najdou 15 keší tak se 30x pohrabou v GPSce. Aspoň se s ní pořádně naučej. Každopádně v G už asi vědí, že šlápli do něčeho hooooodně smradlavýho a mazlavýho.
Publikováno 24 červen 2013 - 18:31
Publikováno 24 červen 2013 - 18:38
GeoGet, Oregon 550 + TOPO Czech PRO 2013, HTC + c:geo
Publikováno 24 červen 2013 - 19:40
Publikováno 24 červen 2013 - 20:22
postupně: Garmin 12, Etrex C, Vista HCx, Dakota 20, Oregony 300, 450, 600, Edge 705, 810, 1000 a nyní 1030.
Publikováno 24 červen 2013 - 20:33
Publikováno 24 červen 2013 - 20:40
postupně: Garmin 12, Etrex C, Vista HCx, Dakota 20, Oregony 300, 450, 600, Edge 705, 810, 1000 a nyní 1030.
Publikováno 24 červen 2013 - 20:41
Publikováno 24 červen 2013 - 20:52
Publikováno 24 červen 2013 - 21:02
hanska napsal/a:
Pro turisty či lidi kombinující klasickou turistiku s lovem kešek po cestě je naopak navigace po turistických značkách velice vhodná - ať už při domácí přípravě, tak poté i v terénu.
Jako turista používám klasickou papírovou mapu a rozhodně nebudu spoléhat na přístroj, na kterém nevidím dál než na kilometr , už vidím jak si plánuju přechod Krkonoš se ženou nad Mapsourcem, ta by mne hnala :D:D.
Publikováno 24 červen 2013 - 21:16
Atip napsal/a:
hanska napsal/a:
Pro turisty či lidi kombinující klasickou turistiku s lovem kešek po cestě je naopak navigace po turistických značkách velice vhodná - ať už při domácí přípravě, tak poté i v terénu.
Jako turista používám klasickou papírovou mapu a rozhodně nebudu spoléhat na přístroj, na kterém nevidím dál než na kilometr , už vidím jak si plánuju přechod Krkonoš se ženou nad Mapsourcem, ta by mne hnala :D:D.
No ono potkat něko v lese s GPSkou, tak je to vždy stejný. Buď se chová jako úchyl, poskakuje ve křoví a vypadá jako že neví na kterou větev si odložit kabát, nebo sedí na bobku u pařezu a vypadá jako když s..... A to jsou ti co krabici hledají. A pak jsou ti, kteří stojí a přiblble se usmívají, a to jsou zase ti kteří již našli, mají ji v ruce a nejí jak to nenápadně vrátit. Ale za celou dobu co od roku 2005 pixluju, tak těch tůristů s GPSkou, kteří neprovozují tuto naši pošetilou zábavu jsem potkal tolik, že mi na to stačí jedna ruka a dva prsty bych si mohl fiknou na cirkuli.
Publikováno 24 červen 2013 - 21:23
Publikováno 24 červen 2013 - 23:02
Uživatelé se často ptají na routing pro pěší turistiku a cyklistiku po lesních, polních a turistických značkách. Budou v nové mapě oblasti, kde bude možné tento routing využít? Respektive, je routing na takovýchto cestách velkým oříškem?
J.Č.: Databáze lesních a polních cest je převzata ze státního mapového díla a je poměrně přesná. Má však jednu slabinu – zhruba 25 % všech cest už v terénu neexistuje, nebo vede zcela jinak. Z toho důvodu nelze routing použít, vzniklo by ohromné množství chyb a navigace na takto pochybené síti nemá smysl. Příčinou tohoto stavu je, že se státní mapové dílo aktualizuje v intervalu sedmi let, což je dlouhá doba, během které řada cest zanikne, případně změní průběh. Existují případy, že je síť nezpevněných cest naprosto pozměněna, typickým příkladem je lesní těžba dřeva. Kromě toho - hlavním zdrojem pro aktualizaci jsou dnes letecké snímky, ze kterých nelze v mnoha případech přesně detekovat průběh lesní nebo polní cesty a případně její parametry (např. povrch).
Publikováno 25 červen 2013 - 0:06
Publikováno 25 červen 2013 - 0:32
ale mám jeden dotaz k recenzi viz
http://www.garmin.cz...czech-2013.html
- k čemu je dobré vědět kde je jaké parkoviště když mně stejně není GPSka schopná na něj přivést????Obnova databáze parkovišť, přidáno cca 2700 ploch, oprava dalších cca 2000
EDIT no hlavně že jsem si k Montaně (a ne zrovna levně) koupil stojánek s reproduktorem aby mně mohla navádět po cestě hlasem .. fakt děkuju
Publikováno 25 červen 2013 - 7:16
Publikováno 25 červen 2013 - 7:35
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů